"Továbbra is fenntartom azon véleményemet, hogy a régi tagok szólópróbálkozásai siralmasan sikerültek, számukra a siker csakis a Guns-on belül adatik meg"
Szeruűintem ez total nem igaz...
Ha megnezed Slash zenekarat, ok egesz jol elvannak, es nem erdekli oket az, hogy stadionokban jaccanak, csak a zene, es ez jo. Abszoludte ismertek abban a korben, ahol kell nekik, es szerintem a legfontosabb az, hogy jol erzik magukat. Ennel tobb nem is kell. Izzy-vel ugyan ez a szitu...
Ennyi a lenyeg a penz (mar) nem szamit.
A hétvége jelentős részét az oldalam rekonstrukciójára szántam, szerintem sikerült is. A kezdőoldalon a képet kisebbre vettem, remélem mostmár elérhetővé válik. Ha nem, szóljatok.
Sikerült egy barátságosabb fórumot felraknom, de szinte minden kategóriában újítottam.
sorry a 36-ért :( , nem a neten néztem meg, hanem csak 1 rádió mondta be a kalendáriumában, én meg sebtiben beírtam. Még1 rosszpont, hogy nem tudtam magamtól, h mikor születet Axl.
Én meg mostanában is metalt hallgatok. Persze mást, mint Guns, jóval keményebbet... Hihetetlen, mennyi jó és tehetséges együttes van, akik egyszeruen nem jutnak el az emberekhez. Említeném pl. a Nevergreent, amitol mondjuk jobb kedved nem lesz, e nem is olyan kemény, hogy elso hallásra elforuljanak tole. Csak azért, mert a gondolataik és a zenéjük egy kicsit több annál, mint hogy "I love U Baby". Az MTV2 is csak ál-alternatív, mindig ugyanazt a 20 klipet nyomják, mondjuk ebbol 10 jó, csak hát hamar megunja az ember.
Mondjuk nem is baj, hogy így alakult ki, csak azt bánom, hogy ahhoz, hogy megismerjek egy bandát, ma már csak haverok segítségével megy... Vagy dobhatok ki az ablakon 1800 pénzt, hogy megvegyek egy kazettát, ami lehet, hogy ne is tetszik. Akkor OFFolok kicsit: nem tud valaki olyan oldaltt, ahol bele lehet hallgatni metal zenékbe anélkül, hogy letölteném az egészet?
Na fiatalok, akit érdekel Izzy Stradlin River című szólóalbuma (legalábbis nagyon úgy néz ki h nem a banda neve River:), az menjen be a Főv. Szabó Ervin könyvtárba és nyúlja ki. Illetve még várjon egy hetet, mert addig kinn lesz valami idiótánál a CD, aki most is azt bőgeti és eléggé teccik neki. ;)
100%-ban egyetértek, remekül megfogalmaztad amit én is gondolok, de nem tudtam volna ilyen jól leirni:)
Én is az a kategoria vagyok aki nagyon fiatalon ismerte meg a Gunst, a hazai koncerten nem voltam ott, persze később bosszankodtam emiatt eleget, azóta is arra várok, hogy egyszer talán még visszajönnek...
De ahogy irtad a világ megváltozott, ma már én is techno irányba mozdultam el (örökké mégse várhatok), persze azért rockzenét is hallgatok még.
Egyébként belegondoltatok már abba hogyan alakult volna a 90-es évek ha olyan nagy zenekarok mint a GnR vagy a Queen nem tűnnek el hanem évente szórták volna a jobbnál jobb albumokat? Lehet, hogy ma egészen más lenne az arány a rockzene javára a technoval szemben. A Guns széthullásával azt hiszem nem csak egy zenekar szűnt meg, hanem egy egész műfaj indult hanyatlásnak:((
Szerintem azt már mindenki régóta tudja, hogy Axl kissé antiszociális, úgyhogy ez nem újdonság. Az, hogy nem tud újra kommunikálni a régiekkel, az egyértelműen az ő nyakába varrható. Ez valamikor akkor kezdődhetett, amikor Izzy otthagyta őket, unván a nagy felhajtást. Stradlin barátunk azon a pár albumon elég nagy zéneket rakott a közösbe és én úgy tudom, hogy ő állt a legközelebb Axl-hez.
A zenei stílusról annyit, hogy nekem a Chinese Demokracy, a The Blues és a Madagascar nagyon tetszik és a Rhiad and Bedooins sem rossz(bár ez elég rossz minőségben van meg). A Silk worms engem is kiakasztott egy kicsit, dehát már UYI II-n is volt egy My World c. szerzemény...
Azt pedig, hogy kell-e ezt erőltetni, majd az idő dönti el, mindenesetre egy biztos: ez már azért teljesen más lesz, mint volt, de, ha Axl képes összeszedni magát(elsősorban mentálisan), akkor azért nem lesz ez rossz!!!
