Rábeszélésedre csak elkezdtem emperoron is... A villámháborús taktikám itt is bejött Sztálin ellen, úgyhogy most 7 várossal (tettem egyet északra a sok tengeri herkentyűhöz meg a juhokhoz) gyakorolhatom a békés fejlődést. Igaz néhány körre romba döntöttem a tudományos fejlődésemet (20%-ig kellett levenni a kutatást) de lassan magamra találok. Most cél a gyors épületfelhúzások (organized religion), meg véderő megépítése, aztán pacifizmusban remélem, hogy a bejövő nagy emberek visszahozzák azt a kutatásban, amivel lemaradtam. A jövő még kérdéses, de csak akkor mehetek bele újabb hódításba, ha megint lesz elég katonám, és azok minőségi fölényben lesznek... Talán még most le lehetne gyalulni valakit, de akkor végleg romba dőlne a kutatásom...
Attól függ a dolog, hogy moduláris-e a civilizáció amit leszedtél, vagy sem. Ha nem moduláris, akkor nehezebb dolgod van, mert így alapból csak egyet tudsz berakni kvázi modként. Ha pedig modulárisokat szedtél le, akkor itt találod
A civfanatics fórumban van leírás, hogy miként lehet velük játszani. Bemásolom ide neked:
Installing
Once you've double-clicked on the file, you will be given the option to select the location of where you wish to unzip the contents. Most mods are archived in such a way as to lay out the mod folder and all the sub-folders.
The path you should select, threfore - regardless of the civ or author - is:
There is a 'Mods' directory in the 'My DocumentsFiraxis...' folder, but I would recommend not using that as it has proven to
be problematic. It is also strongly recommended that you do not install anything to 'Custom Assets'.
Playing
Now that you've downloaded and installed the mod, you can select it for play. In the main menu, select 'Advanced' and 'Load a Mod'. A list of mods will appear that includes the one you just installed. Select it. The program will exit and re-start, loading the mod for play.
Since its release, Civ IV has had some caching issues. 'Caching' is when an application stores a bit a data in memory so that it can be readily accessed, making loading quicker (just like when your Internet browser loads data from web pages). The problem with caching, though, is that it sometimes gets in the way of new data being loaded. The result is that a new mod may appear to have been loaded, but the new civ is missing from the list of civs to play.
There are two ways to remedy this:
1) When starting Civ the first time, hold down the shift key. This will clear the cache and should allow you to load a mod "clean". This, however, doesn't always seem to work.
2) Edit "_Civ4Config". This file is in your main Civ directory, and it contains the information you set in "Options" (i.e. graphic details, etc.) There is a line about halfway down that reads:
Quote: ; Specify a Mod folder (ModsMesopotamia), '0' for none Mod = 0 Change this line as follows: Quote: ; Specify a Mod folder (ModsMesopotamia), '0' for none Mod = Mod Name This will tell Civ IV to load the mod the first time you start the program. Using this method, you don't need to select 'Advanced' and re-start the game. This is the best option for those who play with the same mod all the time.
Én mindenkit kérdeztem, de eddig csak Te válaszoltál:) Mellesleg nem új civilizációkat meg egységeket akarok létrehozni, hanem már meglévőket a játékba betenni. Olyanokat, amiket a civfanaticsról szedek le. Csak arra kértem valakit, hogy írja le részletesen, hogy miképpen tudom ezeket beépíteni a meglévők mellé, térképek esetében már rájöttem. Teljesen új civ létrehozása nekem azért túl nagy falat lenne:)
Nem, nincs tech-trade. A great person-okat meg szinte mind feltaláláshoz használtam fel, talán ezért tudok kicsit előrébb is lenni, mint ők.
Nem csináltam settlert, az elején csak építkeztem a városokban, meg igyekeztem minnél nagyobbra növeszteni őket. Aztán egy-két barbár várost fogalaltam el, meg az oroszoktol és franciáktól 5-6-ot
Én az hiszem 1970 környékén járok, de még egy népet sem sikerült kiírtanom. :)) Most kezdtem tankokat gyártani, már 6 db megvan és pont megtámadtak az oroszok. Letesztelem rajtuk! :D Ő infantry-val meg machine gun-osokkal fog védekezni. 12 kör múlva lesznek repülőim is.
Tankja még senkinek nincs, mondjuk a franciáknak és kínaiaknak van anti-tankjuk, de a többi nép ellen jó pár körig van egy nagyon hatékony fegyverem.
Én emperoron játszom. Szerintem te is próbáld ki magasabb szinten, érdekesebb lesz. Alacsony szinten a békés győzelem is unalmas. Csupa next turn, meg kijelölöd hogy melyik városba mit építsenek.
Elkezdtem a Gotm2-t legalsó szinten, de nagyon úgy néz ki, hogy - békés játékos lévén - meg is csömörlöttem a hadakozástól... 1824 van, oroszok, kínaiak, franciák a múlté, az angoloknak 1 városuk van, meg amit most telepítettek a kontinensen, már kapitulálni is akartak... Tehát maradnak az indiaiak, akikkel egyébként jó a viszony (4 város), meg az amcsik odaát 3 várossal. 20 kör múlva gyárthatnám az ágyúkat (mert hülye módon a sci methoddal kezdtem), szóval innen már csak be kéne húzni a dolgokat, viszont kicsit elment a kedvem tőle.
Magasabb szinten meg persze az lenne, hogy az elején nem tudnék hódítani, tech lead-ből származó katonai fölény szintén nem sok lenne... AMikor magasabb szinten játszom, valahogy mindig békés módon nyerek.
Szóval ez most nem az én gotm-om, de sebaj... Most pár napot pihizek, és aztán talán megint nekiugrok, de lehet, hogy megvárom a 3.-at.
Én sem gondolom másképp, szerintem is el lehet kezdeni a GOTM2...
Én csak arra gondoltam, hogyha egy beadási határidőben megállapodunk, akkor a végeredmény "kihírdetésével" legalább azt a napot várjuk meg.
Más: Megküldtem mindkét állosom (2012, 2010) Zod-nak.
Erinaceus:
Most hogy túl vagyunk a GOTM1-en tudnál nekem küldeni középkor elötti mentést a játékodból, hogy azon is tudjam tanulmányozni a spec. városok stratégiáját.
Nagyon hálás lennék -1000,0,+1000 körüli mentésékert.
Egy elég alapvető kérdést fogok feltenni: hogy tudok új civilizációkat ill. egységekek betenni a játékba? A civfanatics.com-ról már le is szedtem jópárat, elég, ha a játékon belül a megfelelő könyvtárba bemásolom? Egyébként én nem a BTS-t használom, hanem a Warlordsra pakoltam fel a visa expansion modot. Előre is köszi a válaszokat!
Ha beleegyeztek, akkor a GotM-ok végeredményét, és az aktuális GotM-okat feltenném a Civ4Hun Fórum -ra is. Ha ez nektek is oké, akkor valaki legyen szíves elküldeni nekem a teljes eredménylistát, és rögtön pakolom is föl!
Szerintem azért jobb, amit én javasoltam, mert így mindenki tud a saját stílusában játszani. Nekem például a mostaniban semmi kihívás nem volt. Az egész játék alatt egy pillanatig se volt kétséges, hogy nyerek, csak az idővel harcoltam.
Valaki írta, hogy nem tetszik neki, hogy évszámra megy a gotm, ez lehetne az alternatívája. Egy gotmban talán érdemes lenne kipróbálni.
De tényleg akkor döntsünk demokratikusan: ki szavaz az egységes nehézségre?