Keresés

Részletes keresés

vincere Creative Commons License 2002.06.06 0 0 239
Hú... A magam részéről csak a Fábry-show van meg, semmi más. Te tudsz másolni videókazettát?
Mert ha igen, akkor nekem kellene pár dolog, de ezt inkább e-mailben rendezzük le.
Én szívesen kölcsönadom a Fábry-showt. Pesti vagy, ugye?
Előzmény: Törölt nick (237)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.06 0 0 238
A Radnóti Színház által kiadott műsoron egyértelműen látszik, hogy május 7. kedden és május 8. szerdán voltak Szombathelyen. (Azokon a napokon nem volt előadás a Radnótiban és június 7-8 az péntek-szombat lesz.) Sajnos! :-(
Előzmény: ColinCrazy (236)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.06 0 0 237
Kedves CC és Vincere, egyrészt szívesen megosztanám veletek az SZT-videokazetta-gyűjteményemet (másolatot tudok küldeni abból, amiből kértek), másrészt örülnék ha a nekem hiányzókat kölcsönadnátok másolásra.
Van: Cyrano (Miskolci N.Sz., 1993); Ványa bácsi (R.Sz., 1996.12.08.); R.Sz .- Színházról Színházra (MTV1, 1999.01.17.); Művészdobogó díjátadás (Gundel - ATV, 2001.07.02.); Mikor siel az oroszlán? (MTV1, 2001.12.25-26.); Kávéház (MTV1, 2001.nov.-dec.)
Nincs: Vámos M. vendége (MTV1, 2000.09.02.); Interjú (ATV, 2002.01.29.); Névshowr (MTV1, 2002.05.18.); Esti showder (RTL, 2002.05.23.)
Hogyan tudnák ebben együttműködni?
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 236
Nahát! Nem sokáig tartott a lelkesedésem: nemrég láttam csak meg a port.hu-n SzT-re rákeresve, hogy még kétszer játszák a Rokonokat! Azt hittem, már nincs esélyem látni, ... hát nincs is: :-(((
Tájelőadás:
7. kedd este 7 ROKONOK - Szombathely
8. szerda este 7 ROKONOK - Szombathely
(A Radnóti honlapjáról)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 235
Lehet, hogy volt már, de olyan SzT-s!!!
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 234
Sellő félig habokból (színes magyar rövid játékfilm, 32 perc, 1994)

rendező: Pacskovszky József
forgatókönyvíró: Matúz János, Pacskovszky József
operatőr: Gózon Francisco

szereplő(k):
Szervét Tibor
Rudolf Teréz

Egy sellő és egy angyal egymásba szeret Budapesten. Egy napi haladékot kapnak, hogy megtalálják a módját annak, hogy együtt maradhassanak...

Vajon ki lehetett az angyal?! De megnézném magamnak! :-)

ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 233
Kávéház (színes magyar tévéfilmsorozat)

rendező: Valló Péter

szereplő(k):
Kern András
Udvaros Dorottya
Schell Judit
Seress Zoltán
Szervét Tibor
Oroszlán Szonja
Kolovratnik Krisztián
Verebes István

Végre egy kép!

ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 232
Köszi! + De jó, együtt növekedhetnek! :-)
Előzmény: vincere (231)
vincere Creative Commons License 2002.06.06 0 0 231
Jutka fia Lackó, harmadévesen, 21 évesen szülte, tehát szintén kb. 94-ben.
Előzmény: ColinCrazy (230)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 230
Belenézegettem a Ki kicsodába...
SzT kisfiát Gergelynek hívják, 1994-ben született. Schell Jutkáéról csak annyit tudni, hogy fiú.
SzT ceglédi, akárcsak Brigó barátném, aki azóta már Tatán lakik.
SzT 1984-88 között járt a Főiskolára, LZs 1985-89 között.
Játszott a Zsötem c. filmben is (1991). Egyszer láttam, de csak a főszereplőkre emlékszem.
Címe: Radnóti Színház, 1065 Bp., Nagymező u. 11.
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 229
Naccerű, naccerű hírek!!!
Végre látom majd színházban (=élőben) a Három nővért! Lehet, hogy addigra ezt is elolvasom? A Ványa bácsi után nem volt kedvem hozzá, talán érthető (hatás alatt álltam).
Előzmény: Törölt nick (226)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.06 0 0 228
Kezd el olvasni és ki fogod találni... én is így szoktam...
Előzmény: vincere (227)
vincere Creative Commons License 2002.06.06 0 0 227
Én nem tudom, te ezt honnan szeded, már kétszer végigbóklásztam az mti-n, de nem találtam.
Csupa jó hír!!! Lehet elkezdeni olvasni. A Három nővért egyszer láttam tévéközvetítésben, de célszerű jobabn ismerni a darabot. Csak tudnám, kit fog játszani Sz.T., h. kinek a szerepébe képzeljem bele...
Előzmény: Törölt nick (226)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.06 0 0 226
Idézet az MTI tegnapi, "A Radnóti Színház évadzáró társulati ülése" című híréből:
"Az igazgató a következő évad újdonságairól elmondta: a Három nővér című Csehov darabot október 20-án mutatják be. Az előadást Verebes István rendezi. A főszerepeket Schell Judit, Moldvai Kiss Andrea, Szávai Viktória, Gubás Gabi és Szervét Tibor játssza majd.
Hans Henny Johann: Medea című művének a tervek szerint december 7-én lesz a premierje. A darab Zsótér Sándor rendezésében kerül színre.
A Bástyasétány '77 című Eisemann-Baróti zenés műben Schell Judit, Kulka János, Szervét Tibor és Szávai Viktória lép fel a főszerepekben. A produkciót Valló Péter rendezésében láthatják az érdeklődők.
A szerdai társulati ülésen első alkalommal adták át a Radnóti-díjakat a színház telekommunikációs főszponzorával karöltve. A társulat tagjainak szavazatai alapján az évadban nyújtott teljesítményéért Szávai Viktória kapta a legjobb színésznőnek járó elismerést. A férfi színészek közül - azonos szavazattal - KocsóGábort és Schneider Zoltánt jutalmazták. A teátrum baráti köre Szervét Tibort érdemesítette a Radnóti Színház legjobb színésze díjra."
Előzmény: vincere (224)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 225
Beau Monde III. évfolyam 06. szám, 2002. június

