Keresés

Részletes keresés

Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.03.23 0 0 998
Átküldtem:)
Előzmény: moonwalkr (997)
moonwalkr Creative Commons License 2008.03.23 0 0 997
Keresgéltem recepteket, de átküldenéd azt, amivel Neked jól sikerült a leves?
Előzmény: Dóri-bogyó (995)
moonwalkr Creative Commons License 2008.03.21 0 0 996
Ma vettünk mi is kókusztejet:)
Nm hiszem, hogy skat kéne várni már, hogy mi is kipróbáljuk :-P
Előzmény: Dóri-bogyó (995)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.03.21 0 0 995
Isteni lett a banános kókusztejleves:)))
Előzmény: moonwalkr (988)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.03.20 0 0 994
Szerintem találunk majd jó áron:)
Előzmény: moonwalkr (993)
moonwalkr Creative Commons License 2008.03.20 0 0 993

Megnéztem a maldiv lehetőséget is és bár lenne ennyiért a jövő évi főszezonban (valszeg nem lesz:(

Akkor csak kitalálnám hogy kaphatna a lányom egy jutalomutat a felvételije után:)

Előzmény: Dóri-bogyó (992)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.03.20 0 0 992
Bio boltban vettünk konzervben kaphatót, és kókusztejport.
BonLaci Creative Commons License 2008.03.20 0 0 991

konzerv de jó, ugy 3 decis lehet és valahonnan a kedvenc ázsiai országunkból való:)

tegnap vettem friss Thai chili paprikát egy CBA üzletben:) nyam nyam....

Előzmény: moonwalkr (990)
moonwalkr Creative Commons License 2008.03.20 0 0 990

Nemigen szoktam Tescoba járni, elnézést a "tudatlanságért". És valamilyen üveges, vagy dobozos kiszerelésben van kókusztej?

Előzmény: BonLaci (989)
BonLaci Creative Commons License 2008.03.20 0 0 989
Tesco...
moonwalkr Creative Commons License 2008.03.20 0 0 988

Biztos, hogy valamivel habarva volt (az itthoni gyümölcslevesből kiindulva akár lehetett pudingporral is, bár inkább lisztre tippelnék, mert nagyon fehér volt, a pudingpor pedig valszeg besárgítaná).

És hol szereztetek kókusztejet? Sok kókuszból összejött egy levesre való?

Előzmény: Dóri-bogyó (987)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.03.20 0 0 987
A híres samui banános kókuszlevesben szerinted volt puding belekerve?
Akarunk itthon csinálni, de többféle receptet is találtam.
Előzmény: moonwalkr (986)
moonwalkr Creative Commons License 2008.03.18 0 0 986

Végül jönnek a Koh Samui élmények:)

Jó érzés volt, hogy már majdnem egy hete Thaiföldön voltunk, de még egy hétre való élmény mindig várt ránk. Phuketről a Bangkok Airways kis légcsavaros gépével átlibbentünk Samuira, ahol egy nagyon bájos kis reptér fogadott bennünket. De csak a reptér, mert az idegenvezetőnk nem jött ki elénk. Mondjuk ez csak félig-meddig az ő hibája volt, mert a Bangkok Airways járatai rendre két órás késésekkel indultak, csak minket felraktak egy korábbi járatra, ami önmagához képest késett, a mi eredeti járatunkhoz képest viszont épp időben ment, az idegenvezető pedig nyilván az eredeti járattal, két órás késéssel várt volna minket. Persze egy telefon elég lett volna a phuketi idegenvezető, aki induláskor "feltett" bennünket és a samui-i idegenvezető között, hogy ez a kis félreértés elsimuljon.

A kis incidens ellenére egy thai idegenvezető jóvoltából hamar eljutottunk a szállodába, ahol már a belépéskor tudni lehetett, hogy jó helyre kerültünk:) Nem a hűtött, illatos törlőkendő, vagy a welcome drink "ejtett hasra", hanem a buja, trópusi milliő és a tisztaság (talán mert ez utóbbiban azért némi hiány volt Phi Phi-n). A szobába lépve pedig még tovább nőtt a jóleső elégedettség. Az Imperial Boat House Hotel nagyon jó kis hely!

Első nap nem csináltunk semmit, csak pihentünk, közben felderítettük a Choeng Mon öblöt. Este pedig irány Chaweng. Megalkudtunk egy taxira (Samuin kizárólag alkuval működik a taxi, hiába van taxióra) és bekocsikáztunk a vásárlás szentélyébe. Hát mit mondjak, ami Chaweng főutcáján nem kapható, az nincs is. A lányok gazdagabbak lettek egy szekérre való papuccsal, táskával, kisruhával, miegyébbel, én pedig büszkén lóbáltam a karomon egy exkluzív limited edition Omega órát.

Másnap megegyeztünk a szállodával szemközti helyi utazási irodával, hogy hová akarunk csavarogni. Két hajós és egy dzsipes nézelődést választottunk. Az első az Anghtong Nemzeti Park volt. Az Anghtong olyan volt, mintha a James Bond filmek díszletének szánta volna a természet: mindenütt sziklák, kis szigetek ágaskodtak a tengerből. Az első megállónál egy álomszerű fehérhomokos, korallos partra tett ki a hajó. A hajó nem tudott a partra kifutni, hanem megállt az öböl közepén és logtail boattal szálltunk partra. Komikus volt, mert a hajó utasainak nagyrésze kínai volt, akik rettentő fegyelmezetlenek voltak (és bunkók, mint az oroszok), és amikor a thai legénység mondta, hogy elegen vagyunk már a csónakban, még 4-5 kínai beszállt...