Be kell, hogy valljam igazad van. Amikor elkezdtem csinálni az oldalt (sőt előtte is), egy kicsit önző voltam, csak a Guns-ra, a jelenlegi Guns-ra koncentráltam. Mostanában kezdtem egy kicsit elgondolkodni azon, hogy a Guns n' Roses, maga a jelenség nem csupán Axl. Ebben jelentős köze volt annak, amit Axl csinált az évvégi koncerten Slash-el és az ezt követő Slash interjúnak illetve annak, hogy mostanában a régi tagok úgy tűnik egyre jobban megértik egymást és egyre valószínűbbé válik számomra, hogy Axl nemcsak, hogy nem a létét jelenti a bandának, de egyben a halálát is.
Miért van az, hogy a régi tagok (kivéve Steven) olyan jól megértik egymást mind emberileg, mind szakmailag és miért tűnik úgy, hogy a régi felállás egyedüli ellenzője Axl? Szerintem ennek a fazonnak semmi humorérzéke, semmi alkalmazkodó képessége nincs, ha őt valaki megbántja, akkor annak soha az életben nem tud megbocsátani. Valószínűleg örök ellenségének tekinti mindazon tagokat, akik "elhagyták" a bandát és hallani sem akar az újjáalakulásról.
Továbbra is fenntartom azon véleményemet, hogy a régi tagok szólópróbálkozásai siralmasan sikerültek, számukra a siker csakis a Guns-on belül adatik meg. Ez viszont a korábban leírtakból következően valószínűleg soha sem fog bekövetkezni. Ezzel Axl-nek is tisztában kellene lennie és meg kellene hagynia a Guns n' Roses legendát a régi fényében pompázva és nem lerombolni annak hírnevét újabb próbálkozásokkal.
Igazán korrekt az lenne, ha az új (szerintem tehetséges) zenekart valamilyen más néven futtatná, bár akkor sok mindent előről kellene kezdenie.
Az évvégi koncertek szerintem jelzésértékűek lehettek a számára. Ti is láthatjátok, hogy nem volt túl nagy visszahangja a visszatérésnek. Ellentétes hírek terjengenek még arról is, hogy az a néhányezer jegy elkelt-e. Axl önmaga is ellentétes nyilatkozatokat tesz, hol lemondja a túrnét, hol tagadja magát a koncertezés szándékát is. Elmondása szerint hat éve dolgozik egy albumon, ami majd, ha kijön nagyot szól...
Eközben a régi tagok együtt dolgoznak az albumjaikon, nagyon megértik egymást, mindenféle hátsó szándék nélkül. Szóval ez az, ami számomra kezd gyanússá válni. Axl kezd átértékelődni saját magam és mások szemében is. Mert amellett, hogy sikeresen tönkrevágott egy zenekart, leugatott egy repülőtéri stewardess-t, felszedett vagy 15 kilót, megtartott 3 minikoncertet, százhuszonötször halasztott el koncertet és album megjelenést, az utóbbi években az égvilágon semmit nem csinált.
Persze lehet, hogy holnap kijön a Chinese Democracy, ami tényleg olyan jó lesz, mint amennyire mondja és minden meg van bocsátva. Akkor majd azt mondom : Ilyen az élet! De csak akkor!!!
Ui:Most frissítettem a www.gunsandroses.ini.hu oldalt hírekkel. Most szerintem ott van minden, ami januárban történt.
A Guns N' Roses legendává lett, mert jó idoben voltak jó helyen. Egyszeruen akkor és ott minden passzolt, és ahogy ez összeállt, az fantasztikus volt. Aztán kezdett úgy kinézni a dolog, hogy Axl nem tud bánni az emberekkel, mindenkivel összeveszett, akivel csak lehetett.
Persze néhány év múlva (elfogyott a pénze?) megbánta, amit tett, és gondolta, újra összerak egy Gunst, és csinál valamit. Cserélgette szépen a tagokat, mert hát a vér nem válik vízzé, és írt egy pár (mondjuk így) elfogadható számot. Rájött, hogy az XXI. század zenéje már nem ugyanaz, ami a nyolcvanas évek közepén (90-es évek elején) volt. Elkezdett hát kösérletezgetni, kitanulta az új technikát, és írt pár "furcsa" dalt.
Amikor aztán végképp elfogyott a türelme, azt mondta: csinálunk egy koncertet, és bejelentjük a Guns nagy visszatérését. Nem tudjuk, hog miért, talán a várt siker elmaradt, de az elso részt nem követte folytatás. Gondolom, az emberek ízlése 5-15 év alatt megváltozott: az, ami régen kokeménynek számított, ma már csak a 80-as évek táncikálós rock n' roll-ja. Az egykori rajongók (foleg az én korosztályom, akik nagyon fiatalon szerették meg a Gunst, és '92-ben még azt sem nagyon tudták, milyen egy koncert) elfordultak az együttestol, ma már más zenét hallgatnak.
