Üdvözlök mindenkit a fórumon. Nekem egy 2004-es évjáratú Lacettim van, és olvasom, hogy a benzin etanol tartalmát megnövelik. Ez nem fog gondot okozni az üzemanyag ellátó rendszerben? Mert elég régi fejlesztésű a motor. Köszönettel Zoltán.
Autó nélkül nehéz, de nem vagyok szerelő, saját tapasztalatot írok.
Alapjáratod stabil?
Olyan jelenséged nincs, hogy adnád a gázt, de nem veszi a fordulatot a motor? Nem rángat, csak gázadásra nem reagál?
Látatlanba: a MAP szenzor környékén lehet valami, kirepedt vákuumcső, rossz potméter. De ez nem biztos, hogy ennyire megemeli a fogyasztást. De ilyen jelenséget produkál a motor üzemében.
A fogyasztás növekedés oka lehet rossz lambda szonda, túldúsít, lehet emiatt is a jelenségek egy része, de akkor lenne hibaüzenet is.
A fogyasztás növekedést okozhatja egy megszorult fék is, nem meleg valamelyik felnid?
Újkora (2005) óta mérem/írom a fogyasztását (1,4i sedan). Szinte kizárólagosan (kb. 97%) Budapesten járkálok, kifejezetten rövid utakon. Soha nem megy 9 l alá a fogyasztás. (Igaz, jószerivel állandóan, télen-nyáron megy a klíma, és sportosan vezetek.) A 7 l/100 km szerintem gyönyörű teljesítmény.
Hosszabb utakon tudok elérni 8 l körüli értékeket (nem autópályán, ott én nem járok).
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy szükségem lenne első fényszóró ellencsatira (járműből érkező csati, ami a fényszóró testbe csatlakozik). Bontókban próbálkoztam már sehol nem tudtak segíteni.
2 db-ra lenne szükségem. Esetleg tudja valaki honnét tudnék beszerezni ilyesmit, akár újan, akár használtan.