Az is igaz,hogy a korhazban nemigen voltam ehes.Viszont en meg annyit nem ittam,mint ott.Ha a 4 nap alatt nm ittam meg 20 liter gyumolcslevet,egyet sem.Otossevel hoztak a latogatok.Semmi mast nem kivantam.
Nálunk zöldborsó főzelék sült virslivel. A gyerek aznap éjjel buki-nyuszi volt a PIC-en, alig kaptam szivrohamot, mikor megtudtam. Hálistennek kiderült, hogy mi okozta. De kaptunk egyszer túrót fél lilahagymával is... :)
Az elsonel minden eveskor mertem.A masodiknal hetente, a harmadiknal az agy alatt volt a merleg.Mert ugye a vedono azt mondta,muszaj kivenni a kolcsonzobol,mert az kell.Legyen igaza.Aztan leporoltuk es visszavittuk.:))
Es ez a legjobban evo gyerekem.
Mar elirtam,de annyira tetszik,hogy leirom megegyszer a szerintem legjobb Murphy-t.
Az elso gyerek,ha leejti a cumijat,anyuka kifozi es visszaadja.
A masodiknal csak lenyalja
A harmadiknal a kutyat kuldi erte.
Es meg egy:Minden anya testi fogyatekos,akinek csak ket keze van.
Erről, hogy fontos tudni, mennyit evett, az jut eszembe, hogy én meg vagyok győződve, azzal szúrtam el a gyerek későbbi evését. Mindig méricskéltem, evés előtt, evés után, ha nem találtam elegendőnek, még visszaraktam mellre egy kicsit. Azt hiszem, ezt nem kellett volna, valahogy mintha a gyerekben kialakult volna, hogy muszájból kell enni, hogy mindig figyeli valaki, hogyan eszik és mennyit, most már nyolc éves, és azóta is elég pocsék evő (mondjuk, amit szeret, abból fogyaszt rendesen, de különben csak nyammog, és rettentően válogatós!) Ha még egy gyerekem lesz, mérleg nem lesz a lakásban, az biztos, rábízom, hogy mennyit akar enni...
Amúgy én is a mellből szoptatás mellett szavazok, már csak a kényelem miatt is. Utáltam fejni, hamar le is szoktam róla...
En is inkabb szoptatnek.Miert olyan fontos tudnod,hogy mennyit evett?Ugyis latod,hogy eleg-e neki.Jobb a mellednek is azt gondolom,mert masfajta ingert kap a szopastol,mint a fejestol.Raadasul szerintem kevesbe maceras.Nem kell melegiteni,stb.Biztos nem lesz sem tul hideg,sem tul meleg.Az osszebujasrol meg nem is beszeltem
Nekem anno azt mondták szülés után a kórházban, hogy ne egyek puffasztó ételeket. Aztán a császárom harmadnapján kelkáposztafőzelék volt a kórházi kaja. :-))
Én ettem babot, lencsét, káposztát, mert sajna hozzátartoznak az életemhez, az én lányomnak nem volt tőle semmi baja, de egyetértek az előttem szólóval: ki kell próbálni. Ha fáj tőle a hasa, nem érdemes próbálkozni vele.
györgyi, először is, mekkora a manód?
1. puffasztós kaja. lehet enni. ha bírja a babád. nem a kposzta megy át ugyi a tejbe ;-) hanem az a vegyület, ami a mamának is, abának is puffadást okozhat. ezért egyes babáknak fáj_hat_ tőle a hasuk. de nem biztos. tehát egyesével érdemes kipróbálni.
2. ha a kajától fájt a hasad, akkor ld az 1-t. amitől neked fáj, lehet, hogy a manónak is fájni fog. de lehet, hogy nem. _én_ szoptatnék...
3. jól értem??? egyszer szoptatsz, a többi alkalommal fejsz és cumisüvegből adod a babának??? hát mit mindjak erre :-( nem értem miért jobb ez így, az oké, ha rá vagy kényszerítve, mert mondjuk a manó nem tud, nem akar szopni. de ha igen, mirét nem szoptatsz inkább? a babád, annyit fog enni, amennyire neki szüksége van. a hosszútávú fejés nem tesz jót a cickónak, pl ödémás lehet tőle. a tej mennyiségének sem tesz jót, sokkal nehezebb fenntartani a tejtermelést, követni később a baba megnövekedett igényét, mint a szopival. a cici a szopihoz van kalibrálva :-) én a szopira bíztatlak! fejni csak akkor fejjél, ha muszáj! vagy ha megnyugtat, akkor pluszban, szopi után...
Nem tudom, hogy ez olyan topik-e, ahol lehet kerdeseket feltenni a szoptatasrol. (mert latom, hogy maskepp indult)
Lenne egy par kerdesem:
1. Szerintetek lehet-e enni "pufasztos" eteleket (kaposzta, bab, stb.) szoptatas alatt vagy nem? A korhazban azt mondtak, hogy lehet, mert az egy regi informacio, hogy nem lehet, mert atmegy a tejbe. (vagyis azt mondtak, hogy mindent lehet enni, amit elotte ettunk)
2. Ha faj a hasam, es rosszul erzem magam, akkor szoptathatok-e? (Tegnap a borsofozelektol nagyon rosszul voltam, es dilemmaztam, hgoy odaadjam a lefejt tejet, vagy kiontsem, es adjak tapszert inkabb)
3. Szerintetek helyes-e a tejet lefejni (elektromos Medelaval), es ugy odaadni a babanak? (csak hajnalban szoptatok, mert akkor mar sok tej van, es ekkor egyszerubb, mint melegitgetni, meg sokszor ejszaka nincs is lefejt tej a hutoben) Nekem ez igy jobban bevalt, mert gyorsabb, es tudom, hogy a baba mennyit eszik.