Persze azért kíváncsiak, hogy mi ez az új GN'R, de Axlék nem tudnak mindenkinek megfelelni. Pedig megpróbálnak: azt tudják, hogy a modern zene kulcsa az, hogy haladjanak a korral, de a módszer az, ami alapvetoen elhibázott. Ahelyett, hogy Nine Inch Nails-féle technó-rock szarsággal próbálkoznak (már elnézést), inkább tempóban és hangzásban kéne felvenniük a versenyt a mai bandákkal.
Meg kéne próbálniuk valami egészen újat nyújtani, valami hatalmasat dobni, vagy ha ez semmiképpen nem megy, akkor visszatérni a régi felállással a régi zenéhez. Persze, ez nehezen megy, hiszen tudjuk, hogy amit egyszer Axl a fejébe vesz... Én ot mindig is a banda gyenge pontjának éreztem, nem zeneileg, hanem túlzottan arrogáns stílusa miatt, és amiatt, hogy soha nem jött ki senkivel.
Szóval, nehéz dolog egy legendát újraéleszteni. Talán lehetetlen. Lehet, hogy nem is kéne próbálkozni vele.
Ez azért egy kicsit durva és közel sem igaz. Szerintem Axl egyszemélyben soha nem volt gnr. Hisz nem a Guns n roses a legelső zenekar amit össze probált kreálni. Slash pedig meszemenően megelőzi Buckethead-et. Na persze azt sem hiszem hogy Axl azért probálkozik mert van benne még valami, szerintem még mikor volt benne még vmi már akkor kiálhatatlan volt és tönkretette az egészet, most meg egyszerüen a többiek nem tudnak vele dolgozni, igy születik egy uj gnr ami nem lenne baj ha legalább csinálnának is vmit.
Mikor itt voltak Bp-en, még túl kicsi voltam, hogy kimehessek :(
Az ominózus Tavaszi Szél.. kezdetű szám is megvan?
Nem tudod valahogy bedigizni? annyira kiváncsi vagyok rá :))
promóban simán, csak a kapitalista köcsög lemezcégek összeolvadoztak jól, ő meg ottanmaradt. De esküdni mernék rá hogy láttam valami 10minWarning 2000-es CD-tracklistet olyan címekkel mint a "Who's to Blame", ami eredetileg Duff dala volt, leírta a GNR-dolgokat benne jól.
Dunsztom sincs (sajna). Én úgy tudom, hogy ezek egytől egyig régi, legalább 15 éves számok. Amúgy az elmaradt második DUFF szólóalbum állítólag promo-ban még anno kijött, sajna még találkoztam kalózmásolattal, pedig biztos van valahol. Csak az alapján lehetne eldönteni, van-e egyezés.
Nekem megvan a Budapesti koncertjük. A közönségből vettem fel, de nagyon rosszul szól. Még a dobot is alig hallani benne, úgyhogy sok említést nem érdemel. Valakinek megvan jobb minőségben???
Kicsit félreértetted a dolgot. Duff nem Izzy új együttesében játszik, hanem a legutóbbi RIVER című szólóalbumán.
Amúgy a múlt héten találtam meg a 10 Minute Warning albumát. Ez volt Duff egyik régi seattle-i bandája (a dobosuk később a Mother Love Bone-ban is játszott). Most vették fel néhány éve, igazi jó grunge-punk. K***a Yól szól!
GN'R FOREVER
u.i.: Amúgy ha valakinek van eladó GN'R maxija, vagy képlemeze, szívesen megevenném. A tagok szólói és bandái is jöhetnek.
Ötből három, nem is rossz arány, ám sajnos ki kell ábrándítanunk a rajongókat, a Guns n’ Roses legendás alapító társaságából csak azért jött össze Slash, Duff McKagan és Izzy Stradlin, hogy Izzy készülő új albumán dolgozzanak. Nem ez az első eset, hogy közös munkára adják fejüket, hiszen McKagan basszusgitározott már Izzy korábbi albumain is, Slash-t pedig nem nehéz rávenni egy kis jammelésre, így többször játszott már együtt régi társaival.
„Összejöttünk, hogy néhány dalon dolgozzunk. Nagyon könnyen felismerhetőek, jellemző ránk a hangzásviláguk. Van bennük némi könnyedség, lazaság, nem durva, hangszerelés-központú számok. Csak egyszerű ötletek, amelyekről úgy gondoltuk, tök jók, úgyhogy összeraktuk őket.” – mondta Slash