köszönöm a pontosítást, kedves BlueBird! Így korrekt.
Ezért szeretem én ezt a topicot. Lelkiismeretes és mindenre gondos precizitással odafigyelő topic társak, és kulturált, jó humorú társalgás. Az ember észre sem veszi, hogy elszaladt a nap a munkahelyén.
Idézet tőled:
„...nem tudom, miért lehet 12 fa James,...”
Az Országh-féle nagy Angol-Magyar szótár szerint a tree angol szó azt jelenti, fa. Szerény angol tanulmányaim szerint sz „s” a többes szám jele, így a trees annyit tesz, fák. ha szó szerint fordítanánk, magyarul valahogy így hangozna: 12 fák. Ezért lenne James Fa. Bár nekem a liget szimpatikusabb.
Azt hittem ez könnyebben érthető lesz. Tényleg nem próbálkozom mégegyszer ilyesmivel.
És még valamit. Nélküled nem lenne teljes a találkozó.
layout (folyt.)
most ugrott be, hogy Ivy panaszkodott egyszer, hogy Lady Levi sokszor elbújik a ruhásszekrényben (!), és kiugrik onnan, hogy megijessze. Megvan a kapcsolat, quod erat demonstrandum !
layout,
nem tudom, miért lehet 12 fa James, mint ahogy nem értem, miért éppen borostyán Ivy. A mi asszociációink magyarok, és nem biztos, hogy egy angol is így asszociál. Az, hogy Poppy gyakran pöttyös, és gyakran pirosban van, az azért szvsz nem véletlen.
A levendulánál én a konzerválásra és az ódonságra asszociálok (régi ruhák a ruhásszekrényben), és hát Lady Levi az 1880-as években él lélekben, és akkori göncöket is hord...de lehet, hogy egy angol semmi ódont nem talál a levendulában.
Flora kedves! Mit szólsz a LIGET verziómhoz? Valami ilyesmire gondoltál Te is? Mert ugye Fa James, vagy James Fa... Bár néha ráillik a faarc kifejezés.
Nem gondoltam, hogy szinte nem lesz elég a meggyes lepény a nyerteseknek.
(Henry: "Ne aggódjon, már sül a következő.")
A kis Rose eszembe sem jutott, én Twelvetreesre gondoltam.
És ki volt Violet? Talán egy "megesett" régi szobalány ?
Miss Poppy már említette Rose-t. Én egy kissé más irányban indulnék el. James 12trees is érdekes lehet ebben a növény dologban.
My english is very poor, úgyhogy csak találgatni tudok. 12trees, az kb annyit tesz, mint egy tucat fa. Amit mondjuk – kis jóindulattal – nevezhetnénk akár LIGETNEK is. Nem igaz? James Liget, vagy Ligeti James! Nem is rossz. Így első nekifutásra.
Itt egy forditoi/szerzoi (Poppy, meg tudod nezni az eredetiben?) hiba a masodik reszbol:
Omeltosaga egyszercsak letegezi Agathat, majd visszavalt magazasra.
"
Agatha: George, én nem voltam itt ! Azt hiszem, gyanakszik !
Őméltósága: Ugyan, miért tenné ? Eljöttél a vacsorára, hirtelen rosszul lettél, és itt maradtál éjszakára.
Agatha: De már harmaszor történik, George ! Ralph szerit vagy rosszban sántikálunk, vagy ki kell rúgni a szakácsot ! Borzalmas hangulatban viharzott el itthonról.
Őméltósága: Csak nem ide készült ?!
Agatha: Nem tudom, csak elment ! (suttog)
Őméltósága: Nem ütötte meg, remélem !
Agatha: Jóságos ég, dehogy, ő egy gentleman, csak férfiakat üt meg.
Őméltósága: Óoo, jó, nos, ne keseredjék el. (Stokes kijön az ebédlőből) egyáltalán semmi bizonyíték nincs rá. (megváltozott hangon) Arra, amiről beszél, (suttog) és ne ismerjen el semmit
"
Az jutott eszembe, hogy a Mylord szerzői szeretik növényekről elnevezni a szereplőket, más kérdés, hogy az elnevezés mennyire "beszélő név", vagyis illik-e a szereplő jelleméhez.
