Keresés

Részletes keresés

Eleon Nóra Creative Commons License 2006.03.02 0 0 659
Nem kioktatásról van szó, legalábbis a részemröl. Csak ti annak veszitek. Nem érzem magam felsöbbrendünek.
Az a baj, hogy személyeskedésbe ment t a dolog, pedig objektiven, távolságtartóan kellene inkább beszélgetni, vitázni.

Én elhiszem, hogy jó gyerek nélkül, mi is le szoktunk néha lépni kettesben pár napra.
Te elhiszed, hogy jó gyerekkel?

Előzmény: andi88 (657)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.03.02 0 0 658

és főleg ne tartsa magát felsőbbrendűnek mondjuk nálam, aki nem akarom ezt megtenni, de MEG TUDNÁM, és még az is lehet, hogy nagyságrendekkel jobban, mint ő. Tehát a felsőbbrendűség egyszerűen nem indokolt. Mert a nemgyerekes is felhozhatná példának, hogy ő felsőbbrendű,
mert mondjuk okosabb, szebb, tehetségesebb, szexisebb, akármi. Szóval ne kategorizáljunk és ne döntsünk mások helyett!

Én nem olvastam egy gyerekes hszében sem, hogy felsöbbrendünek képzelné magát. Sszerintem ez csak a te tudatodban létezik.

Valóban, lehet, hogy sokkal jobb szülö lennél, de ezt nem tudjuk, hiszen nem akarsz gyereket.

Mitől jobb egy olyan ember, aki "felelőségteljesen" gyereket vállal, aztán elválik a házastársától, és onnantól kezdve rá sem szarik a gyerekére? vagy aki megcsalja a párját és nyugodtan félrelépeget, de nem válik el a "gyerek miatt"? Mintha a gyerek sík
hülye lenne, és nem látná úgyis, hogy mi folyik körülötte.

Senlki sem mondta hogy jobb. Söt rosszabb, föként ha nem törödik a gyerekével. De lehet felelösségteljesen gyereket vállalni, és elöfordul, hogy így is elválnak az emberek. Sosem tudhatod mi lesz a jövöben.

A kisebbség meg általban azért vállal gyereket, mert számukra a nagy család érték.

Gézookám! Ezek nem vélelmek. A szülés fáj, méghozzá kurvára. Lehet,hogy akad pár mázlista nő, aki hamar megszül,de sokan majdnem bele is halnak. Ezek tények, ha tetszik, ha nem. A szülés fáj. Neked persze nem!
Ha pasi lennék, én is könnyen ugatnék!

No én nö vagyok, tehát tudom, a szülés fáj. De majdnem nem halnak bele. Mindenkinek a fájdalomküszöbétöl, a félelmétöl és a türöképességétöl függ, hogyan éli meg. És van viszonylag fájdalommentes szülés is epidurális érzéstelenítéssel, ami választható. Én nem kértem, és hidd el az elsö szülésem igen fájdalmas volt, de nem haltam majdnem bele. Ez csacskaság.

a szoptatást viszont gusztustalannak találom. Egyszerűen undorodom tőle. Nem tehetek róla!

Mi benne az undorító, mondd már el kérlek. Ez egy teljesen természetes dolog, és még örömet is okoz a nönek. Ha tényleg undorítónak találod, akkor lehet, hogy orvosnál van a helyed. Ezt nem bántásból írom.

Te mazochista vagy???? Én nem. Baj?

Ez nem mazochizmus, hanem egészséges ösztön.

Ez mind csak egy gyerek irányába bontakozhat ki?Gratulálok!!!!

Persze nem, mert fejlödhetsz mástól is. de hogy érzékeltessem, van élet a gyerek elött, és után. A kettö nem összehasonlítható. A gyerek után az ember olyan minöségi érzelmi, empatikus, önismereti változáson megy kereszül, ami enélkül elképzelhetetlen. persze nézheted cinizmussal, de mig nincs, vagy ha nem lesz gyereked, nem fogod tudni, miröl beszélek.

De igen, számíthatnak. ellentétben azokkal a szülőkkel, akiknek a gyereke szül, és onnantól kezdve minden figyelem csak az unokának jár ki, az idős szülők csak nyomassák a nyugdíjat az unokácskának, és vigyázzanak rá, ha épp kell. Akármilyen betegek és fáradtak, csak gürizzenek, mert "AZ UNOKA"!

