Keresés

Részletes keresés

Theg Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1724
Drága, tanult barátom!
Az alkoholt lehet kultúráltan is fogyasztani, és kis adagban még egészséges is. Ugyanez nem mondható el a fűről.
Zöldet azért szív az ember, hogy betépjen tőle, és ennek igen káros hatásai vannak az emberi idegrendszerre.
Előzmény: phare (1704)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1723
Annak ellenére, hogy az első berúgás után az ember fiának / lányának kifordul a gyomra, évente több tízezren halnak meg Magyarországon alkoholos májkárosodás és az ezt követő cirrhosis hepatis következtében. Szintén tízezer-, sőt százezerszámra szed áldozatokat a dohányzás és a többi legális drog is. A kábítószer társadalmi veszélyessége ennél sokkal kisebb: néhány tucatnyi a heroin-túladagolásból következő elhalálozás. Kapudrog ide vagy oda: kapunagyfröccsért még senkit sem állítottak elő, és az alkoholfogyasztásnak tiszteletreméltó (?) kultusza van az országban.

Mondom: a kendergyalázás műbalhé.
Előzmény: anyabanya (1722)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1722

Nem. Ez tényleg komoly, söt komolyabb kérdés, amit jó volna tiszta fejjel megvitatni. Nagyon komoly szakemberek is  mondanak olyat, hogy a fű az egyik legveszélyesebb drog, ami létezik, hisz tulajdonképpen egy veszélytelen interaktív elöadás a drogokról, ami mindent bemutat ami jó és szép a szerhasználatban  mellékhatások nélkül. S nem hiszem, hogy sok olyan kamasz van, akit a drog, mint olyan, mint ut a kiutra nem vonz bizonyos szakaszában kamaszkorának. Engem vonzott.  A fű tényleg lehet kapudrog és bizony van, akinek első nekifutásra a fű a legrosszabb dolog, ami történhet vele. S bizony annak, aki igy jut hozzá annak ez 100%-osan a vesztét adja, még akkor is, ha a többség csak kiprobálja, néha néha használja.  AZért én ahhoz már tul sok sírt láttam, ahol csak a fűvel kezdödött az egész, hogy nyugodt szívvel rábolintsak. AZt hiszem az eddigi beírásaimból tudhatod, hogy tulképen nekem a fü használat egy-két tipusával semmi bajom nem volna és isten látja lelkemet vannak olyan fühasználok, akiknek szívem szerint még adnék is, de sajnos senkire sincs ráírva, mikor elkezd füvezni, hogy mely tipusba tartozik, hogy "addiktív potenciálja" milyen és lehetne itt sorolni pro kontra. Amikor valaki elsöre jól leissza magát, másnap legalább kifordul a gyomra, szarul van és fáj a feje, a világ folyamatosan mozog elötte, szédül és ugye ezt megismételni, hááát...ehhez idö kell...de ha valaki mindezek elött jól befüvezik teszem azt egy sörrel akkor másnap is minden frankó, még szép emlékek is maradnak és nincs ott az az érzés, hogy te jó isten mi a francot csináltam én tegnap....AMikor még az első igazi szex elött kap egy kamasz egy ilyen élményt, akkor azt überelni, hááát nem biztos, hogy sikerül. Nem mindegy, nagyon nem mindegy, kit mikor hogyan milyen testi-lelki-szellemi állapotban talál meg a fű és ezt  igy kiengedni szabadon. Ez olyan, mintha a patikában simán megkaphatnál mindent recept nélkül, mert mondjuk te tudod, hogy az kell...lehet az is, hogy tényleg tudod, de lehet hogy hazavágod magad simán.  Egyenlöre ott tartunk, hogy a jó öreg Qvarelinomat is megvonták tölem, pedig az kutyém fasza egy ütös fühöz képest...(megjegyzem most igy eszembe is jut, hogy ahhoz hogy qvarelint kapjak kell doki+vizitdíj, miközben a fühöz tulképen ennyi sem kell)

Persze ennek az egész dolognak a következménye, hogy azok kik tudnak élni a fű adta tagadhatatlan pozitivumokkal, azoknak sokkal nehezebb a hozzá jutás.  AZ más kérdés, hogy külön kéne kezelni azon drogfogyasztokat, akik csak füvet és csak saját használatra tartanak, számukra még elterelés esetén is feleslegesek az ambulanciák, számukra megoldás lenne, ha e témában jártas, ehhez értő szakember  rábolintana és adna erre engedélyt. Azon is elgondolkoznék, hogy a füvet, mint gyógyszert felhasználnám azok körében lehetöségként, kik számtalan sikertelen elvonáson tulestek.  Nem hinném, hogy jobban vissza élnének ezzel, mint a methadonos skacok.

