Sziasztok!
Ide várunk minden olyan rajongót, akit érdekelnek az NFL és a College Football eseményei.
Az eddigi NFL-es topic új néven "Budapest Wolves" fut tovább, és elsősorban a Budapesti Farkasok amerikai focicsapat életével, és történéseivel foglalkozik.
GO FIGHTING IRISH, GO PACKERS!!!!!!!!!!!!!
Az egyetemi foci helyszíni nézőszámát, tévés nézettségét az tartja fent, hogy helyben sok embernek kötődése van. Ő járt oda, vagy valamelyik családtagja, esetleg próbálkozott a játékkal, de végül kiselejtezték. Buli, ahová ki lehet menni találkozni a spanokkal. De ugyanez a profi baseball is. Ott sem a sportérték viszi az üzletet, hanem a társadalmi kapcsolatok építése.
Nézd engem érdekel a NASCAR cup alatti másik két nagyobb kategória is, oké a szinvonal más de autóverseny, gondolom sokan az NCAA-hoz is igy álnak nem nfl de hasonlit.
Wolvesban volt játékos, aztán edző is volt, de lehet még most is az, pontosan az életútját nem követem, csak amiket így elcsöpögtetett hébe-hóba
Amúgy a múltkori kérdésedre: NCAA semmilyen szinten nem éri meg szerintem az Arénának. Egyszerűen próbálták meglovagolni az NFL sikert. Igazándiból van egy (szerintem) szűkebb hardcore réteg akik imádják az egyetemi focit. Én értem, hogy egy egyetemi csapat fix marad, olyan nem lesz, hogy átköltözik egyik városból a másikba, de azért tetszik, nem tetszik mégis a 2. vonal. Hangulatilag oké, de a színvonal egy fokkal gyengébb mint az NFL. Sőt ha megnézek egy army-navy meccset, ott kb 5-tel gyengébb :) A draft meg egy külön műsor. Emberek képesek több órákat rászánni, hogy prospecteket nézzenek, aztán hisztizzenek ha a csapatuk nem azt húzza aki nekik tetszik.
getlele: Höri miért nem volt képernyőkompatibilis?:)
Ha már Sanyi , neki mi köze az amerikai focihoz?? Még most az NFL alatt is néha mondja, hogy a baseball-t nem csinálja de az amerikai focit itt magyarországon igen, vagy ilyesmi, de én nem értem ezt.
(OFF: az MLB-nél is tudható, hogy Bartha Zoltán melyik csapathoz húz, és aZ Is, hogy Sanyi, hova. Talán Haraszti Ádám ilyen feltünően nem hangoztatja mint ők)
"Höri meg nem volt egy tévékompatibilis arc)" ilyen szaki van az MLB közvetitésbe is aki nem igazán való egy élő müsorba....
Hát igen, de ezt a képességét még 10+ év után se tudta levetkőzni magáról, amikor már bőven nem rétegsport volt, akkor is ment minden meccsen a "4 kísérletből kell 10 yardot szerezni", szerintem a Buday-Bencsics páros kivételével meg a szakértőik se voltak annyira extrák (Sanyi abból élt, amit 2008-ban megtanult, Gyula azt se tudta milyen rendezvényen van, Höri meg nem volt egy tévékompatibilis arc).
Régen olvastam 1 interjút Faragóval ezt a részrehajlást nem is tagadta, de valami olyat mondott, hogy ez az NFL akkor még annyira új és ismeretlen volt a tv-be, hogy úgy érezte megengedheti, magának, hogy a nézők érezzék nem semleges a témában.
Ő elvileg annó az NFL miatt ment el az MTV ből a sport tv-be. Igen voltak hibái de az, hogy lelkesedett, hogy tényleg értette a sportot stb az tagadhatatlan és ez volt a varázsa a közvetitéseinek szerintem.
FR tök jól nyomta, én szerettem, hogy felkészült sok mindenben, a közvetítési stílusa sem volt rossz, örültem, hogy laikusként úgy "kellett" ismerkednem az egész miliővel, hogy ő közvetített. Egyetlen óriási szakmai hibával: nagyon érezni lehetett kit utál, vagy kit nem.
Ott Ricsi vitte a hátán, és az szerintem a legtöbbünkek már maga élmény volt ahogy Faragó Ricsi "eladta". Bár olvastam anno, olyan véleményeket, hogy az utolsó 1 pár évben már érezni lehetett Ricsin, hogy belefáradt már nincs az a lelkesedés az a tüz mint az elején. (ezt én is éreztem)
Hát, elég fontos lehet nekik, mivel anno még a galaxy4en ezzel kezdték az amerikai focit.
A sporttvnek az nflen kívül meg sosem létezett más amerikai foci és szerintem azt is elég szarul kezelték. Bár nyilván a nosztalgia megszépíti az emlékeket, de pl tök gáz, hogy egy normális stúdiós műsort ott sosem kapott az nfl.
Ez az NCAA mennyire éri meg vajon az arénának? Onnan jutott eszembe , hogy a sport tv kb majdnem 20 évig adott nfl-t, de nekik ez az egyetemi foci eszükbe se jutott.
https://bowl.hu/oda-a-college-footballhoz "A való világban te nem öltözhetsz be őslakos indiánnak és dobálhatsz égő dárdákat. A college footballban az oktatásodat is fizetik érte. A CFB a világ legnagyobb “bennfentesek klubja”, egy sport túl sok ostoba, félelmetesen szórakoztató hagyománnyal. Igen messze a járt utaktól. Az egész zavaros és abszurd. Nonszensz. Csodálatos. Mindig változó, ám sosem változik."
Az utánpótlás minden sportban egy piramis. Alul vannak a legfiatalabb korosztályok, amelyek a legnépesebbek. Ugye, minden épkézláb gyerek sportol valamit. Aztán egyszer az egyre idősödő korosztályba már nem fér be. Legfelül pedig marad a szűk elit. Ugyanez van az amerikai fociban. Nagyon sok egyetemi csapat van, ennyi profi játékosra nincs szükség, és a korosztályok is összetorlódnak.
Na jó, de igazából akkor még semmilyen rájátszás sem volt és volt egy ugyanolyan széles réteg, amelyik a hagyományok megcsúfolásának tartotta a rájátszás ötletét.
Nagyjából jól leírtad, de a rájátszást nem nagyon szokták kihagyni, NCAA-bajnoknak lenni azért még mindig egy óriasi eredmény egy játékos karrierjében. A bowlokat, amiknek már nem nagyon van sportértéke az utóbbi években tényleg kihagyják esetenként.