A normlis szülö a gyereket magának szüli, nem az anyjának és az apjának, ergo maga neveli, maga pénzeli stb. nálunk így müködik. 

Ja és nem nézek brazik szappanoperát, müvelödöm, és az IQ-m sem 2.  

Előzmény: solemnity (647)
andi88 Creative Commons License 2006.03.02 0 0 657

Lenne még egy észrevételem.

Miért van az,hogy én,mint gyermektelen soha nem mentem oda azzal egy gyerekeshez,hogy:Miért szültél gyereket,normális vagy?Tudod milyen jó 30 felett is gyermektelennek lenni,élni a"gondtalan"életet?

Nem próbáltam bebeszélni neki,hogy így jó!

A gyerekesek meg mindíg kioktatnak/nem csak engem,ugye/

Úgy látszik nekem kultúráltabb a felfogásom!

Eleon Nóra Creative Commons License 2006.03.02 0 0 656

Kedves solemnity

igazán kultúrálisan szóltál hozzá a témához. Nem tisztem Gezoot megvédeni, de leszögezem, ehhez hasonló hangnemü hszt még nem olvastam töle.

TE TOTÁL IDIÓTA VAGY, NE HARAGUDJ! MI VAGYUNK GYEREKEK?Akkor te mi vagy?
Attól már k... nagy felnőtt vagy, hogy volt egy jó orgazmusod, és csináltál egy gyereket

Szerintem te meg egy unatkozó pedofil vagy.

NNem is baj, ha ilyen buta emberekhez nincs közöm, úgysem tudnék miről beszélni velük.

Andi olyan emberekkel akar beszélgetni, akik nem akarnak gyereket, nem pedig ilyen beszűkült agyú szerencsétlenekkel, mint te!

Amit te művelsz, az egy papucsállatka szellemi  szintjén mozog.

andi88 Creative Commons License 2006.03.02 0 0 655

Kicsit módosítom:SZÍVEMBŐL SZOLTÁL!95%-ba!

A szülést és a szoptatást nem tartom undorítónak!A többi stimmel!!

Előzmény: andi88 (650)
andi88 Creative Commons License 2006.03.02 0 0 654
Ja,Gézooról meg csak annyit,hogy szerintem a saját elcseszett életét sajnálja és nem tudja ,hogy mások mitől boldogok,nekik/nekünk/miért sikerül!Ez most független attól,hogy van-e gyerek vagy nincs!
Előzmény: andi88 (653)
andi88 Creative Commons License 2006.03.02 0 0 653

Jaj,dehogy is!Csak itt napok óta /számomra/ olyan értelmetlen vita folyik,hogy nem volt kedvem írkálni!Ha ilyen típusú beszélgetést szeretnék akkor átmennék valamelyik rokonomhoz és ott élesbe megtehetném!

Inkább olvasgattam az utazós és az állatos topikokat.

Előzmény: solemnity (651)
solemnity Creative Commons License 2006.03.02 0 0 652

beszélgeTsz, persze :-)

Úristen, megőrülök ettől az indextől, olyan tetű lassú, és állandóan fagy. Nektek nem? :-(

De talán jobb is,mert ha nem így lenne, még tízszer ennyit írnék :-D

Előzmény: solemnity (651)
solemnity Creative Commons License 2006.03.02 0 0 651
Akkor miért nem beszélgesz velem? :-) Baj, hogy még nem vagyok 30 éves?
Előzmény: andi88 (646)
andi88 Creative Commons License 2006.03.02 0 0 650
SZÍVEMBŐL SZÓLTÁL!!!!!!!!!!!!
solemnity Creative Commons License 2006.03.02 0 0 649
Ha jól emlékszem, márpedig igen, SENKI SEM azért nem akar gyereket, mert csúnya lesz a melle vagy meghízik. Gézukácska gúnyversében volt erről szó, amit egy gyerekes írt nyilván, saját rejtett frusztrációját vezetve le a versben- őt nyilván zavarja, hogy meghízott. Itt senki sem írt ilyet, Gabi csak ebbe próbál szánalmasan, ám annál sikertelenebbül belekapaszkodni. JAVASLOM NEKI, HA EDDIG EZ NEM SIKERÜLT, AKKOR MOST TANULJON MEG OLVASNI, SZÖVEGET ÉRTELMEZNI. Utána lesz értelme  egy intelligens vitába való beszállásnak. Köszönjük.
Előzmény: Gabiiiiii (642)
almaborvirag Creative Commons License 2006.03.02 0 0 648
Igen, tudom. En is.
Előzmény: andi88 (646)
solemnity Creative Commons License 2006.03.02 0 0 647

Több hsz-re reagálnék.

