Keresés

Részletes keresés

owen nolan Creative Commons License 2004.03.03 0 0 1431
nekem ez új:

"A 20th Century Fox és James Cameron közösen készítik majd el a még megjelenés előtt álló könyv, a Ghosts of Vesuvius filmváltozatát. A Charles Pellegrino által írt könyvből készült filmnek Cameron lesz a producere - tudósít a Variety.

A Pompei városának pusztulását bemutató filmben a város megsemmisülésén kívül alapos részletességgel tervezik bemutatni az akkori római politikai viszonyokat is.

Amennyiben Cameron úgy dönt, hogy elvállalja a rendezői szerepet is, ez lesz az első (rendezői)munkája az 1997-es Titanic óta."

tetszik a téma

owen nolan Creative Commons License 2004.03.03 0 0 1430
szevasz éjféli bagoly :)))
Előzmény: Tovaris_209 (1428)
owen nolan Creative Commons License 2004.03.03 0 0 1429
the passion of the christ

na szépen az elejétől a végéig, figyelmesen elolvastam amit írtál. ebből nekem az jön le, hogy fogalmad sincs arról, hogy mi a passió, mit is jelent. így mondjuk érthető amit írtál, csak hát ez a film bármilyen furcsa és hihetetlen, de egy (biblia)történeti film (úgy 95%-ban) és ilyenkor ha az ember egy ilyen jellegű filmet néz, nem árt tisztában lenni a dolgokkal.

ha viszont mégis tisztában vagy a passió fogalmával (de ezt tényleg kétlem) akkor meg egész egyszerűen nem értem amit írtál, mert abban az esetben nem tettél volna fel olyan kérdéseket, amilyeneket feltettél.

a passió szenvedést jelent és a címből továbbindulva ez a film jézus szenvedéséről és haláláról szól, életének utolsó 12 órájáról (biblia -> új szövetség). és a film ezt mutatja be, erről szól és nem többről. persze nem mintha egy dokumentumfilmet néznél, de olyan realizmussal és erővel (és némi misztikával, dehát a vallásosság mi, ha nem misztikai is) ahogyan eddig még soha egyetlen film sem tette. bátor film ez és nem antiszemita mint azt sokan próbálják belemagyarázni. a film bátorságát még az is mutatja, a nagyon erős képeken túl, hogy felmerték vállalni, hogy arámiul (ez volt jézus anyanyelve), latinul és héberül beszélnek benne (angol felirat). (jómagam ateista vagyok, viszont mindig is kedvencem volt a történelem).
még a filmnél maradva, operatőrileg és zeneileg egyaránt gyönyörű. a flashbackek nagyon jól vannak eltalálva, iszonyatosan jól megdobják az amúgy is nagyon kemény filmet, hatásosak, kontrasztosak. james caviezel zseniálisan jól játszik, fantasztikus amit véghezvisz a filmben. számomra pedig egy hatalmas nagy pozitív meglepetés a film.

Előzmény: aeon flux (1419)
Tovaris_209 Creative Commons License 2004.03.03 0 0 1428
Asszem kifogytam az idézetekből :-)

25.

jack_torrance Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1427

Paycheck – 2003 – USA

Középszerű, erős minority report feeling-gel töltött, 2 jó főszereplővel ellátott, bakit-bakira halmozó, lassítós, sok robbantásos, gagyi zenés akciófilm. Nem is érdemel több szót.

40%

owen nolan Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1426
nekem nem jó a most hétvége

szamurájt én holnap, halat még nemtom mikor

Előzmény: aeon flux (1402)
aeon flux Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1425
mire mi összejönnénk egy másolás erejéig, addigra már le is veszik a mozik műsoráról. :]
Előzmény: Tovaris_209 (1421)
Tovaris_209 Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1424
Ez olyan "Mi a különbség He-Man és valaha között? He-Man erősebb mint valaha..." szintű poén volt :-)
Előzmény: aeon flux (1420)
owen nolan Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1423
néda má te is ezt nézted?

a film ennél a 4 pontnál jobb volt...

owen nolan Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1422
feltétlen :)
Előzmény: Tovaris_209 (1418)
Tovaris_209 Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1421
Légyszi ne töröld le...
aeon flux Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1420
aeon flux Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1419
a passió

kimerítő élményben volt részem. miközben látásom, s hallásom minden egyes korbácsütést követően egyre tombábbá vált, azért az agyam sebesen járt, s ellentmondásos érzések keringőztek bennem őrült tempóval. megbotránkozzak? sírjak? nevessek? álljak fel és hagyjam ott az egészet? ha mel gibson felzaklató filmet kívánt rendezni, akkor sikerült neki. végül a lemondás és a kimerültség lett urrá rajtam, s már csak azt kívántam, hogy legyen végre vége. néha idétlenül felnevettem, morbid viccek jutottak eszembe, s eldöntöttem, hogy az írás végére azt fogom majd írni, hogy "remélem, a forgatás során egyetlen james caviezel sem sérült meg". valóban, a film dícséretére legyen mondva, hogy a gore rendkívül valósághű, fájdalmasan naturalista, viszont magától értetődő a kérdés: tényleg szükség van erre?

