Inkább a Cal-d-phos nevű tablettát próbáljátok, bármelyik állatpatikában vagy akár fressnapfban lehet kapni. Ragasztani meg lehet próbálni, ebben gyakorlati tapasztalom nincs westie esetében, szerencsére nekünk nem volt rá szükség... hosszabb szőrű kutyánál láttam, hogy kell csinálni, kis ragasztóval a két fülét a rajta lévő szőrrel összesodorgatva be lehet szépen beállítani, de westienek nincs olyan hosszú szőr a fülén főleg ha levágtad, ebben talán itt valaki majd tud segíteni :)
Szerintem ezt a kettőt próbáld meg (cal-d-phos + ragasztás) pár hétig, utána ha a ragasztós dolog már leválik úgyis látod, hogy volt-e hatása...
A westim 7-én volt 4 hónapos, de sajnos a fülei nem állnak fel. Vagyis néha egy pillanatra, de nem maradnak neki úgy. Már levágtam a szőrt is a füléről, de semmi. Royal Canint eszik plusz mellé 1-2 falatot a mi ennivalóinkból. Szerintetek ha calciumos pezsgőtablettát adok neki (kb negyed szemet egy nap) az segít? Vagy felkössem neki? Adjatok tanácsot légyszi. Köszi
Szépen áll a füle ezeken a képeken, szerintem nem lesz gond vele, lehet tényleg csak ez a tüzelés szólt bele a dologba... figyeljétek és jó féle tápra szoktassátok át.
Nehéz, de muszáj :P Késöbb az őrületbe fog kergetni ezzel a pofival együtt amikor levágja a hisztit, hogy nem eszi a drágán vett kaját, de persze kunyerálni be fog ülni.
Sajnos jó ha kétszer eszik, szárazon hozzá sem konyít. Tudom, hogy nem szabadna rákapatni a válogatásra, próbálok is keményszivű maradni, a fiúk a családban jobban betartják, de hát én vagyok a MAMI. S lehet, ilyen pofinak ellenállni?
Molly a neve, de a férjem Mukinak hívja, amit persze én általában rosszallok, de én is szoktam minden féle (Macifül, Prücsök, Móka-miki, stb) nevekkel illetni.
Amúgy a legutóbbi ragasztás úgy tűnik eredményes volt, utóbb 4 napig tűrte a ragacsot. Most még áll a fülecskéje. A képen erősen koncentrál a cicusra, első találkozás. Ő nagyon bírta a macskoszt, az utóbbi már kevésbé.
Íme legújabb sétapartnerünk Gésa. A Noé Állatotthonból hozták el Mazsola és Tádé gazdái. :) Nagyon úgy néz ki, hogy van benne westie is, nézzétek meg a fejecskéjét! Egyébként egy tündér, szófogadó kislány, már 2-3 nappal az örökbefogadás után szépen sétált póráz nélkül, ha hívják jön egyből.:)
Csak halkan jegyzem meg, hogy a facebookon ilyesmihez facebook oldalt szoktak létrehozni, nem pedig egy személyként regisztrálnak, ez elég oldschool - iwiw beidegződés, le kell szokni róla...
A finnyásságot még most csípd el mert késöbb nehezebb lesz... a megoldás rém egyszerű, jó minőségű tápot veszel, odaadod neki az adagját (kora alapján még napi 2-3 elvileg), hagyod pár percet, ha nem eszi akkor elveszed és csak legközelebbi etetésnél adod megint oda neki. Ha akkor sem kell, elveszed és majd legközelebb kapja meg... Nálunk is volt az elején egy ilyen időszak, hamar leszokik a dologról.
nem vagyok szakértő, de szerintem tegyél az ivóvizébe egy negyed vagy esetleg egy fél kalcium sandozt. Az gyorsan feloldódik, és a szervezetben is könnyebben szívódik fel, mint a porok vagy tabletták. hátha nálatok beválik.
a környékünkön lakik egy westie. már felnőtt kutya, de nem áll fel a füle. egyébként imádnivaló, barátságos kutyus. nem tudom mitől lehet, de úgy látszik időnként előfordul.
hogy hívják a kutyusodat? a vezetékneve már megvan :)
Elegáns, sportos, kényelmes, olcsó és még kiváló minőségű is???
Igen! Kutyusok és gazdáik számára minden igényt kielégítő kutya ruházattal, felszereléssel, kiegészítőkkel rendelkezik a Mydog Mary webshop... Hogy bárki számára elérhető legyen a divat és a minőség!
Facebook-on jelöljetek be, ott megtaláltok minden információt és képet a ruhákról,kiegészítőkről.
Elegáns, sportos, kényelmes, olcsó és még kiváló minőségű is???
Igen! Kutyusok és gazdáik számára minden igényt kielégítő kutya ruházattal, felszereléssel, kiegészítőkkel rendelkezik a Mydog Mary webshop... Hogy bárki számára elérhető legyen a divat és a minőség! :-)
Facebook-on jelöljetek be, ott megtaláltok minden információt és képet a ruhákról,kiegészítőkről.
Lány kutyus, és amúgy én is gondoltam már rá, hogy esetleg a tüzelés is befolyásolhatja. Tegnap felragsztottam megint, de az a baj, hogy 2-3 napnál tovább nem marad meg a ragasztás, addig vakarja és akkor már sebesre, és kicsit el is ferdül, az meg úgy tudom nagyobb kárt okoz, mint eredményt, így leszedem, pedig minimum egy hétig nem ártana.
