Keresés

Részletes keresés

Petya79 Creative Commons License 2016.01.25 0 0 2311

"Természetesen választottunk +3 éves garit, így 5 év kiterjesztett garanciánk van...meglátjuk mennyit érünk vele."

Jellemzően semmit. A kiterjesztett garancia az esetek többségében csak lenyúlás.

Előzmény: MarK (2307)
beat street Creative Commons License 2016.01.25 0 0 2310

Tehát 3,5 évente új porszippantyú, erről beszéltem.

A hűtőd 5 év és 3 hónaposan kezd majd elcsesződni (nem ezt kívánom, csak ez a realitás szerintem).

Előzmény: MarK (2307)
zaqrack Creative Commons License 2016.01.25 0 0 2309

Nekünk ez a Gorenje van Panasonic cimkével. Nem mondanám kifejezetten csendesnek, de nem zavaró - nálunk részben összenyitott nappali-étkező-konyhában van, a kanapén ülve (5m) már nem hallom, az étkezőben (3m) igen. Amikor ciklikusan leolvasztja a mélyhűtőt na az hangos! Kattog, recseg-ropog, kopog, az egész lakásban hallani. Szerencsére tanulja a hűtőnyitogatási szokásainkat és mára ezt már csak éjjelenként, pár naponta csinálja :)

Ha azt várod, hogy teljesen csöndben lesz nem ajánlom egy kis alapzaja szinte mindig van, sokat megy a kompresszor de ez inkább kellemes halk duruzsolás. Ismerősnél nem no frost Bosch van, papíron halkabb de én 10 perc alatt megőrültem a sípoló szuszogó hangjaitól. 

Szerintem nem az a +/- 4db a döntő hanem a zaj hangszíne, frekvenciája. 

Előzmény: gabben85 (2306)
MarK Creative Commons License 2016.01.25 0 0 2308

Arról én is olvastam, hogy a No Frost jelenthet +1-2 decibelt. A Samsung nagyon jó bizonyos műszaki cikkekben, de vajon a hűtői mennyire tartósak?

Én is majdnem Gorenje-t vettem (RK6202EX), csak az uccsó pillanatban esett a választás a Siemensre. Egyébként a szerelők szerint kb. mindegy, h milyen márkát választ az ember...

Előzmény: gabben85 (2306)
MarK Creative Commons License 2016.01.25 0 0 2307

Na jó, de nem egy 3 ezres botmixerről van szó..:)

Végül is egy funkciókban és árban is középkategóriás A++-os Siemens kombihűtőt vettünk 135-ért. Direkt nem No Frost-osat és az egyéb jól hangzó marketing paramétereket sem tartottuk fontosnak - minden ilyen egy újabb hibalehetőség. Egyedül a méretből (2 méteres) nem engedtem, mivel nagy a család..:) Természetesen választottunk +3 éves garit, így 5 év kiterjesztett garanciánk van...meglátjuk mennyit érünk vele.

Most hogy mondod, mi is már a 2. porszívót használjuk, igaz, én még csak 7 éve vagyok házas..:)

Előzmény: beat street (2305)
gabben85 Creative Commons License 2016.01.23 0 0 2306

Sziatok,

hűtőszekrényt szeretnék venni nyitott konyha-nappaliba, tehát elég érzékeny kérdés a hűtőgép zajszintje. Természetesen a kinézet sem hanyagolható el, hisz folyamatosan szem előtt van. Ami legjobban tetszik árkategóriájában az a Gorenje NRK 6192 TX, persze ennek legnagyobb a zajszintje (42 db), a másik az RK6192LX 40db-el, de ez nem No Frostos. (azt mondták, az NRK-nak a +2db a No Frost miatt van). Nem tudom a valóságban mennyit számíthat ez a különbség. Van még Samsung, ami testzik (RB31FERNCSA), No Frostos 38db-el, de jobban hajlok a Gorenje felé.