nem vagyok hívő, nem követem egyetlen vallás tanait sem, mégsem mondhatnám ateistának magam, hisz van hitem, csak úgy vélem, az kizárólag csak rám tartozik, hogy miben hiszek. ami pedig a vallást illeti, egyszer vki azt mondta: "ha azt szeretném, hogy sok-sok ember meghaljon, akkor kitalálnék egy hitrendszert". a kereszténység tanait csak laikus óvatossággal ismerem, viszont a jókora hiányoságokkal rendelkező ismeretem e film által nem kapott erőre, hisz egy mondatban is leírható, aminek a passió játékidejének 95%-át szenteli: jézus szenvedett, mielőtt meghalt. hogy miért? a "megváltásért" már nem szerepel a forgatókönyvben, mint ahogy jézusról, az emebrről sem tudunk meg semmit se. a film az árulással kezdődik, majd rögtön rátér arra, hogy explicit módon bemutassa a názáreti szenvedéseit. jézust megverik, leköpdösik, megrugdossák, majd jó negyedórán át korbácsolják, egészen addig, amíg bőre cafatokban nem lóg róla. ekkor kezdődik az igazi megpróbáltatás: séta a koponyák hegyére. ez kb. fél óráig tart. végül megnézhetjük a keresztrefeszítés mikéntjét. igen, premier plánban. s természetesen lassítva. ekkor azt hiszem épp arra gondoltam, hogy szívesen gibson képébe üvölteném, hogy "oké, vettük a lapot!". de nem, ő nem elégszik meg ennyivel. még azt sem mondhatnám, hogy a "hittan kezdődknek" előadást tart, ugyanis nem következetes, inkább szemezget a legnépszerűbb ismérvekből. pilátus mossa kezeit... az vesse rám az első követ... ja, s igen, a sátán is befigyel, ha esetleg nem ismernénk fel azonnal, hát beveti a kígyós trükköt. apró flashbackek formájában előjön néhány fontosabb tan, még az utolsó vacsorára is beleshetünk néhány másodperc erejéig, de ezek csupán szilánkok, melyeket a korbács szakított ki krisztus csontjaiból.

néztem, s elkábultam. vártam a katarzist, vártam az érintést, de nem jött. hideg fejjel kellett konstatálnom azt, hogy gibson nagysikerű filmjének befejező momentumát duzzasztotta fel jó két órás mozivá, de ami a rettenthetetlenben drámai volt (imádom azt a jelenetet, ahogy murron egyszer csak feltűnik a tömegben), az itt inkább csak fárasztó. kimerítő élményben volt részem. s ahogy ígértem: remélem, a forgatás során egyetlen james caviezel sem sérült meg.

Tovaris_209 Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1418
Rendesek vagytok, de az igazság az, hogy az új lakás épp a szomszédos, így komoly össznépi egynapos pakolászásra nem nagyon kell számítani.
Sokkal inkább elhúzódó fürdőszoba-felújításra, nappali-parkettázásra, csempézésre, saját tervezésű bútor megépítésére, összeszerelésére, házimozi megvásárlására, és tesztelésére... gondolom, azért az utolsó kettőbe szívesen besegítetek majd :-)
Előzmény: greatcornholio (1417)
greatcornholio Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1417
Én is, én is! Segítek majd szívesen, ki ne felejts! :)
Előzmény: Tovaris_209 (1415)
owen nolan Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1416
ha éppen akkor nem lesz semmilyen sérülésem, akkor én is segítek cuccolni (csak szóljál időben, ne 1 nappal előtte :))
Előzmény: Tovaris_209 (1415)
Tovaris_209 Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1415
Nos, én már fél éve a jövőben élek (gondolom, észrevehető volt :-). Még nem költöztem át, július lesz a kemény munka hónapja, és miután addig úgysem jelenik meg a Peter Pan, fennáll a lehetősége, hogy azzal indítsunk a minimálbérből összespórolt egymillás házimozi-rendszeremen... :-)

A költözési segítséget pedig köszönettel elfogadom, de én lifttel fogok utánadmenni, az tuti :-)

Előzmény: aeon flux (1414)
aeon flux Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1414
wow! már átköltöztél? ha még nem, akkor segítek költözni. hogy meglegyen a kétkezi munka fáradt illúziója, először leviszünk mindent a földszintre, aztán újra fel - természetesen a lépcsőházban. :]
Előzmény: Tovaris_209 (1412)
Tovaris_209 Creative Commons License 2004.03.02 0 0 1413
"-I want always to be a boy, and have fun.
-You say so, but I think it is your biggest pretend!"

