A C lépcsőházban a kapucsengő szerintem nem működik 100%-osan jól,mert a lakásból nem tudjuk kinyitni, ha jön valaki. :( Más ki tudta már nyitni ilyen módon?
Én már megkaptam a kulcsokat, de még nem költöztem be /nem is fogok egy darabig/ Féltem, hogy a postaládába dobnak esetleg közös költséges számlákat stb, próbáltam fizetni. Azt mondták, hogy még nem aktuális, ne izguljak, majd szólnak ha pénzt akarnak.
Szerintem a Cordia rendezni fogja a foldhivatalt, az o erdeke is, hogy megkapja a penzt, hisz addig az o hiteluk ketyeg. Nekem egy tulajdonjog-arany atirasos papirt kellett meg alairnom a parkolohellyel kapcsolatban, mert elszamoltak. Ettol eltekintve minden zsirozottan ment (legalabbis a hitelt atutaltak, es eddig nem ertesitettek semmi egyebrol).
Ami erdekesebb, hogy a kb haromnegyed evvel kesobb elinditott Madarhegy projektben aranyaiban sokkal tobb lako lakik bent, mint a Fontanaban. Sot, szerintem szam szerint is.
Szancsengo: En speciel elvagyok a T-vel. De van valami kifejezett ok arra, hogy a UPC-t szeretned? Szerintem irassatok at a cimeket. Most mi lesz, ha nem 3 honap, hanem 2 ev mulva jelenik meg a terkepen? A "Corvin Setany" atirasra raersz a cimvaltozas utan boven, meg fogjak talalni ugyis. En is feltem ezektol, de kb fel nap alatt elinteztem a legszuksegesebbeket - a Rakoczi Teren van majd' minden bank, biztositok is kozel, .
Az ELMU-t mindenkepp at kell iratni szinte azonnal. Neten regisztralsz, felhivnak, kijonnek, pikkpakk. Az elso szamla utan internetes regisztracio + dijnet + banki dijnet reg. jo moka, egy fecnit se kuldenek utana.
Mas kerdes: a bekoltozotteknek jott mar valami papir a kozoskoltsegrol, szemetszallitasrol, futesdijrol, stb? Nem mintha olyan gyorsan ki szeretnem fizetni a hotol mindig letakaritott setany karbantartasat, csak kellemetlenul erintene fel ev mulva egy 200ezres csekk.
Szerintem a haz kulseje rendben van (a levegobe logo ereszcsatornan kivul), a latvanyterv meg a foto mindig jobban nez ki, mint eloben.. Amugy nincs tul sok valtoztatas, es szerintem praktikusabb is pl. az egy nagyobb ablak, mint a ket pici csik.
A Fontana Ház valamennyi lakásánál gond volt a tulajdonjoggal.A Cordia ügyvédei szurták el,nem vettek figyelembe valamilyen 2009.évi törvénymódositást.Alá kell irni egy ujabb papirt és akkor a saját neveden fog a lakás szerepelni,bár eddig is azon volt a földhivatalban csak az ERSTE Banknak nem engedték meg a jelzálogbejegy-
zést....
Én már a D lépcsőházban lakok két hete,a műszaki hibákat is kijavították a beköltözésre.Az esti fényekből látom,hogy alig van még lakó a Fontana Házban...
Minden müködik a lakásban,kellemes meleg van,csak időnként az alagsorba bejövő gépkocsik hangja zavar ,amikor rámegy a sárázóra.Ki kellene cserélni a fémet gumira,ahogy az a vasuti átkelőkben van.
Át kell iratni a villanyórát a nevemre,de azt mondták a Cordia irodájában,hogy 2-3 hónap mulva már nem Futó utca 34-36 lesz az utca neve,hanem Corvin sétány 4.
Akkor megint átkell iratni mindent-lakcim,stb-gondolkodom mit tegyek...
Miért nem tudták már eddig átkeresztelni az utca nevét,hogy ne járjunk megint
az átiratásokat megcsinálni.
Én szeretnék UPC internetet,de csak T-Com van a lakásban.Más is szeretne ilyen internetet??
A mobil telefonok térerejével komoly gondok vannak.A Vodafonos telefonnal nagyon nehezen lehet kommunikálni,megszakad időnként az összekötettés,ki kell mennei az erkélyre,hogy jó legyen a vétel...
Szóltam a Vodafonnak,azt igérték a műszaki részleg ellenőrizni fogja a lefedettséget...
