Ne essünk túlzásokba
Európai elkötelezettsége nem jelent egyben elfordulást Amerikától. Mint fogalmaz, „el kell ismerni Amerika súlyát és szerepét, (…) de ne essünk túlzásokba a rendkívüli intézkedésekkel és jogkorlátozásokkal. Én például addig nem megyek – tudósként sem mentem – az Egyesült Államokba, amíg ujjlenyomatot kell adnom.”
http://index.hu/politika/belfold/solyom0805t/
szerintem egyaltalan nem merheto ossze a keet ember igy plane elore nem szabadna ertekelni. mas helyen mas tipusu elnokok egesz jol elboldogultak. gondolok itt ausztriara vagy csehorszagra. egyik helyen sem jogtudos volt az allamelnok. ez inkabb egy magyar specialitas.
de hogy szili katalin milyen allamelnok lett VOLNA? csengetett volna almaban? olyan nagyon nagy hibakat kovetett el orszaggyulesi elnokkent?
ezek a volnak... amugy nem teljesen vajkra jellemzoek...
maradjunk abban hogy valoszinuleg maas elnok lett volna. lehet hogy jobb allamelnok lett volna. maradjunk ebben bar ez az szdsz allaspontjaval tokeletesen szembemegy igy valoszinuleg szili katalin az szdsz szamara rossz allamelnok lett volna. ez talan ami biztosan elmondhato.!
goncz arpad gondolom 100x nagyobb jogtudos volt mint szili katalin. merthogy forditokent allamelnoknek megfelelt. de ugye szilit az utcasepro is fikazhatja.
nagyjabol mindegy minek tartjuk amerikat es minek nem de pillanatnyilag TOBB magyar acsingozik amerikai allampolgarsagra, zold kartyara, mint forditva. pillanatnyilag ok sorsolnak zold kartyat es nem mi. pillanatnyilag mi szegjuk meg az amerikai torvenyeket es nem ok a magyarokat...
esetleg bevezethetjuk a vizumkenyszert az amerikai allampolgaroknak. persze valoszinuleg oka van hogy ez igy alakult es ezt ketten nem tudjuk megvaltoztatni...
ervelesed ugyanigy vonatkoztathato az utlevelekben, vizumkerelmekben talalhato fenykepekre, aminek alapjan barmilyen kameraval biztonsagosan azonositani tudnak, mint ahogy a londoniak is azonositottak a terroristakat.
engem sokkal jobban zavar maga a vizumkotelezettseg az usaval szemben mint ennek barmilyen tovabbi attributuma.
esetleg ilyen alapon senkinek sem kellene odamenni tolunk es senkit aki amerikai utlevellel rendelkezik nem kellene beengedni. maradjunk itthon es maradjanak otthon.
Kedves Antisystem, csak puszta kíváncsiságból kérdezem, hogy szerinted tényleg az lenne az optimális, ha a választópolgárok legalább 50%-ának egyforma szavazata lenne az érvényességi kritérium egy népszavazáson?
Nos a fiad éppen olyan gyagya mint te. Az volt a baja, hogy nem volt piros szönyeg? Azok az idök elmúltak. Minek jött? Útálni a kinti magyarokat? Ismerem az ilyent. Az otthoniakat már mind útálja? (Tudod mennyi pézt küldünk a mai napig gyógyszerre, meg fütésre? Fingod sincs.) Period.
Nade vissza az Elnökö-tök-höz.
Oiási hír a vuilágsajtóban:
"KATHMANDU, Aug. 5: His Majesty the King has sent a message of sincere congratulations and best wishes to Dr. Laszlo Solyom, President of the Republic of Hungary, on his assumption of the high office of the President of the Republic of Hungary. In the message sent today, His Majesty has expressed the confidence that the friendly relations so happily subsisting between the two countries will be further strengthened in the days ahead."
Hát nem gyönyörü? Ti meg álljatok továbbra is sorba vízumért. Birkák.
Ne vádolj hamisítással, elvakult indulatból se. Akik nem szavaznak, azok rábízzák a döntést a többiekre. Az igeneknek nagy többsége volt a nemekkel szemben. Érvényes volt a népszavazás.
Minden számottevő parlamenti pártnak - értsd:akikre a megelőző ill. a következő választáson a szavazatok nagy része jutott - benne volt a programjában,lényeges elemként.
De ha te magad nem is szavaztál így, Magyarország nagy többséggel megtette.
Ez egy szép nagy történelemhamisítás. A választásra jogosult magyarok 40%-a az a többség....ez egy sima érvénytelen népszavazás lett volna (össz részvétel 49,24%), ha előtte (és bevallottan ezért) nem kezd el a választási törvénnyel manipulálni senkiházi gerinctelen politikai elitünk.
"hiszen akárhol járkálsz mindent öszefogdosol. leszkennelnek aztán máris megvan, hogy valahol ottjártál."
Nocsak nocsak, talan csak nem a piros lampas negyedbe szoktal jarni, hogy ennyire felsz?
"óriási illuzíót zavarászik aki azt hiszi, hogy ezek a baromságok a biztonságát növelik. az ellenőrizhetőségét azt igen és ebből magam sem kérek."
Es kerdem akkor Solyom Laszlo Nagy-Britannniaba sem akar menni? Ugyanis a vilag egyik legjobban bekamerazott ("BigBrother") allama. Londonrol meg ne is beszeljunk mert az mar csucs...
Es a mobiltelefonod se vidd magaddal, mert azzal is tudjak parmeteres korzetre azonositani hol vagy eppen...
engem egy már itt berendezkedett, '60-as években disszidált magyar akart foglalkoztatni az egyetem mellett. a fia itt született, nem is beszél magyarul, ami furcsa, mert valamilyen szinten azért tarthatta volna a nyelvet. mindenesetre az öreg azért akart engem dolgoztatni, mert ugyanazt a munkát sokkal kevesebbért akarta elvégeztetni, mint egy amerikaival, tudván, hogy a minőség nem lesz rosszabb.
No persze az ujjnyomat az serti. De az teljesen onkenyes vizumkiadasi procedura nem serti ?!
Tehat
Ha a jovedelmedrol kell igazolasokat adni az koser Solyom szerint Ha onkenyesen nem adja meg a tljes csaladodnak csak ha az egyik gyerekedet itthon hagyod az sem serti Solyom szerint. Ha mar vizummal a kezedben nem enged be, mert csak es kesz a hataror (emlekszunk a cigany egyuttesunkre aki(ke)t pareve nem engedtekbe?) az se serti Solyom urat. Ha a ferfiaknak a teljes iskolai es egyebb kepesitesuket kerik a vizumlapon az sem serto Solyom szerint. Ha fenykepet kernek, sot csak is a meghatarozott meretut es modut kulonben visszadobhatja szonekul, as sem serto Solyom szerint. Ha csak az altaluk kiszamolt arfolyamon fizetheted be a 100$ vizumdijat az sem serto Solyom szerint...
DE az ujjlenyomat, amit az EU is akar (sot iriszt is) az bizony serto sot egyenesen szimbolikus....
a fiam egy évig volt kint és szerinte ott lehet igazán megutálni a magyarokat - az ott dolgozókat.Önzők,kicsinyesek, egymást is átverik, lenézik az amerikaiakat,nem hajlandók a nyelvet megtanulni ... de a világ kincséért sem jönnének haza.