Keresés

Részletes keresés

cyr45 Creative Commons License 2024.01.12 -2 1 4283

Így vagyunk kódolva genetikailag, de ezt nyilván te is tudod. 

Mindkét nem a fajt védi ezáltal!

A férfi azzal, hogy a nőt védi, a nő pedig azzal, hogy magát védi, nem a férfit.

Előzmény: Abszolút Igazság (4282)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.01.12 -2 1 4282

Úgy látom, te csak a fizikai erőkülönbséget veszed tudomásul, holott a nők javára is szólnak biológiai dolgok. És nem csak 'a pina hatalma', hanem pl. hogy a férfiak ösztönösen védik a nőket (pl. bankrablás, lövöldözés, egy férfi gondolkodás nélkül véd a testével ismeretlen nőket is - ezt ugyanúgy egy nő is megtehetné egy férfiért, de eszébe sem jut), és igyekeznek a kedvükben járni, amint elnyikkantják magukat (így tudott ennyi érdemtelen kedvezményt kicsikarni a feminizmus).

Előzmény: cyr45 (4281)
cyr45 Creative Commons License 2024.01.12 0 0 4281

Az általad említett többletjogokat a biológiai adottságaik miatt kapták leginkább.

És igen, vannak, akik vissza is élnek vele!  Mint, ahogy a késsel is lehet ölni, de nem ez az általános.

Előzmény: Abszolút Igazság (4279)
cyr45 Creative Commons License 2024.01.12 -1 1 4280

Hogy látod mi lett a nőneműek szerepváltásból?
Mi lett egyrészt a nők helyzetével, és mi lett másrészt a férfiak helyzetével?

Jobb lett ?   Kiknek lett egyértelműen és sokkal jobb ?

Úgy látom, hogy a nők (legalábbis egyre nagyobb részük) csak azokat a szerepeket "vállalják el",

amelyekhez kedvük is van, és idejük is marad rá, a munka mellett.

A nők helyzete annyiban változott, hogy már (legtöbbjük) nincs arra kényszerülve, hogy mindazoknak a "feladatoknak" maradéktalanul eleget tegyenek, amiket a férjük elvár tőlük cserébe azért, mert -úgymond- "eltartja" őket.

A férfiaknak pedig egy kapcsolatban (akár házasságban) vagy önként, vagy a szükségszerűség miatt,

engedményeket kell tenniük, netán nagyobb részt vállalni a közös feladatokból.

A nőknek lett "sokkal jobb", már olyan értelemben, hogy nem kell (kényszerűen) olyan életmódot elvállalniuk, amelyet nem szeretnének, van -lehet- más választásuk is.

És nem hinném, hogy ezek a nők hajlandóak lennének szerepet váltani, és visszamenni a konyhába!

Ha úgy vesszük, a férfiaknak rosszabb lett, ugyanakkor.

De -speciel én- nem veszem úgy!:-)  

Azt hiszem, most nem hagytam semmit válasz nélkül?...

Előzmény: endrebá (4275)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.01.12 -1 0 4279

"Egyelőre (en bloc vizsgálva) nem a férfiak a gyengébbek..."

Miért is nem? De, a nőknek kedvező és velük kivételező jogrendben bizony igen.

Akik az egyenjogúságot követelik, azok ne többletjogokat akarjanak, illetve a jogok és a kötelezettségek aránya is szempont lehetne...

Előzmény: cyr45 (4277)
cyr45 Creative Commons License 2024.01.12 0 0 4278

És azt, hogy amiket az utolsó előtti sorban leírtál - ezek ezek az én feltételeim?   

Nem, nem feltételeid.  Elvárásaid lennének, én úgy vélem...

Előzmény: endrebá (4209)
cyr45 Creative Commons License 2024.01.12 0 0 4277

Tudom hogy látsz még a saját szemeddel is : nézz körül kérlek, és írd meg ide hogy látsz-e valahol a jogrendünkben kifejezetten férfijogokat.

Nem, nem látok.  De szerintem nincs is ilyenre szükség!

A jognak az a dolga, hogy a gyengébbet védelmezze, amennyiben az rászorul, és igaza is van.

Egyelőre (en bloc vizsgálva) nem a férfiak a gyengébbek...