Don Quijote, a jóképű lovag - Egy pohár pezsgő Szervét Tiborral

Jellemző, hogy a neten csak ennyi olvasható a cikkről... még a végén kénytelen leszek begépelni...
Reagálnivalóm már így is van, pl. arra, hogy SzT-nek nincs testvére: Sajnálatos. Biztos vagyok benne, hogy rajongó lelkű húga tudnék lenni, miként szeretett Darcynknak is van egy a Büszkeség és balítéletben... :-)

vincere Creative Commons License 2002.06.06 0 0 224
Én is köszi, h. megírtad!!! Napok óta megnézem a RAdnóti honlapját, hátha megvolt már a díjátadás. Sz.T díjához én is hozzájárultam a szavazatommal :-)))
MIND A HÁRMUKNAK GRATULA!!!
Előzmény: Törölt nick (219)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 223
Emellett afelől is nyugodtak lehetünk, hogy a művész úr "igazi" honlapjára bőven volna mit feltenni a Sajtó rovatba is...
Anyukám tegnap azt mondta, okos ötlet, hogy honlapszerkesztő tanfolyamra akarok menni! :-)
Előzmény: vincere (218)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 222
De jó, hogy megírtad! A metro újság elején csak annyit láttam, hogy Szávai Viktória a Radnóti-díjas. Mi másra gondolhattam, mint arra, hogy nem SzT? Most viszont megnyugodtam! :-)
Én is gratulálok mindhármunknak!
Előzmény: Törölt nick (219)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.06 0 0 221
A III. Richárdnak szerintem is páratlanul parádés a szereposztása, és nemkülönben minősíti a leendő darabot, hogy a rendezője *****VALLÓ PÉTER*****!!!
Előzmény: vincere (197)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 220
Amikor LZs után rákerestem tegnap a Népszabiban, csupa olyat találtam, amit már bemásoltál ide - ezt is.
Előzmény: vincere (212)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.06 0 0 219
A Radnóti Színház tegnapi társulati ülésén bejelentették, hogy a Baráti Kör közönségszavazatai alapján ebben az évadban Szervét Tibor a kitüntetett. A Színház színészei pedig Kocsó Gáborra és Szávai Viktóriára szavaztak. Gratulálok! :-)))))))
vincere Creative Commons License 2002.06.05 0 0 218
Az előbb itt állt mellettem a haverom, egy magas rangú állami szerv sajtó-osztályának vezetője, és közölte velem, h. jó munkatárs válna belőlem :-)))
vincere Creative Commons License 2002.06.05 0 0 217
Magyar Nemzet 2001.07.4.

