Persze. De azért egy szuvenír, vagy bármilyen relikvia gyártása, beszerzése nem azonos azzal, hogy egy árucímkével ily kegyetlenül meggyalázzanak egy trikolórt ... nem arról van szó, hogy honnan és miként került oda ... tudja mindenki, hogy ez is üzlet, boltban vették, ennyi zászlónál még a közbeszerzés is beszólhat (lehet, hogy az üvegzseb miatt van a címke?) ... de egy nemzeti jelkép formailag is szent ... hogy nézne ki a Szent Korona a nyilvántartási számával lematricázva?
Nem tudom, mennyire köztudott, de pl. a parlamentnél még arra is szabály van, s nagy gonddal tartják be, hogy miként kell szétbontani a meggyötört, elhasználódó trikolort ...
Nem csodálkozom, ha egyedül maradok a véleményemmel, de szerintem az árucímke a nemzeti lobogón a nemzeti jelképgyalázás alapesete. Még akkor is, ha valamiféle képzelt előírásnak akartak megfelelni, mikor belevarrták.
A nemzettudatuktól fennhéjjázó hamburgerzabálóknál a Szabadságszobor tövében a szuvenírboltban kapható 2 cm-es és 2 méteres szobormásolat aljában ott a címke: Made in China.
"Csak nálunk elhitették (a balliberálisok), hogy az nacionalizmus, sovinizmus, rasszizmus." Nem kellett semmit elhitetni. Egyszerűen azok hangsúlyozzák állandóan, hogy ezt kell tenni (mármint kitenni kokárdát, zászlót, címert), akikkel sokan nem szívesen vállalnak közösséget. Ha tenyérnyi kokárdákkal tojást dobálni mennek a focihuligánok, akkor leveszem a kokárdámat, mert nem szeretném, hogy valaki közéjük valónak gondoljon. Pláne leveszem, mert a magyarságom nem a kabátom külsején lakik, így tehát nem sokat veszítek a levétellel. Belül ott marad minden. Kokárda nélkül is lehet ápolni a magyar kultúrát.
sziasztok. Szép volt a mai nap. Érden Tolcsvay Béla énekelt, többek között a Talpra Magyart, stb. számait. Rendőrség nem volt, Tojásdobálás sem. A vezérszónok fideszes polgit se dobáltuk, és a szoci másik szónokot se. Béke volt. És jó volt együtt magyarnak lenni. sziasztok.
Igen, én is azon gondolkodtam, hogy mifelénk mikor fognak végre hasonlóan tenni. Több kilométer hosszan jutott a központba megint az ünneplésből ... csak hát a központban ritkán fordulnak meg a mifelénk lakó emberek ... ideje lenne legalább a Bem teret alközpontként kezelni ... nem csak a tanulmányok és sajtótájékoztatók szintjén.
Csak az a szomorú, hogy minden lobogón ott van, a trikolórba belevarrva és jól láthatóan a címke ... nem tudom, hogy ez is így van-é Ámerikában ... ahol még az is a lobogó iránti tisztelet jele, hogy hogyan hajtják ... nem hogy árucikként kezelik ...
Igen, jártam a városban: örült a szívem, mert szép volt, amit láttam. Valóban kikerültek a lobogók, és mindjárt ünnepibb lett a hangulat. A Lipóti Pékség , szemben vele egy virágbolt kirakata is tükrözte : ma ünnep van./ LEh/ Lehetne óvodákat, iskolákat felkérni, hogy rajzaikkal díszítsék a központ kirakatait, bizonyára szívesen vállalkoznának ilyesmire a gyerkőcök. Meg úgy gondolom, ha az önkormányzat felhívná erre a bolt tulajdonosainak a figyelmét, nem zárkóznának el./
Jövőre a Bem térről se felejtkezzenek meg, legalább a Műv. Házig elkelne néhány zászló, hiszen nagyon sokan az M7 felől érkeznek a városba.
