idézet a blogról:
Mostanra már a fél média arról zeng, mi történt tegnap este Püspökladányban. Nos, a hajdú-bihari kisvárosban elég csúnyán kimutatta a Fidesz a foga fehérjét, most már pontosan tudhatjuk, mit várhatunk tőlük! Mondom ezt, mint alapvetően jobboldali meggyőződésű ember. No de nézzük sorjában.
Mint már nyilván tudjátok, a Zöld Párt, melynek magam is szimpatizánsa vagyok, nemrég meghirdette a politikusokból bohócot csináló kampányt. Ennek keretében ment le egy 10 fős aktivista-csoport, főleg tizenéves fiúk és lányok Püspökladányba, Pokorni Zoltán lakossági fórumára, hogy kispárnákkal dobálja meg Pokornit, jelezvén, hogy ideje pihennie. A "merénylők" símaszkot viseltek, mert nem szerettek volna a tévébe kerülni, ennek okán iskolából, munkahelyről valahogy kirúgódni.
Az Interneten szervezett akciót a Fidesz valahogy megneszelte, és a helyszínen a Lungo Drom cigányszervezet "aktivistái" fogadták a Zöld Pártot. Dorongokkal, bokszerekkel támadtak a párnát cipelőkre, többüket lelökték a lépcsőn. Egy 16 éves lány bordatörést szenvedett, azonnal kórházba kellett szállítani, egy másikat bokszerrel ütötték mellen. A többi sérülést nem számoltuk össze, de valószínűleg több is lett volna, ha nincsenek ott kamerák és fényképezőgépek. A csapat a közeli pályaudvarra menekült, ahol álló tehervonatok között rejtőztek el a dühöngő cigányok elől. Mindeközben Pokorni Zoltán odabent mosolyogva megjegyezte, hogy "íme, a roma fiatalok milyen jól kezelik a provokátorokat". A cigányok később egymás szavába vágva, lelkendezve mesélték, kit hogy vertek össze.
nézd, aki a történelem témájában olyan oldalakról "művelődik", mint a hitler.org, azzal szerintem sem nekem, sem másnak nem ildomos vitába bocsátkoznia.neked igazad van, én meg egy rohadt zsidó/cigány fideszes vagyok. beismerem.
'"Even the ideological enemies of Adolf Hitler will admit that he was a highly gifted and prolific speaker. The following are excerpts from some of the most memorable speeches that he gave. '
Az események azonban furcsa irányt vettek annak következtében, hogy ez az egyébként sem titkolt hír eljutott a Fideszhez, így a 30x30 cm-es nagyságú világoszöld tollpárnákkal felszerelt fiatalok már a helyszínre, a MÁV-étterembe sem tudtak bemenni, ugyanis annak elõterében egy roma származású verõlegényekbõl álló csapat különbözõ verekedésre alkalmas eszközökkel várta õket.
belegondoltál mi lett volna ha egy maszop rendezvényen kötnek bele a cigókba???
Másnap már csomagolna Kertész, és mindenhol náciveszélyről hallanál, meg ártatlan cigókról... Behívnák a Napkeltébe vagy elmeséhetné a fókuszban ahogy összeverték a "támadót"..
Tényleg!! Ezekután hogyan ítélitek meg a nyugati téri attakot??? Júj! Ez övön aluli volt. Bocs.
Na jól van, föladom, nyertél. Öreg vagyok én már ehhez.
Olvasgasd Tomcat blogját, vegyél róla példát, nagyformátumú ember, az egyetlen, aki mindig igazat mond. És lépj be a természetvédelmet leszaró ál-Zöld Pártba, verjél át te is egy rakás embert azzal, hogy beszeded tőlük a kopogtató cédulát. Had higyjék a hülyék, hogy a valódi zöldekre szavaznak, ti meg röhögjetek a haverjaiddal. És mászkálják símaszkkal a fejeden bankról bankra, mert demokrácia van, és megteheted.
nem csak a zöldeké, hanem a tv felvétel is előteret mutatott!
