Keresés

Részletes keresés

azul Creative Commons License 2006.01.30 0 0 4546
Akkor ki kell ábrándítsalak, a jobb oldalhoz a bal, a balhoz a jobb tartozik.
Előzmény: Törölt nick (4544)
petike23 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 4545

Helló Zorro,

"Nem, hanem logikai úton és intellektuálisan gondolom át a kapott infokat, minden körülményt mérlegelve."

én pedig pont ezt hiányolom a gondolkodásodból, t.i. hogy logikusan átgondold a kapott információkat.

Előzmény: Törölt nick (4543)
Jablko Creative Commons License 2006.01.30 0 0 4542

A bölcsességet csak önfejlesztés által tudjuk elérni.

Tehát önfejlesztés = légzés. Ez elég szegényesnek tűnik, ebből én nem kérek.

Nem lehet, hogy csak légzéssel kicsit hosszú ideig tart ez a folyamat? Te mikor kezdted és meddig jutottál a légzés segítségével?

logikai úton

Kilogikázod, hogy miben kell még fejlődnöd? És ha rossz a logikai felépítés?

Előzmény: Törölt nick (4538)
petike23 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 4541

"Most olvasom, hogy a desztillált víz egy kiskanál szőlőlével vagy citromlével milyen egészséges. Én eddig úgy tudtam, hogy a desztillált víz csak addig desztillált víz, amíg valamit nem adunk hozzá, és amikor már beleteszünk valamit akkor már nem az, most akkor tévedtem?"

A desztillát víz abban különbözik a csapvíztől, hogy nincsenek benne az oldott sók.

A gyümölcslevekben igencsak vannak oldott sók, tehát nincs sok értelme gyümölcsléhez desztvizet adni.

Előzmény: orlanda (4479)
azul Creative Commons License 2006.01.30 0 0 4540
Úgy tűnik ebből a leírásból, mintha mazdaznanéknak a tüdeje bírna a kpi funkcióival. Tulajdonképp miért olyan fontos a légzés? Mármint alapvető funkcióján kívűl. Hol láthatom a különbséget (nem helyileg) egy légzőgyakorlatot végző és egy szimplán csak levegőt vevő ember között?
Rorimack Creative Commons License 2006.01.30 0 0 4539
Ez lehet magyarázat, de hogy nem biológiai, az biztos... ;)
Vik 23 Creative Commons License 2006.01.28 0 0 4536
Vigasztaló, hogy így gondolod.
Előzmény: Jablko (4535)
Jablko Creative Commons License 2006.01.28 0 0 4535

pedig borzalmasan nehéz volt neki.

Te látod így. Ő a szeretetedben élt. Más nem létezett számára. Hiszem, hogy nagyon-nagyon boldog volt pillanatnyi földi létében melletted.

Előzmény: Vik 23 (4532)
Jablko Creative Commons License 2006.01.28 0 0 4534
Erre keresem én is a választ. Megfoghatatlan, talán azért, mert a válasz inkább egy érzés, a szívünkkel érezhetjük, gondolatainkkal nehéz definiálni. Honnan jön a bölcsesség? Milyen tartalmak fejlesztik ki bennünk?
Előzmény: azul (4533)
azul Creative Commons License 2006.01.28 0 0 4533
Mit jelent bölcsnek lenni?
Előzmény: Jablko (4531)
Vik 23 Creative Commons License 2006.01.28 0 0 4532
Nem könnyű kérdések ezek.
Szerintem lehet bölcsnek születni is, de ez nagyon ritka dolog. Az én halálos betegen született kislányom például bölcs volt végtelenül. Bámulatos türelemmel és derűvel élte a maga kis életét, pedig borzalmasan nehéz volt neki.
Ezért azt gondolom, hogy van akit a szenvedés bölccsé tud tenni például. Persze egyáltalán nem mindenkit. Tapasztalataim szerint a legtöbb embert inkább gonosszá teszi, ha szenved. Sajnos.
Előzmény: Jablko (4531)
Jablko Creative Commons License 2006.01.28 0 0 4531

És a bölcsességet hova soroljátok? Azzal lehet születni? Vagy inkább az élet során növekedhet bennünk? És minek a hatására lesz valaki bölcs?