Előzmény: Libera nos, Domine! (1720)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1720
Ez a kendervita ("kábítószer") álbalhé. Olyan jó a jobbosoknak a Gonoszt megtalálni. De szerintem a legjobb megoldás az volna, ha az érettségizett olvtársak pártsemlegesen összefognának, és nem írnának olyan topikba, amelynek a címében hosszú "í"-vel írják azt, hogy "írtani". (Helyesen: irtani.)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1719
(igen, de psz)
Előzmény: figyelem02 (1715)
pucros Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1718
Előzmény: Beginner (1706)
KukacAV Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1717
Amíg a környékbeli lakók egy hét alatt bezárathatják bármelyik vendéglátó egységet, ha bejelentik a rendőrségen, hogy a helyen drogoznak, addig az ilyesmi csak kamikaze lelkületű vállalkozóknak ajánlott.

Az egyelőre utópia, hogy egy bárra/kocsmára nem haragszik meg senki Magyarországon és nem patkánykodik egy kicsit.
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1716
Ja, és természetesen én is tervezek 1 ilyet, zártkörű klub formájában, önköltséges nonprofit alapon. (Majd ha lesz felesleges pénzem kibérelni 1 pincét) Mindenki hozza a saját cuccát, és azt lehet majd szívni.
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1715

Egyébként tudtok olyan szórakozóhelyeket, bárokat, klubokat az országban, ahol elnézik ha vki füvet szív? Ha törzsvendégek vagytok, vagy csak nem szeretnétek, hogy a hsz-otok alapján vki ráuszítsa a helyre a rendőröket, megírhatjátok mailben is.

Azért kérdezem, mert én tudok vkit, aki nyitott 1 ilyet, vagy tervezi.

kabucik Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1714
nicsak hun vagy mögint
Előzmény: Törölt nick (1713)
Derek Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1712
Ja majd ugy epitenek a helyeket elol teazo hatul a klubtagoknak  ivo ahol a financ es a rendorkapitany egyutt pial a neppel katonasaggal.
Kiptobaltak mar egyszer nem jott be.
Előzmény: Törölt nick (1710)
Derek Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1708

"A nap kérdése: ha a gyárban mindenki tiszta, hogy tudják legyártani a cannabis-illatú füstölőt? :-)"

Ilyen uzemben senki sem tiszta.Az alkaloidanal sem volt senki sem tiszta ,volt annyi por a levegoben ami eppen eleg volt .Csak akkor meg ezt nem vettek annyira szigoruan,mert elkerulhetetlen volt.Okozott is addikciot ,volt olyan nyugdijas aki csak azert visszajart,hogy beleszippantson a levegobe.

Előzmény: Beginner (1705)
Derek Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1707

"Eljátszottam azzal a gondolattal, mi lenne ha az alkoholt betiltanák. Ha a sok népnemzeti keresztény nem a kocsmából szerezné be az alkoholt, hanem a dealertől"

Nem kell ahhoz dealer, fozne mindenki otthon. Ahogy tettek is mindig.

Beginner Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1706
"hasonszőrű emós hülyék"

Ez mániákus depresszió? :-)
Előzmény: multiplas (1703)
Beginner Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1705
Vót már olyan, biza'. Úgy hítták, hogy szesztilalom.

"Ha tiltással nevelsz, hazudni tanítasz!"

Ez így van, kéremszépen! Gyakorlatilag semmi nem változna az engedélyezés/szigorítás hatására. Addiktív szereknél pláne nem hat a szigor. Akik a gyerkőcöket féltik, ott hibáznak, hogy legális árusításnál van kontoll, dealereknél csak profit van.

A nap kérdése: ha a gyárban mindenki tiszta, hogy tudják legyártani a cannabis-illatú füstölőt? :-)

Mielőtt valaki "értelmes" beszólna: nem élek semmilyen addiktív szerrel, illegálissal soha nem is éltem. Mindössze rühellem a "tíccsukbeee" reakciókat, ami egyes emberekből zsigerből érkezik, a központi idegrendszer gondos elkerülésével.

"If freedom is outlawed, only outlaws will have freedom."