Na nem kell halalra dicserni,magamtol sosem jottem volna ra.De ugye a jo pap is holtig tanul.Legkozelebb mar en tudni fogom.De lehet,hogy elfelejtem es megint meg kell kerdezzelek:))
Nálam is ilyen hülyén megy a fórum, egyszerűen képtelenség frissíteni, nem a te gépedben van a hiba... volt már így, pár nap alatt remélem rendbehozzák a nagyokosok.
Lanyok,nektek is olyan hulyen megy a forum?A tartalomjegyzekben tegnap esti az utolso hozzaszolas,ha belemegyek talalok egy-egy mait is.Nem ertem az egeszet.Azon is csodalkozom,hogy egyaltalan elment a hsz-om.
Az en lanyom meg kozolte az oviban,hogy " je,anya is ilyen poharbol issza a palinkat"
Nem ertettek,miert neznek ram olyan furcsan delutan:))
Nem tudom honnan vette,mert egy jo kis sor vagy bor meg csakcsak,de a palinkat eletemben nem tudtam meginni.
Ja es a strandon nem volt semmi hideg udito,ezert vettem egy kis uveg sort.A gyerek.."de anya,ilyet csak az apa szokott"
Probaltam rabeszelni,hogy szokjon hozza a gondolathoz:))
Valoszinuleg az en gyerekeim valahogy visszamaradhattak a fejlodesben,mert nem kakiztak.Bar a legkisebb meg megcafolhat:)
ezekkel az aranykopesekkel meg az a baj,hogy azt hiszi az ember,annyira jo,hogy sosem felejti el.De sajnos en egy csomot elfelejtettem:((
Az se volt semmi, mikor a 2 éves lányomat hoztuk haza a bölcsödéből, tömött buszon ültünk egy kettős ülésen, melletem a férjem, ölemben a gyerek, és a lányom éppen egy dugót - mikor minden szó tisztán hallatszott - használt fel arra, hogy lelkendezve elmesélje hogyaszondja: " Mama, képzeld a bölcsiben a fiúknak fütyije van, mert fiúk! Az ovónénik mindig fogják a fütyülőjüket, ha pisilnek! Papa te is fiú vagy? Mama te is fogod pisilés közben a fütyülőjét???"
..
Szegény férjem vérvörösen bujt a galérja mögé, és csak valami olyasfélét bírt kinyögni, az utazóközönség fojtott viháncolása közepette, hogy "nem, én már nagy fiú vagyok..." :-DDD
Akkor én sehol nem vagyok, engem csak lepisilt a fiam, viszont szinte minden egyes pelenkacserénél. :) Emlékszem, mikor legelőször kellett tisztába tennem a kórházban, hát teljesen leizzadtam, mert a nővérke ezt az instrukciót mondta: hát leveszi róla a piszkosat és ráadja a tisztát - majd otthagyott, elment etetni a többi babát. Szóval kibontom valahogy az angol pólyából, rájövök arra is, hogy működik a pelenka, lehajtom, és valami brutális mennyiségű magzatszurok néz velem szembe, ráadásul gyermekem további adagot nyomott ki épp abban a szent pillanatban is. Döbbenten nézek, hogy most mit csináljak, egy mellettem szoptató anyuka segit, hát hajtsd vissza addig, amig befejezi. Jó, visszahajtom, dobolok az ujjaimmal, mintha a vécé előtt állnék sorba, megint lehajtom a pelust, kakilni már nem kakil, de ebben a pillanatban nyitja meg a slagot, és tökéletes pontossággal talál be a köntösöm ujjába. :) Na, innentől kezdve lettem vidám, ezután már mi bajom lehet? :))
Az mennyi plusz pontot ér, ha én a kezdetekben rendszeresen pelenkahelyettes voltam? Ugyanis a kislányom kizárólag pelenkacsere közben volt hajlandó kakilni, és ugye ismeritek annak a színét és állagát?? :o) Volt, hogy többször is átöltöztem egy nap, és a szőnyeget is rendszeresen súrolni kellett.
De ugyanez a beviteli nyíláson is működik, amikor főzelék evés közben teli szájjal tüsszent... ugye nem kell részleteznem :o)))))
Az én gyerekeim se ettek még kakát, bár a fiam már dugdossa a kezét a pelusába...
Az unokahúgom, meg az unokaöcsém viszont egyik reggel nagyon csendben voltak, a nagynéném arra ment be a gyerekszobába, hogy a fia kivette a lánya pelenkájából a kakát, és jókedvűen gyurmáznak... szép gyurmás volt már mind a két gyerek, meg az egész narancssárga(!) padlószőnyeg, ő is nagyon jókedvű lett tőle ;o)
Én egyszer lent hagytam a babakocsira akasztva a telefonom. Megcsörgettem a pároméről, nem szól sehol. Apa kint cigizett a gangon, és 4 emelet magasból meghallotta, hogy a babakocsi-tárolóból jön a hang...
Hány pontot ér az, ha a gyermek éjszaka mellédmászik és a derekad alá pisil? Majd később miután átghúztad az ágyat a párnádra? Rendszeresen? :-DDD
Ha benne áll a kádban és belekakál? Te meg először - mint ökör - valami szitát keresel, hogy kihalászd, és csak utána jut eszedbe, hogy le kell ereszteni a vizet, utána ki tudod szedni?:-)
Ha bilizés közben míg nem nézel oda maga mögé nyúl és az egész adagot a kezében tartott Babar és a Télapó könyv közepébe rakja, majd összehajtja a könyvet? (Ami később nem fér bele a szemétledobóba?) :-)