Köszönöm. Így megértem hogy nem szívesen adsz konkrét tanácsot. Nálam helyre is van leszurkálva, nagy fa alá is. Letakarom pet palackkal őket, árnyékolom és imádkozok. Ha nem sikerül, nagyon mérges leszek.
Hozzánk hétvégétől nem jósolnak éjszakai fagyot, ezért én hétvégén ültetem ki. Ha később mégis lesz fagyos idő, a kiviket letakarom, mert már hajtanak.
Akaratlanul tesztelem a kopasz kivi fagytűrését. Este kint maradtak a fal mellett, hajnalban ott -3 fok volt. Gyorsan felkaptam őket és behoztam. Hajtanak, már levelet is bontanak. Majd írom kibírták-e.
Az ősszel vásárolt 2 kopasz kivim erőteljesen hajt, és a sok esőzés miatt még mindig nem tudom kiültetni őket. Mindkettőnek 4 ága van tőről. Nem szeretnék ledarabolni belőlük, de ez a cikk:
Tavaly osszel ultetett 1 eves kivi csemeteket betakartam meg a tel elott. Mikor erdemes levenni roluk a teli bundat?
Nyilvan idojaras fuggo, februar vege es meg marcius is okozhat nagy meglepeteseket, nem beszelve kesobbi tavaszi fagyokrol. De az sem lenne jo, ha a takaras alatt indulnanak be...
A Jumbóhoz biztos kell ,az Ananasnajához is valószínűleg. Az Issai (apró gyümölcsű ) az önporzó és részben porozza a másik kettőt is de apróbbak lesznek azoknak a termései mint a hagyományos weiki porzóssal.
Van akinek sikerült a minikivit Tomurival (szőrösel ) is porozni. - 3819-
Minikivikhez(issai,ananasnaja,jumbo) mindenképp kell porzó(weiki) vagy anélkül is teremnek??Mind a két verziót hallottam már,olyanoktól akiknek már régebb óta van mini kivijük.Mi lehet az igazság??