Keresés

Részletes keresés

mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.15 0 0 303

Ám ha Jézus mégiscsak élt az első században, és valóban az ő beszédeit tartalmazza a Biblia akkor is ennek az " állítólagos " Jézusnak szükségszerűen laposföldesnek kellett lenni, mert abban a korban az volt a "divat" <<----naná hogy nem divat ;-)

Előzmény: Elminster Aumar (300)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.01.15 -1 0 302

Akkor U marhaságokat beszél. 

Legalábbis ez az ő egyéni definíciója, melyet a keresztények 99+ %-a nem oszt.

Előzmény: mókusmiklós (301)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.15 0 0 301

U nem így fogalmazott.

Hanem úgy, hogy hívő az, aki elhiszi azt, amiről tudja hogy nem igaz

És ez bizonyos fundamentalista hívőkre, így Uzonira is, valóban igaz.

Az hogy rád nem igaz az állítás, mellékes dolog.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (296)
Elminster Aumar Creative Commons License 2023.01.15 0 1 300

"Ellenben egyszer Eltérítőnek volt elszólása, hogy Jézus maga is laposföldes volt."

Ó! Ezt roppant egyszerű kimagyarázni.

Jézus - ha élt is egyáltalán - beszédeinek egy részét az utókor követői csoportja adta utólag a szájába. Akkoriban még a "történetírás" művészetében is elfogadott és nem hamisításnak tekintett volt, hogy a régmúlt történelmi szereplőjének a szájába adjuk az a mondandót, amit mi magunk gondolunk, hogy az adott eseménynél mondhatott. Így kerültek UTÓLAG lejegyzésre, hogy egyes hadvezérek többszáz éve mit is mondtak lelkesítő beszédnek a párszáz fős várvédő csapatnak, akiket végül az ellenség egy szálig felkoncolt. Ugye, maga a beszéd nem maradhatott fenn, hiszen mindenki hősi halált halt? De akkoriban nem tekintették ezt történelemhamisításnak, hanem természetesnek vették, hogy bizony X hős ezeket mondta a katonáinak.

Na, ugyanígy Jézus beszédeinek egy jó részét a követői adták a szájába utólag, amikor az evangéliumok és a "Jézus mondásai" gyűjtemények összeszerkesztésre kerültek. Ha Jézus laposföldes világképre utaló megfogalmazást tesz, akkor az egyik kézenfekvő kimagyarázás az, hogy azt a kijelentést valójában nem Jézus tette, hanem a követői utólag félszáz év távolából adták a szájába, mivelhogy a követői - nem lévén isteni személyek - így tudták a világ alakját.

Előzmény: Kútásóóó (293)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.01.15 -1 0 299

Maga a kérdésfeltevésed hibás. Azt állítod "a Biblia azt tanítja", miközben nem tanítja azt.

Előzmény: mókusmiklós (297)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.15 0 0 298

Talán túl hosszú mondatban írtam le

Ez lehet

Előzmény: mókusmiklós (297)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.15 0 0 297

"Azt kérdeztem, hogy mit akarsz azon megbeszélni itt, Uzoni háta mögött arról, hogy Uzoni mit hisz."

Már leírtam ebben a topikban csak nem voltál képes megérteni

Előzmény: fhrfl (292)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.01.15 -1 0 296

Hívő az, aki hisz abban, ami nem bizonyítható.

Előzmény: mókusmiklós (283)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.15 0 0 295

"Ellenben egyszer Eltérítőnek volt egy elszólása, hogy Jézus maga is laposföldes volt.

Kérdés, tartja-e még álláspontját?"

Jézus természetesen laposföldes volt, mint akkor szinte mindenki

Te talán azt gondoltad tévedésből és figyelmetlenségből hogy

gömböldes volt?

Hogy gondolhattál ilyen nagy hülyeséget?

mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.15 0 0 294

"Nincsenek itt laposföldesek és keresztények."

A topik nem laposföldesekkel és keresztényekkel, hanem laposföldes keresztényekkel foglalkozik, csak te nem tudsz topikcímet olvasni.

Legalább egy darab olyan van, aki keresztény és laposföldes.

Bebizonyítsam, hogy megszégyenülhess ma reggel is, boxzsák?

Kútásóóó Creative Commons License 2023.01.15 0 0 293

Erről kár vitázni!

Nincsenek itt laposföldesek és keresztények.

Ellenben egyszer Eltérítőnek volt elszólása, hogy Jézus maga is laposföldes volt.

Kérdés, tartja-e még álláspontját?

Előzmény: mókusmiklós (20)
fhrfl Creative Commons License 2023.01.15 0 0 292

Oké. Ha elmondja, akkor elmondja. 

Azt kérdeztem, hogy mit akarsz azon megbeszélni itt, Uzoni háta mögött arról, hogy Uzoni mit hisz.

Előzmény: mókusmiklós (288)
fhrfl Creative Commons License 2023.01.15 0 0 291

Nem emlékezhetek olyanra, ami nem esett meg velem.