24.
Houston, we have a problem! :-)

Tovaris_209 Creative Commons License 2004.03.01 0 0 1412
Bazmeg. Az új lakásomban. A NAGYszobában. És ha még az sem elég nagy neked, tényleg kezdj fogyózni :-)
Előzmény: aeon flux (1411)
aeon flux Creative Commons License 2004.03.01 0 0 1411
KM nálad? asszem, fogyóznom kell! :]
Előzmény: Tovaris_209 (1409)
jack_torrance Creative Commons License 2004.03.01 0 0 1410
április 14-én indul útnak Japánból. minden rész színesen, + új jelenetekkel
Előzmény: Tovaris_209 (1407)
Tovaris_209 Creative Commons License 2004.03.01 0 0 1409
Most már meg se nézd.
Majd nálam DVD-n... :-)
Előzmény: aeon flux (1408)
aeon flux Creative Commons License 2004.03.01 0 0 1408
április harmadik harmadában. mivel a best forgalmazza, ezért ennél közelebbit nem tudok mondani... :]

peter pan: sajnos, még mindig nem láttam, így ez az idézet nem sokat mond. :[

Előzmény: Tovaris_209 (1407)
Tovaris_209 Creative Commons License 2004.03.01 0 0 1407
Ja, ha már itt tartunk:

Kill Bill: nagyon szar, nagyon brutális, nagyon őrült. Minden szempontból nézhetetlen. Mikor jön DVD-n?

10/9

Tovaris_209 Creative Commons License 2004.03.01 0 0 1406
Jobban éreznéd magad, ha megint beszúrnék egy idézetet?

"- As I said Captain, the ice is melting, the sun is out, and the flowers are all in bloom...
- He's back!"

23.

aeon flux Creative Commons License 2004.03.01 0 0 1405
return of the host. billy crystal topformában!

Cigány háziasszony hazavisz egy hazugságvizsgálót, ami ha valaki
hazudik, sípol. A gyerek hazaér az iskolából:
-Hanyast kaptá' fiam ?
-Ötöst anyám ! ---BIP---
-Hármast ! ---BIP---
-Jó...egyest.
Anya:
-Bezzeg amikor én iskolába jártam, sose kaptam egyest ! ---BIP---
Apa:
-Bezzeg amikor én iskolába jártam... ---BIP---
-Apa, nem jártá' iskolába ?
-Ne szemtelenkedj fiam, az apád vagyok ! ---BIP---

kezdek félni itt egyedül. :]

aeon flux Creative Commons License 2004.03.01 0 0 1404
under the tuscan sun

emlékszem, mikor öt hónapja új helyre költöztem, egy rövid időig úgy éreztem, hogy a falak elindultak felém, a plafon agyonnyom, s legszívesebben elrohantam volna - vissza oda, ahonnan jöttem, pedig minden porcikámmal tudtam, hogy óriási hibát követnék el. én csupán 2km-rel költöztem odébb, frances mayes önéletrajzi regényének laza filmadaptációjában frances (diane lane) viszont átszeli az óceánt, s egy leszbikus ázsiai-amerikain kívül nem igen lenne kihez visszatérnie. nem mondhatni, hogy egyik pillanatról a másikra beleszeret toszkánába, amely kétségtelenül gyönyörű, de mint a legtöbb túrista látványosság, felületes szemlélőnek a szebbik felét mutogatja. frances viszont úgy dönt, hogy marad, s most nem mosolyognék, ha döntése téves lett volna.

egy megkeseredett asszony második virágzását meséli el a film, közhelyesen, de nem bántó egyszerűséggel bemutatott olasz környezetben (my big fat tuscan life?): a sztori sokkal több humort rejt magában, mint első pillantásra gondoltam volna, s diane lane olyan elbűvölő, hogy a kissé esetlenre sikerült szerelmi kálváriáját is elnéztem marcelloval (hogy máshogy hívhatnának egy olasz pasit? :). la dolce vita rajongók pedig örülhetnek egy elefánt-méretű hommage-nak, de még ez is belefér. perfekt szerelmesfilm.

aeon flux Creative Commons License 2004.03.01 0 0 1403
előfordul a legnagyobbakkal is... habár már a ringu2 is kész pofáraesés volt. :]

aeon flux Creative Commons License 2004.03.01 0 0 1402
ja, s még vmi. ha törik, ha szakad (inkább egyik se), most szombaton bepótolom az elmaradt big fish + last samurai kombót. aki gondolja, velem tarthat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!