Peace.
phare Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1704
Eljátszottam azzal a gondolattal, mi lenne ha az alkoholt betiltanák. Ha a sok népnemzeti keresztény nem a kocsmából szerezné be az alkoholt, hanem a dealertől. Ha rendőrök üldöznék azokat is akik mértékkel isznak, nem alkoholisták. Ha még a szilveszteri pezsgőkoccintás is tilos lenne. Ha lennének olyan emberek akik halált követelnének az alkohol dealerre.
Megvallom gonosz mosollyal az arcomon eljátszottam ezzel a gondolattal. Ez lenne az igazi káröröm.

Azt hiszem én az alkohol helyett, maradok a fűnél.
multiplas Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1703
OFF
Rajta vagyunk, de nagyon gyász a gyerek. Amíg együtt van velünk, programokat szervezünk, miegyéb, teljesen normális, egy nap után belerázódik az emberi életbe. Aztán visszakerül a suliba a hasonszőrű emós hülyék közé és minden megy a levesbe, fújja a hajlakkot és visszapofázik. Persze nehéz kor, miegyéb, de teljesen tanácstalan az apja, se érvek, se példa, se segítség nem segít, örül, ha elvégzi a 8at, pedig nem volna ostoba gyerek. Én már bucira vertem volna, az biztos, amolyan erősebb kutya módjára, hogy megtanulja a helyét a falkában... És persze ott az alkohol, amivel a jezsuiták szerint megtanult együtt élni a magyar társadalom. Anyátokat, azt...
Előzmény: anyabanya (1702)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1702
Valami gáz még is van, ha csak nem egy brutálisan ostoba iváskiprobálos buli volt...De gondolod, ha ennyire hajt arra, hogy elhagyja az agyát, akkor elég lenne neki a fű és ha legálisan megismeri azt amit a fű ad, akkor nem gondolja, hogy ez jobb, mint a szex (azt ugyse probálta) és nem keres valamit, ami aztán tényleg KO? Talán idöben van és segítségre van szüksége, valakinek még most kéne lépnie...
Előzmény: multiplas (1698)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1701
én kérem megvagyok nélküle, de tuti a kutya sem venné észre, ha azt tenném a kerités helyére a kukorica helyett, max megdícsérne a szomszéd, mert jó magas...terem errefelé mák is sokfelé és az se zavar senkit.
Előzmény: Törölt nick (1694)
Uff Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1700

Inkább szívna...bár gyereknek inkább semmi sem kellene..

Tibi csokit neki.  Ja azt se, mert a kakaó is nagy menniységben függőséget , idegrendszeri zavarokat okoz. 

Csapvizet. ... Jaj, nem jó, mert az tele van mindenféle vegyszerekkel, ami hosszú távon agyhúgykőképzdéshez vezet.

Előzmény: multiplas (1698)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1699

Mondjuk az elterelést ott kezdeném, hogy szétterelnék. A szimpla füves, söt a hasison csüngö is egészen más, mint a hernyos vagy az gyorsitos manok esete. Öket semmiképpen nem terelném be a drogambulanciákra. Egyfelöl, mert pl olcson kap akkor methadon és ha már ott van esetleg csak kiprobálja, aztán még be is jön és akkor felütik egy kis hernyoval és akkor már gáz van, föleg ha kölökről van szó. Az idösebb füvezök meg akik csak füveznek olyan messzi állnak a kemény cuccosoktól, mint ide Kairó. Felesleges, értelmetlen söt káros is öket egy helyre terelni. Ez max a dealernek jó, mert bövül a vásárlok köre.

Viszont egy átlagosan dilis átlagos pszichiáter nem igazán tuti befuto egy átlagosan hibbant füvesnél. Nekik speciálisan ezen a területen jártas szaki kell, akivel kevésbé tudnak játszmázni.

Egyébként a saját látókörömben tapasztaltakból arra jutottam, hogy volt heroin fogyasztok a füvel stabilabban jönnek le, mint a methadonnal. SOk olyat ismerek, aki akár 8-10 évnyi massziv opiát függö volt és néhány alkoholistát is, több elvonási kisérlettel, ami csödöt mondott néhány hét/honap után, aztán rehab és ideig óráig jól volt és végül tudatosan a füvel csökkentette a heroin hiány okozta zürös ürt. S ma már évekkel az utolsó heroin használata óta elvan heti 2-3 gr-nyi fűvel max és adott esetben iskolát végzett már vagy családot alapitott. Tudom szedhetnének frontinkát is xanaxal vagy rivotrillal, de azt is probálták ezelött, de tartos hatásra akkor nem futotta. No most 2-3, söt van aki 5-6 évnyi heroinos mult után ez idö alatt a füvel letudta a nehezebb szakaszait. Számomra ez azt mondja esetükben talán megfontolandó a füvezés engedélyezése.

