A 20. Férf Kézilabda VB Németországban kerül megrendezésre, 2007. Január 19. és Február 4. között. A magyar válogatott Dániával, Norvégiával és Angolával került egy csoportba.
A 2006-os németországi foci vb után ismét egy teltházas, magas színvonalú rendezésben bízhatunk, ahol a több tízezres csarnokok is bevetésre állnak, Kölnön át Hamburgig!
de hol van az a tűz, ami jellemezte a csapatot az első két meccsen, hova tűnt??
ez a "nembaj, majd holnap nyerünk" taktika nem jött be túlságosan, nehogy arcraessünk holnap :(
Puljezevicset kár volt ma kínozni, nehogy a holnapi meccsébe kerüljön...
összeségében nem az bánt, hogy kikaptunk,a horvátoktól, meg a spanyoloktól, hanem hogy nem láttam azt a hitet a fiúk tetkintetében ami korábban megvolt, és félek holnapra nem lesz meg ismét, DE én szeretnék a legnagyobbat csalódni, és ugyanazt a harcos, egymást lelkesítő társaságot látni holnap, és így meccset nyerni!
lehet LAcika ma volt a legjobb, de ez még mindig kevés tőle! Példát vehetne Ivoról :(
A helyzet az, hogy kikaptunk a horvátoktól, meg a spanyoloktól akik valószínű hogy érmért fognak játszani, mi pedig minimum a 7.helyet akarjuk megszerezni. Ennek függvényében ez a két vereség nem szabad hogy nyomokat hagyjon a srácokban. Az orosz csapat igeni verhető, ha úgy játszunk mint tettük azt a horvát meccs előtt.
den-rus 2-0 a tv persze nem adja valami olasz bajnoki meg a vizipóló miatt, amely amúgy is felvételről megy... nem tudom miért nem lehet 10-től azt leadni...
Egyébként az a baj, hogy a legjobbjaink elég gyáván és gyámoltalanul játszottak (Ivó Diazt kivéve). Nagy Laci, aki Spanyolországban állítólag tonnaszám lődözi a gólokat pont a mai ellenfél ellen, ma alig mert kapura lőni, és a felét annak is a kapusba dobta. Egyébként én azon is csodálkozom, miért maradt itthon Törő, mivel Vadkertinél szerintem sokkal jobb. Meg hogy Tombor, akinek nem nagyon megy mostanában, miért került be egyáltalán.
Attól tartok, az oroszok ellen nincs esélyünk (láttam őket a spanyolok ellen, a kapusposztot kivéve teljesen pariban voltak, sőt, talán jobbak is, mint a spanyolok), imádkozzunk, hogy most megverjék a dánokat. Ma a spanyolok ellen lett volna, nem voltak topon a spanyolok sem.
Voltam már jobb hangulatban is, de a hajó még nem menr t el és most ez a legfontosabb.
Van remény, bár én nem az orosz-dán mérkőzésben reménykedem, hanem egy holnapi jó produkcióban.
Akkor nézzük:
Nagy LAci nagy gólokkal nyitott és összességében (a játék minden elemét idehozva) szerintem sokkal jobban játszott, mint az eddigi bármelyik mérkőzésen. Gál Gyula és Ivo Diaz remek volt, utóbbi parádés produkcióval rukkolt ki.
Mégis kikaptunk, mert:
- hátul nagyon "könnyű" gólokat kaptunk, azaz a spanyolok különösebb megeröltetés nélkül lőttek gólokat.
- a két hatalmas belső spanyol ember lefogása nagyon sok energiát elvont, voltak kifejezetten peches pillanatok, kiperdülő labda.
- hiába ült itt 14 ezer ember, olyan szalonközönség jellege volt a dolognak. Azaz ültek ölbe tett kézzel. Kielben sokkal parázsabb hangulatban a csapat is jobban tudott pörögni, még akkor is, ha nem nekünk szurkoltak.
- a norvég bírókra ÖSSZESSÉGÉBEN nem lehet panasz, de volt egy-két szemtelen ítéletük, ezzel együtt nem miattuk kaptunk ki.
- úgy érzetem a spanyolok sem tépték fel a SAP Aréna taraflexét, de egyénileg annyival jobb játékosok, semmint, hogy egy iylen meccset kiengedjenek a kezükből.
Mi most a teendő? (Ezt OV szokta mindig kérdezni, GYF - fanok, bocs)
1. Megnyugodni.
2. Tovább kenegetni Puki hátát
3. Elhinni, hogy Oroszország verhető
4. Tüzet csiholni az olykor pislákoló kohóba
5. Nagyot aludni
6. Úgy játszani, mint Dánia ellen
7. Nem ukrán, vagy belarusz bírót kapni
Összességében mindenki csalódott, én is. De én bizakodom.