http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/alszent4670/
...Az alkotást Nickolaus Myslicki álnéven Toepler Zoltán drámaíró és filmrendező jegyzi, aki a Filmpont.hu cikke szerint beismerte, hogy a jelenet felvétele során elpusztult az állat...
"Gelencsér Gábor, Hartai László és Tímár Péter zsűritagok nyilatkozatukban úgy fogalmaznak: "megdöbbenéssel értesültünk a sajtóból, hogy a kísérleti filmek között különdíjjal kitüntetett Álszent című alkotás egyik jelenetét, amelyben egy macskát vízbe fojtanak, nem valamely trükkfelvételi eljárással, hanem az állat tényleges elpusztítását felvéve rögzítették. Felháborodásunknak kívánunk hangot adni, hogy a jóhiszemű nézőket ily módon a film készítői megtévesztették."
:D:D:D
"Hartai László az MTI megkeresésére pénteken úgy fogalmazott: számára továbbra is csak akkor elfogadható egy ilyen jelenet, ha trükkfelvétellel készül. "Semmilyen más esetben nem elfogadható. Ha ez egy dokumentum- felvétel, akkor én ezzel nem tudok azonosulni" - hangsúlyozta."
Ej, de gyorsan meregetik ki a vizet a süllyedni kezdő hajóból!:)
ide írhattok közvetlenül tiltakozó mailokat sokat számítana ha több ezret (tízezret) kapnának! lehet az iwiwen is terjeszteni (névvel címmel, vagyis hiteleset küldjetek)
ez a Magyar Filmbizottság és a Magyar Filmunió igazgatójának a mailje a tiltakozásban a dij és a pénzjutalom visszavonását, a film betiltását és a hasonló cselekedetek erkölcsi elítélését kellene kérni (én már megtettem, néhány topiktárssal együtt Návai Anikónak is küldtünk tiltakozó ill segítségkérő mailt aki a Magyar filmbizottság LOs Angeles-i irodájához tartozik, ugyhogy remélem nemzetközi nyomással is kell számolniuk a szakmai köröknek (Amerikában normális módon nagyon elítélik a hasonló cselekedeteket)
Csak annyit írnak, hogy szörnyű stb, és hogy aláírták. elsőként az átnevezős petíciót tettük fel, de később megleltem a miniszterelnöknek és petréteinek szólót is, az is fent van. ez utóbbihoz egy rövid vázlatos leírást is tettünk fel, hogy miről is szól a petíció. remélem ezt is minél többen alá fogják írni. ez lesz csak az igazi szégyen nekünk, magyaroknak!
Amúgy a véleményem az, hogy igazságügyi szakértők majd el tudják dönteni hogy valóban vízbefolytotta e a kismacskát vagy csak trükk volt (ezzel fog védekezni). ha az itthoniak megvásárolhatók, akkor még mindig az unió megfelelő testületeinél lehet tovább vinni az ügyet azért, hogy hasonló soha többé ne fordulhasson elő, és ez a személyiségzavaros köcsög oda kerüljön, ahova való: sittre nehéz buzik közé akik kezelésbe veszik, és reggelente úgy ébred mint akinek beletolatott a seggébe egy nohab mozdony......
az hogy még senki sem ült sitten állatkínzás miatt mindössze annyit jelent hogy béna és töketlen a meglehetősen korrupt magyar bíróság, nem érzik még a vonatkozó törvény súlyát, jelentőségét. pitiáner ügyekben évekig tökölnek, hát miért lenne szívügyük az állatok védelme? (nemrég ráfaragtak pl egy hasonló töketlenkedésre, valami hír volt arról hogy több mint 10 éve húzódott egy válóper és az unió megfelelő szerve több mint 100milás kértérítést ítélt meg a per egyik szereplőjének. bírót persze emiatt nem vontak felelősségre, pedig mi fizettük ki ezt az összeget). ha egyszer ne adj isten egy magyar bírót komolyan felelősségre fognak vonni egy elcseszett állatkínzós eljárás/ítélet miatt, akkor talán fog itt valami változni, de ebben az országban az orvosok és a bírók is nagyon összetartanak, védik még a komcsiktól örökölt vélt és valós privilégiumaikat.
Apropó, nem akadt még valaki, aki segítene pár percig víz alatt tartani toepler fejét? szeretném már felvenni videóra és feltenni a netre.
Valoban. De ez legalabb mar egy lepes. Igazabol ott kezdoldott hogy valami kamu netes peticiot lattam eloszor. Hogy legyen mittudom en mi a neve. Attol ez azert egy kicsit komolyabb. Nemtudom ki donti el ma magyarorszagon hogy mit lehet egy ilyen filmben es mit nem. De szerintem oket is meglehetne keresni hogy ez nem valami szep dolog. Amit mar leirtak elottem is. Tiltsak be az egeszet. Vagy vagjak ki a jelenetet.
A birosagi dontes mas... Remeljuk leultetik ezt a beteg allatot. Mindenesetre en elmegyek szivesen a targyalasra is. Ha nyilvanos lesz.
Legalább reagáltak, ez is valami. Ha a díjat visszaveszik tőle (és úgy tűnik, ez majd a bíróság ítéletétől függ), akkor viszont a lóvét is vissza kell adnia. Remélem azóta elköltötte, és ezzel újabb bajba sodorja magát:PPP
5125. vagyok, családom is alá fogja írni, DE, kicsit furcsa nekem ez a levél, mintha nem tudná eldönteni, hogy mit is akarjon kérni a miniszterelnöktől. Mert azt ugye remélhetőleg a levél írója sem gondolta komolyan, hogy majd odáll a Gyurcsány/Sólyom/Petrétei, és aszongya, hogy "kérem ennek az embernek letöltendőt adjanak". Nem szólhat bele (legalábbis így nem) egyik bírónak az ítélethozatalába sem. Nem lenne demokrácia, ha ez így működne. Ráadásul már csak azért sem, mert az egy dolog, hogy mi mind jogosan elítéljük a tettéért, de a bíróság előtt, az ítélethozatalig megilleti az ártatlanság vélelme. Ergo a miniszterelnök sem, és más közjogi méltóság sem mondhatja ki őt bűnösnek nyilvánosan, még akkor se tehetné, ha toepler a Blaha Lujza tér közepén letérdelve egész nap azt ordítaná, hogy "igen, megöltem!!!".
Szóval aláírtam, de ezt a levelet jobban át kellett volna gondolni.:((
Amugy szerintem ha van itt valami nagy angolos siman irhatna a kulfoldi sajtonak. Biztos "rakapnak". Foleg hogyha hozzatesszuk h a magyar kormany igazabol szarik a dolgokra.
Üdv! Ennek a baromnak a művét feltettük ide: http://sphynxportal.com/forum/index.php?showtopic=2096 . már több mint 10-en írták alá oroszországból! Azt hiszem ez az országunk szégyene, pláne hogy még díjat is kapott a pozíciójukat féltve őrző filmesmatuzsálemektől! Nesze neked országimázs!
Remélem lesz valaki hírtelen haragú állatvédő és a duna vizébe nyomja ennek az idióta "művésznek" a fejét 5-10 percre. Ha akad aki ezt megtenné, szívesen felvenném videókamerával, mert én is művészfilmet készítek.....
Közel 4800 aláírásnál jár... kíváncsi leszek, hogy lesz-e valami eredmény. Valójában az a baj, hogy ha az intézmények nem végzik el azt a feladatot, amit a társadalom elvár tőlük, akkor a társadalom saját kézbe veszi az igazságszolgáltatást, amely senkinek nem lenne jó...