Most merengtem el, hogy en eleve szervos allolampason csereltem kormanymuvet. Tehat allolampas szervos-kormanymu forditokarja ramegy a 123 kormanymujere, de lehet, hogy az allolampas nemszervos-kormanymu forditokarja nem megy ra a 123 kormanymure. Egy a lenyeg, ha nincs szerencsed akkor is "csak" egy megfelelo forditokart lesz nehez szerezned. Mielott kimennel erte Nemetorszagba, kerdezd meg itthon a gyari uj arat. Ki tudja, hatha nem draga.
Jo bele a 23-ase, csak a kormanymuvon levo forditokart kell kicserelni az allolampasera. Eleg nehez lehuzni rola, de csereszabatos. Az enyemen a szervoszivattyu ugyanugy alul van mint a w123 300D-n. A tobbi tipust nem ismerem, de a nyakamat ra, hogy csak egy kis lelemenyesseg kell, ha nem is passzol pontosan. A csovek pedig, ha nem ernek el ill. a veguk nem ugy fordul ahogy kene, meg lehet csinaltatni olyan helyen ahol pl. villastargoncak hidraulikacsoveit cserelik. Csak vidd a csovek vegein levo csatlakozokat.
-3 cso kb 15-20.000.- (de vadiuj lesz es nem fog folyni)
Akkor már miért nem 240D-re beszélitek rá? Veteránbiztosítással a kötelező nem vészes, jan 01-ől pedig lóerőadó van, nem súlyadó, így ez igen kedvező a diesel Mercikre nézve. Az átiratás igen, húzós, de az csak pűár évenként van. Nekem 240D-m volt (és majd lesz is talán megint), és nem éreztem nagyon lassúnak. Érdekes módon városban az automataváltóval egész jól gyorsult, autópályán pedig lehetett tartani a megengedett sebesség körül, fölé menni persze már nem volt célszerű (meg nem is nagyon tudott).
Hali...jol le lettel beszelve. Pedig azert van ellenerv is.
Pl. Az allolampas azert idealis is elso auto, mert lomha, tehat nem fog a kedves delikvens 3 honapos jogsival csimpozgatni, es 140-el az utmenti fanak koccanni.
(Persze ha igyekszel, ebben is elmurdalhatsz siman...:-) )
Az allolampas nem egy 300 sl gullwing, tehat nem muszaly paratartalomszabalyozott garazsban tartani. Bar nem is egy 2-es Golf, az igaz.
Egyebirant ha meg vagyok reccsenve erte, akkor minek a colibatus X evig, inkabb veszek egy 400 rugos verdat, rakoltok meg 300-at, akkor tuti uzembiztos lesz 5 evig minimum, es utana meglatjuk. De addig is almaim autojaban ultem , es nem valami 15 eves akarmilyen sz@rban, ami ot ev mulva a tizedet eri majd, szemben az allolampaval, ami max. stagnal, de inkabb ertekesebb lesz.
En is 200 D-vel jarok nap mint nap itt Pesten, es lehet hogy nem egy raketa, de kit zavar ez? Eddig csak autopalyan ereztem, hogy korszerutlenul lassu szegeny.
Megkésett válasz: "szoval a kerdes az az, hogy jol tudom-e, hogy a 123as mercedesen a hatso rugokat es lengescsillapitokat ki lehet cserelni a difi babralasa(leszedese, leeresztese) nelkul is. ha valaki le is irni azt nagyon-nagyra tudnam ertekelni."
Küldeni fogom a könyv ide vonatkozó részeit, csak egy kis türelmet kérek.
Pedig eccerű a magyarázat Gaspi hangvételére, látott már ilyen autót párat.
Ha azt mondom, hogy 150-ért van fekete 2-es szövet belső akkor akarsz-e belőle alkudozni vagy sem? Pedig lyuk sincs rajta.
Vicces, de a feles bordó szövetbelsőért ami azért bármilyen állapotban is kuriózum, nem tolonganak az emberek 40-ért se. Pedig ebbe az árba kardánbox és műszerfal is van.