Keresés

Részletes keresés

Aksi Creative Commons License 2016.02.22 0 0 2161

ahh az előbb írtam részletesen csak a elveszett elküldés közben 

Szóval, El Nido anno nekem nagyon tetszett tavaly júniusban, most viszont mindenki azt mondja hogy ellepték a túristák

Bohol (3 napja voltam):
Alona beach - ultragáz tele német túristával, drága is - szar is, még a merülést is kihagytam pedig az elvileg jó árban volt
Anda - sokkal nyugisabb, talán túlzottan is
Loboc - Nuts Hutsban szálltam meg, onnan jó csillagtúrázni motorral, nekem nagyon bejött a hely a dzsungelben

Oltások:
hepa A, B mindig jó bármilyen országban, akinek nincs adassa be
malária nincs

Biztosítás:
valaki kérdezte pár hete
hitelkártyához kapcsolódó 2 hónapig
worldnomads.com igéretesnek látszik, de még nem próbáltam

üdv, aksika
(FB-on írok blogot ha vkit részletesebb leírások érdekelnek, lentebb betettem a linket)

Előzmény: cristiano_n (2160)
cristiano_n Creative Commons License 2016.02.21 0 0 2160

Köszi a választ. Igen, első körben ezt az oldalt találtam meg, aztán az utazaselott.hu-t, ahol írták, h nincs kötelező... de azért biztos ami biztos rákérdeztem itt is! (egyik kollégám mesélte, h Brazíliában az oltási igazolvány jobban érdekelte a reptéri munkatársakat, minthogy van-e útleveled...)

@2151  void theNewOneLC!

köszi a tippeket, most olvastam utánuk. szerintem mind2ből szerzek be a holnapi nap folyamán.

Előzmény: Obnoxiousman (2143)
mustardo Creative Commons License 2016.02.20 0 0 2159

Igenyelt mar valaki 1 eves vizumot?

neomedia Creative Commons License 2016.02.19 0 0 2158

Cebu mert valakinek kezipoggyasz sulyt vagy nem foglalkoznak vele?

COOP Creative Commons License 2016.02.19 0 0 2157

ezt a  kártyát sehol nem kérték, nem is tudok róla.

Medúzával pedig egyik túrán sem találkoztunk, szerencsére :)

Előzmény: Obnoxiousman (2156)
Obnoxiousman Creative Commons License 2016.02.19 -2 0 2156

600 pezót azért, mert kiváltottuk a 10 napos turisztikai kártyát (nem tudom, hogy pontosan mi a neve) amivel a látványosságokat lehet látogatni, programokon lehet részt venni. Nekünk a hajókiránduláskor is kérték, de ott már nem kellett természetesen újra kifizetni. Medúzákkal mi is csak Palawanon találkoztunk az A túrán, nektek ott sem volt? Mázli :))

Előzmény: COOP (2155)
COOP Creative Commons License 2016.02.19 0 0 2155

Olvasom, hogy 600 pesot fizettetek Nacpan belépéshez a bódéban.  Nekünk sem volt ilyen igazolványunk-most olvasom Tőled.

Tőlem 2 x 50 pesot kért, a nevemet be kellett írni abba nagy könyvbe és ennyi.

Nem fizettünk semmi mást.

Mi január végén nem találkozunk már medúzákkal-szerencsére. 1-et sem láttunk .

Köszönjük a részletes beszámolót! Jó volt olvasni!

Előzmény: Obnoxiousman (2154)
Obnoxiousman Creative Commons License 2016.02.18 -2 0 2154

Utolsó rész: Palawan

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.18 0 0 2153

Banaue-ban hol fogsz megszállni, illetve mennyit bír el a költségvetésed?

Egy csodás hely, ahol mi voltunk:

Native Village Inn

Ide vigyetek meleg ruhát és eső ellen védelmet. Mi 5 napot töltöttünk ott és egy percre nem sütött ki a nap. Szitáló pára (vagy épp átúszó felhők) eső annál gyakoribb volt. Reggel 16 fok, 60% páratartalom az normális. A kimosott ruhák, száradni kitett törölközők, stb. nem száradtak meg 5 nap alatt. :)

Ha már ott vagy, ezt is ajánlom a figyelmedbe:

http://www.lakas.com.ph/2012/05/bogyah-hot-spring-in-hungduan-ifugao/

Buszra is ajánlom a plédet, mert megy a légkondi és hideg van, függetlenül a kinti hőmérséklettől (különben párásodik a busz ablaka). Amikor mi utaztunk elromlott, aztán álltunk bő fél órát, amíg motorral érkezett valaki, aki megjavította... 

