Sziasztok! Érdeklődnék,hogy Párizsban magyar családnál tudtok-e valamilyen állást (takarítás, gyerek vigyázás, idősgondozás-ápolást). Sajna nem tudom a francia nyelvet, de a párom Párizsban dolgozik és szeretnék utánna menni.
Na igen, én meg az ellentéte. Mi kiküldetésre jöttünk, eszem ágába sincs itt maradni hosszútávra, magyar feleség, magyar gyerek és csak annyira mászom bele a bürökráciába amennyire muszály. Pl adtam be adóbevallást mert kötelező, de mondjuk egészségügyi vonalon nem mentem bele a francia rendszerbe. Vettem francia autót, de a kereskedő intézte a teljes papírmunkát én az útlevelet és a villanyszámlát mutattam be ("némi" kp kiséretében). Szóval olyan vagyok mint az egyszeri szöke, aki tudja, hol a gázpedál, a fék és a kormány, de tankolni már a kutas szokott.
Hozzaszolnek en is a temahoz, hogy ki ad tanacsot, otletet valakinek es miert hallgatnak egyparan illetve irogatnak szamodra erdektelen temakrol. Mindenki helyzete mas: szemely szerint kettos allampolgar vagyok 10 eve mert a felesegem francia, ez pedig lenyegesen leegyszerusiti az adminisztracios dolgokat, azt pedig ne vard ertelmes tanacskent, hogy hazasodj egy francia fiuval, vagy irasd be a parodat a legioba, mert ha jol tudom az exlegiosok is megkapjak az allampolgarsagot. Dobri majd kijavit ha tevedek ;-) ..... A gyerekeim itt szulettek, itt nottek fel igy egyertelmu volt, hogy a 200 m-re levo ovodaba iratom be oket ahol szuletesi anyakonyvi kivonatot, oltasi konyvet es lakcimigazolast kertek mert francia allampolgarkent vannak anyakonyvezve. Mostanaban pedig ha jol vettem ki a hozzaszolasokbol nincs rendszeresen beirogato topiklako aki ovdaskoru gyerekekkel erkezett volna a kozelmultban. Legtobben Magyarorszag unios csatlakozasa elott erkeztunk amikor meg masok voltak a szabalyok. Pl nekem hivatalosan a hazassagkotesunk elott 3 havonta haza kellett volna utaznom legalabb 3 honapra, mert anno ez a szabaly vonatkozott a turistavizumra, tehat ugymond illegalis bevandorlokent voltam itt majd egy evig. Ma pedig unios allampolgarkent addig maradsz ameddig jol esik, ha meg tudod oldani a megelhetesedet. Melougyben pedig kb ugy csinaltam mint zzzz4 Zoli kopogtattam erre-arra. Igy aztan voltam mosogatofiutol kezdve pizzafutar, koltoztetolegeny, raktaros, kb 10 fele gyartosoron betanitott kepesites nelkuli munkas, sofor autokolcsonzoben es meg jonehany. Legtobb esetben a Dobri altal emlitett "interimer" rendszeren keresztul. Ez a rendszer pedig valakinek vagy bejon, vagy nem tuti recept nincsen, raadasul azzal a nem kis elonnyel indultam, hogy tartozkodasi engedelyem akkor mar volt a hazassagkotesunk reven, csak a nyeltudassal voltak gondjaim. Kozel 8 honap utan 0-rol indulva valami azert ragadt ram ami eleg volt ahhoz, hogy egy tetuirto samponokat csomagolo gyartosor vegen dobozokat pakoljak egy raklapra.
Most nem teljesen értem mire akadtál ki. Egy honnan kéne tudnom, hogy van-e diplomád vagy sem. Kettő azt se tudom mi az a CAF. Három én sehol nem voltam regisztrálni se itt se otthon. Négy valahol lejjebb írtam, bementem a szembe lévő oviba és azt mondtam ide akarom hozni a gyerekem. Erre az igazgatónő felhívta az önkormányzatot és intézett nekem másnap reggelre egy időpontot (az igazgatónő se francia én meg nem igazán tudok és szerintem megsajnált). Másnap elmentem, ott valami papírt kitöltöttünk, megnézték a magyar oltási könyvet és kaptam egy papírt, amit leadtam az oviban.
Mivel azt se tudom, melyik milyen papír volt nem tudom mit segít és főleg nem tudom mi az oka a lenti írásodnak.
Nagyon szépen köszönöm a nagy semmit!!!Igaz nekem nincs is diplomám,de ha valamit tudtam-tudok segíteni valakinek Én szívesen megteszem.Ti csak a sértegetést tudjátok jól,és a rongyrázást,Ti nem Magyarok vagytok?Igazat adok az elöttem szólohoz mindent el lehet érni csak a Magyarba ne ütközzön az ember!
Piea Neked nyilvánosan is megköszönöm a segitséget,mégha előre nem s jutottunk,de az emberséged az ember feletti!
Amit irtal az is jarhato ut de hosszabb idoben, kb 30 perccel de megsporolsz kb 3€-t CDG- Chatelet 8,70 es 40 perc menetido Chatelet-Disney 6,70 es megint 40 perc menetido plusz az atszallas Chatelen
Érdeklődnék, hogy van esetleg valaki Párizsban vagy környékén, aki nehézgépkezelői és ipari bútorasztalos szakmával rendelkező, nem pályakezdő fiatalnak tudna munkát adni vagy esetleg tud abban segíteni, hogy merre kezdjem a keresést? Ha kell lejárom a lábam is :)Inkább a nehézgépkezelői vonal érdekelne minket.Egy családtagomról lenne szó, és még nem beszéli a nyelvet. Otthon több nagyobb építőipari cégnél dolgozott, részt vett autopályák, utak, parkolók, áruházak építésében, pontasabban a földmunkálatoknál gumikerekes és lánctalpas kotróval egyaránt.
