Csak szeretném közölni, hogy a gaz internacionalista élelmiszer illetve cukor áremelkedés annyira beszivárgott Németországba többek között, hogy ott egy kiló cukor finomított 0,65 centbe azaz kb 180 forintba kerül.
Ha csak a benzinköltsget számítod (saját időd, autópálydíj, amortizálod a kocsit stb.), ennyiből tudod kihozni, hogy annyiért szerezz be osztrák cukort, mintha itthon vennél.
Kurvára megéri. A magyar és az oszták államnak.
Pedig kurvára megéri. 100 kg cukron jelen pillanatban 10.000 Ft-ot lehet megtakarítani.
Ha ehhez hozzáadod, hogy egyúttal kint jóval olcsóbban tudsz felvágottat, tejet, sajtot, vajat, tőhehúst, Pick szalámit (-35%), visszafelé benzint, édességet venni, bőven megérte még 150 km-ről is elautózni érte.
Eastern Sugar RT kepott érte 23 milliárd forintot hogy a földel tette egyenlővé. termelők ebből 10-30%-ot kaphattak. Leszerelt gépeket meg eladta az Ukránoknak, Unión belül tilos volt felhasználni.
Nemcsak a szocik adták el, nagyon sok jobboldali nemzeti érzelmű ügyvéd és üzletkötő házalt annak idején nyugati befektetőknél, szinte úgy erőltették rájuk a nemzeti vagyont szarért húgyért. Magánembernek persze ez a szar és húgy is vagyon volt, 20-30 millió akkoriban vagyonnnak számított, amit egy pár milliárdos ipari tulajdon eladásáért lehetett kapni jutalékként. Így nagyon sokan akartak ebből meggazdagodni.
Az akkori kormányok ott rontották el a dolgot hogy nem sittelték le a legpofátlanabb csalókat már az elején. Ma már nehéz lenne, szinte a teljes hazai elit ebből szerezte a vagyonát. A nyugat szemében pedig a magyarok munkakerülő csaló gazemberek, akik térden állva könyörögtek hogy privatizálják őket
Büdös bolsevikje! Be fagyasztaná a 400ft os cukor árát!
A jövedéki adó rosszabb minta védővám.
A hipoglikémiás roham tipikus tünete a pánikérzés, hideg izzadás, látászavar - én pl karikákat láttam, gyengeség érzet, de ehhez nagyon hasonló dolgokat mondott anyukám is.
Biztos hogy ez cukor volt? Esetleg nem a muter kokainját tetted a tésztára?....D
de pont ez a pláne benne, hogy a lakosság jelentős része cukorbeteg lesz, és aki történtesen nem az, az sincs tőle messze, és ez folyamatosan növekszik
Esetleg nézz utána az olaszok, spanyolok, törökök, arabok cukorfogyasztási szokásainak, meg az ottan cukorbetegetk számának.
Nem biztos, hogy a termelésben, de az értékesítésben biztosan össze kéne fogni. Volt egy példa erre, Mórahalom, évekig ment, az idén tönkremet.valamit nyilván másképp kell csinálni. Ha nyeu-ban megélnek a gazdák, itthon is meg kellene élniük.
Én inkább azt a változatot látnám szivesen, hogy a kristálycukor/porcukor kapjon egy jó kis 25%os jövedéki adót, pontosan azzal megindokolova, hogy egyelőre közös egészségügyi rendszer van, a cukorból túlfogyasztók cukorbetegség kezelését majd a tb alapból kell finanszírozni, ideje hogy ennek költségeibe beszálljanak
én magamon éreztem egy tányér megcukrozott dióstészta után hogy rosszul vagyok, elszállt a vércukorszintem
szédülés, émelygés etc
Aztán meg a vércukor rángatás másik következménye, hogy a túltermelt inzulin, meg a vérből utánpótlás hijján kiürülő cukor eredőjeként vércukor hiány lép fel - pláne ha az illető a finomított cukorbevitel után mozog.
A hipoglikémiás roham tipikus tünete a pánikérzés, hideg izzadás, látászavar - én pl karikákat láttam, gyengeség érzet, de ehhez nagyon hasonló dolgokat mondott anyukám is.
Én meg azt a változatot látnám szivesen, hogy hülyeségadót vessenek ki azokra, akik egy tányér diós tésztától halálközeli élményen mennek keresztül.
Szvsz ez sokkal jobban terheli az egészségügyi rendszer, mint a cukor, zsir, alkohol, cigaretta fogyasztók együttesen.
Az egész jó ahhoz képest, hogy az intersparban egyáltalán nem volt.
Nekem van még pár kiló cukrom itthon, igaz, kevés is fogy, mert a mindennapi teát mézzel édesítjük.
Az lenne a jó, ha senki nem venne cukrot, ha megtelnek az áruházak polcai, hadd álljon ott a cukor jó sokáig. Nem olyan régen, tán az 1800-as évek közepétől használjuk a cukrot, előtte is megvoltak nélküle. Ráadásul egészségtelen is.
Lehet, hogy a spekulánsok az egészségünket féltik? :-)))))))))))))))))))))))))))))
Hála a szociknak, mi most egy kicsit pellengéren vagyunk, nagy botrány lenne abból, ha csak úgy magunk építenénk egy cukorgyárat. Az összes nyugati lap, no meg az amerikaiak is címoldalon hoznák a renitenskedők "bűnét"
Szerintem egy ilyen helyzetet ki lehetne használni engedélyt szerezni. Milyen szomorú, hogy engedélyt kéne kérni egy magyar cukorgyár építésére a saját hazánkban.
Tudom, az alapelvük az volt, hogy az egy kaposvári ne tudja ellátni az országot, mindenképpen szoruljunk behozatalra. A céljukat elérték.
Szerintem az államnak kéne építeni cukorgyárat. Termelni kéne megint cukorrépát. Micsoda vicc, hogy nádcukorból készített kristálycukor van a boltokban.
"100 kg cukornál (ha összeálltok többen) már megérte a kirándulás."
Ha csak a benzinköltsget számítod (saját időd, autópálydíj, amortizálod a kocsit stb.), ennyiből tudod kihozni, hogy annyiért szerezz be osztrák cukort, mintha itthon vennél.