Keresés

Részletes keresés

Kati1969 Creative Commons License 2013.07.16 0 0 5634

Mi is ebbe a helységbe megyünk augusztusban, melyik faház volt?

Előzmény: banhidya (5633)
banhidya Creative Commons License 2013.07.16 0 0 5633

sziasztok,

tegnap este értünk haza a Szlovák Paradicsomból.

Nagyon szép.

Cingovból mentük fel Klastoriskóhoz a Hernád áttörésen.

Podlesokból mentünk végig a Sucha Belán.

Kosiarny Briezokban szálltunk meg egy erdei házban.

Utolsó éjjel felfeszítették a bejárati ajtót.

Négyünk közül nem ébredt fel senki. A fejünk mellett volt a telefon ami elloptak.

Ami szem előtt volt táska, pénztárca, telefon elvitték.

A szállásadó kihívta nekünk a rendőröket, érdemben segíteni nem tudtak, de teljesen korrektek voltak.

juuli Creative Commons License 2013.07.10 0 0 5632

Idén elég sok a víz a patakokban, így a bakancs nagyon jól jön. Mi Poprádon szoktunk megszállni, kedvenc helyünk a Sabato panzió, aminek remek az étterme is. Nagyon stílusos hely. Innen 25 perc kocsival Podlesok és Cingov is. Szerintem a legjobb helyek a podlesoki, illetve az innen pár km-re lévö pilai parkoló felöl érhetök el legkönnyebben. Cingov körül kevésbé látványos, meg egyhangúbb területei vannak, illetve hosszú, 8-9 órás túrák, ha gyalog akar az ember visszajutni.

Mi 3 éve voltunk errefelé utoljára, úgyhogy már nagyon visszahúzott a szívünk. Idén elég kevesen vannak összehasonlítva a korábbi évekkel. Az is belejátszhat, hogy az árak jócskán megemelkedtek.

Eddig nagyon szép idönk volt, de most jön az esö...

Július 7, vasárnap

Pila 9.20-14.20

Piecky (sárga, kék, Mala Polana, piros(Palc), sárga) Elég magas vízállás. A szurdok szép, vannak nehezebb részek, de nem vészes. A sárga jel felvisz egy útjelzötáblához, onnan indul a kék, ami lapos a Mala Polana után jobbra lemegy a piros, elég hoszú út, végig lefelé fut, a sárga is.

Július 8, hétfö

Pila 9.20-15.00

Velky Sokol(zöld, sárga, piros, Mala Polana, piros(Palc), sárga) Magas vízállás, sokszor vízben gyalogoltunk a magasabb köveken. Csak mi voltunk, senkivel sem találkoztunk a szurdokban. NAGYON szép.

Július 9, kedd

Cingov 09.20-14.10

Sokolina dolina felé: kék,zöld, mi az elsö sárga jelen NAGYON meredeken a Klastoriskohoz kapaszkodtunk, mert eltévedtünk. Pedig még 30 percet tovább kellett volna menni a zöldön, ahol a Sokolina dolinához vitt volna a sárga. Mivel a teljes út 7.5 óra lett volna, túl sok idöt veszítettünk az eltévedés miatt, így visszamentünk Cingovba. Klastorisko után egy hosszú, kék jelzésü, meredek és kellemetlen út következett lefelé, majd egy lapos zöld/kék, amin már reggel is jöttünk, s végül a kék, ami a parkolóhoz vezetett.

Július 10, szerda

Podlesok 09.20-12.30 Sucha Bela: zöld a jelzötábla bal oldalán futó út. Fel ugyanahhoz az útjelzöhöz, mint ahová a Pieckytöl és a Velky Sokoltól is feljutottunk, onnan le a sárga, majd a piros.

apci500 Creative Commons License 2013.07.05 0 0 5630

Tegnap előtt írtam 3 címre amit itt lentebb találtam, semmi életjel. Ki kell érdemelni a választ is. Ez is a hely varázsához tartozik :-) 

Előzmény: zoknee (5624)
banhidya Creative Commons License 2013.07.05 0 0 5629

sziasztok,

a jövő hét végére (júl. 12-15.) keresnék szállást 4 főnek Cingovban vagy környékén.

Az lenne a szempont, hogy a napi kirándulást lehessen onnan indítani, ne autóval kelljen odamenni.

Az ár preferencia max. 4000Ft/fő lenne.

Merre érdemes nézelődi? A lumba oldalt nézegettem eddig.

Előre is köszönöm!

Attila

zoknee Creative Commons License 2013.07.05 0 0 5628

Én is mint egy pozitív példát említettem :) Mi mondjuk főleg újabb építésű, apartman jelegű szállásokat kerestünk, mert társasággal szoktunk menni (ez mondjuk a Magas Tátra környékére igaz) Itt két szállásnak írtam, válaszoltak is, gyorsan. Épp ma jeleztem vissza annak, ahol volt hely, hogy foglalnám a helyet, a válaszukra várok.