Előzmény: endrebá (4170)
cyr45 Creative Commons License 2024.01.12 0 0 4276

Most adódott úgy, hogy van rá időm.  No, akkor nézem is, sorban, ahogyan írtad!

De előre hangsúlyozom, mindez csak a magánvéleményem...

Előzmény: endrebá (4275)
endrebá Creative Commons License 2024.01.09 0 0 4275

A 4170 -es hozzádszólásom 2. és 3. bekezdése maradt válasz nélkül, illetve a 4209 -esnek a második sora.

(az elsőre a 4252 -esedben válaszoltál)

Ugyan Aphelixnek írtad a következő kettőt, és lehetne vitatkozni hogy így volt-e vagy egészen másképp -  de inkább nézzük a következményeket.

Hogy látod mi lett a nőneműek szerepváltásból?
Mi lett egyrészt a nők helyzetével, és mi lett másrészt a férfiak helyzetével?

Jobb lett ?   Kiknek lett egyértelműen és sokkal jobb ?

Jó sok kérdés, nem is kell mindet tudnod..

Előzmény: cyr45 (4272)
cyr45 Creative Commons License 2024.01.09 0 0 4274

Kíváncsiságból megnéztem, mégis, ki lehetsz te, milyen az érdeklődési köröd?...

És meglepődve láttam, hogy még száz hozzászólásod sincs, mindösszesen!

Ritka dolog ez egy "veterán" nick esetében...:-))

Előzmény: Aphelix (4268)
cyr45 Creative Commons License 2024.01.09 0 0 4273

Azért ez nem ilyen egyszerű, bár ilyen egyszerűen is lehet értelmezni.:-)

A nők abba untak bele, hogy saját jogon nem volt érdemi beleszólásuk sok mindenbe, mert legtöbben

"eltartottak" voltak, a férfiak által! Ez azért egy kiszolgáltatott helyzet volt, akárhogyan is nézzük.:-(

Amikor már lehetőség nyílt arra, hogy a háztartáson, gyereknevelésen túl más tevékenységet is folytassanak, (sőt, gazdaságilag is szükségszerű volt többnyire, mert egy keresetből a család már

nem tudott megélni normális szinten) akkor már képesek voltak megállni akár a saját lábukon is.

És -minő bűn!- ennek alapján sokuknak nem igazán fűlt már a foga a kiszolgáltatottsághoz...

Szerettek volna nem csak egy (vagy több) férfi függvényeként élni, hanem önálló entitásként!

Akik ezt ki is nyilvánították, előbb kékharisnyák, szüfrazsettek, most pedig feministák, a férfiak

egy részének véleménye szerint.  De mindenképp az évezredes rendet felforgató személyek!

Szerintem pedig nem azok...

Előzmény: Aphelix (4269)
cyr45 Creative Commons License 2024.01.09 0 0 4272

Válasz nélkül hagytam volna valamit, amit célzottan nekem írtál?... 

Akkor elnézést, és kérdezz rá újra, akár most!  Mert szándékosan nem csináltam ilyet.

Csak tudod, a szenilitás már az én koromban...:-(

Előzmény: endrebá (4271)
endrebá Creative Commons License 2024.01.08 0 0 4271

Föltétlenül szólni fogok - de még nem sokallom.

Arra leszek kíváncsi, hogy figyelembe veszed-e a kérdéseimet az általad fölvetett témákról - vagy válasz nélkül hagyod őket, és tovább hangoztatod őket mintha kétség sem férhetne hozzájuk.

A jó viszonyunk nekem is érték..   ezért próbálom az ártatlanság vélelmét föltételezni és hangoztatni is az álláspontodról.

Így jó?  :-)

Előzmény: cyr45 (4267)
cyr45 Creative Commons License 2024.01.08 0 0 4270

Mint már indításnál közöltem, hímsovinisztának tartalak.

És EZT vállaltam is, sőt megerősitettem, később. 

De a kedvedért sem vállalom el azt, amit csak hasonlatként írtam!

Ezt pedig nem mentegetőzésként írom, hanem, mert így van.

Arról pedig nem én tehetek, hogy neked vannak értelmezési hiányosságaid...