Viszont a Methadonnal kapcsolatban nekem nagyon rosszak a tapasztalataim.

Előzmény: LegottTegel (1697)
multiplas Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1698
Kellene védeni, de szinte lehetetlen.
Ismerősöm 13 éves fia már megjárta a detoxot, amire én képtelen voltam egész életemben, pedig igazán tud alternatívát nyújtani a hülyegyerekeinek, jó szakember, sportoló, nagy utazó, a gyerek mégis inkább a kortársai között akar kitűnni az aktuális menőségben, ami náluk épp a talajrészegség. Inkább szívna...bár gyereknek inkább semmi sem kellene..
Előzmény: LegottTegel (1689)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1697
"AKár azt is el tudom képzelni, hogy pszichologus tegye függövé hogy fogyaszthatsz-e vagy sem..."

Na azt én is el tudom képzelni :)))))))))))))))

Oké, komolyra fordítva én is gondolkoztam már hasonlón, de nem pszichológus, hanem pszichiáter, mert ő az, aki sokkal jobban ért a pszichofarmakológiához, de nem csak ahhoz ért, hanem mondjuk a pszichoterápiához is, ha úgy látja, hogy arra van szükség.

Namost az én koncepcióm az, hogy nem a pszichiáter tenné függővé azt, hogy felír-e drogot, vagy sem. Ugyanis ebben szerintem egy terápiás buktató lenne elrejtve: ha a pszichiáter mint autoritás döntene az egyén felett, akkor ezáltal implicite átvállalná a felelősséget is az egyén helyett: "dokikám, maga engedélyezte nekem a drogot maga a hibás, ha megbetegszem vagy belehalok".

Ezt hiba lenne felvállalni.

Ehelyett én úgy képzelem el, hogy lennének kifejezetten erre a célra felkészült, az ártalomcsökkentés logikáját értő és elfogadó pszichiáterek, akik felírhatnák a specifikus drogot (tipikusan a heroint) annak a személynek, aki azzal a kéréssel fordul hozzájuk, hogy heroint szeretne kérni.

Ha egy heroinista tenné ezt, az azért lenne jó a fogyasztónak, mert ellenőrzött minőségű anyagot kap, amit biztonságos körülmények között tudna belőni (ha intravénás használó) magának, akár orvosi felügyelet mellett is. Azt hiszem egy súlyos szenvedélybeteg embernél ennél nagyobb humanizmust el sem lehet képzelni. Ugyanez azért lenne jó a társadalomnak, mert a heroinistának nem kellene a napi adagra bűnözéssel összegyűjteni a pénzt. A heroin nem aranyból van, az előállítási költsége minimális, pusztán az illegalitás és az erős addikciós hatása miatt pontosan a kínálatcsökkentési kísérlet az, ami felveri az árát. Mert a nagyon függőknek annyira kell, hogy BÁRMI árat megér. Hát nem lenne jobb, ha inkább fizetnének az államnak valami minimális összeget, semminthogy a dílernek horribilis pénzt, ráadásul bűnözésből? Továbbá ha a heroinista nem kényszerülne bele abba, hogy bűnözővé váljon, sokkal nagyobb lenne az esélye a rehabilitációra és a társadalomba való reintegrációra, ami megintcsak egy humánus dolog.

Ha viszont az utcáról menne be valaki, hogy "dokiikám bemondta a tévé hogy magától lehet legálisan heroint venni és én annyira de annyira szeretném kipróbálni, adjon mán egy pakkot" akkor szerintem egy pszichiáter a legjobb ember, akihez az ilyen személy fordulhat.

A pszichiáter megkérdezné tőle, hogy miért is van szüksége a heroinra? Mit vár tőle? Mit keres benne? Milyen drogokat próbált eddig? Meséljen kicsit magáról, milyen ember? Milyenek a szülei? A családja? Milyen volt a gyerekkora? Hogyan viszonyul önmagához? Mit szeret csinálni, mi a hobbija? Milyen a személyisége?

Egy dealer törődne ezzel? Kötve hiszem...

És ha mindezek után a kipróbáló továbbra is szeretne heroinozni, ám legyen, mondjuk azzal a feltétellel, hogy a megkapott adagot ott helyben el is kell fogyasztania...tehát még esélye sincs arra, hogy kivigye és eladja.

----

Mindez nem oldaná meg a drogproblémát, de szerintem rengeteg szenvedést csökkentene.

