Hát majd legközelebb. Nem használtam még a Revolutot saját számlák közti utalásra, de most a síelést arról utaltam a cégnek akivel megyünk és csak másnap ért át. Itt most az volt a cél, hogy vegyek jó árfolyamon dollárt, ezért a másnapos nem tűnt jó opciónak. Ha valamire kell pénz, egyértelmű, hogy ott váltok, ezt használom külföldön, online fizetésre devizában, ez van a PayPal mögött, innen töltöm a Bunq-ot is / de abban nem voltam biztos, hogy megéri-e átutalni, leváltani, visszautalni.
Mert a végén az ERSTE számlán kellett landolnia az összegnek, (anyámnak váltottam) és nem akartam utalgatni a Revo-ról, az sem ingyenes emlékeim szerint. De már kezdem elveszíteni a fonalat :-P
Az azonnal váltást csak alacsonyabb összegekkel néztem, az nagyon nem volt versenyképes a Revoval.
Ha úgy jön ki a lépés, ki fogom próbálni a Treasury árfolyamát, hátha tényleg jobban járok, mondjuk utána menne az euró FIOra (4 MFt fölött 17 kFt a költsége, ha jól látom)
egyébként nem tudom, mekkora összegről van szó, de
- a raiffeisennél ingyenes a devizaszámla, az eurós is. ha nyitsz egyet, onnantól a netbankban megjelenik egy azonnali devizaváltó funkció, ami összegtől függően árazza az eurót, kb. 15 milliótól már a revolut szintjét hozza a raiffeisen (teszteltem nemrég)
- 50 ezer eurótól lehet kérni egyedi árfolyamot a treasurytől (a prémium bankáron keresztül, gold 2.0-hoz ugye van az is), ami jó eséllyel már verni fogja a revolutot és társait
A bankok zöme "normálisabb" ebből a szempontból, mint a Rafi. Amit atombiztosra tudok mondani: K&H és Gránit betéti kártáynál szabadon emelhető appból, egyszerűen. CIB, Erste, OTP, MKB (ezeknél csak hitelkártyáról tudok nyilatkozni, de szerintem mindegy) szabadon emelhető, szintén appból. UniCredit kretén állatfaj: nekem csak appom van, netbank nincs, és appban a max vásárlási limit betéti kártyára 500e, ez fiókban elvileg emelhető lenne, de eddig még nem léptem meg. Rafira visszatérve: vicc, mert nekem ott hitelkártyám is van és ott, annál terméknél nincs ilyen 300e bohóckodás.
A közeljövőben szabad szemmel látható összeget szeretnék a Revora eljuttatni. Vajon létezik olyan betéti kártya valahol, ahol a napi kártyalimit igen magasra emelhető tartósan? Raiffeisennél max. 3.2 millióra, de fizetős minden limitváltoztatás és éjfélkor mindenképp visszaáll 300-ra. (Szarjanak ananászt, a leveleivel előre!)
Tippre, pénzváltó reggeli nyitó árakkal dolgozik (ami magasabb mint most), Wise, meg aktuális árakkal. Reggel óta erősödött is a HUF.
Valamint előfordulhat, hogy félreáraznak, vagy szükségük van egy adott devizára valami miatt.
Nemrég lehetett DKJ-t venni az webkincstárban 17%-os kamatra, majd gyorsan korrigálták. Aki szerencsés volt kapott, a nagy többség nem :) Ilyenek előfordulnak.
Szerintem nem a Curve-vel van a baj, mert az MKB nem fogadja el a társkártyára a főkártya kódját. De a társkártyára nem lehet külön megadni az appban. Most úgy nézem, talán csak telebankon lehet. Holnap megpróbálom.
Lejárt és megújított exBB-UPC társkártyát szeretnék frissíteni a Curve alatt, de a verifikálásnál elbukom. Küld kódot susmusban, de a főkártyára beállított internetes vásárlási jelszót nem fogadja el. A társkártyára külön nem lehet ilyen jelszót beállítani. Mi a megoldás?