Nem szoktam smúzolni senkinek, és hidd el, nem veled fogom elkezdeni!:-)

Előzmény: Aphelix (4268)
Aphelix Creative Commons License 2024.01.08 0 1 4269

Igen, a régiek tisztában voltak azzal, hogy a világot a férfiak uralják, a férfiakat meg a nők. Manapság ezt már tilos tudni, különben rohadt nőgyűlölő vagy :)

Előzmény: Atis57 (4264)
Aphelix Creative Commons License 2024.01.08 0 0 4268

Legalább vállald férfimód amit írtál, ember. Ne gyerekeskedjünk, hogy ha nyelvtani bukfencek mögé bújsz akkor nem is úgy gondoltad.

Bár igazából mindegy, nem kell nekünk egymást szeretni.

Előzmény: cyr45 (4266)
cyr45 Creative Commons License 2024.01.07 0 0 4267

Endre, veled már többször, és több alkalomból szívtunk közös levegőt, valamennyit tudunk is mindketten egymásról. erre (is) alapozva írhatunk mindketten egymásnak olyasmit is (úgy gondolom)

ami kicsit túllép az általános társalgási formákon, közvetlenebb, barátibb... De szólj, ha sokallod!:-)

Előzmény: endrebá (4259)
cyr45 Creative Commons License 2024.01.07 0 0 4266

Visszakerestem, hogy így volt e?...

És NEM így volt, mert az általad beidézett kifejezéseket nem RÁD mondtam, hanem az "ugyanúgy"

szó után egy (sajnos) ismert jelenséget idéztem be, hasonlatként! 

Téged mindössze "hímsovinisztának" minősítettelek, amit viszont (írásaid alapján) fenn is tartok.

Az pedig, hogy te ezt az egy jelzőt hánnyal, és mennyire sértő stílusban viszonoztad felém, én nem fogom összeszámolni, engedelmeddel...  Mert egyszerűen nem érne meg annyi munkát nekem!:-)

Meg nem is érdekel. 

Ha szerinted -így és most- vagyunk balanszban, részemről OK!

De ha szeretnél még próbálkozni tovább a különböző kedves jelzőiddel írányomban, az sem zavar...

Mindössze módomban lesz ezáltal még inkább megismerni a gondolkodásmódodat, stílusodat.:-))

Előzmény: Aphelix (4258)
endrebá Creative Commons License 2024.01.07 0 0 4265

Hm.

A feminizmus szó helyett használom a nőhatalom kifejezést..  nem arra gondoltam hogy a régi szép időkben nem volt hatalma a nemiszervnek.

Az a baj ezekkel az alkotásokkal, hogy egy pillanatot ábrázolnak úgy mintha örökké úgy lenne.

Előzmény: Atis57 (4264)
Atis57 Creative Commons License 2024.01.07 0 0 4264

Szia Endre Bá!

Semmit --De;

Az előző eszmefuttatásokhoz ,hozzászólni nem tudok/akarok, viszont Arisztotelés is ismerte már a nők hatalmát?

vagy legalább is nekem ennyi jutott eszembe erről.

Előzmény: endrebá (4263)
endrebá Creative Commons License 2024.01.07 0 0 4263

És..

..és mit bizonyít ez a két kép?

Előzmény: Atis57 (4262)
Atis57 Creative Commons License 2024.01.07 0 0 4262

Szia!

Arisztotelész, akit Phyllis Aquamanile lovagolt....New York Metropolitan Museum

S egy XIX sz képeslap?

Előzmény: endrebá (4260)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.01.07 -1 1 4261

Sokszor találkoznak.

Mert a kis mészköveknek imponál ám a korund, hogy milyen kemény legény, mindenkit bedarál - aztán hogy majd őket is, hát azt ki gondolta volna...

Előzmény: cyr45 (4257)
endrebá Creative Commons License 2024.01.07 0 0 4260

óóóó..   próbálj eltekinteni a szélsőségektől, és tegyél egymás mellé valami hasonlóbbat, csak nem egyformát.

Szerintem abból is egyformaság következik, mert a puhább eltűnik - a keményebb meg jobb híján a saját maradványait koptatja

Előzmény: cyr45 (4257)
endrebá Creative Commons License 2024.01.07 0 0 4259

Hááát..

