"azt gondoltam tömeg lesz , merthogy a nyögdíjasok szaladnak bevásárolni a karácsonyi mizéria miatt ."
A helyi Lidl-ben kedden ( hétfőn jött a nyugdíj) nyolc pénztárból tíz ment, a korosztályom már a pezsgőket vette az ünnepekre vagy tán már szilveszterre.
Ma már délidő környékén szinte üres volt a parkoló.
Nincs is hideg , és mindkét macsek felterpeszkedett a nappaliban a radiátorra . Ilyet se csináltak még , hogy mindketten , mert ott Saci szokott egyedül lenni . Érdekesek , mert Mici a fiú , és ő az alárendelődőbb . Jön valami hidegfront és azt érzik ? Ezek a lapos radiátorok olyan keskenyek , hogy majd leesnek róla , és mégis ott melengetik magukat .
Voltunk Tescóban .... azt gondoltam tömeg lesz , merthogy a nyögdíjasok szaladnak bevásárolni a karácsonyi mizéria miatt . Há' nem volt , sőt alig volt bent vásárló .
De én leveses vagyok . Ha nincs , úgy érzem nem is laktam jól .:-)
Nem pogácsa . Két keskeny , hosszú sütőedényem van , amiben klasszul meg lehet sütni , és nem csicsog az olajban , mint a pogácsa alakú fasírt ..... és olyan klasszul lehet szeletelni , hogy hidegen még szendvicset is tudok csinálni vele .
Nem, a Sparban, dobozost. Mindent a Sparban veszek, az van itt a csarnokban. Mennyen a fene messzebbre vásárolni. :)
Pár éve, a Corvin áruház felújítása előtt volt ott bent egy élelmiszeráruház. Megkért a házból vasárnap egy ismerős hogy hozzak neki élesztőt mert elfelejtette és az nyitva van. Odamentem, megvettem egy csomaggal, megyek a pénztárhoz, hát önkiszolgáló pénztár van. Mondom az ott sertepertélő eladó tyúknak hogy segítsen, még sose fizettem így. Aszongya a rühes hogy ő nem azért van ott. Próbáltam a papírpénzt begyömöszölni a kártyaleolvasó nyíláson meg mindenféle hókuszpókuszt, de csak nem akart összejönni a dolog.
Mondom a hátam mögött állóknak hogy segítsenek mee különben még sokáig állhatnak ott sorba. Megmutatták hogy le köll olvastatni a vonalkódot, azután hogyan kell fizetni, akkor még az a rühes ribanc le is tolvajozott mert az ötös csomagolású élesztőt nem darabonként olvastattam be.
Úgyhogy ilyen puccos helyekre én nem járok, forduljanak fel. :))))
Nem kell leves, ha főzelék van. A főzelék úgyis higas, kicsit többet eszel előle, két adag fasìrttal , pogácsa, gondolom, 😉, kis kenyérke hozzá......, nem, nem kell leves. 👍
Mi baj van a konzervekkel? A fél világ azon él. Egyébként minden rossz amit a zabálnivalóról írnak, az a fiatalokat érinti akik évtizedekig fognak ilyesmit enni és beépül a szervezetükbe a sok mittoménmi.
Nekünk meg már csak pár évünk van megmérgeződni, az kevés ilyesmire. Egyébként is, tudod, jó disznónak nem árt semmi. :))))
Olvasgass már kicsit a többszörösen feldolgozott élelmiszerekről !
Mindenféle szentszarral mérgezed magad .... mondom ezt én , aki egy ültő helyében képes felzabálni egy doboz előregyártott sütit . No jóóóó ... max hetente egyszer , de az is sok . Te viszont rendszeresen eszel ilyen élelmiszerfélét .
Jesszus Mária, ennyi konyhai meló az ennivalóért, bele is gebednék. Időközben én meg is csináltam a tésztásborsót Barilla kiscsokornyakkendő tésztával, azt veszek mióta a gyermelyi hasonló nemigen van meg kétszer annyiba is kerül. Fel is faltam, most itt ülök röfögve és a gyömbérrágás utáni sütögetős kávémat szürcsölgetem. Mennyi volt az egész, fél óra? :)
Holnap meg zöldséges aprópecsenye-konzerv lesz tíz deka Barillával meg hozzá iszogatott málnaszörppel. Mindenhez azt iszogatok. :))))
No én meg kivettem a fagyóból egy adag csirkemelles/sárgarépás/rizses kreálmányom , ma az lesz az ebédem , úgy 4 óra felé . Aztán már csak víz , meg kávénak csúfolt lötyi .
Holnap meg tökfőzelék fasírttal , és valami levest kell még kitalálnom elébe .
....és ezer éve nem főztem sűrű tarhonyát , tehát valamelyik nap vennem kell füstölt szalonnát , amin megpirítom a tarhonyát .
Kint minden fehér, éccaka esett pár centi hó. Az orrom se dugom ki a holnapi bevásárlásig.
Mit lehet ilyenkor csinálni? *töpreng* Lehetne takarítani. De az korai, hol van még a tavasz?
Főzni fogok. Borsólevest. Annak van egy mérnöki oldala, mérleggel kimérek pontosan tíz deka tésztát, pontosan 100 grammot, se 99-et, se 101-et, pontosan 100 grammot. Ez kellemes elfoglaltság, a többi már kulimunka: a tésztát megfőzni és összeönteni egy fél üveg zöldborsóval.
Így készül a natúr borsóleves, nincs az eredeti borsóíz zöldséggel, fűszerrel, mifenével elcseszve. Monnyuk a leves-rész is kihagyható belülle, csak kevés levet hagy Dos papi rajta, inkább olyan tésztás borsó jellege van.
Van egy jó, öblös kanalam, azzal eszem hogy ebédkor olvasás közben minél kevesebbet kelljen lapátolni. :))))