1. Miért ne vállajon gyermeket egy egészséges felnőtt pár??

Ezt a kérdést nem igazán értem ebben a környezetben. Mi itt nem azt hírdetjük, h márpedig ne vállaljon senki gyereket, m csak nyűg lesz vele, stb. Ellenkezőleg. Szvsz az a pár akiK akarNAK gyerkőcöt, vágjanak bele

-ezt Tappancs írta, és én nem győzöm hangsúlyozni, hogy személy szerint senkit a világon nem akarok  lebeszélni a gyerekvállalásról, igaz, rábeszélni sem. Pont azért, mert honnan is tudhatnám ÉN, hogy mi a jó NEKI? Hogyan tudnék az ő fejével gondolkozni? Ha neki pici lábujjak kellenek és gajigaji, ám legyen. De ne
szóljon bele a másik ember életébe, és főleg ne tartsa magát felsőbbrendűnek mondjuk nálam, aki nem akarom  ezt megtenni, de MEG TUDNÁM, és még az is lehet, hogy nagyságrendekkel jobban, mint ő. Tehát a  felsőbbrendűség egyszerűen nem indokolt. Mert a nemgyerekes is felhozhatná példának, hogy ő felsőbbrendű,
 mert mondjuk okosabb, szebb, tehetségesebb, szexisebb, akármi. Szóval ne kategorizáljunk és ne döntsünk  mások helyett!

Ezt a patkány-dolgot (feltételezem csak azért, m nincs gyerekem) kikérem magamnak, látatlanban tán nem kéne így minősíteni embereket!

Csatlakozom. Ez nagyon kemény volt és teljesen igazságtalan. Mitől jobb egy olyan ember, aki "felelőségteljesen" gyereket vállal, aztán elválik a házastársától, és onnantól kezdve rá sem szarik a gyerekére? vagy aki megcsalja a párját és nyugodtan félrelépeget, de nem válik el a "gyerek miatt"? Mintha a gyerek sík
hülye lenne, és nem látná úgyis, hogy mi folyik körülötte. Vagy kedves nem ezen a nyáron lebarnult polgártársaink, akik főleg a technikáját szeretik a dolognak, aztán a védekezés annyiban kimerül, hogy  " há védekeztem én, de az uram vót az erősebb", meg "majd kapunk szocpólt!" Az ilyen emberek  tiszteletreméltóak? Na, ne.

" Vélelmekre épített félelmek.. "

Gézookám! Ezek nem vélelmek. A szülés fáj, méghozzá kurvára. Lehet,hogy akad pár mázlista nő, aki hamar megszül,de sokan majdnem bele is halnak. Ezek tények, ha tetszik, ha nem. A szülés fáj. Neked persze nem!
Ha pasi lennék, én is könnyen ugatnék!

Új kérdés:  Valóban ennyire infantilis, gyerekes gondolkodásúak a 30-on túliak ???

Az egyetlen ember,aki itt infantilis, Gézoo, az TE  vagy. Bocs. De az egész stílusod, struccpolitikád, a hamindenkivelmegtörténikis-velembiztosnemfog hozzáállásod meg az örökös prüntyögésed, kritikán aluli. Mi, gyereketnemakarók, legalább észérvekkel jövünk és ahogy elnézem, mindenki felelőségteljes döntést hozott,  amikor úgy döntött,hogy nem akar, vagy pedig még nem akar. Homo sapiensek vagyunk. Amit te művelsz, az egy papucsállatka szellemi  szintjén mozog.

sikerult kinevelni egy olyan generaciot,aki nem szul,nem szoptat,mert oda a csodas alakja,

Ami engem illet, az alakom messze van a csodástól, a szoptatást viszont gusztustalannak találom. Egyszerűen undorodom tőle. Nem tehetek róla!

akinek a vilagon a legfontosabb,hogy nehogymar fajdalmat kelljen atelnie,hogy nehogy valamirol le kelljen
mondania /mert megerdemli/

Te mazochista vagy???? Én nem. Baj?