"Művészdobogó
2001. július 4. (15. oldal)

Nedbál
Díjkiosztó ünnepséget tartott a Magyar ATV Művészdobogó címmel Budapesten, a Gundel étteremben. Az első magyar magántelevíziós társaság minden színházi évad végén olyan tehetségek munkáit kívánja elismerésben részesíteni, akik kiemelkedő művészeti teljesítményt nyújtottak. A díjkiosztón megjelent Dávid Ibolya igazságügy-miniszter és Rockenbauer Zoltán kultuszminiszter is.Művészdobogó-díjat kapott Balla Eszter, Mihályi Győző, Csákányi Eszter, Oberfrank Pál. A Sacra Corona című film több elismerésben is részesült: Horkay Péter Salamon király, Szarvas Attila László király, Oberfrank Pál Géza király megformálásáért és a rendezésért Koltay Gábor vehette át a kitüntetést. Jutalmazták továbbá Kiss B. Attila Bánk bán koncertelőadását, Nagy Zoltán balettművész Rómeóját és a Hattyúk tavában nyújtott teljesítményét is. Viczián Ottó az Üvegfigurákért, Szakácsi Sándor Don Quijote-alakításáért, Szervét Tibor A rokonokban nyújtott teljesítményéért kapta meg a Művészdobogó díjat. A különdíjat Román Sándor érdemelte ki."

vincere Creative Commons License 2002.06.05 0 0 216
Magyar Nemzet 2002.01.25

"Az amerikai producert az egyik legtehetségesebb magyar férfi színész, Szervét Tibor játssza. A film háromnegyed részét angolul beszéli végig amerikai akcentussal, s egyszer sem kellett javítani a forgatás alatt."

vincere Creative Commons License 2002.06.05 0 0 215
Magyar Nemzet 2002.01.31.

"Herendi tehát nemzedéki vígjátékot csinált. Kicsit frivol, kicsit bolondos, kicsit gúnyos (öngúnyos), ám mindenképp jó sodrású, lendületes komédiát, melyhez megtalálta a nagyon jó fiatal szereplőket is. A nagy felfedezés Oroszlán Szonja, aki nemcsak hogy remekül hozza a mínusz IQ-s szöszit, hanem pompásan táncol és énekel, valamint Szervét Tibor, akinek, bármily hihetetlen, ez az első hazai filmszerepe, noha mint színpadi színészt, már évek óta a legjobbak között tartják számon."

Bizony-bizony!

vincere Creative Commons License 2002.06.05 0 0 214
"Ha színészek rendeznek
A szerepformálás elsősége minden színházi stílusban nélkülözhetetlen
2002. május 15. (14. oldal)

Ditzendy Attila
Legalább egyszer rendeznie kellene minden színésznek – vélekedik Földi László, a Miskolci Nemzeti Színház művésze, akinek szavait követte a tett, s színre vitte Werner Schwab Népirtás című darabját.

Werner Schwab: Népirtás (Bősze György, Kerekes Valéria, Németi Gyöngyi)
Szintén a borsodi teátrumban vállalt rendezést Szervét Tibor, a – többek között a Valami Amerika című vígjátéknak köszönhetően – mára országosan ismert színész, aki Neil Simon világhírű vígjátékát, a Mezitláb a parkbant segítette színpadra.
Mindkét produkció olyan, mintha szakmájukat sok éve gyakorló rendezők ültek volna a nézőtéren a próbák alatt. Mondhatnánk, Szervét Tibornak könnyebb dolga volt, mivel egy kipróbált, biztos sikert ígérő szövegkönyvből dolgozott, míg Földi Lászlónak valami egészen sajátos világú, nyelvteremtő szerző színdarabjából kellett előadást alkotnia. No persze igazán nem könnyebb feladat megfelelni azoknak az elvárásoknak, amelyeket egy (nevezzük így) kommersz mű esetén támaszt a szakma és a közönség. Másrészt, bármennyire sajátos, sok rétegű nyelven írt Werner Schwab, tíz esztendővel ezelőtt a legtöbbet játszott szerzőnek számított német nyelvterületen. Szóval körülbelül egálról indult a két rendező, nem mintha bármiféle versengésről szó esett volna köztük.
A Mezítláb a parkban hordozza mindazon értékeket, amelyeket az efféle produkciónak hordoznia illik. Pergő tempójú három felvonáson át bontakozik ki a hibátlanul vezetett cselekmény. A remek vígjátéki helyzeteket a rendező képesnek mutatkozott megfejelni azzal, hogy felmutatta a Neil Simon-i briliáns replikák mögött meghúzódó mélységeket. Mert hisz itt azért – noha szöveg szinten elnagyoltan – egy ifjú házaspár (Pálfi Kati, Fandl Ferenc) első komoly hajba kapásának, valamint a korosodó anyuka (Máhr Ági) és a már koros aranyifjú (Safranek Károly) egymásra találásának lehetünk tanúi. Emellett színészhez illő, egyúttal dicséretes rendezői erény, hogy mindenféle erőszakolt koncepció vagy megkövetelt játékmód helyett Szervét Tibor mindent megtett a szereplők tökéletes szerepformálásáért. Az előadás felfogható Máhr Ágnes jutalomjátékaként, ám éppolyan kiváló lehetőséget kap humorának és figurateremtő képességének csillogtatására Safranek Károly, mi több a fiatal Fandl Ferenc is bizonyíthatja vitathatatlan tehetségét. (...)"