A.

Előzmény: Vik 23 (4528)
Vik 23 Creative Commons License 2006.01.28 0 0 4530
Sajnos magam is tapasztaltam, hogy a kiemelkedő intelligencia nem mindig jár együtt egyéb kiemelkedő személyiségvonásokkal. Sőt!
Sokkal többet ér egy átlagosan értelmes, de emberi embert, mint egy szuperintelligens antiszociális alak.
Előzmény: azul (4529)
azul Creative Commons License 2006.01.28 0 0 4529

Ez is igaz, viszont az általad említett példa már nem az egészséges populációt gazdagítja többnyire. Ők egyébként eszembe se jutottak, pusztán arra gondoltam, hogy az intelligens emberek ritkán élnek tudás- és adathalom nélkül, viszont előfordul, hogy hiányzik a személyiségükből egynémely hasznos vonás.

Előzmény: Vik 23 (4528)
Vik 23 Creative Commons License 2006.01.28 0 0 4528
Én tudás alatt véletlenül sem szellemi fejlettséget értek, hanem azt az információ-, tény- és adathalmazt, amit az ember az élete során beprésel a fejébe. Szerintem egyáltalán nem biztos, hogy a nagy tudásanyag okossággal és intelligenciával is párosul. Megtanulhatja valaki például a világ összes telefonkönyvét kívülről, aminek következtében ugyan iszonyú sok adatot fog tudni, de se okos, se intelligens nem lesz tőle. Szerintem az okosság és intelligencia nagyrészt velünk született dolog.
Előzmény: azul (4527)
azul Creative Commons License 2006.01.28 0 0 4527
Ha a tudás alatt valamiféle szellemi fejlettséget értünk, akkor talán én is.
Előzmény: Vik 23 (4526)
Vik 23 Creative Commons License 2006.01.28 0 0 4526
Azzal tökéletesen egyetértek, hogy a tudás és az intelligencia nem ugyanaz.
Előzmény: azul (4520)
azul Creative Commons License 2006.01.28 0 0 4525
Ááá, nem a mosolyommal sikerült kivívni, sőt még csak nem is a fakanállal, de majd kipróbálom a módszered ha egyszer ilyen babérokra vágyom.
Előzmény: Törölt nick (4523)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.28 0 0 4524

" Írdd felül nekem mondjuk egy 90-el száguldó mozdony tehetetlenségét, azzal szemben állva"

LOL :-))))))))))

Ez lenne a következő lépés az éjszakai temetőjárás után?

Előzmény: azul (4470)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.28 0 0 4523

"Azt hiszem nekem ez elég is, egy ismerősöm szerint így is félig-félisten vagyok, egy másik szerint meg egészen fél."

Sztem, ha szépen rámosolyogsz, akármelyik pasinak lehetsz egészen istennő :-)))

Előzmény: azul (4485)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.28 0 0 4522
Megkérdeztem: nem emlékszik.
Előzmény: Törölt nick (4461)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.28 0 0 4521

Az egész azzal kezdődik, h a pránázás egyáltalán nem ajánlott mkinek, mert egy csomó embernek valóban helyből veszélyes, de még a többieknek sem sétagalopp.