Aki ilyen,az milyen lehet a parkapcsolataban??Soha nem kell alkalmazkodia,lemondani semmirol a masik miatt?

De, én nagyon sok mindenben alkalmazkodok a páromhoz, sok mindenről lemondtam miatta, mert szeretem.
De azt hiszem ez természetes!

Soha nem szamithatnak ra a baratai,a szulei??

De igen, számíthatnak. ellentétben azokkal a szülőkkel, akiknek a gyereke szül, és onnantól kezdve minden figyelem csak az unokának jár ki, az idős szülők csak nyomassák a nyugdíjat az unokácskának, és vigyázzanak rá, ha épp kell. Akármilyen betegek és fáradtak, csak gürizzenek, mert "AZ UNOKA"!

"Ha valaki azt állítja komolyan önmagáról hogy ezeknek híjján van,

akkor ezzel azt állítja, hogy ő még kiskorú gyerek, akiről gondoskodni kell,

mert képtelen a felnőtt lét megélésére.."

TE TOTÁL IDIÓTA VAGY, NE HARAGUDJ!  MI VAGYUNK GYEREKEK?Akkor te mi vagy?

Attól már k... nagy felnőtt vagy, hogy volt egy jó orgazmusod, és csináltál egy gyereket!

Az énfejlödés, önmegismerés, a fontos célok ismerete, az élet értelme hol van ezek mögött a válaszok mögött?
önzetlenségröl, áldozatvállalásról, feltétel nélküli szeretetröl stb meg ne is beszéljek?

Ez mind csak egy gyerek irányába bontakozhat ki?Gratulálok!!!!

Nekem már az is az eszembe jutott, hogy ezen nickek egy része mögött
unatkozó tinik vannak. Olyannyira fogalmuk sincs ezekről az alapvető
emberi normákról, hogy az már nem magyarázható, a reklámok
agymosási effektjével..

Szerintem te meg egy unatkozó pedofil vagy. Azonkívül láthatóan fáj neked, hogy más emberek saját  felelősségteljes döntésük alapján MERNEK boldogan élni, míg neked a savanyú kis rutinélet jut, az unalmas gajigajival, ami egy óvodást még leköt, de egy normális, átlagos intelligenciával rendelkező embert már nem.
Én  3 éves koromban sem játszottam soha babákkal, mert untam, te meg még ...éves korodban is ezt tartod a világ legcsodálatosabb elfoglaltságának,  hát gratulálok. Szuper is lehet. Nem is értem, hogy én miért nem vágyom erre. Talán, mert 2-nél több az IQ-m? És ha a Jóisten észt adott nekem, akkor nem akarom elpazarolni  holmi gaji-gajira? Mert nem  akarok szellemi hontalanságban élni? Mert nem bíom ki és frusztrálttá tesz, ha nem tanulhatok, nem művelődhetek, nem tornáztathatom az agyamat? Lehet,hogy ez valakinek nem hiányzik, az
 nyisson ki egy doboz sört, üljön le meccset nézni, vagy  hallgassa a gajigajit, süssön tortácskát a homokozóban a gyerekkel, és a délutáni szunyóka alatt nézze meg az aktuális brazil szappanopperát. Meg is érdemli. Nem is baj, ha ilyen buta emberekhez nincs közöm, úgysem tudnék miről beszélni velük. engem baromira
 nem érdekel, hogy mekkorát büfögött a gyerek, milyen színűt kakilt és hányszor mondta azt, hogy gaji-gaji.
Ez számomra egyszerűen nem téma.