Előzmény: TrekkerLake (5627)
TrekkerLake Creative Commons License 2013.07.05 0 0 5627

Naná, hisz a házi főzet mindig is konvertibilisebb volt, mindennél :)

De a hozzászólásom inkább a vergődő, már 30 éve alig változó és sehova nem mutató szlovák turizmusra vonatkozott. A jóhiszemű emberek nyilván áthidalják az efféle akadályokat, de ez sajnos nagyon keveset segít összességében. Ettől még nincs nyelvtudás, alapból járó (pálinka nélküli) mosoly, önzetlen segítőkészség, stb. Szerencsére akadnak kivételek is (pld. az általam említett Villa Raj), de ezek csak apró tűk a szénakazalban.

Előzmény: zoknee (5626)
zoknee Creative Commons License 2013.07.05 0 0 5626

Volt olyan szállás, ahol többször voltunk, és google translate-n keresztül leveleztünk. Ők mindig szlovákról fordítottak, egyértelmű volt az emailból/sms-ből, de nem volt gond, a lényeget mindketten megértettük. Érkezéskor meg két pálinka (összehasonlítottuk nemzeteink termékeit) után már könnyebb volt a kommunikáció.

Előzmény: TrekkerLake (5625)
TrekkerLake Creative Commons License 2013.07.05 0 0 5625

A magyarral biztosan hiába próbálkozol, viszont az angol nyelvű mailt küldd újra, lehet nem ért célba.

Sajnos több helyen előszeretettel tüntetnek fel magyar meg angol zászlót is az oldalon (persze az oldal az adott nyelven már nem működik...), - hogy nagyon nemzetközinek tűnjenek -, miközben nem beszélik az adott nyelvet.

Előzmény: apci500 (5623)
zoknee Creative Commons License 2013.07.05 0 0 5624

Szia!

Én angolul szoktam írni nekik, általában egy napon belül válaszoltak. (persze volt hogy tovább tartott)

Előzmény: apci500 (5623)
apci500 Creative Commons License 2013.07.05 0 0 5623

Üdv Mindenkinek!

A felsorolt szállásokkal hogyan veszitek fel a kapcsolatot? Tegnap írtam nekik emailt magyarul - angolul, válasz nem jött. Köszi!

Előzmény: gyongyhaju lany (5615)
szocske_ Creative Commons License 2013.07.05 0 0 5622

jó ötletek, még egy: mi a polifoamot úgy szoktuk felcsavarni, hogy szorosan pont beleférjen egy 2 literes üveg vagy 2 sör :)

Sátorozóknak egyébkén fontos, hogy Podlesokban ha tiszta az ég nyáron is elég hidegek a hajnalok, ne a polifoammal akarjanak helyet spórolni a kocsiban.

Előzmény: Törölt nick (5621)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.04 0 0 5621

Javaslat:mi lakókocsizunk és van gázról működő hűtő benne,de nem sok minden fér bele. Az innivalót berakom a lakókocsi alá.Ott napközben is hideg marad.A kaját pedig úgy oldottuk meg (ha szerettek esténként grillezni) hogy a nejem előre bepácolja a húst és egy műanyag tárolódobozban felönti étolajjal,hogy éppen ellepje.Még hűtés nélkül sem romlik meg.Több napig is épségben marad...

Még valami:az innivalót az indulás előtt hűtőből rakom a hűtőtáskába és a kocsiban betakarom plédekkel.Lehet napközben 35° is akkor sem fog felmelegedni útközben ihatatlan állapotúra.

Legjobb dolog megérkezéskor a hideg aperitf+hideg sör,stb.

Előzmény: szocske_ (5620)
szocske_ Creative Commons License 2013.07.04 0 0 5620

Régebben sehogy, nem vittünk olyat, amit hűteni kellene :)
Az utóbbi időben pedig 12V/220V peltieres hűtőládával.

Nem túl hatékony megoldás, de éjjel még nyáron is elég hüvös van podlesokban ahhoz, hogy jól lehűljön, és ha nappal nincs sokat nyitogatva, akkor néhány napot kibír benne az étel. Sört meg úgyis lehet kapni csapoltat.

Előzmény: meszarosa (5619)
meszarosa Creative Commons License 2013.07.04 0 0 5619

Köszi!

Hogyan oldottátok meg a kaja hűtést?

Előzmény: szocske_ (5618)
szocske_ Creative Commons License 2013.07.02 0 0 5618

szia!

mikor sok olyan van a csapatunkban, aki először jár a paradicsomban általában az első túránk így néz ki: elindulunk a hernád-áttörésen, majd a függőhídnál elkanyarodunk a kolostor-szakadékon. Így kapunk egy kis ízelítőt a tálcás és a létrás szakaszokból is.
A kolostornál pihenő, esetleg ebéd, és itt többször megesett már, hogy két csapatra oszlottunk: aki elfáradt leereszkedik a bicikliúton a kempingben. Akiben még van erő és lelkesedés, továbbmegy a velky-kysel felé.
A hazajövős napra szoktuk tenni a Sucha-belát, így még viszonylag időben haza szoktunk érni.

Mindig a kempingben szoktunk aludni. Közös hűtőt még sosem használtunk.
Bográcsozásra is van lehetőség, de az éttermek ára sem vészes.

