Hállelújja! barátaim, isten velünk van.
A metál a Sátán zenéje de még nincs késő Isten dicső és boldogsággal kikövezett útjára térni.
Törjétek szét a gitárokat és a torzítópedálokat dugjátok fel!
Fogadjátok el Isten szeretetét.
SZERESSÉTEK EGYMÁST!
Ja. Elfelejtettem.
SZVSZ a metal sohasem volt a "satan zeneje". Az egesz csak egy poz, egy maszk, amit a metal zenekarok (tobbsege) valasztott.
Ez olyan, mint ganxstazolee meg a bunozes. Kozuk sincs egymashoz, csak ettol erzi magat kiraly csavonak.
Adamskij: Valamit felreertettel :)
Wallace orszagos nagy haverom, csak brahibol szivatjuk egymast. Meg hat itt megse illik valakit 5 percenkent faszfejnek hivni, vagy de? :)))~
Inkább mondok egy új témát, amin el lehet csámcsogni.
A napokban vettem meg az Ulver névre hallgató csapat
Themes from William Blake's The Marriage of Heaven and Hell címre hallgató albumát. Ez legjobb tudomásom szerint is egy
keresztény szellemiségű író vallásos ihletettségű műve, és elolvasva,
számomra egyértelműen kidomborodik az író hite.
Az, hogy ezt a művet egy metal(?) zenekar feldolgozta, mit jelent?
Eleve sátáni módon dolgozza fel a keresztény művet? Mivel a szövegkönyv
maga a mű, egyetlen szót sem változtattak meg benne. Ezek után
lehet valami sátáni az egészben?
Szólj az öcsédnek, hogy tanulja meg olyan gyorsan a számokat, ahogy csak tudja :))
A TM-bn elvileg 1/2 9-kor kezdtünk volna, ha jól emlékszem, 9-kor már játszottunk.
Próbálunk sietni egyébként, nem jó dolog húzni egy koncertkezdést, ezt mint
koncertre járó tudom.
na igen, arra emlekeztem, hogy valamit mondtal a buli vegen, de nagyon csengett a fulem:)
egyebkent ugye nem csak egy orat fogtok jatszani? es nem egy ora keses utan?
mindenkinek: aki tudott rola es nem volt ott, az nagy bulit hagyott ki a matyas utcai AoD koncertet illetoen.
egy fel zsebkendonyi teruleten ilyen jol szolni meg nem hallottam senkit.
Mondjuk attól hogy pl. egy WithoutFace-nek igényesebb szövegvilága van, attól még az is lehet semmitmondó, üres.
Akkor inkább legyen igénytelen, de próbáljon valamit mondani.
És WF-et nálam nem menti az se hogy elképesztő jó zenét csinálnak. És mást se ment.
Leon, azt kell mondjam, teljesen egyetértünk.
Egyedül Dead-nél (Mayhem) nem volt a halál promóció. Bár később mégis az lett. Hogy szegényke azt már nem érhette meg, az igazán nagy pech...
Sumo: nem igazán értettem, mi a problémád az AoD és adamskij összefüggésével. Elmagyarázhatnád.
A metal szerintem sem a sátán zenéje. Régebben a hard-rock v. heavy-rock (ebből származik a metal zeneileg) idején senki sem mondott ilyet. Ma is inkább egy irányzat a black-metal épít erre a hasonlatra , hiszem mint promóciós tényező, a sátán, a sötét erő hangoztatása remek reklám. Ha ideológiai szempontból nézzük, kézenfekvő a kapcsolat a germán(kelta) vallás kultuszaival külsőségek szempontjából (koponyák, halál, áldozat). Akkoriban a sátán mint fogalom ismeretlen volt, mai jelentésének eredete tudtommal a bibliából származik. Vagyis a metálzene és a sátánizmus kapcsolata egy atavisztikus germán-kelta vallási kultusz keresztény interpretációja, hozzáadva a heavy-rock elemeit. Kicsit erőltetett és színházias, de jobban tetszik mint pl. a rap.
adamskij es AoD? hehe ez jo:)
tul sok gothicot meg nem hallottam eddig, de osszesen arra tudom elfogadni, hogy trendy, amiben nincs egy szal otlet sem. a tietekben pedig van. mar csak tudom, az ocsem lett az uj gitarosotok:))))))))))))
Szerencsére(?) csak ROCKER-től kell bocsánatot kérnem a késlekedésért, de sajnos eddig a vizsgajelentkezések miatt le voltunk tiltva a Netről. De talán még nem késő.
