Nem hallottam, hogy a franciák Asterixet és Obelixet franciagyalázásként értelmeznék... pedig nem valami IQ-bajnokként tünteti fel a gallokat...
Sokkal rosszabb, ha túl komolynak szánják a mondnaivalót, aztán a fennséges átfordul nevetségesbe.
Ott vana tizedes mega többiek, betegre röhögjük magunkat rajta és mindenki tud idézni a filmből, de érezni azt is,hogy szörnyü időszak lehetett.
Csak nem gondolod, hogy a Jobbik nem tart titkos, premier előtti vetítéseket?
Jobb helyeken az ilyet "csapatépítés"-nek hívják.
Igaz, ők nem filmet néznek, hanem inkább jól berúgnak:)
"Én elhiszem, és magam is sajnálom, hogy egyetlen normális jobbos humorista van, akin nevetni is tudok, ő pedig Sándor György."
Na jó, ez a mondat helyesen így nézne ki:
Én elhiszem, hogy a másik oldalon jelentős frusztrációt okoz, és magam is sajnálom, hogy egyetlen normális jobbos humorista van, akin nevetni is tudok, ő pedig Sándor György.
Már el is képzeltem: Lezsák megírja, Koltai megrendezi, Franco Nero néz üveges szemekkel a semmibe, rettentő humoros lesz:)
Humort mindenki abból csinál, amiből akar, vagy tud. Szerencsére ott még nem tartunk, hogy Herendinek előírják a filmje témáját.
Bár ha a Jobbikos gondolatrendőrség jut valaha hatalomra, még megérhetjük.
Én elhiszem, és magam is sajnálom, hogy egyetlen normális jobbos humorista van, akin nevetni is tudok, ő pedig Sándor György. Nota bene, az írásait rendszeresen közli a Hócipő...
Ha rossz film, akkor majd kevesen nézik meg.
Mellesleg a Monty Python's Flying Circus-t anno a BBC adta, pedig ha ott lenne Jobbik, akkor nyugodtan nevezhette volna angol-, illetve keresztényellenesnek.
A filmet egyébként Herendi Gábor rendezte, aki a Valami Amerikát is.
Még nem látta, csak tudja, hogy magyargyalázó. Úgy szoktatok véleményt mondani, hogy nem is tudjátok miről van szó. :-))
Axióma, magyargyalázó amire Ti azt mondjátok és kész.