Keresés

Részletes keresés

kentaur01 Creative Commons License 2020.09.25 0 0 5266

Kipróbáltam ezt a receptet is....ennyi... nyilván úgy biztos a megoldás ahogy leírtad...szeretek kísérletezni 😄

Előzmény: Mariska néni (5264)
kentaur01 Creative Commons License 2020.09.25 0 1 5265

Nézd én leírtam azt a receptet amit kaptam. Nagyjából követtem is. Olaj vélhetőleg a krémesség miatt is kell de nyilván a dinszteléshez is szükséges. A só ízlés dolga nekem is kevésnek tűnnik de ha belegondolsz hogyan fogod felhasználni akkor nincs jelentősége hiszen ha belerakod egy pörkötbe vagy gulyáslevesbe akkor majd megsózod az ételt ízlés szerint....ha rákened pl pirítósra akkor is lehet még sózni...a cukor ecet kombináció az egyszerűen simít az ízén....de majd eldöntöd....a lényeg hogy nem árt passzírozni...a paprikahéjjal kellemetlen dolog találkozni a kész ételben de a maggal is😂

Előzmény: tibib520 (5263)
Mariska néni Creative Commons License 2020.09.25 0 1 5264

Na én nem bonyolítom. Húsos kápia és pritamin kimagozva, darabolva, sózva a fazékban ronggyá párolódik. Ezután turmix vagy botmixer selymesre keveri egy perc alatt. Aztán addig rotyog, amíg  kellően sűrűnek találom. Vagyis nincs benne ecet, sem olaj, csak a paprika meg a só. Egy régi képet találtam.

A pici üveg tartósító nélkül készül, de amikor már csak nagyobb (2 decis) üvegeim vannak, akkor teszek bele egy kis tartósítót, mert annyi nem fogy el egyszerre. Régebbi képet találtam.

 

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=121313616&t=9213025

Előzmény: tibib520 (5263)
tibib520 Creative Commons License 2020.09.25 0 0 5263

A 2kg paprikához kellett a 2 dl olaj?
Ja, és az ecetet is bele tetted? Az vajon miért kell? És hány százalékos?
Az 1 kanál só nem kevés 2 kg paprikához?
Azért kérdezek ennyit, mert más receptektől jelentősen eltér ez.
Egyébként nekem is szándékomban van át tekerni a paradicsom passzírozón. :)

Előzmény: kentaur01 (5262)
kentaur01 Creative Commons License 2020.09.25 0 0 5262

Na én hogyan változtattam a recepten...olajon megdiszteltem a parikát...utána tettem bele sót így nyilván eresztett levet ami nem gond...nem ragad le...kb 1 órát főztem közben beleraktam a többi fűszert... próbáltam pépesíteni de nem nagyon sikerült...vártam amíg kihűl...aztán beleraktam a passzírozóba....hát ilyen krémes lett...szolidan csíp...finom....bár ez ízlés dolga....ja üveg 5 percig fejre fordítva aztán száraz dunszt...kb ennyi

kentaur01 Creative Commons License 2020.09.25 0 0 5261

Ok. Leírom. Leírom milyen receptet kaptam...aztán leírom hogy hogyan csináltam....van némi különbség... Majd eldöntöd...

2kg paprika, 1 dl ecet, 10 dkg cukor, 1 kanál só...2 dl olaj...15-20 percig kell főzni....paprikát előtte ledarálni....no én nem így csináltam

Előzmény: tibib520 (5260)
tibib520 Creative Commons License 2020.09.24 0 0 5260

Akkor légyszíves, had jöjjön az a recept! :)
Meg persze az elkészítés módja is!
Mert én is tettettem már el sóban, de jobban örülnék egy ilyen igazi krémes állagú cuccnak. :)
Tehát ha lehet, lépésről lépésre. :)

 

Előzmény: kentaur01 (5259)
kentaur01 Creative Commons License 2020.09.24 0 0 5259

Persze. Tudok adni receptet. De igazából én se tudom hogyan válik be mert ezt a fajtát most csináltam először.

Előzmény: tibib520 (5258)
tibib520 Creative Commons License 2020.09.24 0 0 5258

Nagyon szép lett!
Kérhetnék receptet, és az elkészítés módját.
Előre is köszönöm!

Előzmény: kentaur01 (5257)
kentaur01 Creative Commons License 2020.09.24 0 1 5257

Na készen van a csípős paprika krém. A mosogatás tartott legtovább 😂

kentaur01 Creative Commons License 2020.09.24 0 1 5256

Készülget a paprikakrém....még át kell passzírozni... csípősből készítem a Griffből...

kentaur01 Creative Commons License 2020.09.23 0 0 5255

Csalamádé kikerült a nyári konyhába...szép lett...remélem nem barnul meg ill nem puhul meg

krnemarika Creative Commons License 2020.09.21 0 0 5254

Köszönöm.

Előzmény: CBNora (5253)
CBNora Creative Commons License 2020.09.21 0 0 5253

Még sose tettem el,receptem nincs.

Úgy tervezem, hogy telerakom az üveget megpucolt répákkal, és felöntöm annyira sós vízzel, amilyennel egy levest főznék. Aztán beleteszem a befőző automatába. Megnézem a mellékelt táblázatot, ha találok benne répát, csinálom aszerint, ha nem, akkor megnézem, mihez hasonlít, vagy beállítom maximumra és 20-30 percig dunsztolom. Lényeg, hogy steril legyen, aztán majd fő tovább a levesben. Ha kibontva azt tapasztalom, hogy megpuhult, akkor meg majd később teszem bele.

Előzmény: krnemarika (5252)
krnemarika Creative Commons License 2020.09.21 0 0 5252

Nóra!