Ivy - borostyán
Lavender - levendula
Poppy - pipacs, vagy mák, de mivel Poppy gyakran visel pöttyös ruhát, szerintem ez egyértelmű utalás a "mák" értelmezésre.
Aki talál egy negyedik "növénynevűt", az kap egy szép szelet meggyes lepényt. (Én tudom, ki az.)
Tali: én már régóta gondoltam rá, bár szerényen csak egy csésze tea és szerény uborkás szendvics szerepelt gondolataimban. Hiába, látszik, hogy csak cseléd vagyok, és gazdag lakomára gondolni sem merek. Guba a gubához, maga mindig ezt mondja, nem igaz, Mrs. Lipton ?
Mrs. Lipton /felháborodva/: Soha életemben nem mondtam ilyet ! (tasli)
Erre ráengedek egy cserélő rutint, s így fog megjelenni:
Őméltósága: afbsls asdbvas da
12trees: ajlk hsdfjlksdf
Ivy: sdflfkf
Poppy: sdjkfsdf
Egyéb rövidítések, amiket én használok, de nem kötelező követni:
ML: Mrs Lipton:
C: Cissy:
M: Mabel:
S: Stokes:
T: Teddy:
MK: Madge:
CH: Charles:
WK: Wilson:
LL: Lavender:
Esetleg még Boles-sel alkudozhattok, hogy hajlandó-e átengedni a 25. rész gépelésének örömét ... (csak hogy senki nem érezze magát kizártnak a versenyből)
a foti@index.hu-s levelekkel bajban vagyok. Mióta ezek az indexes fiúk karbantartották a levelezőjüket, nem tudom az outlookommba pop3-n keresztül betölteni. Morgok ugyan alkalmasint az elindult az index mail topicban. De úgy tűnik nagyon lent van a helyem, mert még csak a csirke tollát sem dugják a fülembe.
Egy egy alkalommal nekilátok leveleket olvasni. De rendszertelennek mondhatjuk. A Yahoo-s levélcímemmel is ritkán olvasom a helyzet.
De bárhogyis. AKI NEKILÁTNA EGY FEJEZETNEK, ITT A FÓRUMON JELNTKEZZEN BE RÁ, HOGY TUDJA MINDENKI MIVEL NE KEZDJEN !
Nem olvasod az emiljeidet?
Mivel úgy tapasztaltam, hogy nem, akkor elvállalnám az utolsó rész begépelését (mivel levélben a 25-et vállaltam, de közben látom Boles is lefoglalta). Mást csak akkor vállalok, ha adtok videokazit, amin más részek is vannak, ugyanis a gumibogarak elpusztították az előző felvételeket : )
Én egyébként a mai napig nem bírom felfogni, hogy hogy bírnak egy húspogácsát megcukrozni. Fúj.
A meghívott vendégek költségét is állnánk ?
Mert mégis csak fura lenne úgy odainvitálni őket, hogy ja, és kb 4000 ft legyen a zsebükben....
Bár, mióta a gumibogarak pusztítják az ültetvényeket, talán megértik, hogy össze kell húzni a nadrágszíjat. Pláne, ha az Egyesült Munkáspárt kerül hatalomra és újabb adókat vetnek ki, hogy létrejöhessenek a születésszabályozó központok.
Esetleg várjuk meg Alf Vörös Oroszlából kiinduló gyújtóhangú ötletének megvalósulásától várható gazdasági csoda kézzelfogható jeleit ?
Az finom lesz (Az jó lesz ! [21-26])
Nem is tudom, mikor ettem utoljára muflonhúst !
Da a talival kapcsolatban van egy-két apró kétség bennem. (lásd még találkozás a munkásokkal)
Őméltósága: Aztán egyszerű ételt adunk, hogy ne okozzon gondot nekik a kés meg a villa.
Teddy: És miről fogunk beszélni velük ? Őméltósága: Politikáról biztos, hogy nem ! Beszéljünk a sportról, Music Hall-okról, és hogy melyik kocsmába járnak.
Teddy: Én semmit nem tudok a kocsmákról. Csak koktélszalonokba járok.
Őméltósága: Teddy, te túllépsz minden határt !