Posza hol van most? Vasas vagy kulfold? Az erdekes lesz ha Waltner visszajon. Masodosztalyu volt amikor elment kozben megjarta a vilag egyik legjobb csapatat is es ujra masodosztalyba csuszva jon vissza hozzank. Amugy en nem banom ha jon, nem olyan rossz jatekos mint amilyen rossz idenye volt most.
Igen! Szerintem is sokkal több gyengébb csapat van a mezőnyben, mint mi. Ha kijön a lépés, esetleg a bírók is korrektebbek sokkal jobb helyezést érhettünk volna el. De szvsz. sem fenyegetett bennünket komolyan a kiesés!
A jövővel kapcsolatban vannak aggályaim:
- ki pótolja a távozókat?
- meglesznek-e az anyagiak a következő évre?
Ettől függetlenül, csak gratulálni tudok a csapatnak az egész éves teljesítményéhez!
Elég sokat láttam élőben a csapatot az idén, de meg sem fordult a fejemben, hogy kieshetünk. Sokszor a rossz szériák alatt is látszott, hogy csak nüanszok hiányoznak a sikerhez. Tavasszal hoztuk a papírformát - a Vidi-meccs kivételével, mert arra én sem számítottam -, és ez elég is volt a habkönnyű bennmaradáshoz. Jövőre szvsz megint nem lesznek kiesési gondjaink: nekünk kifejezetten előny, hogy a REAC maradt benn, nem a Vasas. Plusz a Paks-Vác-Pécs triótól sem várok túl sokat.
Mivel mindig úgy véltem, hogy a feljutás utáni második élvonalban töltött szezon nehezebb, mint az első, így összességében nekem a REAC elleni meccs eredményétől függetlenül pozitív a kép, bár a 8-22. fordulók között inkább csak a REAC és a Pápa gyengeségében, semmint a magunk erejében bíztam. De aztán hoztunk egy jó sorozatot, a Vasas meg bemutatta, hogy még a Pápa őszi teljesítményét is alul lehet múlni, így végülis nem volt gond.
Jövőre jó lenne előrébb lépni! Csakhát az anyagiak...
Eleg hullamzo eve volt a csapatnak, de osszessegeben pozitiv a kep, plane ha megnyerjuk az utolso meccset is. Sokan kiesojeloltnek konyveltek el a Rakoczit az elejen, de szerencsere nem jottek be a joslatok. Jo lenne ha jovore sikerulne szponzorokat szerezni a vezetosegnek, bar a varos es a regio helyzetet latva nem sok jot remelek. A csapatnak ezuton is nagy gratula!
Azok után, amilyen bunkó és béna volt a DVTK ellen, nem semmi, hogy így összeszedte magát!
Egyébként összes eddigi NB I-es összecsapásunkat tekintve ez volt az ötvenedik győzelmünk. Ha a REAC ellen is nyerni tudnánk, akkor tíz győzelmet számlálnánk ebben a bajnokságban, ami korábban az élvonalban még sohasem sikerült.
A Vasas-topikban láttam, hogy ma hirdetés jelent meg néhány napilapban, melyben vidéki NBI-es licenccel rendelkező futballklub névadó szponzort, mezszponzor(oka)t és hirdetőket keres. A hirdetésben megadott mobilszám számomra ugyan nem ismerős, ám a Vasas-topik szerint az a Rákóczi Labdarúgó Kft-hez tartozik.
Ha tényleg így van, az nem tűnik valami biztatónak, legalábbis nem hinném, hogy egy ilyen hirdetés nagyobb érdeklődést tudna kiváltani, mint a személyes megkeresések, amik ezek szerint eddig nem vezettek eredményre.
Ennek apropóján egyébként megtaláltam az önkormányzat honlapján, hogy mennyivel is támogatta a város az idei bajnokságban a Rákóczit. Nos, a 154/2005. számú önkormányzati rendelet foglalkozik a kiemelt jelentőségű sportszervezetek támogatásával. Ennek 2. pontja értelmében a Rákóczi Labdarúgó Kft. a 2005/2006 idényre összesen 63 millió 626 ezer forintot kapott a várostól. Emellett, ha a csapat legalább a tizedik helyen végez, további 6 millió forint eredményességi támogatást nyújt az önkormányzat (legalább már értem, miért nyilatkozzák úton-útfélen, hogy az első tízben kéne végeznünk).
Összehasonlításképpen: a Kaposvári Kosárlabda Klub 2005/2006. évi önkormányzati támogatása 36 millió forint, a Kométáé (röplabda) pedig 34 millió forint.
Egyébként a Rákóczi Önálló Labdarúgó Utánpótlás Egylet (ÖLUE) számára a város havi 850 ezer forintot biztosít, vagyis évi 10,2 millió forintot.
Miért, a jegyeket a rendőrök adják el nálatok???? :-)))
Én csak azt írtam, hogy kb. annyira hőböröghettek - ill. ugyanolyan kiszolgálásban volt részetek (1 pénztár, 0 büfé) - mint bárki, aki a barbie-ba megy vendégként...
Csak nem biztos, hogy a lehetséges profitot érdemes bevállalni a fokozott kockázat mellett is. Általános vélemény, hogy a fociszurkolók vadállatok. Az újpestiek pedig különösen büszkék rá, hogy bárhol, bármikor, bárkit/bármit le tudnak amortizálni. Nincs ezzel semmi gond, csak akkor nem kell csodálkozni, hogy nincs vendéglátás.
Ne offoljuk szét a büféelmélettel ezt a békés topicot. :-)
Lehet, hogy Balajczanak megzavarta a fejet az atigazolas. Ha meg lenne tetje az utolso ket meccsunknek azt mondanam vedjen Szucs. Persz osszessegeben sokat koszonhetunk Szabinak, nem kerdes. De tegnap nagyon nem volt topon.
Ezt teljesen megérdemelte a Diósgyőr! A játékosaiknak volt önbizalma, elvállalták a lehetőségeket, nem dédelgették fölöslegesen a labdát, érződött rajtuk, hogy győzni akarnak! Rajtunk ez szinte senkin sem látszott! Lórit lehetne említeni a két gólja miatt, a többiek pedig...
Végül is örülök, hogy jövőre is NB I-esek leszünk, az ebből az idényből hátralévő két meccsünket pedig az itt látottak alapján inkább magasról leszarom!
Andruskó eddig katasztrófa, Kozmér egyszerűen rossz (de Wagner örömére vele már szerződést hosszabbítottunk), Szakály pedig egy "mimóza". Balajcza sem jó.
Bár sok jelentősége nincs a meccsnek, de dühítő, hogy ilyen végtelenül egyszerű játékkal operáló ellenfél ellen is szívásra állunk.