Előzmény: mókusmiklós (287)
fhrfl Creative Commons License 2023.01.15 0 0 290

Isten azt tanítja, hogy értsd meg a Bibliát, ne csak hitetlenkedve olvasd, aztán mesének nevezzed. 

Értsd meg.

Előzmény: mókusmiklós (286)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.15 0 0 289

"Vagy csak Uzonit jól kibeszélni, ahogyan NS szokta

a maga híveivel kibeszélni a neki ellentmondókat?"

Azt se. Ez se talált. Túl buta vagy ahhoz hogy rájöjj, mit akarok.

Előzmény: fhrfl (285)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.15 0 0 288

Azt akarod megvitatni fórumozókkal, Uzoni nélkül, hogy Uzoni mit hisz a Bibliára hivatkozva?

Nem azt.

Nincs mit megvitatni ezen.

Tény hogy laposföldet hisz a Bibliára hivatkozva.

Elmondja, hallgasd meg ha van rá időd. Ezen nincs mit vitatni.

mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.15 0 0 287

"Tulajdonképpen mit akarsz ezzel a topikkal?"

Nem kötöm az orrodra, túl buta vagy ahhoz hogy megértsd.

Fhrfl, emlékszel amikor a sakkal kapcsolatban hazudtál?

Persze eléggé rég volt az már.

mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.15 0 1 286

"Nincs hát, de még olyan sincs benne, hogy a Föld lapos, azaz az nincs benne, amit állítasz: a Biblia azt tanítja, hogy a Föld lapos."

A Biblia azt tanítja hogy a Föld mozdulatlan, lapos, körülötte fordul el az égbolt, arra vannak rögzítve a csillagok.

UD-nak igaza van hogy a Bibliában ez áll, de ez egy hamis világkép.

Neked fhrfl helyes a világképed, de szembe áll a Biblia világképével.

Szar fundi vagy, UD az igazi fundi.

fhrfl Creative Commons License 2023.01.15 0 0 285

" Nyilván hogy nincs a Bibliában ilyen: "figyelj fhrfl, a Föld bizony lapos" "

-  Nincs hát, de még olyan sincs benne, hogy a Föld lapos, azaz az nincs benne, amit állítasz: a Biblia azt tanítja, hogy a Föld lapos.

" Amikor azt mondtam, nem én, hanem U idézi helyettem, az alatt azt értettem, hallgasd meg U-t, ő elmondja, hogy ő bizony a Biblia alapján hiszi ezt. "

- Tulajdonképpen mit akarsz ezzel a topikkal?
Azt akarod megvitatni fórumozókkal, Uzoni nélkül, hogy Uzoni mit hisz a Bibliára hivatkozva? Vagy csak Uzonit jól kibeszélni, ahogyan NS szokta a maga híveivel kibeszélni a neki ellentmondókat?

Előzmény: mókusmiklós (250)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.15 0 0 284

Aranyosan együgyű.

Elmondja azt hogy a gyermekek akikben még őszinte gyermeki hit van

( ha nem lesztek olyanok mint ezek a kicsi gyermekek, semmiképpen nem mehettek be az Isten országába) tiltakoznak az ellen a gondolat ellen hogy a gömb alakú Földnek a túlsó oldalán is vannak emberek akik fejjel lefelé állnak és nem esnek le.

De utána valahogy elhiteti ezekkel a gyerekekkel az oktatási rendszer, hogy ez az egész így működhet

Utána elmondja UD, hogy ez egy olyan rendszer amelyben nincsen abszolút, nincs abszolút fel és abszolút le irány.

Teljesen idegen a józan észtől és a bibliai igazságtól, miszerint létezik felfelé, ott lakik Isten, és létezik lefelé, arra van a pokol.

Talán még rajta kívül Leslie ennyire őszinte fundi, de ő.már kissé korrupt, az ő Földje krumpli, pontosabban krumli.

mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.15 0 1 283

Nagy szenvedések közepette meghallgattam UD YouTube videóját. Egész pontosan át tudtam érezni mit érez ő, mivel felidéződött bennem az az érzés amit fundiként éreztem amikor tudtam azt mi a fizikai valóság és mégis inkább a leírt szöveget hittem el, mert bevettem azt a hazugságot hogy az egész világot átverte a sátán az evolúciós hazugsággal hogy az emberek ne higgyék el a Bibliát.

Ezt UD úgy fogalmazta meg, hogy egy barátját idézte aki még gyermekként azt mondta: a hívők azok, akik azt hiszik el amiről tudják hogy nem úgy van, de hinni akarják a valótlanságot.

Tudom jól, hogy ez az egész semmit nem jelent sem a nemhívőknek (ők simán csak bolondnak tartják UD-t (az is, de messze nem csak az) ), sem a nemfundi hívőknek, sem a fundi hívőknek (ők tiltakoznak leginkább az ellen, hogy a Bibliához való hűség miatt lehet laposföldes egy hívő, mondván a Biblia nem laposföldes. Pedig de.)

Csak azoknak érdekes, akik fundik voltak, de lejöttek a "szerről".