Van Valakinek véleménye, tapasztalata a fent említett hűtőkről? A segítséget előre is köszönöm!

Üdv.,

gabben85

beat street Creative Commons License 2016.01.22 0 0 2305

Létezik.

Az én Elektrolux-om 5 év után adta meg magát. Szerelőt hívtam (félig ismerős, nem átbaszós), párbeszéd:

Szerelő: mennyi idős a gép?

Én: 5 éves.

Szerelő: vegyél újat.

Én: nem 25, hanem 5.

Szerelő: elsőre is hallottam, ezért mondtam.

A mai hűtők többsége 5-8 év között tönkremegy, (nem mentünk bele a részletes műszaki problémákba), azt mondja, szívesen kijön, megcsinálja, lesz mondjuk 40 ropi, de nem lehet tudni, hogy 3 hét múlva nem-e kell rákölteni megint ugyanennyit. Az meg már egy új hűtő.

Sajnos minden kütyü ilyen, néhány éven belül tönkremegy és a javítás nem éri meg. Szaros 3000 Ft-os botmixeren nem tudsz alkatrészt cserélni mert a kötések oldhatatlanok roncsolás nélkül.

Haverom tűzhelyekkel kereskedik, ugyanezt mondta: modern csilivili villanytűzhely/főzőlap, elektronika 5 éven belül megadja magát.

Anyósom 25 éves Lehel hűtője meg működik és ráadásul hűt is, mint állat, meg az ETA porszívója is, mondjuk nincs metál színe, én meg már a harmadikat használom el, mióta házas vagyok (16 éve).

Fasz kivan.

Előzmény: MarK (2304)
MarK Creative Commons License 2016.01.22 0 0 2304

Üdv,

4 éves Fagor FA3722X alulfagyasztós, No Frost-os hűtőnk úgy néz ki beadta a kulcsot. :( Természetesen a 3 éves garancián túl... A fagyasztó része működik, a sima hűtő rész nem. A márkaszervizes kijött, ránézett, azt mondja a feleségemnek: hűtőkör probléma, elszállt a gáz... Nem érdemes feltölteni, mert valahol szivárog, 1 hét múlva megint nem működne. Mivel a hűtőkör 90% habszivacsban van, nem lehet tudni, hol szivárog, ezért a hűtő KUKA!

Állítása szerint a mostani hűtőknél ez sajnos teljesen normális, 4-5 év után cserélni kell. Olyan vékony anyagból készítik a hűtőkör csövezését, hogy sajnos rendszeresen előforduló hibáról van szó. Mindenki rá van pörögve a kompresszorra, motorra, elektronikára, mostanában a legelterjedtebb probléma a hűtőkör.

Azt mondja, ez MINDEN márkát érint, talán az Eletrolux, Zanussi és Gorenje egy hajszállal megbízhatóbbak, de azt javasolta, hogy minél olcsóbb hűtőt vegyünk, mert 5 év múlva úgyis cserélhetjük...

Kicsit szkeptikus vagyok, létezik ez?

Mondjuk egyet nem értek: a mély és a sima hűtő egy körön van. Akkor gázszivárgás után hogy működhet tovább a fagyasztó rész? Nekem itt valami nem kerek... Sztem futunk még egy kört egy újabb szerelővel is (természetesen újabb 6 ezer Ft kiszállási/bevizsgálási díjért...)

Codename Creative Commons License 2016.01.22 0 0 2303

Szigeteltem már rajta. Az a gond, hogy ugye alul, és a hátsó falnál kell egy levegőző járat,

és ott jön ki a maradék hang, ami így is sok.

Olvastam, hogy a szörcsögés a környezetkímélő gázzal függ össze, de akkor is

szánalmasnak tartom, hogy nem találnak erre valami megoldást, hogy legalább

minimális szintre szorítsák vissza ezt a jellegű zajt.

