Két hónap múlva időközi parlamenti választás lesz a belső-ferencvárosi választókerületben (Budapest, 12. sz.). Elsőnek a Humanista Párt jelöltje, Várady Tibor gyűjtötte össze a szelvényeket, majd John Emese (Szadi) és Bánsághy Tamás (Szoci). Rajtuk kívül még a jelöltségért küzdenek: Polgár Tamás/Tomcat (Zöld Párt, elnök: Stekler Ottó), Szegedi Csanád (Jobbik), Agárdi László (MIÉP), Dézsi Mihály (MDF), Bácskai János (Fidesz-KDNP) és Paulik Péter (Magyar Kommunista Munkáspárt, elnök: Thürmer Gyula). Ki lesz a győztes - de ami talán még érdekesebb: ki lesz rajta a szavazólapon ebből a vegyes társaságból?
Újra összecsap a két Bolívia: mindenkinek kötelező a népszavazás
2009. január 25. 16:00
A szavazásra jogosultaknak kötelező részt venniük a referendumon. -------------------------------------------------------------------------------------------
Jelentem voltam szavazni. Elgondolkodtam, hogy adok egy szavazatot a Humanista Pártnak, de végül behúztam az X-et a Fidesznek. Remélem meglesz a 25% részvétel. Szép idő van...
Lehet, hogy a te párttitkárod kötelezővé tette az alapszervezetedben, de amúgy nem volt sehol sem kötelező. Én anno nem jártam el szavazni és semmi bajom nem származott, sosem keresett meg senki, hogy ejnye-bejnye toloba elvtárs!
Nagyon nem érdekelnek a debil politikusok a kis homokozóvödreikkel, ezért szavazni sem most, sem máskor nem szoktam. Ezt is csak azért írtam ide, mert kíváncsiskodtál. :)
"Előre hozott parlamenti választásokat tartanak május 9-én Izlandon - jelentette be pénteken Geir Haarde kormányfő a lakosság nyomására, amely a kormány távozását követeli a gazdasági csőd miatt." MTI 2009. január 23.
Az Izlandi jelenlegi kormányt meneszteni akarja a nép nálunk miért nincs ilyen Ébredés ,hiszen már régen megérett ez a kormány a leváltásra ?Csak nem gondolja még valaki ebben az országban ,hogy az a kormány aki csödbe vitte az országot az alkalams lehet a kilábolást levezényelni ?
Ennyi langyos faszit ezen az oldalon,mégnem láttam bocs lehet hogy nök is vannak .No mindegy ,csak akkor mertek pofázni ha már a kész eredményt kell ócsárolni? Ennyire féltek a biztosan nyerő Fidesztöl ,és a választási eredmény következtetéseitől is? Mire számitotok,hogy Ármánykodással hátha meg lehet állitani a Fidesz gyözelmét?
Ilen Gyurcsány ,Verók féle ,Zuschlag, vagy Jóhn trükkökkel? Már most kijelentem ,magyas Fidesz gyözelem lesz ,és ha ez a fövárosban egy nagy népességü kerületben igy lesz ,akkor mi lez az országban példáúl az európai parlamenti választások végeredm énye? Csufos vereség az Mszp-nek ,és az Szdsz.-nek Mdf ,-nek is. Mindenkit akit itt olvastam ezen az oldalon kerülgeti a saját véleményét kinyilvánitani ,csak a szócséplés megy ,gyáva banda !!
van ennek azert hatranya is, pl Ausztraliaban az un donkey vote,,mivel kotelezo a legtobben akiket nem erdekel a dolog bejelolik a listan elso helyen levo nevet oszt annak a partnakl igy jobbak az eselyei amelyiket oda sorsolnak ki
De pl. Ausztáliában, Belgiumban az, relatív alacsony pénzbüntetés mellett. Itt is bevezetném, kb. 10 ezer Ft terhével (amit keményen be is szedetnék). Ha valaki elvi okokból nem akar szavazni, lerakja a tízezrest, a többiek meg elvontatják a nagy feneküket a fülkébe.
Amúgy szerintem éles lesz a 25%, de éppen meglehet.
Volt a fenet kotelezo en egyszer sem voltam. Az igaz ,hogy adjusztaltak a nepet,hogy menjen el de ha nem ment valaki el ,nem volt gond a valasztasi bizottsag tagjai a vegen szepen kitoltottek a szavazolapokat es igy jott ki a 98 %-os reszvetel. 85-ben a szomszedom aki partag volt jott hogy menjek el en meg mondtam mit valasszak ket kommunista kozott ,.valastyan es apro ,ok voltak ebben a szegedi korzetben a jeloltek, majd ha indul szocdem part is akkor elmegyek,azt ebben maradtunk,azota is a szomszedom:-)) Igaz evfolyamtarsam volt az egyetemen is es katonak is egyutt voltunk.