Gézoo, téged megkérnélek, hogy távozz ebből a topicból. Vagy olvasni, vagy pedig szöveget értelmezni nem tudsz (általános iskola első, illetve második osztályos anyag!) ellenkező esetben olvastad volna a topicleírást: Andi olyan emberekkel akar beszélgetni, akik nem akarnak gyereket, nem pedig ilyen beszűkült agyú szerencsétlenekkel, mint te! Nyissál topicot Öljük meg a gyereketnemakarókat címen, csak NE GYERE IDE TÖBBET! KÉRLEK!

andi88 Creative Commons License 2006.03.02 0 0 646

Én nem szívok mellre semmit,nem is érdekel az ellentábor véleménye ezért se nagyon reagálok rá!Én csak beszélgetni szerettem volna olyanokkal akiket nem ismerek személyesen és olyan életvitelük van mint nekünk!

Előzmény: almaborvirag (645)
almaborvirag Creative Commons License 2006.03.02 0 0 645

Szerintem eleg remenytelen. De nem baj, ez legalabb porgos topik.

Egyebkent sem kell mellreszivni semmit.

Előzmény: andi88 (643)
almaborvirag Creative Commons License 2006.03.02 0 0 644

Igen, es maximalisan le a kalappal elotte. (Bar attol senki nem esik hanyatt, ha egy elhagyott no 'maga' neveli fel a gyerekeit egyedul ...) Ettol fuggetlenul meg viccbol sem tehette volna be azt a 'verset', a tobbi elkepzeleserol nem is beszelve, hogy egy lanygyerekkel csak az anyja stb stb ... Talan egy 'normalis' csalad arrol kene, hogy szoljon hogy egyutt nevelgetjuk a gyerkocoket ....

De ugye en nem tudhatom, mert nincs gyerekem! ;) 

Előzmény: Tóthika (641)
andi88 Creative Commons License 2006.03.02 0 0 643

Már egy ideje nem szólok hozzá ehhez a topikhoz,mert egyáltalán nem arról szól amiről kéne!Én Véleményt,tapasztalatot szerettem volna cserélni olyan GYERMEKTELEN párokkal akik 30-on túl,nem/vagy még nem/akarnak gyereket.

Erre ebből lett egy olyan topik,hogy inkább azt a nevet kéne neki adni,hogy

SZÜLJEK VAGY NE?SEGÍTSETEK!vagyGYEREKESEK ÉS GYERMEKTELENEK VITÁJA stb!

Több,mint 600 hsz-ból 599 egymás megnemértéséről,"lehülyézéséről",kioktatásáról szólt!

Azért gondoltam,hogy nyitok egy ilyen topikot,mert pont ebből lett elegem,ezeket megkapom az"utcán"is!A velem egy gondolkodású társaimmal szerettem volna kultúráltan beszélgetni,de úgylátom,hogy sajnos nem tudok!

Gondolkodtam már azon is,hogy nyitok egy új topikot csak nem tudom,hogy mi legyen a címe,hogy tényleg csak a/tudatosan/ gyermektelenekről szóljon!

Van valakinek ötlete?????

Gabiiiiii Creative Commons License 2006.03.02 0 0 642

tudod,a szegenysegi bizonyitvanyt az allitja ki magarol,aki azzal ervel a gyerekvallalas ellen,hogy kitagul,es nem lesz mar olyan szep a melle.

Akinek ez az ertekrendje,azzal en nem allok le tovabb vitatkozni,csak sajnalom,de nagyon

Lehet 16 diplomaja,attol meg egy csokevenyes erzelmu senki szmaomra,akarhogy szereti a kutyjata

Előzmény: almaborvirag (611)
Tóthika Creative Commons License 2006.03.02 0 0 641
(Amúgy nem is hímsoviniszta. A gyerekének is sokkal inkább anyja, mint aki világra hozta, pelenkázza, eteti, gondozza, neveli. Csak azt feltételezi, hogy a "normális" családokban általában az anyák látják el a gyereküket, az apák meg csak büszkélkednek velük.)
Előzmény: almaborvirag (620)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.03.02 0 0 640
Bocs. Egy gyermektelen sem haragudott.
Előzmény: Eleon Nóra (638)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.03.02 0 0 639
Az élet értelméröl csak a saját véleményemet írhatom le, másét nem.

Szerinted mi az élet értelme? Az én véleményem már tudod.
Előzmény: almaborvirag (637)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.03.02 0 0 638
Hol akarlak? Nem mondtam semmi célzót. Csak leírtam az ellenérveimet a többiek vélt okaira.