Előzmény: Petya79 (2300)
Petya79 Creative Commons License 2016.01.22 0 0 2302

Elfogadom, ha a szerelő ezt mondja, de akkor felmerül a kérdés:

1. Miért nem fordul elő ugyanez a probléma az ugyanott készülő Electrolux vagy AEG hűtőszekrényeknél?
2. Ha valóban több Zanussi hűtőnél találkozott már ezzel a hibajelenséggel, akkor gondolom, a kiváltó okot is tudja. Elárulta Neked, hogy ez mitől fordulhatott elő?

3. A jászberényi és nyíregyházi gyárban éves szinten kb. 1-1 millió hűtőszekrény készül. Ha típushibás Zanussikat gyártanának le, akkor ennek igen komoly visszhangja lenne...szerintem.

Előzmény: H_G (2301)
H_G Creative Commons License 2016.01.22 0 0 2301

A szerelő nekem azt mondta, hogy kizárólag Zanussiknál találkozott még ezzel.

Előzmény: Petya79 (2299)
Petya79 Creative Commons License 2016.01.21 0 0 2300

Minden hűtőszekrény "szörcsög", "kattog", "berreg". Én rámértem a saját hűtőmre egy Monacor zajszintmérővel, súlyzással, és teljesen megfelelt a gyárilag megadott értékeknek. A bútorlapnak nincs semmilyen hangszigetelő tulajdonsága, viszont az adott frekvenciától függően hangszigetelő filccel, rugalmas zajcsillapítóval, hangelnyelő szivaccsal kiegészítve sokat tudsz rajta javítani. 

Előzmény: Codename (2297)
Petya79 Creative Commons License 2016.01.21 0 0 2299

Elolvastam a hibajelenséget. Ez szomorú dolog, és gondolom számodra elég bosszantó is, de nem hiszem, hogy típushibáról lenne szó.

Előzmény: H_G (2296)
norbre Creative Commons License 2016.01.21 0 0 2298

köszi

Előzmény: Codename (2297)
Codename Creative Commons License 2016.01.21 0 0 2297

Szia! Nekem 1 éves zanussim van.

Maga a kompresszor nagyon halk, viszont valami kib. idegesítő módon szörcsög,

éjjel emiatt kell behajtanom a hálószoba ajtaját.

Hasonló típus, amit írtál, csak az enyém szekrénybe építhető (azt hittem emiatt halkabb lesz,

azért vettem beépíthetőt ;) )

Soha többet zanussit.

Előzmény: norbre (2293)
H_G Creative Commons License 2016.01.21 0 0 2296

1930. hsz.

Előzmény: norbre (2295)
norbre Creative Commons License 2016.01.21 0 0 2295

Mi volt a probléma?

Előzmény: H_G (2294)
H_G Creative Commons License 2016.01.21 0 0 2294

A Zanussi SZVSZ nem megbízható márka, én jól megjártam vele.

norbre Creative Commons License 2016.01.20 0 0 2293

Sziasztok, jo hoszu a topik nezzetek el nekem ha nem olvasom vegig es esetleg mar volt hasonlo kerdes.

Alapvetoen hutogep vasarlasban szeretnek tanacsot kerni. Alul fagyasztos kombi hutoben gondolkozunk, valami maegbizhatobb markaban pl electrolux, indesit, zanussi.

A++, A+++ energiaosztaly, ketajtos es kb egy negy fos csalad igenyeit kell kiszolgalnia, semmi kulonosebb extra.

Elso korben a szuresek utan ez kerult celpontba, nem tudom van e valakinek velemenye rola?

https://www.mall.hu/kombinalt-hutoszekreny/zanussi-zrb3610wa-hutoszekreny?v=581348

A nagy kerdes, mennyire hangos?

Ez amugy altalaban erdekel, itt ott olvastam forumokon hogy bizonyos hutoknek van pl szortyogo hangja, de nem tudom mitol fugg hogy melyiknek?