Előzmény: Vik 23 (4458)
azul Creative Commons License 2006.01.28 0 0 4520
Nekem van egy ultrafutó ismerősöm és nagyon intelligens, persze már futó léte előtt is az volt. Lehet, hogy nem a futók lesznek okosak, hanem fordítva, az okosak előbb-utóbb futni fognak. Másrészről mint mondta volt Z, az intelligencia és a tudás nem ugyanaz.
Előzmény: Vik 23 (4512)
Vik 23 Creative Commons License 2006.01.28 0 0 4519
Ha ilyen fontos a légzés a szellemi fejtettség szempontjából, akkor mostantól iszonyú beképzelt leszek, mert futó ugyan nem voltam soha, de valószínűleg szerencsés genetikai örökségem és kajakos múltam következtében a légzési kapacitásom mérések szerint duplája egy átlagos nőre jellemzőnek, szóval én piszkosul okos bírok lenni. Csak jól titkolom.
Előzmény: tigristomi (4517)
tigristomi Creative Commons License 2006.01.27 0 0 4518
Gangesz vizet. Vagy az india? :)
Előzmény: azul (4487)
tigristomi Creative Commons License 2006.01.27 0 0 4517
Csak kozbe szolok ....
Az, hogy vki ilyet ir, hogy a futok egeszsegesebbek, mert a levegobol beszivott prana frissitoen hat, es a futok ugye kapkodjak a levegot, ez a felinformaciok tovabb kombinalasabol adodik.

Ha Hanish vilagosan el tudta volna magyarazni az irasaiban a joga ertelmezeset, amibol ki van ragadva a mazdaznan, akkor ilyen kijelentesek szerintem nem hangozhatnanak el mazdaznan kovetoitol.

A prana tenyleg jo hatassal van az emberre, ha tud aramlani az energia vezetekeken, a nadikon. Huuu, materialistak keretik a fuluket befogni.
Az, hogy vki sok levegot vesz, annak meg nincs koze ahhoz, hogy a nadik ki vannak tisztitva. Plane egy futonal, aki nem mozgatja ugy at a testet.
Ha mar ilyen elmeleti dolgokat veszunk, akkor szerintem egy sporttornasz, aki minden iranyban rugalmassa es edzette teszi a testet, es ezaltal az energia rendszeret is atfogobban stimulalja, mint a jogaban ugye az aszanakkal, az sokkal jobb eselyekkel indul olyan eredmenyek eleresere, amit a joga tudatossagot novelo haladobb fokozata ad, mint egy futo.

Vagy akar egy uszo is, aki automatikusan megtanulja a teljes joga legzest, plussz a legzes visszatartast, ami ugye szinten elofordul a pranayamaban.

A magasabb tudatossagot es a tisztabb elmet nem a legzes, es a prana adja, hanem a kitisztitott energiavezetekeken keresztul aramlo energia.

A joga azonban azzal tobb a sporttornanal, es az uszasnal, azzal hogy az egeszseges testet meg mas eszkozokkel is tamogatja.

Ha mar sportoknal tartunk, egyebkent en ugy hallottam, hogy az uszas az egyik legegeszsegesebb sport. Masreszrol en a tornat tartom a sportok csucsanak, ami egyszerre kovetel meg a sportolotol erot, hajlekonysagot, es koordinaciot.

Azonban az olyan kijelentesektol tartozkodom, hogy melyik sport adja a legtisztabb elmet. Vagyis, hat, hmm, talan a sakk?? :)

Tomi

Előzmény: Vik 23 (4512)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 4516
Ez 10pontos volt. :)
Előzmény: azul (4470)
tigristomi Creative Commons License 2006.01.27 0 0 4515
A böjt éppen arra jó tapasztalás, hogy mi történik, ha megpróbálsz a "práná"-ból (csak magadat tisztítva) megélni.

A bojt az nem pranan eles. Ezert nem bizonyit semmit sem.
Előzmény: Törölt nick (4508)
tigristomi Creative Commons License 2006.01.27 0 0 4514
Rendben.
Előzmény: Törölt nick (4501)
tigristomi Creative Commons License 2006.01.27 0 0 4513
Szia! Azt irtad, hogy 1 nap bojt egy ev karos hatasait semlegesiti egy egeszseges embernel. Ezt tulzasnak tartom. Szvsz.
Előzmény: Törölt nick (4509)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!