Van tapasztalat, persze, de, hogy te mennyit fogsz visszakapni, az tőled függ. Ha nem költesz, nem kapsz vissza. Ha vásárolsz, annyit ad vissza, amennyi a költéseid után jár, de negyedévente max. 30ezret, azon belül a kiemelt kategóriában legfeljebb 5ezret. Pénzvisszatérítés negyedévente van.
Világos. Hát ahogy érzed. Hogy eteted meg azt a PayPal-lal? Van külön kártyád a devizaszámládhoz?
Mindenesetre munkaidőben azonnal átvezetődik a pénz (azonnali árfolyamon: nem volt ilyen ablakod, ahol kb. 20 másodperced volt elfogadni a felkínált árfolyamot?), így nem tudom, mi tartott nálad napokig. Reklamáld meg!
Nem a Rafit akarom védeni, csak a tények kedvéért: egy Ebay-es vásárláshoz nem kell devizaszámlára pénzt rakni. Fogd a forintszámlához kapott mezei, legolcsóbb kártyát és fizess azzal (PayPal ajánlott). Bármikor, hétvégén is.
Az árfolyam így valamivel rosszabb (megnéztem, tegnap 2,29 USD 530 forintba került), de 5 EUR alatti tételnél szerintem ez nem annyira probléma. Bankoknál egyébként is drágább pénzt váltani, ezzel számolni kell.
E-bayről akartam hírtelen valamit vásárolni, és nem volt időm, meg kedvem autókázni, befizetni a számlámra. Elvileg az életünk megkönnyebbítésére van az internetbank tudtommal. Számoljon rosszabbul, de ne szórakozzon 5 napig 25 ezer forintnyi euróval ! Szánalmas...így is 5 eurót számol fel minimum összeget, akár 1 euronyi összeg átutalásánál, az is iszonyú unkorrekt, nem :(((
A bank egesz jo arfolyamon szamol. Nekem itt nincs szamlam, nem tudom, de mas bankoknal (OTP, Erste) volt olyan, hogy ha deviza vetelin valtottal, akkor par napra zarolva volt az osszeg. Ha azonnal kellett, akkor valuta vetelin szamoltak. Ertekpapirszamlakon is van olyan, hogy T+3 nap, ezzekkel a spekulaciokat akarjak elkerulni.
Micsoda egy nyomoronc, rugalmatlan, tróger egy társaság ez ! Raifeisen bank, gratulálok! Szerda délután indított internetes, pár tíz eurós devizaváltás saját számlák között (forint számláról eurósra) jövő hét keddre !!!!! fog jóvá íródni, és lesz felhasználható. 5 nap alatt!!! Húsvétra sem lehet ezt ráfogni, mintha nem is 2014-et írnánk: tehát szimplán a KURVA ANYÁDAT szemét raiffeisen bank!!!
Köszönöm az információt, úgy tűnik felületesen néztem meg, mert csak az 5ezret láttam. Akkor viszont ezek szerint annyiban változott a helyzet, hogy ugyan maradt a negyedévenkénti max. 30, csak az ún. 3%, ill. 5%-os költések után jóváírható összeget csökkentett le 5-5 ezerre. Gondolom a fölött 1%-ot ad a harminc erejéig.
Maradt a harmincezer, csak a tételeket megbontották. Ez a rossz, hogy bárhol szerződést köt az ember, a biztosító, bank, telefon szolgáltatók, nem biztos, hogy egy hónap múlva is ugyanazok a feltételek. Nem lehet előre kalkulálni.
A negyedévenkénti ötezret a harminc után nem soknak hívják. Egyébként én is számolgattam, és most úgy látom, hogy a K&H hitelkártyája (5000 Ft/év) jobb. 2%-ot ad minden vásárlásra megkötés nélkül, havonta írja jóvá a pénzt max. 3000 erejéig. Valószínűleg le is fogom cserélni a OneCard-ot, de nyilván mindenki maga tudja, hogy a vásárlási szokásai alapján melyik éri meg neki a leginkább. Elég hektikus egyébként mostanában a Raiffeisen. Januárban megszüntette az Oxigén kártyát, s most rá pár hónapra drasztikusan csökkenti a visszatérítést ennél is. Hosszú távon nem érzem megbízhatónak ilyen szempontból, bár nyilván más bank is bemondhatja az unalmast. A Citi is kevesebbet ad már az új Life kártyás ügyfeleknek, ami havi 690-es kártyadíj mellett szerintem nem nagy buli. De ők legalább nem nyúltak a régi ügyfelekhez.
Olvastam ám, node kb 15 éve. Nem veszek fel olyan nicket, amit csak hallomásból... De köszönöm az emlékeztetőt, ezt a könyvet az ember mindig tervezi újraolvasni.
De mondjuk mobilbank nem feltétlen szükséges, ha van mondjuk okostelefonod vagy gyakran netközelben vagy. Én is naponta többször lépek be a mobilalkalmazás segítségével vagy weben a netbankba és mindig ellenőrzöm a forgalmat.
Az ersténél is van egyébként havi zárlati díj, 200 és 230 Ft.
A mobilbank havidíja akciós jelleggel júniusig nem kerül felszámításra. De egyébként ezelőtt december 31-ig volt, de meghosszabbították. Esélyes, hogy ezt is majd meghosszabítják. De mondjuk mobilbank nem.
A 3 % nem élelmiszerre költés után jár. Hanem bármely hipermarket, szupermarket és élelmiszerboltos vásárlás után. Bármit vehetsz a boltokban. Mondjuk a metroban vagy auchanban, stb veszel egy tv-t mondjuk 200 ezerért, azért is jár a 3 % visszatérítés. Nem is lehetne árucikk kategóriák szerint ezt csinálni, boltkategóriák vannak.
Egyébként szerintem a k&h hitelkártyák sem rosszak, mondjuk egy sima dombornyomott MC. Ott 2% visszatérítés van mindenre, kategória megkötés nélkül. Szóval ha mondjuk elektronikus számláid vannak és neten fizeted be azokat a hitelkártyával, akkor arra is.
Megnéztem a OneCardot, és az Erste Jokerhez képest drága. Nincs ugyan éves díja, de van 599 havi zárlati díj, és 397 Ft Mobil Bank díj. :) Éves szinten ez 12 ezer. A Jokernél csak az éves 3635 díj van.
Én nem költök annyit kajára, hogy az élelmiszerboltos 3% kifizetődjön, noha az 1% a csop. beszedésekre nagyon szimpatikus. a Joker néhány kategóriája viszont jó. Tehát, ha nem néztem be valamit, akkor ez eldőlt. Azért köszi.
Nem árt kicsit számolni és odafigyelni, mert a vásárlások gyakoriságától és összegétől függően a hitelkártya költségei meghaladhatják a használatukból fakadó vissztérítés összegét, erre próbáltam volna ráirányítani a figyelmet.
A díjnullázónál (ide 120-as havi jóváírás is elég) van az aututalásokon tranzakciós adó, a díjnullázó plusznál havi összesen 100 ezer ft erejéig nincs. Ennyi a lényeg. Ha mondjuk sms értesítés kell, az fizetős. De nincs buktató.