Ide is:
A mai Falco-Körmendről csak szurkolói szemmel írnék...
Teltházas derbi, ennek ellenére a szervezők mélyen leszerepeltek. A meccs előtt fél órával kezdték beengedni a népeket, így sokan több, mint egy órát kint fagyoskodtak az orkánerejű szélben az utcán. Aztán kinyitottak a vendégoldalon egy röhejesen szűk ajtót, és ott nyomult be mindenki. Bárki azt vitt be amit akart, akár egy szamurájkardot is bevihettem volna, ha nagyon akarom...
Táborok:
Falco:
Mintegy 230-250 fő a palánk mögött, egységesen sárga-feketében. Kisviszi szócsővel próbálta hergelni a népet, a gond csak az volt, hogy rajtuk kívül a csarnok többi részében inkább csak nézők voltak, akik a sárga és fehér szurkolóbottal idétlenkedtek.
Kiírások:
- "All in"
- " Helló lányok!"
- " A cigányozás hungarikum, a körmedizés ne legyen az!"
Kissé sokat foglakoztak a vendégekkel, nagyon erre hegyezték ki a dolgot. Amikor felkapaszkodtak egál körüli eredményre, akkor jól szóltak.
Volt egy-két arc, aki indulhatna K1-ben is, ők jöttek át a végén a körmendi szektorba bunyózni..
A végén a rendőrök elvitték azt a srácot, akivel tavaly az Alexés drapit tartottuk közösen, nem értem mire fel volt az egész. Janiék most vannak a yardon...
MTE:
mintegy 1400-1500 körmendi, akiknek végül odadták az egyik hosszanti lelátót egy az egyben, a többség piros-feketében nagyon egységes hatás volt. Végig szurkoltak, közben szóltak az ismert Falconak szánt dallamok. Maga a szurkolás nem is lehetett egységes mert amikor a Devilek elkezdték a két szélső részen még nem is lehetett hallani, hogy mit nyomnak. Néha kissé összevisszaság volt, de ezt bárki megirigyelheti ma Mo.-on, amit teljesítettek.
A meccs végi box csakis a balfasz rendőröknek és biztonságiaknak köszönhető, nem értem hogyan kerülhettek oda a falcosok. Minimális ütésváltás történt, aztán jöttek a zsaruk és visszahúzódott mindenki.
Nem csodálnám, ha az utcán is lett volna megkeresés.....
Ui.: sok ilyen mérkőzést kívánok a magyar kosárlabdának!!