Azon sem csodálkoznék, ha Zvezdának élet-halál kérdés lenne az Euroliga, és ha lecsúsznak róla, és abból származó jó 1.5 millió euróról ( a költségvetésük legalább harmada ) a Zvezdának harangoztak...
Aztán az más kérdés, hogy a Podgoricát engedik e majd indulni az Euroligában? Ebben azért vannak erős kétségeim. Kezdve ott, hogy a Moracsa kicsi lesz az Euroligához...
Nő az esélye, hogy legalább egy évig a FF lesz az utolsó Euroliga-meccs Belgrádban.
Tegnap elkezdődött az ABA liga döntője, és a Buducnost idegenben győzte le a Crvena Zvezdát, a szezonban immár háromból harmadszor. Nem lesz könnyű ezt visszahozni, az idei Zvezda nem olyan erős, és ha jön a pokol a Moracsában...
Ha a Zalgiris négy közé jutna, egy álom válna valóra a kaunasi szurkolóknak (és persze a játékosoknak meg a vezetőségnek is) annyi pocsék(abb) szezon után. :) Nem lenne semmi egy ilyen, magukhoz képest emberfeletti szezont egy F4-ral koronázni.
Hajszálon múlt, és múlhat sokminden, a tegnapi Milano-Pana hosszabbításának utolsó másodperceiben elképesztő milánói "öngóllal" nyertek a görögök,hatalmas mázli volt, és ezen is múlt a 4. helyük és akár a belgrádi részvételük is múlhat.
Madridban most sokan utálják a litvánokat, mert jól kibabráltak velük:) Persze mondom ezt én mint Real szurkoló, hogy tetszettek volna megverni több ellenfelet és nem buta otthoni buktákat összeszedni. Ld Zvezda.
CSZKA-Khimki 3-0
Fener-Baskonia 3-1 talán hoznak egyet a baszkok, de az eszem 3-0-t mond
Olympiakosz-Zalgiris teljes csapattal szerintem a görögök nyernek, de szorosan 3-2-re
A sportando információi szerint a Barca leigazolta a litván Donatas Motiejunast, aki a kínai bajnokság rájátszását követően csatlakozik a spanyol gárdához.
Az utolsó Efes nyer Baskoniaban, az utolsó előtti Milan éppen kikap hosszabbításban a Panától, a 14. Barca meg veri a Khimkit. Előtte a Malaga verte a Fenert... Hát egyrészt a nagycsapatok pihentek illetve pl a Khimki ezer százalék, hogy otthon akart maradni. A Baskonia nagy talány, mert ha nyernek és holnap kikap a Zalgiris, akkor egy Olympiacos könnyebb dió, mint egy Fener. Mekkora hajrá lett volna tőlük az a 6. hely!
Hihetetlen, hogy a digisek kénytelen voltak abbahagyni a Fener-Málaga közvetítését egy fránya focimérkőzés miatt... :( Ha a végén 30 lett volna a különbség, egye fene, de marha izgalmasra sikeredett az utolsó negyed, és így elég fájó volt nem látni az utolsó perceket, másodperceket. De hát ugye a kötelezettségek...
A korábbi csoportkörös rendszerben fordulónként 6 meccset adhattak élőben, tetszés szerint, az új rendszerben a teljes kínálat szabad, csak az dönti el hogy mennyi meccset adnak, hogy az adott körben hova, és mennyi szabad helyet kap, más műsorok és sportok rovására az Euroliga a Digisport műsorszerkesztésétől.
Maradjunk annyiban, hogy ez a "nem ők választanak", amolyan dodonai válasz volt... a gyakorlati értelemben valóban nem a kommentátor választ, hanem a műsorszerkesztő, de a Digisport az adott kínálatból azt közvetít amit akar.
Egyszer azt hiszem megkérdezte valaki Kristófékat egyik közvetítésük során, hogy miért a v-x meccset adják az y-z meccs helyett, és úgy feleltek a kérdésre, hogy általában nem ők döntenek arról, hogy melyik mérkőzéseket adják.
Egyébként én is szívesebben néztem volna a Kaunas-Moszkvát, bár a Zvezda-Real elég izgalmas volt.
Mondjuk azt valaki elmagyarázhatná nekem, hogy ma miért a Zvezda-Reál meccst adja a Digi a Zalgiris-CSKA helyett. Semmivel nincs nagyobb tét a belgrádin, legutóbb a Fener ellen már hangulat se volt. Viszont tét nélküli Zalgiris-CSKA nincs, kellően pikáns párharc, és itt azért a hazaiak még helyezkednek is.
A EuroCup elődöntők első meccsein túl vagyunk. A Loko nagyon simán behúzta a Reggio Emilia ellen. A másik meccs viszont brutális harcot hozott. A Darussafaka-Bayern az elejétől félidőig óriási vendégfölényben zajlott, 27:47-nél elérte a 20 pontot, Wilbekin triplája után 30:47 volt a szünetben. Aztán megindult az üldözőverseny... 54 másodperccel a vége előtt vette át először a vezetést a hazai csapat, majd 0.7-nél egy triplával újra, és egyben végleg. Sose rosszabb meccset, jöhetnek a 2. meccsek.
Ez a Fener-CSZKA rohadt jó meccs volt. Azt kell mondjam, ez a 2 csapat totál más dimenzió.
Viszont ez a Malaga-Pana fura meccs volt. Főleg az előbbi után hatalmas szenvedés és szerintem inkább a Malaga hozta fel a Panát és nem a Pana javult fel magától. De utólag mindegy, mákjuk van a görögöknek, mert 14-12-nél azért már őket is veszélyeztetné a kiesés szele.
Ellenben a Baskonia háromszor otthon játszik, közte a Maccabi ellen, és idegenbe is csak az országon belül kell kirándulni, Barcelonába.
A Maccabi viszont háromszor megy idegenbe, és csak a Panát fogadja. Nem tennék most egy lyukas garast se a sárgákra. A Zalgiris szerintem nyugodt lehet, 2 meccs előny, plusz jobb egymás elleni az izraeliek előtt. Még ha innentől nem nyernek meccset, akkor is háromszor kellene győznie a Tel-Avivnak az előzéshez...