Nem vagy egyedul. En sem kaptam meg, de nalam nagyobb zurok vannak, amivel ha jol tudom nem vagyok egyedul.
Muszaki megvolt, allitolag hibajavitas megtortent, viszont a foldhivatal bekemenyitett es az Erste nem tudja utalni az utolso torleszto reszletet. Azota en is kaptam a foldhivataltol egy vegzest, mely szerin elutasitjak a jelzalog bejegyzesere vonatkozo kerelmet - amit egyebkent 2008. juniusaban adott be az Erste - mivel az ingatlan nyilvantartasba jog es teny csak azzal szemben jegyezheto be, aki ott mar jogosultkent szerepel. En viszont meg nem vagyok tulajdonosa a lakasnak. Ez persze igy is van, amig ki nem fizetem a teljes vetalarat. Van valakinek otlete????
22-es csapdaja ezerrel. Most arra varok, hogy a foldhivatal es az Erste kiokoskodja a megoldast.
En vagyok ezzel egyedul? Vagy mindenki kp-s rajtam kivul?? Reszemrol mulasztas sohasem tortent, mar fizetem a hitel elso atutalasa utani torlesztest, nagyon jo fej kuncsaft vagyok, aki meg csak a hangjat sem emelte fel. EDDIG. De szivesen beszelnek kozos fellepesrol ez ugyben.
Olvasgatom a fórumotokat, és csak egy dolgot jegyeznék meg: ezek a rajzok a látvány miatt készülnek, nem ezek alapján építik meg az épületet. A mi társasházunknál is hasonlóan történt, voltak kisebb változtatások.
Hát ez szép! :s A videók is csodásak, viszont azt azért kétlem, hogy most készültek volna. Talán csak most töltötte fel az úriember a netre, vagy tévedek? Vagy tényleg van az a lakás, ami így néz még ki?
Futureal csalások minden szinten: http://www.magyarhirlap.hu/pp_hir_nyomtat.php?hir_id=188748
Valaki lakása érdekességképpen: http://www.youtube.com/watch?v=mYWyECuk_6U http://www.youtube.com/watch?v=3FOz3YyAW8E
Csak én várok még mindig az birtokbaadásra, vagy más sem kapta még meg a lakását? A műszaki javítási határidő is elmúlt, de kapcsolattartó már határidőt se mer mondani hogy mégis mikor várható az átadás...
Hetediken karpotol cserebe a kilatas :-) hmm.. De tenyleg nem lenne jo, ha onnan jonne..
Zaj semmi. Persze egyelore nincs alattunk etterem, se mellettunk lakok. Tavolrol halkan hallatszik az Ulloi alapzaja, ezt onnan tudni, hogy ejjel kisebb.
Zero, ajjajj: ez a buli a Fontana ház B lépcsőházában volt. Pontosan nem tudom melyik szint, csak sejtem. Nem mentem fel, mert őszintén szólva a frászt hozták rám. Csak felszóltam a harmadikról. Nem szeretnék vádaskodni, de gondolom tippelni lehet nem? :) Hát én a hetedik emeletre tippelek. Ha tévedek, akkor majd elnézést kérek az egész emelettől.
Ajjajj: 1 hónapig teljesen ki volt kapcsolva nálunk a fűtés, mert nem voltunk otthon. Maximumra állítva 2 nap kellett hozzá, hogy ne fagyjak meg a lakásban. Onnantól már jó volt de nem próbálgattam végig a különböző fokozatokat, örültem hogy nem fáztam. Most megint nem vagyunk otthon, így sajnos arra nem tudok válaszolni, hogy 2-esen vagy 3-ason mi a helyzet.
ZRobi: most max csak galambpostán tudom neked elküldeni a lisztet, de remélem időben odaér hozzád, ok? Aztán irány a konyha, süsd azt a sütit! De finom legyen!! :)
B lph., harmadiktol felfele valahol.. Alapvetoen nem a buli a problema, mert hat hajra, nyomjak ejjel egyig penteken meg szombaton nyugodtan, erre is talaltak ki azokat a napokat - csak ne igy.
Arra (is) jo a topic, hogy legközelebb az ejjel bulizókat közösen, együttes erövel tudjuk kezelni.Sajnos tahó-bunkók mindenhol vannak, biztosan sok hazavato lesz. Ez pontosan hol volt? B lepcsőhaz hanyadik szint?