És hogy miért nem valósulhat meg? Mert ellentmond annak a társadalmi elvárásnak, hogy heroinozni tilos, tehát aki heroinozik az onnantól fogva magára vessen és nem érdemel emberi bánásmódot. Mert egy bűnöző drogos...
---

A
Előzmény: anyabanya (1691)
Brutal Veteran Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1695
Call 1-800-WEED-4-US:-)
Előzmény: Törölt nick (1694)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1691
Tehát én nem attól tartok, hogy maguk a füvet fogyasztok élnek ezzel vissza, hanem az az ipar, aki majd öket e téren kiszolgálná, mint a piával a kocsmárosok (amugy ott is elkelne a szigor, hogy legalább 14-16 alatt ne adjanak még a taj részegnek is)... Amugy kicsit tényleg hajlok arra, hogy pl magadnak termelhess, mondjuk max 5 tövet, ha már elmúltál x éves....és büntetöjogilag is felelöséget válalsz azért, hogy x év alatti barátodnak sem adsz. A kanásbor és a viharsarki halálsikoly nevű cipőtalpból fött pálinka sem kevésbé kártékony. Csak már irtam, hogy én bizony félek, hogy a liberalizációval sem tudunk majd élni és talán jó volna, ha az engedélyezésbe beleszólhatnának a szakemberek is. AKár azt is el tudom képzelni, hogy pszichologus tegye függövé hogy fogyaszthatsz-e vagy sem...
Előzmény: LegottTegel (1689)
vrobee Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1690
Erre ITT válaszoltam, mert nagyon kilóg a topikból :)
Előzmény: Wúdi ellenes effekt (1530)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1689
De várjál, ha neked a liberalizációval azért van bajod, mert akkor adhatnánk füvet a fiataloknak, akkor még mindig nem értem, hiszen a fiataloknak füvet adás a liberalizáció után is illegális maradna.

Viszont miért én vagyok a felelős azért, ha valaki más füvet ad el fiatalnak?

És hamár a fiatalokról van szó, gondolom abban egyetértünk, hogy őket kellene a legjobban védeni a marihuánától.
Előzmény: anyabanya (1688)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1688
Kedves vagy, de én, mint fideszes nem tartom magam, sem nyilasnak, sem  lábszagú nacionalista bundás indulatokat dédelgető, populista, homo, és xenofób, balkáninak és talán e nélkül a hang nélkül is meg lennénk....Egyébként sajna a legföbb bajom a liberalizációval nem a szimplán füvesek miatt marad meg, hanem mert egy olyan országban élek, ahol simán ihatnak tucatjával 12 éves kölkök talajig a kocsmákban és a kocsma tulajának eszébe sem jut kibaszarintani a srácokat és olyan országban, ahol ciki pl rendesen fizetni adot és nem visszaélni a kiskapuk adta lehetöségekkel és nem csalni ott, ahol csak lehet...Ha majd a kocsmárosaink belátják, hogy a kicsiknek nem adunk piát, még akkor sem, ha abból hasznom van, ha az átlag vállalkozo nem csak minimálbért jelent be magának...no akkor azt mondom, hogy képesek vagyunk ezt is a helyén kezelni, de addig a nem füvezö, de ettől függetlenül hörcsögszidromás, lelkiismeretnélküli többség miatt szívnak az az nem szívhatnak legálisan az amugy a légynek sem ártó fűvező barátaink. 
Előzmény: Törölt nick (1680)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1687
A fűhiány azt jelenti itt Bp-en, hogy nem 1-2 óra múlva hozzák házhoz, hanem fel kell hívni 1-2 embert, akik szintén felhívnak vkiket, és aztán másnapra lesz. Amikor lebukik 1 lánc, akkor rá kell csatlakozni 1 másikra. Ha sok olyan embert ismersz aki szív, akkor elég könnyű találni 1 ilyen csatlakozási pontot.
Előzmény: anyabanya (1685)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1685
most csak halkan kérdem, hogyy lehet mi déli részen élök azért halljuk kétkedve ezt a kriminalizációs dumát, mert el se tudjuk képzelni, hogy ne termelje meg magának valahogy az, akinek szüksége van rá ugy, hogy a kutya se figyel rá, ha nem moccan rá ütösebb cuccra?  El sem tudom képzelni, hogy milye is a fű hiány. Nem szivok, de bármikor tudnék annyit szerezni, amenyi kéne, ha mégis megfontolnám a dolgot....
Előzmény: figyelem02 (1671)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!