Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
En ezt maskent latom. Ha egy zenesz koleganak kell valami amit itthon nehezen tud beszerezni, s en meg konnyen, akkor most hulye lennek nem beszerezni az illetonek, meg ha nem is ismerem szemelyesen. (Azert ez a forum egy eleg jo kis csapat.)
Izé... nem akarok én itt pofátlankodni, mert végülis nem egy égető probléma, meg nem is ismerjük egymást. De ha esetleg mégis... akkor kettőre jó lennék :)
Az elso az stimmel. Ilyen lesz (csak nem ez hanem az eredeti, mar sokan masoljak.) Ilyenem van a mandolan.
A masodik az csak egy bordarad de ugyanezt a celt hasznalja.
A mi a mandolinomon van az egy harmadik variacio. Weber Wood Nymph nevre halgat. elderlyn vettem. http://www.elderly.com/accessories/items/WWN1.htm
Arra valo hogy a hurlab es a tailpiece kozott feszulo hur iszonyatosan nem hangkepbe illo zengeset minimalizalja. Nekem a mandolinon nem zavart ez a bezenges, de gondoltam miert is ne legyen rajta. Elvegre szep. A mandolan iszonyatosan zavart a bezenges (de annak a hangszernek minden baja volt amig ra nem jottem hogy tul vastag hurokat probalok rarakni. Lehet hogy a mostani hurokkal mar nem zavarna.)
Hejhó, bocs hogy belepofázok, de szabad tudni hogy milyen az a hurlefogó? Néztem egy ilyet: http://cgi.ebay.com/MANDOLIN-STRING-OVERTONE-GROMMETS_W0QQitemZ230082352205QQihZ013QQcategoryZ10179QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Meg most láttam még egy ilyen barkács megoldást: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220076336470&indexURL=2#ebayphotohosting
Na de az is igaz, hogy az utóbbi nem a húrlefogó miatt tetszik.
Hurlefogot rendeltem meg az este 6 csomagot. (Olyat amilyen a mandolan volt, nem a fa webert.) Az igazsag az hogy a fa weber lefogo az maximum szep, de minden baj van vele. A celnak a masik ugyanugy megfelel.
Azt nem mondanam hogy minden boltban... Pl. Lincolnban nem tudtam szerezni hiaba ott volt egy ilyen Mandolin magnas nagyember. Szoval rendelni kell, de a gumisbol (ami par 100 FT) most rendeltem egy csomot. Abbol biztos jut neked is.
Tovabba van alternativ megoldas ugyanennek a cel megoldasara. Lasd a tucskot: http://condino.com/
Beszeltem az este Ted-el, meseltem a mandolinodrol. Mondtam hogy bejott a mandola hurja. Mondta hogy kuld neked sima mandolin keszletet probara. (Berakja a tobi szajre koze.)
A mandolinos neve Joe Walsh, de ezexerint névrokon, én is furcsálltam a dolgot (a másik joe walsh egy rockgitáros /volt/?). A mandolincafe-n az újabb mp3-ak között találtam egy 'joy kills sorrow' nevű bandát, ami az ő zenekara, utána kerestem rá a youtube-on.
Köszi a szép szavakat -) hasonlókat tudok mondani - főként a mandoládról :-P olyan mint valami klasszikus hangszer, fenséges, lágy hangja van, egy egész más világ, mint a mandolin A Kentucky KM-1000 hasonló hatással volt rám, mint inch-é, bár a Tiéd vlszleg tényleg jobban be van érve. És jól fel van szerelve :-) A húrlefogón el fogok gondolkozni, ezt lehet bármelyik hanxerboltban kapni?
Az enyémnek a szériaszáma 17693, ezexerint ha a belinkeltek japánok, akkor ez is biztosan az. Kérdezd meg Te, légy szíves és majd olvasom, miket írnak! Angol nem gond, de nem vagyok regisztrálva, téged komolyabban vesznek biztosan.
TheRover. Ez szerintem tok ua mint a tied. Erdekes hogy ezt az SC kodot lattam tobbszor 250eseknel ami juhar hatuak. Szerintem a V-t hasznaltak elobb aztan tertek at az SC jelzesre ezzel kulonboztetve meg hogy ovalosrol van szo. Ha megnezed a sorozatszamot ez valami 21xxx az ebayen levo 250sc meg 19xxx. Ha jol emlekszem a tied meg 17xxx volt, szoval (feltetelezhetoen) regebbi mint ezek.
TheRover. Mi a mandod szeria szama? Megkerdezem a mandolincafe.net -en hogy mit tudnak a guruk. (Illetve ha gondolod kerdezd meg, nem tudom az english az mennyire nalad...)
Ritkan gondolkodom eroszakos buncselekmenyek elkovetesen, de a TheRover leutesen es kirablasan erossen elgondolkodtam mikor megpengettem a Kentuckyjat :) Az a hangszer valami eszmeletlen elmondhatatlanul rendben van. Minden eurocentete es forintot megert amit rakoltottel. Ritkan volt ilyen kivalo hangszer a kezemben. El ne add (masnak :) soha. Igerem visszakeresheted amit a Fenderen buktal :P
Az ifjunak jobbulast. A hurlabat amint megtalalom azonnal eljuttatom hozzad.
másodikról: nem ezek árulják azt a sok giccses mandolint ebayen, fos minosegben? :D Azér' hogy ilyen ruhában is ölébe fektet valaki egy triconet. Bassza meg.
elsőről: ja erre emlékszem, már tényleg mutattad, de most el is rakom magamnak asszem, mer' yo.
Viszont holnap szeretném megoldani, hogy délelőtt eljussak a stageshop-ba a gitáromat beállítani. Messze laksz onnan? Mert szívesen megmutatnám a mandolint. Úgyis viszem, mrt szeretném kipróbálni vele a schertler basic hangszedőt.