Rocker: azon, hogy ezt a fajta játék(?)stílust, amit a Manowar művel ki hozta be a műfajba, talán nem érdemes vitatkozni, nem vagyok benne biztos, hogy teljesen igazad van. De majd utánanézek. Mindenesetre azon sem hatódnák meg túlságosan. A Manowar arra pontosan megfelel, hogy egy sör mellett az ember jól érezze magát, ha olyanja van. És ebben az égvilágon semmi rossz nincs. Azt viszont konkrétan olvastam velük kapcsolatban, hogy ők jelentik az igazi Heavy Metalt. Na ezen már én egy kicsit ki tudok akadni, de ez, mégegyszer mondom, nem kell, hogy bárkit is érdekeljen. A Nevermore-t azért bátorkodtam ellenpéldaként felhozni, mert én speciel pont a Manowar zenéjének "ellentétét" hallom az utolsó lemezükön, ha Te nem így vagy ezzel, akkor azt hiszem, jobb, ha erről nem nyitunk vitát. Mindenesetre, ha gondolod, a Nevermore szövegek magyar fordítását elküldhetem Neked, hiszen az maga lealázza a Manowar egész eddigi "munkásságát" a szövegek terén. Ebben azt hiszem, egyet is érthetünk, hiszen Te sem ezt kifogásoltad. De nekem a zene sem tetszik, én messze nem dobom el magam a zenészi képességeikről sem. De talán ezt nem is itt kellene folytatnunk, hiszen ez eléggé off téma, a Manowar fanatikusokat viszont nem szívesen zargatnám a másik topicban.
A másik témát (a sátánizmust illetően) vagy hihetetlen nagy az egyetértés, vagy tényleg kihalóban van ez a topic. Én a véleményemet elmondtam, általam nem valószínű, hogy életben is marad. Sokakhoz csatlakozva most is csak annyit mondhatok, hogy én a sátánizmust a kereszténység tagadásának, az ellene való lázadás miatt létrejött, dalszövegeikben (black metal) semmi mögöttes tartalmat felmutatni nem tudó irányzatnak tartom. És mint ilyen, nem látom értelmét, hogy foglalkozzak vele. Nem hinném, hogy a sátánizmus szemszögéből, vagy bármely más ideológia alapján megközelíthető lenne a Metal zene. Maradjunk abban, hogy ez egy zenei stílus, aelynek igen sok ága van, nem kell okvetlenül minden fajtáját szeretni, de el kell ismerni mindazon zenészek tevékenységét, akik hajlandóak idejüket és pénzüket ebbe az alapjaiban nonprofit műfajba tenni. Mára sajnos egyre több régi zenekar is úgy látja, hogy a szélesebb tömegekhez való eljutás a meggazdagodás egyik lehetséges útja. Szerintem meg ez egész addigi munkásságuk sárba tiprása (gondoljunk csak a Metallicára, akik a régi lemezeiket fikázzák), egy minden őszinteségtől mentes rádiós slágerzene-gyártás. Egyébként mostanában már a Metallicát is jobban tisztelem a Megadethnél, akiknek hirtelen újra kedvük van gyors számokat írni. A Risk-korszakban ennek már semmi értelmét sem látták. Ha csinálnak egy jó lemezt (lásd Rust in Peace), azt majd biztos megveszem, de ha nekem valaki azzal jön, hogy "újra azt kell játszanunk, ami a szívünkből jön", akkor én azt az embert nem tudom többé komolyan venni. A Metallica legalább folytatja az elkezdett utat, más kérdés, hogy az már engem abszolút nem érint meg. A lényeg: aki itt meg akar gazdagodni, az a backstreet boys tájékán nézelődjön, aki viszont Metalt akar játszani, az tegye azt. Kompromisszumok nélkül. De hiszen a Manowar is ezt teszi. Csak minek.
Rockerhez csatlakozva, én is üdvözlök minden B/D/D rajongót a Földön. És ismét bocs, mert megint csak részben off voltam.
Egyébként nem is tudtam, hogy az AoD trendy gothicot játszik, még 1 számotokat sem hallottam a Danubiuson, adamskij! Akkor mire vártok még? (ez volt a poén helye)
PanzerFaust: Szerintem a Manowar nélkül sehol sem lenne ma a Heavy Metal. Ezt az egész tekerős, skálázós, szekvenciás dolgot ők vitték bele. (Persze ők meg Malmsteen nélkül nem lennének sehol). És a zenéjük koránt sem a szövegről, hanem a hangulatról, a fejrázásról szól, és arról, hogy a tömeget egy emberré kovácsolja. Nem mondom hogy nem klisések, hogy mély értelmű szövgeik tették híressé, de a fikázást semmiképpen nem érdemelték ki. A Nevermore-t mek szerintem hülyeség volt ellenpéldaként felhozni. Ők is igencsak klisések. Minden számuknak ugyanaz a felépítése, tekerés, dallam, tekerés, dallam, mindezt átmenet nélküli, hirtelen váltásokkal. Nem miűondom, hogy ilyen nem kell, de azért egy kicsit egysíkúvá teszi a dolgot hosszú távon. Ez nem a banda fikázása, csak ellenpéldának vicces.
És bocs, ha kissé alpári voltam, semmiképp nem akartalak megsérteni. Csak hát akkor van vita, ha nincs egyetértés:))
Egyébként meg tökéletesen igazad van.
Sumo: a Symphony X sem ismeretlen:)))
Wallace: Örülök, hogy boldog vagy, sajna nincs mindenki így.
ÜDVÖZLÖK MINDEN B/D/D TAGOT!!!
adamskij: Az a kisbetűs egy kissé erős. Ne hallgass FeNeVaDra.:)))