Üdv! 3-at, mert az 5-öt már csak zene nélkül mertem vállalni. Sajnos az egyik kérdéshez 2 segítséget feleslegesen használtam el, hiába jelöltem eleve is jót, V.I. játszótárs sikeresen elbizonytalanított. (Nincs harag, ez volt a dolga.)
A lényeg - hisz víz nélkül nincs élet - amíg ihattam vizet, 10 kérdés ment :-) ,
víz nélkül meg csak ... Moogle majd kiszámolja. :-)
ááá... én azért nem ülök le bárkivel borozni... szerintem ő sem! :)))
De miért is kellene NEM itt csinálni a műbalhét? Valakinek csorbul ezáltal a szólásszabadsága? Valaki archiválni akarja innen a csak ontopic tudásanyagot? :))))
"ha valaki mindent 100% biztonsággal tud, mint Te meg Hacsek,"
Te beteg vagy (hacsekfóbia)! Mikor mondtam én ilyet?? De nem csak hogy mikor mondtam... Mikor gondoltam én ilyet magamról?? Soha a büdös életben... :))
De kérdezek mást... Miből meríted a vélekedésedet, hogy én mennyit tudok és mennyire biztosan? :)))
Egy biztonságos őr vállalkozásban nyomja. Egy cégnél vállalja a 12/24-et vagy 24/48-at és a pihenőidejében megy máshová őrizni, mert kevés a minimálbér.
Egy ilyen ismerősöm van, onnan tudom. De olyan is van, hogy a munkáltató elvárja, hogy a pihenőnapon is dolgozzon a delikvens, mert valszeg tudja, hogy olvasóklub az egész munka (mint Bélánál), ergo: nem feszül bele, kibírja.
igen kicsit sok ha 1 nap munka 1 nap pihivel számoljuk még akkor is "csak" 360. Bár a Blikk kaliberű lapok cikkein nem érdemes filozofálni. Egy párszavas mondatból képesek 2 oldalas cikket kreálni
Ez nem a tanárok, orvosok, jogászok, matematikusok vagy mérnökök műsora volt, sokkal inkább az ügyintézőké, üzletkötőké és kereskedelmi vezetőké.
Szerintem már a kiválasztásnál is ügyeltek arra, hogy minél kevesebb olyan játékos legyen, akinek szakmájánál adódóan magasabb az átlagos műveltsége. Inkább jöjjenek középiskolát vagy gyöngyösi főiskolát végzett vigécek, akikben van némi rámenősség meg tudnak pofázni, viszont a most meglévő tárgyi tudásuk még egy rendes érettségire se lenne elég. Ebből adódóan a valóban művelt és iskolázott József rendszeresen célpontja lehetett az élcelődéseknek (ki tudja, mi mindent vágtak ki a műsorból..), és a végére besokallt.
Talán emiatt is volt számomra szimpatikus, mert nem játszotta meg magát, hanem őszintén kimutatta az izgatottsággal vegyes dühét. Félreértések elkerülése végett: Béla abszolút megérdemelte a győzelmet.
Enyhe kétkedéssel olvastam a havi 400 óra munkát a cikkben. Napi majdnem 14 óra, beleértve a hétvégéket? Ráadásul minimálbér alá jön így ki a 140 ezer is (65500-zal és 160 órával számolva).
Több okból sem valószínű: a heti játékok akkor nem hétfőtől vasárnapig tartottak volna, valamint a kérdésben benne volt a "december 18", nem pedig úgy kérdezték, hogy "a mai nap". Már csak azért sem, mert ha jól vettem ki az itteni tudósításokból, a döntő felvétele egy nappal előbb volt.
Ha jól emlékszem, 352 helyett 348 volt a megadott megfejtés. Az eltérés négy nap, ergo kedd helyett péntekre tervezték eredetileg.
Egy barátom a hetvenes években a TIT-nél dolgozott, az ő feladata volt összesíteni országos szinten, hogy milyen okokbólmaradtak el TIT-előadások. Hozott néhány gyöngyszemet. „A párttaggyűléssel azonos hely és idő.” „Az előadó hóban elakadása.” És ami esetünkben releváns: „Előző évi naptár alapján hétfőre tervezés vasárnapra esése.”
Plusz trükk esetleg elment volna a műsor előtt, de így már semmi eredménye nem lehetett. Azt meg nem hiszem, hogy valaki a Széfet azért fogja megnézni, mert itt volt egy f@szság.