Igen, valóban jó lenne az is , ha minél többen, POLITIKAI PÁRTÁLLÁSTÓL FÜGGETLENÜl kifejeznénk megbecsülésünket / magyar, lengyel, szerb, osztrák, szlovák, zsidó..... és még sorolhatnám hány nemzet , vallás fiainak, akik a magyar zászló alatt harcoltak a szabadságért. Milyen szép lenne, ha jövőre már sokan csatlakoznának, és sok-sok zászló díszítené a várost.
Ha jártál ma a városban, láthattad, hogy rendesen fel van lobogózva. De az tényleg szomorú, hogy a magánházakon csak elvétve találni zászlót, az üzleteken sincs.
Nem kell az USA-ig menni, Ausztriában, Svájcban, Romániában, Horvátországban is szinte minden faluban százával leng a nemzeti zászló. Csak nálunk elhitették (a balliberálisok), hogy az nacionalizmus, sovinizmus, rasszizmus. Túl kéne már ezen lépni.
Egyetértek a felsorolásoddal, sőt, még kiegészíthetjük: Magyarország szégyene ez a város,
mert a hulladékot a levendulás mezőre hordják egyesek,vagy elégetik,
mert a köztérre kitett virágtartót felborítják,
mert az aluljárót ürülékkel bepiszkítják,
mert szétverik a hirdetőtáblát........folytassam?!
Azt hiszem, újat már ezzel a várossal kapcsolatban nem tudnék mondani.
De! Szerinted mi a politika abban, hogy a legnagyobb nemzeti ünnepünkön kiteszik a zászlókat vagy sem? Ha kiteszik, akkor MSZP hívők, ha nem, akkor Fidesz hívők? Vagy fordítva? Ugye nevetségesen hangzik? /Az USA-ban minden ház előtt ott zászlójuk. És eszükbe sem jut, hogy azért tette ki valaki, mert republikánus vagy demokrata párti az illető / Március 15-e évfordulóját melyik párt sajátíthatja ki? EGYIK SEM!!!! AZÉRT NEMZETI ÜNNEP!!! TEHÁT AZ ÁLTALAM LEÍRTAKNAK SEMMI KÖZE A POLITIKÁNAK!!! HA az érdieknek a politikai nézeteit sérti, hogy Mo.-on, egy magyar városban ki legyen téve a nemzeti zászló, akkor továbbra se tegyék ki!!!
Azok miatt akik minden épületet befirkálnak, a telepített kis facsemetéket kicibálják, a zászlókat letépik és a buszmegállókat tönkreteszik. Vastagon felelősek a szülők is.
Tavaly megkérdeztem augusztus 20. után, hogy miért nem kerültek ki a zászlók már előző nap?
Mit gondoltok, miért? Egyszerű a válasz, és az nem a vezetőséget, hanem a lakosságot hozza szégyenbe: mert reggelre ellopnák a zászlók jó részét. Ez a tapasztalat. Így inkább hajnalban kelnek az ÉKFI dolgozói.
Úgy látszik, a városatyák is a kortyolgatással voltak elfoglalva, mert a legnagyobb nemzeti ünnepünk előestéjén elfelejtették díszbe öltöztetni a várost! A Bem tértől a város központjáig egyetlen nemzeti zászlót sem lehetett látni a középületek homlokzatán: parkvárosi Műv. Ház, Polgárok Háza, Szepesi Műv. Ház. / Ahol volt, pl.: a Kőrösi Ált. Isk.-nál, ott egy piszkos, szürke zászlót lengetett a szél.
Ugyanilyen szomorú képet mutatott a város augusztus 20-án.
Ha jól olvasom, a cég már leadózott jövedelméből maradt osztalék után 25 % az adó. Vajon mennyi jövedelmet ADÓZOTT le a cég, ha ennyi maradt osztalékra? Másként a kérdés: mennyi adót fizetett már ki a cég, ha még ennyi maradt osztalékra is?