Ilyen meg nem sok van.

híg ember Creative Commons License 2023.01.15 0 0 282

Ki az a Restás...?

Előzmény: robottá vált (275)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.01.15 -1 0 281

A Bibliát - az Ószövetséget - az i. e. VII. és II. sz. között írták, a kezdeti részeket - s ezekben van a teremtés - a VII. és VI. században.

Az akkori tudományos világkép az volt a zsidóknál is, mint mindenki másnál: a Föld lapos, mozdulatlan, s a világ központja. A részletekről voltak viták, pl. levegő van felül vagy víz, meg milyen nagyok az égitestek, stb.

Mivel ez leírva nincs benne a Bibliában - minek írták volna le, mikor nem is volt erről vita -, így nem okozott bajt, hogy a II. századtól  a gömbölyű Föld lett az általános nézett.

Az egyes részproblémákat meg sikeresen kezelte már a középkori keresztény teológia. Pl. a leglátványosabbat: hogy hogyan lehet előbb fény, aztán égitestek, lásd a fény megjelenik a teremtés első napján, míg a Nap csak a negyediken. A teológia válasza: az első napi fény NEM a Nap fénye, hanem attól független. Robert Grosseteste (1175-1253) angol teológus és filozófus De Luce címmel egész könyvet írt erről. Gyakorlatilag azt mondja: volt ősrobbanás, ez a fény eredete. Vicces, de majdnem ugyanazt mondja, mint a többségi elméleti fizikai elmélet, persze nem ugyanazokkal a szavakkal.

Grosseteste valami olyat vázol, hogy Isten fényt teremtett a semmiből, majd az végtelen sebességgel terjedt, megteremtve az anyagot. Aztán a folyamat megállt, s a fény visszafelé is haladt. Így megetremtődtek a "szférák", legalul jött létre a négy alapelem: tűz, levegő, víz, föld.

Előzmény: Elminster Aumar (257)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.01.15 -1 0 280

Erre alapvetően a következő megoldások vannak:

- a protestáns fundamentalista: minden szó szerint igaz, azaz a jelképeket, szófordulatokat se szabad jelképesen értelmezni, pl. a "lemegy a Nap" azt jelenti, hogy a Nap kering a Föld körül,

- a hagyományos protestáns: minden szó szerint igaz, de ebben benne van a jelképes beszéd is, azaz magyarázgatni kell a szavakat, 

- a hagyományos keresztény: a Biblia mint üzenet igaz, ehhez eszköz a szószerinti, a jelképes, az allegórikus stílus is.

Előzmény: Elminster Aumar (257)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.01.15 -1 0 279

Egyszerűen ez nem kérdés a Bibliában.

Előzmény: Zellem Estelen (258)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.01.15 -1 0 278

Miindegy. Nem ez a kérdés.

Előzmény: Zellem Estelen (259)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.01.15 -1 0 277

A Biblia nem ír se lapos, se gömbölyű Földről. 

Előzmény: Zellem Estelen (261)
robottá vált Creative Commons License 2023.01.14 0 0 276

gondoltam, mivel te itt a fórumon mindenkit leszarozol, hát biztos szereted az ilyet, szóval szeretetből teszem. buzi.

Előzmény: mókusmiklós (272)
robottá vált Creative Commons License 2023.01.14 -1 1 275

csak ismételni tudom magam, bohóc

-------------

ezt kommenteltem a videó alá, bár persze te ezt leszarod, hiszen nem vagyok híres:

ezt a szöveget elküldtem rostásnak, aki felolvasta egyik "Kérdezz-felelek" videójában: "Vannak olyan hívők, akik azért gondolják laposnak a földet, mert úgy vélik, hogy a Biblia is ezt írja. És félnek, hogy ha elfogadnák hogy nem lapos a föld, akkor azzal megtagadják a Biblia leírását! Vagy félnek attól, hogy ha nem szó szerint értik az erre utaló részeket, azzal is megtagadnák a Bibliát... (Mert akkor más részeket sem kéne szó szerint érteniük, ezáltal összedőlne a hitük, vagy legalábbis gyengülne.) Természetesen a lapos föld egy butaság, de sajnos sok hívő van, még a komolyabbak között is, akik így gondolják. Azt gondolom, ez azért van, mert ezek a keresztények valahogy "burokban" éltek, egy olyan gyülekezeti szubkultúrában, amelyben A SÚLYOS TÉVTANÍTÁSOKKAL VALÓ HARCUK MIATT egyszerűen NEM VOLT ENERGIÁJUK arra, hogy pl. ezt a "laposföld vs bibliai leírások" látszólagos ellentmondását feloldják."

Előzmény: mókusmiklós (274)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.14 0 0 274

Ez egyszerűen hihetetlen.

Úgy érvel (U), hogy azért nem lehetséges hogy a Föld kering a Nap körül mert Isten nem olyan béna mérnök aki először megteremt egy semmi körül keringő testet, majd ez után teremti meg azt a valamit ami körül kering a Föld

Döbbenetes!

Kisoff:

Gyere robot, idiótázz le, de ne mulassz el gonosznak is nevezni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!