vincere Creative Commons License 2002.06.05 0 0 213
Magyar Hírlap:

"Ahogy például bejön a színpadra Szervét Tibor, Alfonz, az aligazgató képében, hangsúlyozottan természetellenes, világos barnára festett, kínosan lenyalt hajjal, sírósan nazális hanggal, olyan, mint egy idegzsábától szenvedő, tehetetlen óriáscsecsemő. Mindehhez Dőry Virág lezser, sportos öltönyt tervezett, mely mókás ellentmondásban van a szerelemre éhes aligazgató úr reménytelen merevségével. Szervét brillírozik, de ebben az előadásban bátran felhívhatja magára a figyelmet a jelmeztervező is, aki nem is hagyja ki a lehetőséget, ahogy a díszlettervező, Horesnyi Balázs sem. Tulajdonképpen valamennyi szerep, ziccer szerep, az előadásmód nehézsége éppen abban rejlik, hogy ne kabinetalakítások, netán ripacskodások sokaságát lássuk, hanem ebből az egész ramazuriból mégiscsak összeálljon valami."

Hát persze, h. brillírozik!!!

vincere Creative Commons License 2002.06.05 0 0 212
Ezt a cikket már beraktam korábban, megismertem, de nem baj!
vincere Creative Commons License 2002.06.05 0 0 211
"Lendületben
– harmadik oldal –
NSZ • 2002. április 26. • Szerző: Galambos Ágnes

A színházi világnapon rendezett gálaesten Szervét Tibor vehette át a Magyarország legnépszerűbb színésze díjat. Odaítéléséről a közönség döntött, a Súgó című színházi programmagazin ez év januárjában meghirdetett internetes szavazásán. A nyertes művésszel előadás előtt a Radnóti Színházban beszélgettünk.

– Igen nehezen lehetett utolérni. Miskolcon rendez, Budapesten játszik, a közbeeső időt a vonaton tölti. Ha a nézők szavazzák meg a legnépszerűbb színész díját, az valóban nagy kitüntetés. Mit szól hozzá?

– Most nagy lendületben vagyok, és nagyon örülök neki. Meg is ragadom az alkalmat, hogy megköszönjem a Radnóti Színház nézőinek, bár valószínű, hogy a Valami Amerika című film sikere nagyon sokat hozzátett a szavazatokhoz. Alex Brubeck, a magyar származású amerikai producer szerepét játszom a filmjében. Amikor megkaptam a felkérést, azt kérdeztem, hogy kerülök én ide. Kiderült, hogy a film rendezője Herendi Gábor látott a Rokonok című előadásban. Nagyon jólesett, hogy próbafelvételre sem kellett mennem, nem versenyeztetett. A film érdeme, hogy ilyen hallatlan népszerűséggel indul. Remek érzés.

– Miskolcon aratott sikereket, majd Pestre szerződött. Nyolc-kilenc éve arról beszélgettünk, hogy vajon ez a kaland jól fog-e sikerülni. Most amikor visszajár Miskolcra rendezni, hogyan látja akkori döntését?

(kép: Vahl Ottó)
– Muszáj árnyaltan válaszolnom. A miskolci, életem egyik kitüntetett időszaka volt, és az is marad mindig. Ami egy színész életében jó lehet; a közönség szeretete, a színház szeretete, a sorban kapott nagyszerű szerepek, elismerések, az mind megtörtént velem, anélkül, hogy ezért jellembeli, morális áldozatokat kellett volna hoznom. Viszont mindenképpen kötelező volt eljönni, én legalábbis erre a következtetésre jutottam, mert ha négy színház hívja az embert, akkor nyilván az Úristen nem így próbálja maradásra bírni. Más küzdőtér a fővárosi színházi szakma. Nagyban hozzájárul, hogy az ember „kifussa” saját ízlését, saját gondolkodásmódját.

– Miskolcon a Mezítláb a parkban című Neil Simon-művet rendezi. Befolyásolja, hogy a darabból film is készült?

– Mindenkiben nagy élményt hagyott a film emléke, de én nem is igen emlékszem rá. Az emberi kapcsolatok érdekelnek; a konfliktusok, bíbelődések. Azok a nagyon szép, ugyanakkor sokszor mulatságos helyzetek, melyek két ember szerelme kapcsán kibontakozhatnak. Azt szeretném, hogy a nézők sokat nevessenek, és izguljanak a szereplőkért.

vincere Creative Commons License 2002.06.05 0 0 210

"Kellemes meglepetés Szervét Tibor magabiztos játéka, remek műfaji érzéke."

Népszabi online 2002.02.08

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!