Sallai Gabi ragasztotta fel először, de miután láttam, hogyan kell, ezért én magam próbálkozom már vele.
Hallottam azt is, hogy nyers tojást jót tesz, de ettől én ózkodok, meg elég finnyás, rossz étvágyú, bár ha nem kajáról van szó, akkor szivesen csemegéz akár bogarat, virágszirmot, akár földet, fabarabot rág, szóval lehet, hogy a tojás is bejönne neki.
Azt nem írtad, hogy fiú/lány, de 8 hónapos kor körül van az első tűzelés és a "nagylánnyá" válás, akkor előfordulhat ilyen gond, ha egyébként gyengécske a füle... érdemes talán megint ragasztgatni picit, aztán ha túlvan a dolgokon akkor talán megerősödik majd... Ha fiú akkor nincs tapasztalatom, lehet náluk is van valami ivarérés talán ilyentájban... nálunk a családban egy Skye terrierrel volt ugyanez, 1 éves korára elég szépen áll már a füle. Tenyésztővel beszélj mindenképpen.
Attól tartok, ha 8 hónaposan nem áll a fülecske stabilan, akkor az már nem is fog :(( Manónak már 3 hónaposan állt a füle, mint a cövek. Mit mond Sallai Gabi a Happy white tenyésztő? Hívd fel...
Kérlek Bennneteket, aki tud, adjon jól bevált gyakorlati tanácsot abban, hogy mit csináljak a 8 hónapos westi kutyusomnak a fülével, ugyanis az egyik nem akar felállni, illetve volt, hogy 2-3 hétig stabilan állt, de akkor valamitől elkezdett visszakonyulni. Kap kalciumot porban (Márkus-por) meg tabletta formájában is (Pethos). Jó minőségő száraz eledelt eszik (Happy dog), mindentől függetlenül gyönyörű (Happy white kenelből), szép formájú, egészséges kölyök. Már kétszer felvolt ragasztva a füle, akkor hosszabb-rövidebb ideig állt is a fülecskéje, de aztán idővel mindig visszakókadt, pedig a szőrt is egészen visszavágtuk, hogy az se nyomja. Már egészen kétségbe vagyok esve, hogy nem fog megerősödni, az előző kutyusommal nem volt ilyen robléma, igaz Ő szegényke alergiás volt nagyon, végül is ez vitte el, igaz 11 évet élt azért, a végén nagyon nagy szenvedésekkel ment el. Imádtuk Őt, és Ő az első a szívemben. Persze ezt a lüke móka-mikit is imádjuk, mert nagyon bolondos , édes kutyi.
A segítségeteket kérném, elhatároztam, hogy összehozok egy adatbázist kutyásoknak, mostanra állt össze az űrlap illetve a mögöttes adatbázis ami talán alkalmas lesz a feladatra.
Az elgondolás az, hogy egy egész országra kiterjedő adatbázist hozzunk össze a kutyásoknak fontos helyekről, legyen az kutyafuttató, vagy állatorvos, kozmetikus bolt stb amit ismertek, szerettek vagy éppen valamiért nem javasoljátok. Ezeket az adatokat fogom aztán egy könnyen kezelhető formában publikálni, természetesen ingyenesen, bárki számára elérhető módon...
Remélem jó ötletnek gondoljátok, és ha tudtok jó helyeket amit meg akartok így osztani, vagy van további ötlet, javaslat, jöhet bármi akár privátban is...
Régen írtam ide, de rendszeres olvasója vagyok a topicnak.
Milka kutya már 7 éves. Tavaly jött ki nála is a vakarózással együtt járó allergia. Csak azt vettem észre, hogy a kocsi alá bement és vakarta a hátát olyan erősen hogy véres is volt. Plusz olyan érdekes szaga is volt a kutya bőrének. Foltokban hámosodás/varrasodást találtam rajta a hasán, oldtalán és hátán + a fülében folyamatosan barna váladék volt és állandóan rázta a fejét is.
Tavaly nyáron elmentünk a dokihoz, szteroid injekció, nizoral kenőcs és sampon, gombásodás elleni oldat stb. Kéthetente jártunk vissza és nézni kellett hogy van-e változás.
Azóta nem kap csirkét, csak és kizárólag tápot kap (rizs/bárány, rizs/hal) mellette kap immunerősítőt, ill. bőr és szőrápoló lazacolajat.
Egyszer teljesen lenyírtuk, csak a fején maradt meg a szőr (szegény fázott is), de a doki azt mondta a gomba nem szereti a napot, így letoltuk a bundáját szegénynek.
Eredmény:
A gombásodás eltűnt, a füle tiszta, jó szagú a kis vakarcs, de a vakarózás továbbra is fennáll. A doki azt javasolta, hogy kalciumos vitamint adjunk.
A bőre szine pedig rózsaszín, helyenként (a hasán) szürkébe megy át.
Én is mindig figyelem amikor fésülöm, simogatom hogy van-e valamilyen változás nála.
Én az első 3 alkalommal egy lakhelyünkhöz közeli kozmetikushoz vittem Zizut, de a 3. alkalomnál annyira elcseszte, hogy azután kerestem mást és találtam rá szerencsére Gabira. Mi is nagyon meg vagyunk elégedve vele, nagyon profi. Át kell járnunk hozzá Budára, de megéri.:)