A második megálló egy másik kis szigetnél volt, amelynek attrakciója egy belső tó volt. A sziget tulajdonképpen egy vulkán maradványa volt, a belső tó, pedig az egykori vulkán krátere. A partról a dzsungelen át vezető lépcsősoron lehetett feljutni a kráterperemre és megcsodálni a tavat. Nagyon klasz volt. De az egész kirándulásból éppen azt a bizonyos "csipetnyi sót" vette el a természet azzal, hogy vastag, szürke felhőtakaróból végig lógott az eső lába. Néhány döglött fényű fényképen kívül csak az érzés maradt meg, hogy ott voltunk.

Aztán hazafelé a szürke felhők feketére váltottak és függönyszerű eső zúdult a hajóra, a hullámok méteresre nőttek. Igazság szerint alig vártuk a végén, hogy part legyen a lábunk alatt.

A következő kirándulás egy egész napos Samui túra volt, körbe a szigeten, dzsip-pel. Ezen jártunk pálmaligetben, a dzsungelben, tengerparton, 0 méteren és 500 méter magasan. Láttunk az erdőben bújkáló vízesést, érdekes sziklaformációkat a tengerparton (Nagypapát és Nagymamát, mint legismertebbeket, bár a körülöttük levő fekete sziklák, amint éppen tajtékot törtek a tengervízből, legalább olyan klasszak voltak). Lovagoltunk elefántháton, kezet fogtunk majommal. Ettünk gyönyörű magaslati étteremben, láttuk az eldugott Titkos Buddhakertet. Egyszóval tartalmas volt, igazi egzotikus csemege.

Sajnos a második hajókás utunktól a Koh Taotól megfosztott a hasmenés, ez kimaradt, de legközelebbre is kell hagyni valami élményt. Helyette maradt a szálloda tengerpartja, a kis éttermek, a jópofa árusok sora és a pihenés. Esténként pedig elmaradhatatlan program volt Chaweng nyüzsije.

Összefoglalva Thaiföld állati jó volt, biztos, hogy visszamegyünk még, csak már okosabban, tudva, hogy mit hagytunk ki. Mert a lista hosszú, nem is egy útra elegendő.

moonwalkr Creative Commons License 2008.03.17 0 0 985
És még pár Phi Phi-ről
moonwalkr Creative Commons License 2008.03.17 0 0 984
Pár kép Ayutthayából
BonLaci Creative Commons License 2008.03.17 0 0 983
Halihó!

Csataló!

Tettem fel oda képeket (off Bali)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.03.17 0 0 982
Mi is megkaptuk, köszi:)
Ha bármi van az én e-mail címemen eltudtok érni minket, ez az otthon használt levelezési címünk.
Előzmény: moonwalkr (980)
moonwalkr Creative Commons License 2008.03.17 0 0 981
Lesz az is hamarosan:)
Előzmény: 681109 (978)
moonwalkr Creative Commons License 2008.03.17 0 0 980

Megkaptam, köszi. Én is újraküldtem a Te címedre. Az egyik üzenet vissza is pattant mérethiba miatt, azt megpróbálom újraküldeni.

A Maldív-ügyre pedig majd rágyúrunk:)

Előzmény: Dóri-bogyó (979)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.03.17 0 0 979
Elküldtem még1x, remélem megkapjátok.
Előzmény: moonwalkr (976)
681109 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 978

hahó!

várom a folytatást, a samui élményeket...

Előzmény: moonwalkr (962)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.03.15 0 0 977
A cégesre küldtem, a freemail-est nem adtad meg.
Az itthoni mail címünk: gyori.dorottya@chello.hu
Előzmény: moonwalkr (976)
moonwalkr Creative Commons License 2008.03.15 0 0 976
A Robiéra küldtem. Majd megküldöm a másikra is, ha megjön a mél. Sztem küldd el még1x
Előzmény: Dóri-bogyó (973)
moonwalkr Creative Commons License 2008.03.15 0 0 975
Sajna én nem kaptam meg. Melyikre küldted, a cégesre, vagy a freemailesre?
Előzmény: Dóri-bogyó (973)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.03.14 0 0 974
Átküldtem én is a képeket
Előzmény: moonwalkr (972)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.03.14 0 0 973
Melyik mail címre?
a Robié, a céges mostanában szarakodik.
Légyszi küldd át az itthonira, amiről én küldtem neked mailt.
köszi
A Winair tetszett?
Előzmény: moonwalkr (972)
moonwalkr Creative Commons License 2008.03.14 0 0 972
Én meg küldtem Nektek fotókat
Előzmény: Dóri-bogyó (971)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.03.14 0 0 971
mail ment
Előzmény: moonwalkr (970)
moonwalkr Creative Commons License 2008.03.14 0 0 970

Tegnap óta motoszkál a fülemben a hangya:)

Részleteket tudsz mondani? Mélen is jó lesz.

Előzmény: Dóri-bogyó (969)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.03.13 0 0 969
Azok mindenhol vannak:)
Előzmény: moonwalkr (968)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!