Mivel eddig Délegyházával foglalkozó topic nem volt, viszont nekem, aki itt tengetem mindennapjaimat, hiányzott egy ilyen fórum, így létrehoztam egyet.
Remélem a jövőben minél többen látogatnak ide, akár konstruktív jobbítás vágyától vezérelve, vagy csupán némi csevelyre vágyva.
Kifejezett kérésem a topic lakókhoz annyi, hogy tiszteljük meg egymást, a nem sértő, normális hangnemmel, valamint a dedós eszmefuttatásoktól, és (különösen az országos) politikától mentes tartalommal!
Kellemes fórumozást!
Tud arról valaki, hogy hol lesz a május 25.-én 17.00-ra hirdetett vitafórum a tavak kotrásáról, zagykezelésről? Állítólag a kis 2-es tavat be akarják temetni és felparcellázni, a 3-as bizonys része dettó, az 1-esbe pedig valami szigetet akarnak étteremmel. Ezekrl hallott valaki valami konkrétumot?
utána tudnál nézni, hogy miért "nem lehet" 8 megás netem? a szomszédomnak az van nekem meg azt mondta a telepítő, hogy technikailag kivitelezhetetlen... Galla tanyán lakok.
Nekik nagyobb esélyük van közpénzek elnyerésére, mint nekünk (tán össze kéne fogni). Egyébként a felújított varsányi utak kezdik visszanyerni régi állapotukat, egyre hullámosabbak ismét, aztán majd jönnek a repedések,....
Az útfelújítással kapcsolatban csak annyit, hogy a faluban sem jobb a helyzet, s erről nem mindíg az önkormi tehet. Szomszédban építkeztek, szerettek volna szép csatornát, hát hosszas érlelés után, mielőtt beköltöztek volna kijöttek a vizesek, ástak szép árkot , beletették, amt kellett, aztán visszatemették, majd lebetonozták és rákövetkező nap leaszfaltozták.
Ugye a munkát az önkormi megrendelte, kivitelező jött, dolgozott, és technológiai fegyelmet be nem tartva végzett, majd ment a kasszához.
Pár nap múlva jött kedden a kukás autó. Friss aszfaltot, mint dobot a balta bereccsentette. Azóta hónapok teltek el, a lyuk egyre mélyebb, lassan már autóval sem tudok átmenni rajta. Tán hidat kéne építenem?
(Na holnap viszek bele egy-két talicska sódert, aztán nyáron lebetonozzuk. Azt hiszem néha mi jobban megoldjuk a dolgot, mint akik erre hivatottak.)
(Ezt a munkát is meg lehetett volna épp ésszel csinálni, de minek azt, ha sz@rul is lehet.)
Varsány város, mi meg község, így (úgy tudom) eleve több jut neki a "nagy kalapból". De azt rebesgetik, hogy nálunk nem csak a források szűkösségével, hanem a gazdálkodással is problémák vannak.
De engem inkább az dühít, ha valamit rosszul csinálnak meg, mikor azzal az erővel akár jól is megcsinálhatnák. Itt van pl ez a sóderos út dolog. Nem annyira pénz kérdés. Régen negyedévente végig ment rajta a gyalu, ha kellett valahová anyag, hoztak egy-egy kocsival. Olcsón megvolt mindenki örült. Most meg kihagytak egy évet, aztán hozatták ezt a homokot, majd kézzel elterítették, és egy hét mulva rosszabb lett mint volt. Kettő (!!!) km/h-val végigmászva is vesegyilkos volt itt-ott. Most betolták a homokot a lyukakba, de már kezd kijönni. Ráadásul a szél már most homokviharokat kavar. Mi lesz majd nyáron? De a hideg aszfaltos javítások sem jobbak, mert állítólag nem tartják be a technológiai rendet. Ha betartanák, nem is csak egy hétig, hanem legalább hat hónapig tartana egy tömés. És a meglévő utakra sem vigyáznak. Pl az üdülő sétányon csak egyre több repedést látok, dolgozót nem. Pedig addig kéne a repedéseket eltömíteni (akár kézzel forró szurokkal kiöntve, akár géppel lefújva) amíg az csak repedés és nem gödör. Pedig a burkolatba jutó víz hamar tesz róla, hogy az előbbiből az utóbbi legyen. De ilyen dolog a szemét kérdése is, amit a sok bunkó az erdő szélekre hord. Ha időben nincs összeszedve, akkor az szaporodik, és egy idő után kezelhetetlenül sok lesz. Ezek mind-mind nem milliós beruházások, hanem "aprópénzből" megvannak, ráadásul hatékonyak, és látványosan befolyásolják az emberek életminőségét. És akkor még nem beszéltünk a tavakről. Évek óta megy a huzavona, hogy hogyan kotorjanak, hová tegyék az iszapot stb. De az olyan egyszerű dolgokat mint pl ez (http://www.malatechwater.com)
szvsz meg sem néztek. Pedig szvsz az iszap egy bomba, ami szépen ketyeg a mélyben, és ha egyszer "robban" az a falunak fájni fog. Pedig nem kéne így lennie. Hiszen ez a "tóvidék" egy kincs, és akár aranytojást tojó tyúk is lehetne.
én olvaslak... :) miért nem csinálják meg normálisan azt az utat (meg a faluból gallára kivezetőt)? Varsány ennyivel "gazdagabb" mint mi.. (az ő részük rendben van..)?
Végre elkezdték letolni a sóderest, így a homok ismét kitölti a gödröket valamennyire. Kiváncsí vagyok, hány napig, de ne legyünk telhetetlenek.
De mi van itt kérem?! Én szedek itt egyedül véres cseppet? Elég cikis, hogy magammal társalgok, bár legalább így biztos lehetek abban, hogy a beszélgető partnerem tökéletesen megért. :-)
Az egyik ismerősöm ismerőse lakást, házat vagy házrészt szeretne venni. Van rá úgy 5M pénze, és olyan 60nm körülit szeretne. Gondolom sürgős lehet a dolog, mert az elrettentő körbeírás ellenére sem zárkózott el, még a varsányi nyugati lakópark környékétől sem. Ha valaki esetleg tudna ilyet (már nem olyat ami büdös, hanem ami eladó :-), kérem szóljon!
Nos eddig tartott. Majd' két hetet kibítr az aszfalt a tankcsapdákban. A sóderes utak viszont már gyakorlatilag járhatatlanok. Rugótörés az király! :-/
Tegnap (ismét) betömték hideg aszfaltal az üdülő stny végi "tankcsapdákat". Kíváncsi vagyok, hogy „szolgálati idő tekintetében” megdönti-e a múltkori gányolás élettartamát. Mi minden esetre nagyon drukkolunk neki.
Persze, hogy jön. Csak még nem látni a hóbuckáktól. :-) Így addig is amíg ideér, a tél még emlékeztet minket, hogy ilyenkor bizony hideg van, és fagy. A tavat is immáron ismét teljesen jég fedi.
Persze rámenni még akkor sem mernék, ha kacsa lennék, meg akkor minek is mennék a jégre? Hiszen a fene sem látott még korcsolyázó kacsát. :-)