Ez annyibol fontos, hogy a nappalival egybe van nyitva a konyha es lehet hogy 1-2 ev mulva at kel koltozzunk oda a gyerekek miatt, es jo volna ha ejjel lehetne tole aludni :)

Elore is koszonom a valaszokat, tanacsokat, tippeket, tapasztalatokat

Petya79 Creative Commons License 2016.01.15 0 0 2292

Amikor megvettem, szinte folyamatosan jegesedett a hátfal, és túlzottan hidegek voltak az élelmiszerek is. Mostanra úgy néz ki, hogy elmúlt ez a probléma.

Előzmény: NAND708 (2291)
NAND708 Creative Commons License 2016.01.15 0 0 2291

"A gép pillanatnyilag túlzottan erősen hűt, gyakorlatilag 2-es fokozaton már jegesedik a belső tér hátfala."

Annak az a dolga. Sose tudná elérni a hűtő a kívánt hőmérsékletet, ha nem menne  0° alá az  a rész. Akkor van gond, ha nem olvad le időnként...

Előzmény: Petya79 (2159)
BReal85 Creative Commons License 2016.01.13 0 0 2290

Sziasztok! 1-2 napja adta meg magát a 21 éves Zanussi Lehel kombihűtőm. Jelenleg a Samsung RB29HSR2DWW illetve a Samsung RB29HSR2DSA modellel szemezek (ha minden igaz csak a szín - fehér-inox - a kettő közötti különbség). Esetleg valaki tud véleményt mondani Samsung hűtőkről, vagy akár erről a modellről konkrétan? Ma volt kint a szerelő, és mondta, hogy fontos, hogy mivel érzi hogy nincs túl meleg a konyhában (most 15-16 fok között van, de a mínuszokban előfordul 13 körül is), figyelni kell a hűtő klíma besorolására, mert csak az SN besorolású működik 10 foktól is megfelelően. Pl. valamelyiknél ha nincs meg a 18 fok a konyhában, akkor télen a mélyhűtő része egyszerűen nem működik.

Illetve még annyit kérdeznék, hogy vannak még kétkompresszoros kombi hűtők, amik esetleg No Frostosak is?

Köszi a válaszokat előre is.

Petya79 Creative Commons License 2016.01.10 0 0 2289

A ZRT 18100-as hűtő nagyon picike. Ami méretben hasonló a Beko-hoz, az a ZRT 23100 WA (65500). Bár továbbra is azt mondom, hogy a 180 liter körüli normál hűtőtér nem túl nagy. Persze ha eddig is ekkora hűtőszekrényed volt, akkor úgy rendben van.

Előzmény: János Jenei (2288)
János Jenei Creative Commons License 2016.01.10 0 0 2288

Petya79 Creative Commons License 2016.01.10 0 0 2287

Ezt nem tudom elolvasni. :-)

Előzmény: János Jenei (2286)
János Jenei Creative Commons License 2016.01.10 0 0 2286

Előzmény: Petya79 (2285)
Petya79 Creative Commons License 2016.01.10 0 0 2285

Ez valami voodoo dolog? :-)

Előzmény: János Jenei (2284)
János Jenei Creative Commons License 2016.01.10 0 0 2284

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.10 0 0 2283

Az a tipushibája, hogy értelmetlenül fogsz hajlongani a vajasdobozért, míg annál aminek felül van a normál része ezerszer kényelmesebb lenne. Már ha normál konyhai használatot feltételezünk.

Előzmény: János Jenei (2281)
Petya79 Creative Commons License 2016.01.10 0 1 2282

Lehet, hogy semmi gond vele (nem ismerem a Beko hűtőket), de pár ezer Ft-ért nem biztos, hogy megéri kockáztatni. Az a nettó 180 literes normál hűtőtér nem egy sok. Korábban is ilyen pici hűtőgéped volt?

Előzmény: János Jenei (2281)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!