Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2554

A magoncaim már hetekkel ezelőtt megkopaszodtak (40-50db), de ez az egy elfelejtette elhullajtani a leveleit.

Azért látszik rajta, hogy nem szereti a hideget, mert a leveleit nem nyitotta teljesen szét...

Előzmény: wieder (2551)
wieder Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2553

Egyébként nálam van egy amin van levél. Nem tudom mi módon valószínű a föld csere során keveredhetett a szobai benjámin fikuszom talajához egy selyemakác mag - nem tudatos vetés - és jól elvan, Én meg sajnálom kihúzni, pedig előbb - utóbb

úgy is az a sors vár rá

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2552

Jogos, de konkrétan selyemakácra gondoltam.

Előzmény: wieder (2550)
wieder Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2551

A selyemakácok Mo-n már lehullatták a levelüket, sőt valószínű gyakorlatilag az összes lombhullató növény ami kivan ültetve a szabadba - tisztelet a kivételnek - .

Előzmény: Törölt nick (2549)
wieder Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2550

Fenyőfa?

Előzmény: Törölt nick (2549)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.29 0 0 2549

Sziasztok!

Van valakinek olyan fája, amelyiknek még nem hullott le a levele?

Lora1213 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 2548

Szia! Kár volt a szobába vinned. A selyemakác lombhullató növény, télen pihenésre van szüksége. Az első két évben szokták a fagytól óvni, de ez annyit jelent hogy fűtetlen garázsban, kamrában, pincében helyezik el a leghidegebb téli napokra. Most azt hiszi a fácskád hogy tavasz van, és ez nem jó neki.

Előzmény: Bari28 (2547)
Bari28 Creative Commons License 2010.11.18 0 0 2547

Sziasztok!

Tetszik a Fórum :D, már mielőtt vettem volna selyemakácot azelőtt elolvastam itt leírtakat, próbáltam is betartani. Ha jól emlékszem szeptember harmadik hete körül ledobta majdnem az összes levelét kedves fám, meg is ilyedtem :D szépen. Ezután bevittem lakásba, ahol egy pár hete elkezdett hajtani most már 7-8 cm -es hajtást hozott. Szerintetek mire figyeljek vele kapcsoltaban, illetve milyen gyakran adjak neki vizet?

Edobaba Creative Commons License 2010.10.19 0 0 2546
Helló Mindenki.
Még új vagyok itt. Érdeklődni szeretnék, hogy tudna-e valaki adni nekem csoki és sima selyemakác magokat. Totál bele szerettem ezekbe a növényekbe. Csak idén kezdtem kertészkedni, ezért még sok mindent nem tudok adni cserébe, de valahogy megegyezünk.
Előre is köszy
(fonix86@citromail.hu)
manhunt1 Creative Commons License 2010.10.17 0 0 2545
Selyemakácaim  eladnám 100- 150 cm-esek,sok már virágzik,3-4 évesek,1000 ft-ért.Az 1 méter alattiak 800 ft/db.az e-mail cimem:szaboa@kabel2.hu.3-4 éve saját részre vetettem,de mind kikelt és sajnálom megsemmisiteni azért ilyen olcsó.tel.:06202899781
*dog* Creative Commons License 2010.10.02 0 0 2544
Most nincs véletlenül eladó selyemakácod?
Előzmény: Aleandró (1269)
*dog* Creative Commons License 2010.10.01 0 0 2543
Szia, tőletek csak Dabason lehet vásárolni, Pesten nem?üdv.M.
Előzmény: julibrissin (2540)
*dog* Creative Commons License 2010.10.01 0 0 2542
Szeretnék vásárolni egy szép erős, egyenestörzsű selyemakácot, ha van valakinek eladó, vagy tud helyet ahol vehetnék.Nálunk a kertészertben BP.XV.nagyon kis csenevészek vannak.maria44@citromail.hu
julibrissin Creative Commons License 2010.09.21 0 0 2541
Ha nem esne hétvégén is az eső, akkor elég tartós lenne a virágzata. Sajnos a hideg esős idő hamar hazavágja a virágzatot.
Előzmény: Manócska01 (2539)
julibrissin Creative Commons License 2010.09.21 0 0 2540
Én a helyedben még lepermetezném. Ártani nem ártasz vele. Viszont, ha még szép napsütéses meleg napok jönnek kellő módon elszaporodnak a hajtásvégeken.
Előzmény: marci81 (2538)
Manócska01 Creative Commons License 2010.09.20 0 0 2539
Hurrá kinyiltak a fa tetején lévő virágok is. Sejtettem hogy ha süt a nap, akkor ő még kinyitja nekem a virágait 8-)
Előzmény: Manócska01 (2535)
marci81 Creative Commons License 2010.09.20 0 0 2538
Sziasztok!

