Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
Kicsit régi téma, de most jutottam hozzá, tényleg kutya a Rover, az alábbiak szerint Noel Redding anyjának a kutyája:
The main lyrics in this song ("Let me stand next to your fire") came from a time when the band had just finished a gig in the cold around Christmas, 1966. They went to bass player Noel Redding's mother's house. When they got there, Jimi asked Margaret, the mother, to "Let me stand next to your fire" so he could warm up. They had a German Shepherd that way laying by the fire, which inspired the line, "Move over Rover, and let Jimi take over."
és egy mondóka is létezik:
Old Mrs Hubbard went to the cupboard to fetch old Rover a bone when she bent over Rover took over and gave her a bone of her own. vagyis beakasztott neki hátulról a Rover kutya
Szia. Szerintem lojj az ebayen egy Rover RM-50-et! Alacsony aron az tudja a legjobbat abban a kategoriaban amit az irasaid alapjan keresel! Volt mar evvel sikere itt kolleganak. L
Voltam a boltba megnézni az Ashton-t.....brrrrr.....most jöttem rá mi az amit levil próbáltál körvonalazni régebben, a különbségekkel kapcsolatban mandolin és mandolin között. Ugyan nekem ez volt az első élményem testközelben egy mandolinnal, de nagyon éreztem, hogy egy főtt-tojás-vágó van a kezemben és nem egy hangszer.... huh megviselt ez a találkozás. Kutatok tovább....de lehet, hogy kell majd az Orpheum amit ajánlottál, bár nekem az az öblösebb hangzás kellene inkább.
anyám usernevét használom mert lusta vagyok regisztrálni. :)
szóval. köszi a tanácsot meg a felajánlást is. Mi nemrég alapítottunk egy new country zenekart pár sráccal + énekesnővel. Modern countryt játszunk, a rockos fajtát. Jómagam akusztikus gitáros vagyok, de arra gondoltam némelyik számba elkelne egy kis mandolin, szinezné a hangzást. Túl rockosak vagyunk most és szerintem a mandolinnal + hegedűvel egy kicsit a kantrisabb lenne a zenénk . Szóval erre keresek most hangszert. Az ajánlatodon elgondolkodom és majd jelzek (a honlapodon találtam emailt....)
Stageshopban szokott lenni jobb kategorias mandolin, de ezek joval borsosabb aron vannak mint egy Stagg. (Inkabb az $1000 kategoria). Aztan ennyi. :) Nekem van egy elado mandolinom amit melegen tudtam volna ajanlani, de konkretan kint felejtettem az USAban. (Nem vicc). Ketszer is (bar en csak az egyiknel voltam ludas). Egyszer a parom felejtette el magaval hozni mikor jott haza. Aztan meg en felejtettem az anyosnal igy en sem tudtam elhozni. Nem tudom mikor kerul haza. Ha erdekel akkor elintezem hogy Januarban itt legyen Pesten. (En mar nem leszek itt, de ki tudod probalni a csalad kozbenjarasaval.)
Egyebkent egy regi (70-es, 80-as evek) japan manufaktura hangszerrol van szo. Ha nem alkudsz akkor 60e Ft.-ot kernek erte. En, ha jol emlekszem $325+szallitasert vettem mikor meg jobb volt a dollar.
Eros, modern, elesen vago, magas frekveciakban dus hangu mandolin. Nem az oblos, klasszikus, bluegrass chop jellemzo ra (ha ilyet keresel akkor nem ajanlom). Eleg sokoldalu hangszer. Megallja a helyet minden stilusban, de inkabb akusztikus rockban tudok elkepzelni mint ritmushangszer egy folk bandaban. Nagyon szepen hangosan kiszol egy zenekarbol. Kategoriajahoz kepest kifejezetten kiegyensulyozott hangja van mind a hurok kozt es a nyakon felfele is. Nyaka keskeny, szerintem nagyon kenyelmes.
egy időben terveztem, hogy veszek mandolint aztán, csak gagyik voltak a látóteremben ezért leálltam a dologról. Most ismét van egy fellángolásom :). Azt, hogy nagyjából milyet érdemes már megvenni, megtárgyaltuk ezen a fórumon régebben. Viszont ismét kérdést szeretnék intézni azokhoz akik járatosak a témában. Hol lehet/érdemes mandolint venni ma? Ahogy a magyar boltok kínálatát elnézve 1-2 helyen van stagg aztán annyi. Ha normálisabb hangszert akar venni, akkor hová fordulhat az ember? Külföldről kell rendelni vagy mit lehet tenni? Ezzel a rendelős módszerrel egy bajom van, hogy csak akkor fogom a kezemben amikor már kifizettem, ami műszaki cuccoknál nem is annyira gond de hangszert nem szeretek úgy venni, hogy nem hallom a hangját és nem érzem a fogását stb. Az 1000 dollár feletti cuccokban nyilván már nem csalódik az ember akkorát de annyi pénzem sajnos nincs rá. Sajnálom, hogy Magyarország ennyire kopár ami a mandolin piacot illeti. Azért ha van valami építő ötletek szívesen venném, mert idővel szeretnék megtanulni mandolinozni és ahogy magamat ismerem nem fog elmúlni....
ha csak a külföldi rendelés marad akkor melyik az a bolt ahonnan rendeltetek már mandolint, nem vertek át, megérkezett a cucc és jó volt.
5 évvel ezelőtt kb. 28-29 ezer Ft-ot koltöttem rá, ebből kb. 20 ezer volt az ukulele és 8-9 ezer a tok, amit csintattam. Azóta csak keveset használtam.
Szia! Ismerek valakit, aki lehet hogy váltana (egy szép Kentucky f-lyukas A-mandója van, amit régóta nem használ), de majd ír ide ha aktuális, nem akarok a nevében nyilatkozni. Kb. mennyi az értéke most ennek az ukulelének?
Juliusban voltam San Franciscoban egy konferencian. A repteri gyorsvasutnak, ami behoz a belvarosba, volr egy Balboa Park megalloja. Le akartam szallni megnezni, de nem igazan volt idom egyik iranyba sem. Azt tegnap (vagy az mar ma volt) hallgattam s eppen volt kezembe gep hogy raguglizzak.
Elso lemez az felejtheto. A gyerek Nickel Creek lemez is felejtheto. De a Stealing Second az mar erdekes IMHO. Nem annyira mint az uj dolgok, de talan erdemes azt is oda tenni a tobbi melle.