Azt meg gondolod elismered, hogy mivel nincsen gyermeked, nem lehet róla tapasztalatod, milyen az.

A való életben jó barátnök is lehetnénk, és biztos lehetsz benne, ha így lenne, akkor tiszteletben tartanám a döntésed.

Ez a topic viszont erröl szól. Mikor elkezdödött, egy gyerekes sem haragudott a hszeink miatt.
Előzmény: almaborvirag (636)
almaborvirag Creative Commons License 2006.03.02 0 0 637
... az elet ertelmerol...
Előzmény: almaborvirag (636)
almaborvirag Creative Commons License 2006.03.02 0 0 636
Nem haragszom Rad. Csak nem ertelek. Ahogy Te se ertesz engem. De ugy tunik, meg mindig meg akarsz gyozni.
Előzmény: Eleon Nóra (634)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.03.02 0 0 635
Na menek.... sétáltatni.... tudod, ki kutyát, ki gyereket. Mert a gyereket is kell. Sajnos. Mert hideg van, és én fázom. Csak ök nem. :))
Előzmény: Eleon Nóra (634)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.03.02 0 0 634
Hozzám ne fordulj, tudod, én a piros szín tekintetében elfogult vagyok. Már. Kb 7 éve. Elötte én sem tudtam milyen.

Látod látod, te viszont személyeskedsz. Haragszol rám? (menjünk ki a hóra, aztán ott döntsük el.:))

Előzmény: almaborvirag (632)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.03.02 0 0 633
Sok ilyen embert ismerek. Aztán egy idö után észbekapnak, de akkor már lehet, hogy késö.

Tisztelet a kivételnek, aki komolyan átgondoltan dönt így.
Előzmény: almaborvirag (629)
almaborvirag Creative Commons License 2006.03.02 0 0 632

"De tudod,, a vaknak nem lehet elmagyarázni milyen a piros szín.... egy gyermektelennek sem, milyen egy gyermek nevelése, a vele való együttélés."

Tudom, tudom ... a vak meg a piros szin ... Bar meg mindig nem kertem, hogy 'magyarazd el', de sebaj. Ha valaha az eletetben arra vagyom majd, hogy valaki 'elmagyarazza' nekem, hogy milyen a gyerekszules es neveles (ahelyett, hogy megtapasztalnam magamtol), feltetlenul hozzad fogok fordulni!  

Előzmény: Eleon Nóra (630)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.03.02 0 0 631
Gabinak írtam, az ö hszére, az elkeseredettségemben, az elötte lévö 2 oldalon ( vagy több) lévö hszek egy része miatt. ( Elhízás, elhagyás, hobbi, utazás, stb. )

A neved nincs benne. Személyeskedés sincs benne, csak tömény cinizmus meg elkeseredettség.
Előzmény: almaborvirag (629)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.03.02 0 0 630
Nincs itt kórus, csak néhány gyerekes egy gyerektelen topicban. Lehet, hogy nem kéne itt lennünk, de akkor nem lenne ellenvélemény.

Bocs, hogy már megint egy kalap alá vettelek, de te szólítottál meg minket. :))

Nem is gyözködtem senkit, mint ahogy a hszeimben nem is szoktam egy topicban sem.

Minek jöttem ide? Idötöltésnek, jót beszélgetni. Eszmét cserélni, vitatkozni. Dolgokat megvilágítani arról az oldalról, ahonnan ti nem ismeritek. Lehet, sokan nem is akarják. Fontosabb itt, hogy egymást emberek megerösítsék a gyermektelenség pozitív voltáról.

De tudod,, a vaknak nem lehet elmagyarázni milyen a piros szín.... egy gyermektelennek sem, milyen egy gyermek nevelése, a vele való együttélés.

Én kicsit furcsán nézek egy vakra, ha azt mondja, nem vállalja a szemmütétet,-bár valóban van benne kockázat- mert sokkal jobb neki így. Még a végén kiderül, nem is olyan ronda az a piros szín.

Persze tudom. Maradi meg frusztrált is vagyok. Megyek is, levezetem a feszüccségemet, iszom egy kakaót a kisebbik deddel. :))
Előzmény: almaborvirag (627)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!