Néhány napja kicsi sárga rovarok - gondolom levéltetvek - lepték el a selyemakácocskám hajtásának legfelső részét. Amennyit tudtam letisztítottam a kezemmel.
Szerintetek érdemes még egyáltalán permetezni ellenük? (Egy hónap múlva már úgysem lesznek levelek)
julibrissin Creative Commons License 2010.09.20 0 0 2537
Igen ez ilyenkor már természetes jelenség, mert az éjszakák hűvösek.
Előzmény: il D co (2536)
il D co Creative Commons License 2010.09.19 0 0 2536
Sziasztok!

Aktuális már, hogy hulljon a selyemakác levele?

Köszi...
Manócska01 Creative Commons License 2010.09.15 0 0 2535

Jaj nekem már megint ezek a gyönyörü csokik. 8-))

EGyszer már lemegyek a nagykerbe hozzád és élőben is meggyönyörködöm. Ide már nem vennék - mondhatnám megtelt a kert 8-)

Ahogy tavaly mondtad két hetente kapott a fa tápot, és naponta kapja a több flakon vizet.

A virágzás sajnos nem volt jó, de most elmentem amit ide irtál, és jövőre kap mindent amire szüksége van.

Ahhoz képest hogy most három vagy négy éves, hatalmas lett, három méter biztos van. a törzse is gyönyörüen megerősödött.

Csak sajnos ahogy tavaly is, idén is ugy látom hogy ő kezdi az ősz jövetelét, sárgulnak a levelek, még nem potyog de elindult a téli álom felé. Bár a tetején még vannak kinyilásra váró virágok. Ha még sütne a nap biztos kinyilnának, de sajnos megint több napos esőt mondanak.

Előzmény: julibrissin (2534)
julibrissin Creative Commons License 2010.09.12 0 0 2534
Szia!
Igen így már emlékszem. Örülök, hogy szépen rendbe jött a fád.
Jövőre légy szíves adjál neki még több tápanyagot, mert amit tapasztaltam nagyon nagy a tápanyagigénye. Virágzáshoz kell a sok foszfor, és a kálium együttes hatása.
A növekedéshez pedig elengedhetetlen a nitrogén.

Mostanában jártam egy kertészeti lerakatban, és csodálkozva láttam, hogy az egy évvel idősebb fák alacsonyabbak az én növényeimnél, és a levelei kegyetlenül néznek ki.
Nos nem csodálom, mert ezek ott már kizárólag vizet kaptak, tápanyagot természetesen nem. Ezáltal a nevelésből kikerült növények állapota, csak romlik.
Mi az értékesítés előtt szeptemberig, mindig a cserép méretéhez, űrtartalmához viszonyítva megfelelő mennyiségű Osmocote tápanyagot helyeztünk a földbe az értékesítés előtt. Mindegy ki vásárolta meg a növényt. Ezt azért gondoltam így, megoldani, hogy a növényeink állapota míg a vevő kertjébe nem kerül addig is megfelelően fejlődjön. Mostanra tényleg kiforrott, hogy hol, hogy érdemes tartani, és nevelni ezt a fajta akácot.
Sok sikert a neveléshez mindenkinek.

