Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Persze....egy 20 kilós tévét is fel lehet akasztani egy szögre egy madzaggal, és nem fok leesni. Viszont 10 kilót eltolni a faltól 50 centire úgy, hogy a felfogató talpban a csavarok 12 centire vannak egymástól az már elég nagy erőkar.
És még mozgatva is van akár naponta többször is. A beton bármennyire is szilárd elemnek tűnik, nem az. A dűbel vagy tipli szépen kimozgatható belőle mert porózus.
A felfogató talp átmérőjének és a csavartávolság növelésével jobb eredményt lehet elérni. Egy darab átmenőcsavar tovább terhelhető mint maga a tartószerkezet. Így az biztos, de egy mozgatható tartószerkezet akár 4 tiplivel berakva sem az.
De nem az én tévém esik majd le az alatta szaladgáló gyerekekre. Én biztos megcsinálnám teljesen biztonságosra.
Nem függesztett húzóerőt kell mérni hanem a falból kihúzó erőt. Ha 40 centire a faltól van a 10 kilós tv akkor egy 40 cencis erőkar mekkora húzóerőt fejt ki a felfogató csavarra?
Képzeld el, hogy a felső csavar helyett kézzel nyomod neki a falnak a tartókonzolt 4.7 kilós erővel miközben fel van akasztva a tévé.
Az erőkart kiszámolva (nem egy nagy feladat) kiderül, hogy nyugalmi helyzetben 4,7 kg (függesztett) húzóerő terheli a felső csavart, ha 1 db van. Ha kettő, akkor ennek is csak a fele...azért egy falon átmenőt befúrni nem érdemes egy 10 kg-os tv miatt.
Plazmákat raktam fel ilyen körülmények között, igaz, nem ilyen karos és kicsi tartókkal. Betonba teljesen sima az ügy...
Igazán megbízható akkor lesz a felfogatása a tartónak ha a felfogató csavarok egyike ( a felső ) átmenő csavar lesz. Nagy erőkar hat rá egy 10 kilós tévé esetében is. Eredményes tartása a felső csavarnak lesz.
Szépen beleszőtted a védegyes Magyar termékek vásárlásának reklámját.:-))
Viszont ha kitöltessz egy lottószelvényt nyerhetsz akár milliárdokat is. :-)
A teszkóban a 120 centis Technika lcd nincs 90 ezer forint. Azért az már nem semmi.:-) Így karácsony előtt lesz rá kamatmentes hitel is, ezálltal sokkal biztosabb, hogy az ünnepeken már új tévén nézed a műsort.
Már hetek óta nyaggat a család, hogy kéne egy új TV. Valószínűleg én LCD TV-t fogok venni, de sajnos most pénz szűkében vagyunk, viszont láttam a Prímánál egy nagyon jó promóciót! Védjegyes magyar termékek vásárlásával, akár egy full HD LCD TV-t is nyerhetek. Próba szerencse :)
A haztartasban epp 4 tv van. Plazma, LED es LCD. A plazma a legregebbi most :) Az volt a nappaliban korabban. Nem veszek ritkan, sot... :) Minek szorni a penzt es minden evben lecserelni?
Mivel készülékcsere előtt állok, eladóvá vált a mostani, Sharp AQUOS LC-50LE752V típusú LED gépem.
Kb. 10 hónapot ment, megkímélt állapotú. 3D-t is tud, bár a minőségét inkább ne firtassuk, leginkább 2D-ben hozza a tőle elvárhatót. Ha valakinek nem fontos a 3D, annak jó vétel lehet, kidobni nem akarom...
Én most vettem egy Pana 106-os, 5 éves plazmát 65-ért. Nagyon tuti az egész, a ledes képkeret után. Eladni most nehéz, mert sokak szerint befűti a szobát és a gatyád is rámegy a számlára. Nem baj legalább olcsón megkaptam, mert nem volt rá nagy érdeklődés.
Van egy tokeletes allapotban levo Samsung PS-42C62HX plazma tv, amit el szeretnek adni. A szamla, garancia, haszn.utasitas, taviranyito...minden megvan hozza.
Szerintetek mennyiert erdemes meghirdetni? Mi az az ar, amit kerhetek erte?
Én azt vettem észre, hogy nagyon érzékeny az srt file-ok belsejére. Ha van benne hiba, akkor úgy tesz, mintha nem is lenne felirat. Ha viszont jó a tartalom, akkor az option gombra kiválaszthatóvá válik a felirat (42g30), és teljesen jó.
Valószínűleg behalt a Pana plazmám, délután már ki-bekapcsolgatott, most meg már nem csinál semmit. Mi lehet vele?42PX80-as típus. Táphiba lehet? Menthető, érdemes vele foglalkozni?
Mi normális tv van most a piacon, ami nem aranyárban van, de mégis jó a képminősége?