Előzmény: meszarosa (5617)
meszarosa Creative Commons License 2013.07.02 0 0 5617

Sziasztok!

Augusztus elején megyünk a Szlovák Paradicsomba. A szállásunk a podlesoki kempingben lesz. Szeretnénk a Tátrába is elmenni egy napra és egy kis városnézést is tervezünk (Késmárk, Lőcse).

3-4 nap lenne túrázni. Ügyesebb tini-felnőtt gyerekekkel megyünk, akiket jó lenne érdekesebb, bonyolultabb túrákkal lekötni. Melyik útvonalakat javasoljátok?

A Kempingben csak közös hűtő lehetőséget láttam. Mennyire használható ez (megmarad-e benne a kaja)? Milyen kaja lehetőségek vannak a kempingben és környékén? Érdemes főzni, bográcsozni vagy a kempingnek van elérhető árú étterme, büféje?

zoknee Creative Commons License 2013.07.02 0 0 5616

Köszönöm a segítséget, nézegetem őket, meg én is találtam még, igaz kicsit messzebb innnen.

Előzmény: gyongyhaju lany (5615)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2013.07.02 0 0 5615

Ezeket tudom ajánlani:

Ranc u Trapera

http://www.rancutrapera.sk/uvod.aspx

Ranc Podlesok

http://www.rancpodlesok.sk/

Chata Hradisko - Cingov

http://www.infoslovenskyraj.sk/kontakt.html

Előzmény: zoknee (5607)
oleandro Creative Commons License 2013.07.01 0 0 5614

próbáld meg privát miriamort pld, illetve vele egybeépülve van egy másikm, nagyobb, csak elfeljtettem a nevét.

Előzmény: zoknee (5613)
zoknee Creative Commons License 2013.07.01 0 0 5613

Válaszoltak, sajnos nincs szabad szállás. Pedig nagyon jó helynek tűnt.

Előzmény: zoknee (5609)
zoknee Creative Commons License 2013.07.01 0 0 5612

Igen ezt az oldalt kezdtem átböngészni, de annyi sok van hogy kértem tőletek véleményt, ki hol járt :)

Előzmény: oleandro (5610)
oleandro Creative Commons License 2013.07.01 0 0 5611

persze nem Podlesok, hanem Káposztafalu :)

Előzmény: oleandro (5610)
oleandro Creative Commons License 2013.07.01 0 0 5610

Egész Podlesok szobáztat. Itt van pld Erzsi néni, ő még etet is, és nagyon olcsó

http://www.slovenskyraj.sk/uanny/

zoknee Creative Commons License 2013.07.01 0 0 5609

Szia!

Ilyesmit kerestünk, 20Eur/ fő alatti kategóriában. Ez most nyaralós kirándulás lesz, úgyhogyjóféle szállást keresünk, hátha még reggelit is lehet náluk kérni:)

Írok is nekik, Bookingon már megteltek.

Előzmény: TrekkerLake (5608)
TrekkerLake Creative Commons License 2013.07.01 0 0 5608

Nem tudom milyen árkategóriában keresgéltek, de a Villa Raj-t (http://www.villaraj.sk) Hrabušice / Káposztafalva területén nyugodt szívvel tudom ajánlani. A tulajdonos pincérként dolgozik a Hotel Slovensky Raj-ban, hallottam angolul is beszélni. Kis, családi vállalkozás, végtelenül kedvesek és segítőkészek. A szobák/apartmanok nagyon jól felszereltek. A booking-on is fenn vannak, érdemes ott is megnézni, mert olykor remek akciós (20 EUR alatt) ajánlataik vannak.

zoknee Creative Commons License 2013.06.30 0 0 5607

Sziasztok!

Augusztusban szeretnénk 4-5 napra elmenni a Szlovák Paradicsomba (útba ejtve a Gyömbért és a Chopokot :) ). eddig csak a Magas Tátra környékén szálltunk meg, de az ide messze van.

Milyen szállásokat ajánlatok Podlesok környékén? Főleg apartman jellegű szállást keresünk két főre, sátrazni nem akarunk a nyaraláson.

oleandro Creative Commons License 2013.06.21 0 0 5606

május közepént kint volt a tiltó tábla, mégpedig súlykorlátozás nálkül

Előzmény: nohát! (5603)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.21 0 0 5605

-hahahahaha!

Nem mindig voltunk tök józanok,de nekünk működött.-és bőven ki is használtuk a 3 percet.

Előzmény: nohát! (5604)
nohát! Creative Commons License 2013.06.21 0 0 5604

Ja,,a víz elég és meleg is,, csak odáig jusson el az emberke!!  (( 30 cent de nem ez a lényeg))

Volt bennem 2 pohár bor az igaz de szétfagyott a lábam ott toporogva a hideg zuhany alatt, mert nem tudtam beledugni a zsetont.  Aztán felöltöztem és újra próbáltam,, úgyse ment bele. //Ja,, pont ott kiégett a lámpa. //

Aztán mentem segítséget kérni,, 1 biztos kezű cimborához.

Tehát csak józanul menj fürödni!! :-)

Előzmény: Törölt nick (5600)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!