Ha ezt a tanyasi nőverő hasonlításodat el tudod gereblyézni Aphelix -szel, akkor elhiszem hogy nem kell védjelek - de anélkül aknamezőnek tűnik a helyzet.

Peeersze, tudom hogy neked nem tűnik fel a beállítódásod a nőhatalom területén - és elhiszem hogy mi látszunk a forgalommal szembe közlekedőknek.

Nekem elég lenne ha magadtól vennéd észre hogy női egyenjogúság ugyanúgy nem létezik mint férfi egyenjogúság (meg gyermek egyenjogúság).

Sima megkülönböztetés nélküli egyenjogúság nak kéne lennie - és az sincsen..   mert női előjogok vannak, másféle előjogok meg nincsenek.

És ha magadtól nem akarod látni ezeket, de a női egyenjogúságot hiányolod - akkor jön az értetlen hallgatás, mert mindegy mennyi plusz jogot sem fogsz jogelőnynek látni.

De ha a 4194 -es hozzászólásod hasonlítása elhangozhat, akkor nem értetlen hallgatás következik.

És legfeljebb tőlem várhatod el hogy kiméregetem majd a válaszomban az indulat kifejezéseinek az egyensúlyát -  mástól nem.

Előzmény: cyr45 (4256)
Aphelix Creative Commons License 2024.01.07 0 0 4258

"Ez ismét (már a sokadik) igen kedves minősítés, részedről, számomra! Anélkül, hogy erre okot adtam volna hasonlóval..."

Mármint úgy érted mikor tanyasi bunkó nőverőztél, az nem volt minősítés? :) Ja, hát így már minden érthető, ha te bármi mocskot rámokádhatsz én meg nem válaszolhatok...

Előzmény: cyr45 (4253)
cyr45 Creative Commons License 2024.01.07 -1 1 4257

Ja, és a kavicsok összecsiszolódásáról:  Nyilván nem a korundra, és a mészkőre gondoltam!:-)

Azok -nagy valószínűséggel- nem is találkoznak a természetben.

Előzmény: endrebá (4255)
cyr45 Creative Commons License 2024.01.07 0 0 4256

Megsértődni?...  Miért tettem volna?...  Mindenki magát minősíti a hozzászólásaival!

Amúgy pedig úgy gondolom, eléggé ütésálló még a fejem, még ma is.

Legalábbis verbálisan...:-))

Előzmény: endrebá (4255)
endrebá Creative Commons License 2024.01.07 0 0 4255

Na végre.

Azt hittem hogy halálra sértődtél.  :-(

Magánban elég sokféle szempontot átbeszéltünk ezzel a "Naptávol"  nickkel rólad..  és ő elvhűbb mint én.

El kell ismerjem, hogy aki osztani tudja a tockosokat - annak állnia is tudni kell.

Mindegy milyen tiszteletreméltó élőben, és mennyi mindent letett már a nagy közös asztalra.

És az is mindegy, hogy te mekkorának látod az általad osztott tockosokat.

Amit Szibilliának írtál, azt is szinte ugyanúgy látom ahogyan te.

Annyi kis különbséggel, hogy szerintem te egyforma anyagú és méretű kövek összecsiszolódásáról beszélsz.

..pedig ez is olyan, mint az egyenlő emberek egyenlő boldogsága.

Előzmény: cyr45 (4252)
cyr45 Creative Commons License 2024.01.06 0 0 4254

Ideig-óráig megy az "ellentétek vonzzák egymást", de a legtöbb esetben azért ez idővel nagyon bosszantó és idegesítő inkább. 

Ez nagyon igaz, hosszútávon főleg!

Amúgy a többivel, amit leírtál, (azt is, amiket személyes tapasztalatként!) szintén egyetértek.

Mert a -szükségszerűen adódó- kisebb véleménykülönbségek idővel oldódnak egy kapcsolatban.

A pár kölcsönösen csiszolja egymást, mint a kavicsok a vízben, idővel "összekopnak, összeszoknak".:-)

Eltűnnek a sarkok, élek, csak idő kell hozzá!  Ki kell tudni várni, mindkettőjüknek...

Előzmény: Szibillia3 (4241)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!