Ertem tehat A korhazbol evente megszokik 1300 beteg, B korhazban meg soha nem tortenik egynapos nogyogyaszati beavatkozas.
Es ugy tudtam, hogy a felso hatarnap tullepese utan kezd nem szamitani sulyszam, ergo egy abrasio 1-5 nap kozott minden napra 0.17 sulyszammal elszamolhato es csak a 6. naptol szamit 0,17*0.75-nek
Nem tudom. Nem ismerem az adott helyet és az adott körülményeket. Azt tudom, hogy nálunk általában azok kerültek egynaposba, akik zárójelentés nélkül a műtét után megszöktek. :-)
Miert ne szerette volna. A korhaz nem szerette, mint ahogy nem szeret papiron penteken hazaengedni senkit, csak kovetkezo hetfo reggeli "nagyvizit" utan. Persze ha a beteg elfogadja hogy papiron benn van a hetvegen akkor nyugodtan hazamehet ...
Hat, ha az egynapos muteteket eu szintre emeli es az ott megtakaritott penzbol elteszi a hasznat felolem tegye... Miert van az hogy A korhazban a szuleszeti osztalyon 10% egynapos ellatas van B korhazban pedig 1 darab sem. Nem hiszem el hogy B korhazban nem volt abban az evben 1 db eu kuret sem, vagy azokra is elszamoltak az atlag 6.8 napot, azaz 5.8 napnyi penzt nyultak le a kozosbol...
Amelyik 400 ezer ft büntetést rótt ki a Heim Pál kórházra emiatt, az a bíróság. És ki is kellett fizetni - az, hogy egy hálás beteg kifizette helyettük, az a lényegen nem változtat.
Én mondom, legyen elég ennyi. Ráaádsul a bíróság is így gondolta, nem véletlenül kapták azt a büntetést. Velem ne vitatkozz, mert úgyis igazam van! :-P
Mi van akkor, ha 0 reális? Matematikailag valóban nagyon kicsi az esélye, de elképzelhető.
Logikusan kell lenni a galaxisban intelligens civilizációknak - mondjuk a Föld nevű bolygóra vonatkoztatva ez a kérdés vita tárgya lehet...
Lehet, hogy csak azért találkoztunk velük hivatalosan 0x, mert az említett dolog náluk is vita tárgya?
:)
Komolyra fordítva, az eTaj sürgősen bevezetendő, főleg ha az embereknek több biztosítási szinten, akár több biztosítóval is lehetőségük lesz biztosítást kötni.
Különben marad az elszámolási káosz. És ezt a káoszt nem befolyásolja a biztosítók száma.
Igaz, csakhogy amikor a miniszterasszony hadat üzen az orvostársadalomnak és minden alárendelt intézmény (ANTSZ, EBF, stb) segitségével igyekszik őket lehetetlenné tenni, megtörni, akkor ez már nemcsak szakmai, hanem politikai kérdés is! S ebben állást is kell foglalni, mivel a HÁ által képviselt szemlélet káoszt és végül szerencsétlenségeket fog okozni.
Hosszú évek összes esetszámának a 0 nmyílván irreális. Negatívban nem értelmezett a függvény, szóval az éves átlag nézetem szerint valahol a pozitív valós számok között lenne keresendő, de ennél pontosabban fogalmam sincs, és nem is tartanám értelmes dolognak ilyen irányszámok kitűzését.
"Mit gondolsz, miért nem az eTaj bevezetésével kezdték a reformot?"
Mert olyan minőségűek az adatbázisok, amilyenek. Nagyon durva lenne, hidd el!
Idegen test az orrban - sürgősség. Ezt még egy orvosírnoknak is illik tudnia.
Egyébként agybaj ami itt folyik. Mert valóban az lesz belőle, hogy egymás ellen fordítják az orvosokat és a betegeket. Holott igenis az ember az esetek többségében rendes és becsületes orvosokkal találkozik, csakhogy aztán van egy-két eset, amikor kénytelen szembesülni azzal a feudális hierarchiával, ami az egész orvostársadalmat jellemzi. És ilyenkor, ahelyett, hogy mindenki örülne annak, hogy egyáltalán erről már konkrét esetek kapcsán lehet nyíltan beszélni, ilyenkor az egész arra degradálódik, hogy jobbos vagy balos volt e az orvos vagy a páciens. És védik a végletekig a zagyva orvost, avagy a részeg beteget.... :-(((
Törvénytervezet az önálló orvosi tevékenységről 99 nov 3
Orbán: "Boldog vagyok, hogy végre sikerült tető alá hoznunk ezt a törvényjavaslatot is. ezelőtt egy esztendővel vendége lehettem a háziorvosok, családi orvosok szervezete által rendezett szakmai fórumnak itt, Budapesten. elmondtam nekik: az a tervünk, hogy az orvosi praxist vagyoni joggá alakítjuk át. Így az igazi értéket fog jelenteni majd. Ez tulajdonképpen az orvosi gyakorlat magánosítása. A betegkör önmagában vagyoni jogot testesít meg, amit eladhatnak, elidegeníthetnek, örökül hagyhatnak és így tovább. 1946, vagy '47, nem emlékszem már tanulmányaimból pontosan, volt az utolsó esztendő, amikor Magyarországon még ez ilyen formában működött. Utána jött a szocializmus és akkor megszüntették, államosították ezt a gyakorlatot is. Most viszont újra magánosítjuk, ráadásul úgy, hogy nagyon kedvezményes hitelt is nyújtunk azoknak, akik meg akarják vásárolni orvosként más orvosoktól, mondjuk a nyugdíjba igyekvőktől a praxisukat. És ehhez a hitelhez az állam garanciát is ad annak érdekében, hogy az orvosok esetleges szorultabb anyagi helyzete ne akadályozza azt, hogy részt vehessenek ebben az üzletben, kihasználhassák ezt a lehetőséget. Ismét egy olyan réteg, ismét egy olyan csoport, amely a saját lábára tud állni, és a nyugati gyakorlatnak megfelelően rendezheti be az életét Magyarországon. "
Nofene szeressuk az egeszsegugy vagyoni jogga alakitasat ha mi tesszuk, de nem szeressuk ha mas teszi...