Előzmény: haba921 (2124)
amaszat Creative Commons License 2016.02.18 0 2 2152

Az indonéz Sulawesi-n lehet vadonélő tarsiereket nagyszámban látni,  egész közelről megfigyelhetőek.  

Előzmény: Törölt nick (2150)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.18 0 0 2151

Én nem adattam be oltást. Elkezdtem pecsétviszgombát (ganoderma) és Protexint enni. Ha nem eszel gyanús helyeken, nincs nagy kockázat.

Én négy hetet voltam, semmi gondom nem volt, csak az itthonról vitt influenzám erősödött ki a végére, az is a hegyekben a hideg miatt és a tengervíz se volt valami meleg. Éppen egy éve.

De ezt neked kell eldönteni. Nekem az oltás tűnt nagyobb kockázatnak.

Előzmény: cristiano_n (2141)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.18 0 0 2150

Szerintem élnek azok vadon még, bár nem tudok erről adatokat. De, hogy mekkora eséllyel lehet őket megtalálni, hát.. némelyiket a rezervátumban sem volt egyszerű észrevenni. :)

Előzmény: Obnoxiousman (2149)
Obnoxiousman Creative Commons License 2016.02.18 -2 0 2149

Én úgy tudom, hogy a földrengés volt a legutolsó csapás szegényeknek, azóta már tényleg csak néhány maradt a szigeten. A whale shark watchingot is be fogják szüntetni egyesek szerint 2017-ben.

Előzmény: Törölt nick (2148)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.18 0 0 2148

Tarsier! :)

A barátnőm mesélte, hogy néhány évvel ezelőtt még nem voltak rezervátumok, hanem házaknál voltak az állatok összegyűjtve. Akkor lehetett velük játszani, kezedbe venni, fejedre tenni, stb. A látogatók nagyon élvezték, de a majmok nem, mert ők éjszakai állatok, így csak stresszesek lettek, összezavarodtak. Ezért gyűjtötte össze őket a kormány rezervátumokba. Én is sajnálom, hogy nem lehet kézbe venni őket, de teljesen meg is értem.

Bohol szigeten találkozhatsz "T.a.R.S.I.E.R." feliratú autókkal is. Nem árt tudni, ezegy segélyszolgálat:

Telephone and Radio System Integrated Emergency Response 

https://www.facebook.com/TaRSIER117/

Előzmény: Obnoxiousman (2145)
COOP Creative Commons License 2016.02.18 0 0 2147

nem tidom, hogy melyikre érkezel és honnan érkezel. Nekünk a 3-ashoz és a 4-eshez volt szerencsénk, de egymástól messze vannak. (nem egy épület, belső busszal is kb 7-10 perc volt) A 3-as -4-es között van transzferbusz, a 3-as terminál legvégében, leghátul kell keresni, a legelső 5.30-kor megy a 4-esre...

Terminal Transfer

Előzmény: Macroglossa (2144)
neomedia Creative Commons License 2016.02.18 0 0 2146

Cagban -  Caticlan reggeli elso hajo mikor? 

van valami menetrend v esetleges?

esetleg van annyi eszuk, hogy a 6:40-es catitlani gepet el lehessen erni? 

Előzmény: Obnoxiousman (2145)
Obnoxiousman Creative Commons License 2016.02.17 -2 1 2145

Élménybeszámoló második része: Bohol.

Előzmény: Obnoxiousman (2134)
Macroglossa Creative Commons License 2016.02.17 0 0 2144

Manilában a reptéren belül milyen a közlekedés?

Hongkongból érkezek majd, és Cebura repülök tovább, mennyire átjárhatóak a terminálok?