Előzmény: Manócska01 (2530)
wieder Creative Commons License 2010.09.11 0 0 2533
Próbálom megosztani a tapasztalataimat, hogy így látatlanban is segítsük egymást, mivel Én is nagyon sok hasznos tanácsot kaptam már itt.
Előzmény: marci81 (2531)
wieder Creative Commons License 2010.09.11 0 0 2532
Szívesen.
Szerintem nem érzékeny különösebben a talaj ph értékére. Nekem van a kertemben több magnolia, japánjuhar amik a savanyú talajt szeretik kimondottan, a rododendronokról nem is beszélve, ezeknek rendszeresen savanyítom a talajukat. A selyemakácoknál nem tapasztaltam, hiánytüneteket. A csokinál lévő sárgulás is - ami szerencsére az idén már egyáltalán nem volt - a rendszeres öntözés hiányára fogom.
Mindenesetre, biztos nem teszel rosszat - Én is raktam - ha a tavaszi kiültetéskor keversz savanyú tőzeget a földjéhez.
Előzmény: magixx (2529)
marci81 Creative Commons License 2010.09.11 0 0 2531
Igazad van, még van ideje, és úgy vettem észre, hogy ezen a héten már kezd felfelé haladni a fásodás :-))
Így talán csak a vessző vége fog elfagyni, de igazad van, valóban már sokkal erősebb, vastagabb a szára, mint tavaly! :-))
Előzmény: wieder (2516)
Manócska01 Creative Commons License 2010.09.11 0 0 2530

Szia és rám emlékszel? Vagyis a fámra?

Megfogadtam én is minden tanácsodat, és gyönyörü nagyra nött. Amiről juliusban panaszkodtam hogy sárgul, és potyog le, az az a levél volt ami a juniusi esőzésben megfázott.

Azok lepotyogtak, és helyébe is nött új, gyönyörü sok levél és ágacska. És idén először van rajta egy picike magtok, Még zöld, de látom hogy két kis mag van benne, remélem a vihar nem fogja leverni.

Sajnálom hogy ilyen korán jött a hideg meg az eső, még szerettem volna egy kicsit gyönyörködni a sok szép zöld növényben ami van a kertben, de ilyen idő mellett nem sok esély van rá.

Előzmény: julibrissin (2524)
magixx Creative Commons License 2010.09.11 0 0 2529
Köszi!

Én is megfigyeltem, hogy jobban szereti a vizet mint a normál változat, ha nem locsoltam kánikulában naponta, ki sem nyíltak a levelei. Mióta rendszeresen öntözöm 1-2 naponta és kapott tápsót + micramid lombtrágyát (méretéhez képest) hihetetlen gyorsasággal kezdett nőni, szinte naponta hoz új levelet, kár, hogy vége a nyárnak.

Azt lehet tudni, hogy talaj ph-ra érzékeny-e, mert nálunk meszes a talaj (hogy mennyire, azt nem tudom, majd meg szeretném mérni...)?
Előzmény: wieder (2528)
wieder Creative Commons License 2010.09.10 0 0 2528
Magixx!
A csokik tartásához annyi tanácsot mindenképpen elmondok - amit Én is julibrissintől tanultam meg és nagyon bevált - hogy rendszeresen kell locsolni a kielégítő fejlődéshez és akkor nem fog sárgulni és nem fogja hullajtani a leveleit. Nekem az első évben gyakorlatilag semmit nem nőtt és hullottak a levelei, majd miután telefonon beszéltünk, ezt követően kezdett beindulni. És még annyi, hogy szereti a sok vizet, de megfigyelésem szerint a pangó vizet nem szereti, vagyis, ha nagyon kötött a talajod, akkor a tavaszi kiültetéskor, jó mély gödröt ássál neki - kb. 1 méter mélyet és a visszatemetett földhöz keverjél legalább 2 vödör homokot.
A hagyományos zöldeket csak a nagy melegben locsoltam, de a csokit azt nyár végéig folyamatosan 2-3 naponta.
Előzmény: magixx (2517)
wieder Creative Commons License 2010.09.10 0 0 2527
Mindenképpen csak tavasszal metszd meg.
Előzmény: kulcsluk (2526)
kulcsluk Creative Commons License 2010.09.10 0 0 2526
Kedves Wieder!
Köszönöm a jo tanácsot!:)
Visszavágom,csak még annyit irj meg,hogy tavasszal tegyem?
wieder Creative Commons License 2010.09.10 0 0 2525
Akkor az egyszer találkoztunk és elég sok "csoki" csemete volt a kertben, gondolom mind elkelt még abban az évben, ezért abszolut nem vártam, hogy emlékezz rám.
Minden esetre köszönöm, nagyon figyelek rá, frekventált helyre került a kertemben.
Előzmény: julibrissin (2524)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!