Megköszönném, ha valaki tudna infoval szolgálni, hogy merre induljunk (neten regisztráljam mint munkakereső, vagy házaljunk, vagy ebben a szakmában ez hogy működik itt).
Jól bent maradtunk a sürűben:"ugy volt lesz segítségünk a hivatalos ügyek intézéséhez"2 gyermekeinkkel (4 és 3 évesek) jöttünk ki még januárba,most ugy látszik sikerül őket óvodába beíratni.Én szeretnék beíratkozni nyelviskolába amit a CAF szervez.
Ugye ugy működik aki 3 hónapnál tovább tartozkodik annak jelentkezni kell a rendőrségen,na Nekem azt mondták nincs rá szükség,tényleg nincs?
Aki régebben kint van legyen szíves nekem összefoglalni merre indulhatok el,Nekem már zürös az egész:-(Nem akarok haza futni,de falba ütköztünk.
Dobri az, ki egy kicsit tuldramatizàlja a helyzetemet !!! Biztos azért, mert nem ismer ?!?!?! :-))
Amugy semmi Top Secret :
Leirtam màr pàrszor, lhet, hogy màr itt is régebben, augusztus 10.-én lesz pont 20 éve, hogy kijöttem, voltm egy "kicsit" idegenlégios, dolgoztam légtechnikusként hajogyàrban, néhàny korhàz épitésén, most pedig Magànvàllalkozoként Pàrizs-ban és kôrnyékén tevékenykedem az épitôiparban, néhàny volt kollégàval.....
Egy pàr éve abban a tévhitben, hogy otthon milyen jol fogok élni... épitettem egy kis hàzikot, hazacuccoltam a kiccsalàdot.... és mivel, én nem tudtam be(vissza)illeszkedni abba a csodàlatos Gyözikés, Fekete Pàkos, Alekoszos vilàgba.... :-) Tovàbbra is itt kint élek, és ingàzom a csalàdi fészek, és a külômbözö kempingek, hotelek kôzött.....
Benne vagyok Sch Billysajnos azonban még nem mostanában jutunk ki.
Július 6 ikán megyünk és többnapos tréninggel kezdődik a kinti munka. De júliusban ha még él az ajánlatod nagyon szívesen találkoznék(nánk) veled.
Ha van kedved magadról mesélni szívesen olvasnám. Hogyan kerültél ki, mióta vagy kinn és mit csináltál Franciaországban.
Kedves Piela ha van kedved írni magadról az is nagyon érdekelne. Ha nektek is van bármilyen kérdésetek vagy érdekelne valami velem, velünk kapcsolatban szívesen válaszolok.
Lenne egy apró kérdésem amire bárki ha válaszolna megköszönném. Charles De Gaulle reptérről szeretnék legegyszerőbben eljutni Disneylandbe. legegyszerűbbnek RER B3 vonal Chatelet átszállással A4 re végállomásig Disney tűnik.
De lehet h van ennél is egyszerűbb mód. Esetleg aki párizsi tömegközlekedési infomációk, útvonaltervező honlapokat szoktatok használni?
Elolvastam az utolsó 400 hsz-t mielőtt írok ide, hogy megtudjam miről szól ez a fórum. A továbbiakban elmesélném a történetem.
Úgy alakult még tavaly év végén, hogy munkanélküli lettem Budapesten. Akkor elhatároztam mivel a diplomámhoz egy nyelvvizsga kellett ezért ráfeküdtem a francia nyelv tanulására. Korábban dolgoztam már Párizsban és ambíciót is éreztem magamban erre. Nyelvtanulás közben nagyon megkedveltem egy hasonló gondolkodású lányt, akivel elhatároztuk h kijövünk dolgozni. Az eures honlapján találtam egy munkát Disneyland-ben felkészültünk és elmentünk az interjura márc 24-én. Jól sikerült 1 hét mulva jeleztek h kellünk nekik. Majd egészen a mult hétig ment a levelezés köztünk hogy akkor lesz e belőle munka vagy sem. Végül megküldték a munkaszerződés és július 6-án kezdhetünk. Időközben arról is volt szó h nem tudnak szállást biztosítani és akkor regisztrált be ide a lány akiről beszéltem Csokiseper nicknévvel. Ezúton is köszönöm Sch Billy nevő felhasználónak a kedves segítséget. Azonban sikerült velük a szállással is dűlőre jutni, azt is biztosítanak. Azért azt hozzáteném h áprilistól diplomával a zsebemben kerestem munkát itthon és nem sikerült találnom semmit, szóval nagyon örülök ennek a lehetőségnek.
Szívesen felvenném a kapcsolatot Párizsban élő magyarokkal, érdekelne a történetetek.
A XVben lakunk a déli részén (Lourmel metro), de a jövő héttől az Invalides környékén fogok dolgozni. Napközben franciás ebédidőm van (kényelmes), de családdal egyeztetve máskor is tudunk találkozni.
2. Megint anyámnak lett igaza, hogy legyen egy szakmád fiam (sajna azóta sincs) és akkor már nagy bajod nem lehet
3. Bátraké az igazság!
4. Sajna arra felé két hete voltunk és most egy darabig (jövő tavasz) szerintem nem megyünk, de itt Párizsban bármikor találhatunk egy sőrnek helyet és időt
Nagyon örülök, h sikerült munkàt talàlnod ilyen gyorsan ! Jobb is, h nem hallgattàl rànk, "öreg" pesszimista (vagy elfàsult) honfitàrsaidra, nem hagytad magad lebeszélni !!! :-)))