Obnoxiousman Creative Commons License 2016.02.17 -2 0 2143

nincs kötelező, nem kell igazolvány. azt adatsz be amit jónak látsz. "nagytudású" konzuli szolgálat szerint: "Hepatitis A és B, diftéria-tetanusz, polio, veszettség, agyhártyagyulladás elleni védőoltás javasolt, ezért kérjük, keresse fel háziorvosát vagy egy oltóközpontot két hónappal az utazás előtt. Malária elleni gyógyszer szedése szintén ajánlott. A maláriához hasonló tünetekkel járó dengue-láz szintén szúnyogcsípéssel terjed, elsősorban az esős évszak ideje alatt jelent veszélyt, védőoltás nem áll rendelkezésre, ezért érdemes az üzletekben országszerte könnyen és olcsón megvásárolható szúnyogriasztó termékek használata. Láz esetén javasolt haladéktalanul orvoshoz fordulni."

betegség amire a legnagyobb esélyed van az a megfázás a klímától vagy a hasmenés az idegen baktériumoktól.

Előzmény: cristiano_n (2141)
neomedia Creative Commons License 2016.02.17 0 0 2142

nem tudom merre mentek, de a lengyelek viszonylag korrekt beszamolokat keszitenek, sok konkretummal

persze az okossagokat is eleg jol ismerik...

pl

http://www.fly4free.pl/forum/na-skrzydlach-cebu-pacific-w-krainie-usmiechu-i-kogutow,216,88083

Előzmény: casati20124 (2138)
cristiano_n Creative Commons License 2016.02.17 0 0 2141

Sziasztok.

Új vagyok a fórumon, némi segítségre számítok tőletek!

melyek azok az oltások, amelyek elengedhetetlenek egy Fülöp-szigeteki utazáshoz? /van-e valamilyen kötelező? Kell-e oltási igazolvány?/ Mik azok a betegségek, amik egy európait a legjobban fenyegetnek? /talán ti ezekkel a dolgokkal jobban tisztában vagytok!/

Igazándiból ezügyben meg vagyok kicsit csúszva, március elejére tűztem ki egy 2 hetes utazást Turkish Airlines-zal, és a tervezgetések hevében ezt a részét eléggé a végére hagytam. 

a válaszokat előre is köszönöm.

Krisz

neomedia Creative Commons License 2016.02.17 0 0 2140

eleg reg tudom, hogy Thaifoldnel az osszes kornyezo orszag jobb, szoval ezzel nem sokat mondtal:)

Előzmény: COOP (2135)
Obnoxiousman Creative Commons License 2016.02.17 -2 0 2139

:) Holnap reggel feltöltöm a következő részt is, összesen 3 részből fog állni, az utolsóban benne lesz részletesen minden költség is, ha valakit ez érdekel.

Előzmény: casati20124 (2138)
casati20124 Creative Commons License 2016.02.17 0 0 2138

szuper, koszi:-) most legalabb tudom, h te vagy utazomajom:-) grat a weblaphoz!

Előzmény: Obnoxiousman (2134)
casati20124 Creative Commons License 2016.02.17 0 1 2137

na, hat kezdem lebeszelni magam errol az UNESCO darabrol.....inkabb port bartonban meg egy ejszaka es island hopping azt hiszem...

Előzmény: COOP (2136)
COOP Creative Commons License 2016.02.17 0 0 2136

nagyobb a füstje, mint  a lángja valóban.

Nagy a cirkusz, felhajtás és valóban  a látványosság max 40 perc-az előtte lévő herce-hurcával meg sokkal több :((

Előzmény: Obnoxiousman (2130)
COOP Creative Commons License 2016.02.17 0 0 2135

nagyon tetszett nekünk, nem Thaiföld, jobb :)

El Nido különösen :)

Sajna mi nem jártunk Boholon, de szerintem járunk még arra, úgy jöttünk haza, hogy megyünk mi még vissza oda, ahol még nem voltunk :)

Az út PP-ból El Nidoba húzós :) főleg ha 3 napja mész és csak repteret láttál közben :)

Előzmény: neomedia (2133)
Obnoxiousman Creative Commons License 2016.02.16 -2 0 2134
neomedia Creative Commons License 2016.02.16 0 0 2133

osszbenyomas?
lassan megyek, szoval - foleg praktikus dolgokrol - irhatnal roviden:)
Boracay-Bohol (Alona Beach, Anda)-Palawan (PP, Port Barton, El Nido) a terv

Előzmény: COOP (2129)
Obnoxiousman Creative Commons License 2016.02.16 -2 0 2132

A kommentek elolvasása után nekem szóba sem jött, hogy ottmaradjunk emiatt ahelyett hogy El Nidoban töltenénk azt az időt is.

Előzmény: W.L. (2131)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!