A sárgarépát milyen recept alapján teszed üvegbe? Érdekelne, mert nekem sincs pincém, s a fagyóból nem az igazi a levesben.

 

Azt is szeretném tudni, hogy a paprikakrémet csak  piros paprikából érdemes elkészíteni, vagy keverhető -e a zöldekkel, illetve a sárgával.

Marika

kentaur01 Creative Commons License 2020.09.16 0 0 5251

Na aztán ez lett vége

Előzmény: kentaur01 (5250)
kentaur01 Creative Commons License 2020.09.14 0 0 5250

Készülődik a muszaka...de még kell néhàny művelet a befejezésig

CBNora Creative Commons License 2020.09.11 0 0 5249

Én se formáztam jobban. Eléggé ragad, vizes kézzel sem lehet sokat tapogatni.

Előzmény: TINTUS (5248)
TINTUS Creative Commons License 2020.09.11 0 0 5248

Nem bonyolult. De jó lehet. Ha már vizes kézzel hozzányúlt akár ki is formázhatta volna azokat a  "pogácsákat ".

Előzmény: CBNora (5245)
kentaur01 Creative Commons License 2020.09.11 0 0 5247

Persze. Értem. Látod hogy mi is az ajándék nektarinból csináltuk.....mondjuk nálunk volt őszbarack....már írtam ....39 üveg befőtt lett belőle.. a gyerek imádja ....ez a lényeg....

Előzmény: TINTUS (5246)
TINTUS Creative Commons License 2020.09.11 0 0 5246

Ez a csatni nagyon jó dolog. De idén csak pár szem őszibarack lett amit inkább megettünk.

Előzmény: kentaur01 (5244)
CBNora Creative Commons License 2020.09.11 0 0 5245

Igyekszem a hullott almát minél több formában feldoldogozni. Tegnap puha almás keksz készült.

A recept innen van:

https://www.youtube.com/watch?v=FmJ0CZ_lh40

Kell hozzá 35 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 sütőpor (vagy másfél, a filmen nagyobb adagot használ, mint az itteni, én kipótoltam egy kis szódabikarbónával), csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 3 alma.

Másfél adagból lesz két tepsivel. Lehet bele mazsolát is rakni, én raktam. A másfél adagba 4 tojás került és 2 sütőpor. A videóban még megszórják fahéjas cukorral, azt elhagytam, mert nem szeretem, ha porcukros a felület.

kentaur01 Creative Commons License 2020.09.09 0 0 5244

Na így néz ki a csatni ... Kikerült a dunsztból.. ...címke....spájz...lett 20 üveggel

kentaur01 Creative Commons License 2020.09.03 0 0 5243

Én már csak a chilizselét tervezem...persze savanyítok még káposztát is de ugye az nem saját venni kell igaz a chilit is.  .. aztán majd kiderül mi lesz még a kertben ...talán paprika

kentaur01 Creative Commons License 2020.09.01 0 1 5242

Jól tetted 

Előzmény: eeddie (5241)
eeddie Creative Commons License 2020.09.01 0 3 5241

Gyorsan főztem egy nagy adag lecsót amíg van paradicsomom. Paprikát vásárolnom kellett, sikerült is közé keverni némi csípőset, még mindig ég a kezem. Nem tudom az unokák mit szólnak majd hozzá. Tavaly magunknak nem is főztem mert annyi maradék volt, most belehúztam. Fele megy a középső lányoméknak. Csak nekik sajnos, csak ők vannak itthon. 

Maradt ki vagy 4 kiló paradicsom. Paradicsomlé, ketchup már van elég. Most akkor sűrített paradicsom készült. Felfőztem, passzíroztam, szűrőbe tett ruhán lecsepegtettem, kis üvegekbe tettem, most dunsztolom. Ha jól emlékszem amikor legutóbb ezzel a módszerrel csináltam akkor lábosban főztem fel és szárazdunsztba tettem.

A kicsöpögött léből megittam vagy másfél litert, nagyon jól esett. Még a maradékot is megiszom ma.

kentaur01 Creative Commons License 2020.08.30 0 1 5240

Nagyon szép. Persze. Nem szabad 5 literesbe rakni. Illetve lehet csak kinyitás után át kell rakni kisebbe....én felforraltam a felöntőlevet hagytam amíg kihűlt aztán bele a fazékba tűzhely stb. És ott hagytam kihűlni....ez így egyszerűen volt megoldva. .

Előzmény: platz (5239)
platz Creative Commons License 2020.08.30 0 1 5239

Végre sikerült egy képet készítenem az idei "alkotásról" és megmutatni. Összesen két 1,7 literes üveggel lett, mert nem is állt több alkalmas paprika a rendelkezésre. (Az idei évben szemben a tavalyi évvel, nagyon gyengén teremnek a paprikáim. Lassú elvontatott növekedés és kevés paprika a jellemző.)
Tanultunk a tavalyi hibáinkból. Most heggyel lefelé igyekeztünk berakni a paprikákat az üvegbe, de mint írod is hegyes mivoltuk következtében ez nehézkesebb volt. Azért többé-kevésbé sikerült talán.
A két alkalommal forró lével felöntés melegdunsztolást alkalmaztuk. Majd meglátjuk.
A harmadik probléma tavaly az volt, hogy az 5 literes üveg igen nagynak bizonyult.
Ilyen lett:

                   

 

Előzmény: kentaur01 (5234)
kentaur01 Creative Commons License 2020.08.26 0 0 5238

Hát ugye a hegyes végű paprikába nagyon nehéz beletuszkolni a káposztát. A blockyba nyilván simán megy. 

Előzmény: CBNora (5237)
CBNora Creative Commons License 2020.08.26 0 0 5237

Azok a piaci TV paprikák nem blocky típusúak voltak.

Előzmény: CBNora (5236)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!