Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
A 16 mm2-s extra hajlékonyból egy 5 méteres darab 1 kg alatt van, ha jól nézem. Az nem nehéz. Van itthon egy ~2 méteres 16 mm2 -D kábel darabom, az is pehelysúlyú.
Ismerem a céget, vagy két éve vettem tőlük többször is nagyon jó áron Fox Érti pálcát. Kár , hogy lehet lecsúsztam róla, na majd utána nézek. Köszi az infót.
A lerántás mondjuk szerencsére nem sűrűn játszik, mert szinte mindig a földön dolgozok:D De a probléma amúgy igen a súlya. Ezt az alu kábelt is lehet venni? Mondjuk az is csak akkor lenne jó, ha jó hajlékony nem műanyag köpeny van rajta.
Egyébként van egy 16os testkábelem, számra ugyanaz mint 35ös, mégis sokkal merevebb annál, pedig mindkettő gumi borítású.
Ez a toldás nem rossz ötlet, de akkor szét kéne vágni a vastag kábelt. Mondjuk az se feltétlenül baj. Ha a felénél ketté vágnám már elég lehet. 16 mm² felé nem akarok menni, arra ott a 35-ös.
Ha már láttál belül reduktort,és ismered a működèsi elvét ellenőrizd a nyomásszabályzó szelepét. Jobb esetben nem odaillő szemcse nem engedi a zárását.
Mindezt saját felelősségre,ezért irtam,ha értessz hozzá.......!
Ha nem javitottál ilyet,és nem is tudod az elvét,jobb ha szakemberhez fordulsz.
De van még lehetőség,beviszed hegesztőboltba,és ha van lehetőség,adnak helyette felújitottat,a tied felújjitják.
Ha szerencséd van,a tied javitását is kérheted.......
Sziasztok! Jó fél éve nem használtam a hegesztőt. Ma nyitom a gázt és lelőtte a tömlőt. Gondoltam van ilyen, tömlö végéből lecsíptem egy kicsit. Visssza új bilinccsel. Gáz nyit, megint sziszeg. Tapintásra érzem, hogy dagad a tömlő... A reduktor elfelejtett szabályozni. Ez még csak a második palack amit szabályoz(na) A cserén kívül mit lehet tenni?
IWELD OMNIREG CO2 nyomáscs. 230/22l/min W21,8
Cikkszám5MNRGCO23022L
"Hosszú termék élettartamra tervezve. Cserélhető kimeneti csatlakozó menet, a ház megbontása nélkül javítható szabályozó szelep, törhetetlen és javítható integrált biztonsági szelep."
A filmed csalós,érződik a tudatlanság,meg a barkács jelleg.
A huzalt kézzel vezetni kell,törekedni kell arra,hogy a felcsévélt holmi hengert képezzen. Tehát,ha akár 5mm- es púpokat csévélsz,ezek oldaláról lelazulnak menetek,és ezek hossza más,mint az árok igénye. Ez esetben a huzal egy meglazult felületre kényszerül,ahol keveredik a laza körökkel. Ez a hiba huzal görbülésekhez vezet,és a sok megtörés a huzalvezetőbe szoruláshoz vezet. De a fellazult körök keverednek a szorosab körőkkel,és lecsévéléskor meg is akadhat,tehát a továbbitó nemképes a huzalt húzni....... Ezért van gyárilag a huzal egymás mellé csévélve. Én próbáltam a 0.8,as huzalhoz menetvágási előtolást állitani,nem működött. Az egyes emelkedés igen,de idegtépő a csévetest szélesség módosulásából eredő hiba. Úgyhogy nem egyszerű az,ami annak látszik. 2-3kg még áthajtható összekúszálva is,de több már necces.......Lecsévélés közben hiba jelentkezik.
Húsdaráló 2800 as motorfordulatot hoz ki percenkénti olyan 200 ra.
Mindegy ha te 200asra tekersz átmérő változik de legyen 55mm kezdőnek akkor az 100 as fordulatnál 17m/ perc.
És ahogy nő 150mm átmérőnél már 47m per/perc lenne.
A fúró csavarozáson nagyobb nyomatékot ad le. Szóval as se gond.
Jövő zenéje. Van 3 fúróm.
A magyar és az uk hegesztőboltok nem ugyan azok.
Holnap a kölyök kismotorját kell átalakítani mert kevesli a teljesítményt. 500W helyett 800W os motor. Lehet lehúzni a fogaskereket a tengelyről meg vissza rá.
Ja munkából kifolyólag látok elég sok kaput hááát. 1mm!! vastag zártszelvényből volt a kapu azt rohad szétfele. b+
Én kb 100-as fordulaton csévélek. Ez kb 50m percenként. Ha te 260-al akarnád forgatni,ez kb 125m /perc. Eléggé sok,mert a kesztyűd izzani kezd,és utána meg a bőr az ujjaidon.....
Egy fordulatszám szabályzós fúrógép,igaz fordulhat 100körül,de gyenge lesz,mint a bocifing......
Ezért javasoltam a húsdarálót,mert ez nyomatékos hajtómű,és jó a fordulata....
Nézz be egy autó karosszériáshoz,vagy lakatos céghez,ott biztos van üres cséve. Pl.nekem is van. De ha benézel egy hegesztőboltba,ott is lehet,mert ezek visszahozatják az üres karikákat. Egy hasonló ismerősöm van,aki saválló huzalt csévél átt,a vásárló által kért mennyiségben. Köztudott,hogy ez a huzal aranyárban mérettetik,vagyis ritkán vesz valaki 15kg-ot......
Néztem a filmedben a mekk mestereket.....Ráadásul akkus gép,mit mondjak,drága átcsévélés lesz ez,ha a gép elhiccen !!! Nem ilyen munkára találták ki !!!!
Van egy elektromos racsnim 260 perces fordulattal, fúrógép 0-400 meg 0-1800, esetleg ütvecsavarbehajtó 0-2800. Majd megoldom :D. Messze van még a messze.
Üres csévém sincs. Húsdarálóm sincsen.
Mivel nem szereted a dpt. Pedig jó én azzal hegesztettem.
Alut elméletileg ez is pulse módba csinálja. Meg az awit is. Nem próbáltam nem tudom 100% ra mert a kicsi kínyai szeret hamukázni.
A 235,az amit főképp nem adnám el,mert elsősorban én is a kis pénzem fektettem be gépekbe,másrészt ha karcsú lesz a nyugger fizu,márpedig az lesz,igy a 235 mobilis ,tehát tudnék legálisan a régi cégnél dolgozgatni.......
Milyen gépet néztél ki......?
Ha megbontod a huzal műanyag boritását,mindenképp műanyag zsákba tárold,mert az adagod tényleg sok évre szól,vigyázni kell,mert a légnedvesség is kárt okozhat,tehát rozsdásodhat.........
Egyébként a gép fúrását jobb esetben nem kell fúrni,van olyan tipus,amelyiknek a földelőcsvarja èpp jó helyen van. Ez 6- os csavar,a teflonvezető épp átfér rajta.
Én csináltam a sárga mastroweldhez külső csévetartót,egyszerű........
Egyébként kb 20perc alatt esztergával átcsévélhető,én kb 3kg- ot szoktam,mert nem igen lehet a menet,a menet mellé formátum,és ha teli tekerném a csévét,ennek falai kihórdósodnak..........
Egyébként az iweld240 a te géped,ebbe befér a 300mm........
Ha netán ha dohányzol,és netán leszoksz,kb 3év múlva a bagó árán meg is veheted..........