Azaz alighanem úgy volt, hogy be sem jutottak.
Nekem nagyon fura, hogy -pláne, ha előre tudták- nem a rendőrséget értesítették, akik aztán eljárva, elintézhették volna, hanem cigány verőlegényeket uszítottak rájuk!
Tessék végre arra is gondolni: ha a fideszesek tudták mi lesz, akkor azt is tudhatták, nincs vész...
Nem értem, mi volt a jó ebben a Pokornyinak?
Tehát a kérdés nyitott:
*miért nem a rendőrséget értsítették?
*miért hazudott (már megint) a fidesz az eseményekről?
nincs itt semmi nácizmus. csupán összeverettek néhány provokáló gyereket. ezzel van a gond, nem a nácikkal / komcsikkal / terroristákkal és egyéb paranoid fantom ellenségekkel
Krocsek Zoltán, megbízott püspökladányi rendőrkapitány tájékoztatása szerint a tíz budapesti fiatal símaszkkal a fején, párnákkal a kezében akart bemenni a püspökladányi MÁV-épület éttermében tartott péntek esti fórumra, de a rendezők ebben megakadályozták őket, mire a párnákat hátrahagyva a fiatalok távoztak. Az időközben értesített rendőrök a MÁV-pályaudvaron találtak rá a fiatalokra, akiket azonnal előállítottak. Megállapították, hogy valamennyien budapestiek, és a Magyar Szociális Zöld Párt aktivistáinak vallják magukat. Akciójukkal a sajtó figyelmét szerették volna magukra vonni.
Kiderült az is, hogy a náluk lévő párnákból a tollat akarták a választási fórum résztvevőire szórni. A rendezvényről egyébként az internetről szereztek tudomást, és interneten szervezték meg a püspökladányi akciót is. Krocsek Zoltán szerint magukról elmondták, hogy annak a csoportnak a tagjai, akik az elmúlt hetekben hasonló cselekményekben, többek között tortadobálásban vettek részt.
A körülmények tisztázására csoportosan elkövetett garázdaság bűntette megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség - közölte a püspökladányi rendőrkapitány. Az eljárás során máris több szabálysértésre fény derült: az egyik fiatalnál például pillangókést találtak, ami "közbiztonságra különösen veszélyes eszköz". Az eljárás feladata tisztázni az eseményekben résztvevő személyek büntetőjogi felelősségét - mondta a rendőrkapitány, hozzátéve: nincs tudomásuk arról, hogy bárki megsérült volna a "párnásokkal" történt dulakodásban.
Nácik randalíroznak az utcán! A Fidesz határolódjon el a maszkos náciktól!!! Cigányokat támadtak meg az utcáinkon masírozó nácik! TGM újabb gyűlése holnap... A Népszabadság utána járt az egyik maszkos támadónak! (jobban él mint 4 éve)
a lungo drom a fidesz cigány szervezete!
de még ha a lungo dromnak köze se lenne a fideszhez (erről most ne vitatkozzunk), szerinted semmi felelősségük abban ami történt?
Nem tom, nem voltam ott. Két állítás áll egymással szemben, és nekem valahogy nehezen megy, hogy egy magát zöldnek hazudó, maszkban randalírozó társaságnak higyjek. De biztos bennem van a hiba.
engem nagyon nem érdekel a zöld párt.
jó, akkor bent volt, bocsánat!
csakhogy ettől még ugyanaz a lényeg: közterület, egy politikus csinált egy rendezvényt!
egy politikus elleni provokációt ne keverj össze egy civil zaklatásával, AZ OTTHONÁBAN!
Helyes: csakhogy ebben az esetben a fideszes csóka oltári nagyot hazudott, hiszen azt állította a tevében, (és jópáran a finákok közül szintén) hogy "rárontottak a védtelen hallgatóságra"!