ugyanezt gondolom, másfél év alatt 600 ezer ment el rá, köztük egy 200e futóművezés elől hátul lengéscsillapítóval. mondjuk az enyém 1.4-es 211 ezer kmel.
Tehát 250 e km plusszos autónál ezzel kezdeném hogy rátehénkedek a csomagtartóra, másik volt e ez már hengerfejes?
Én se mondom hogy vegyél ilyet de persze lehet hogy szerencséd lesz
Szia, én újonnan vásároltam 2003-ban. bőven 300ezer fölött járok. Amit ráköltöttem az alapján én használtan nem vennék ilyen autót ennyi kilométerrel. Nem adom el, mert szinte csak használati értéke van. Ha valaki árulja, az nem szándékozik annyit rákölteni amennyit pl. nekem kellett. Lépj tovább és keress egy garantáltan kevesebbet futott példányt.
Szia! 2005-ös autó, nemsokára 15. évébe lép. Ilyen futás mellett, még ha tényleg a nagykönyv szerint kapott meg mindent, akkor is, a két rendszámtábla között kb bármi előjöhet a következő 2-3 évben.
Az 1.2-es motor Suzuki eredetű (de nem az!), még nem hidrotőkés, hanem becsülettel állítani kell a szelephézagokat bizonyos időközönként. Erre figyelni kell. Ezen felül ez is, mint az 1.4-es társai a kor és széria tipikus "hibáit" hordozza. Azért "", mert nem nevezném típushibának, vagy szériahibának ezeket, mindössze annyi a lényeg, hogy ebben a korban hajlamos lehet a következő egységek meghibásodását produkálni:
- lambdaszondák
- főtengely felső holtpont jeladó
- MAP szenzor
- EGR szelep
- alapjárati léptetőmotor
- hűtővíz hőmérséklet jeladó (ECU felé)
- ha klímás, akkor a klmía rendszer általános tömítés-elöregedése, ideértve magát a klíma kompresszort is
- első fékek féknyergeinek dugattyú korróziója, emiatt megszorulása
- szelepfedél tömítés szivárgás
- első kerékcsapágyak
- toronyszilentek (egyébként a futómű többi része meglepően jól bírja a magyar utakat)
- km óra kijelzőjének kontakthibája
- kis digitális óra megkergülése
- gyújtókábelek elöregszenek
- bármilyen indítás- és haladásbeli hiba (berángatás, fordulatszám/alapjárat megkergülés, stb...) ami check lámpát ugyan nem dob, tehát nincs merre indulni, de vagy rendszeresen vagy időnként előjön és a szerelők sokszor csak pingvineznek rá.
Szóval hiba lehet gazdagon, de a fenti felsorolásból közel sem biztos, hogy Téged a felénél több érinteni fog, vagy még annyi sem, ha az előző tulaj már elhárította/megoldotta.
Az enyém 2003-as 1.4 16V motoros, de kopó dolgokon kívül nemigen kellett még hozzányúlni, meg sosem állt alattam, ahova elindultam, onnan vissza is jöttem, távolságtól függetlenül. Nem mondom, hogy ha minden kocsival ennyi baj lenne csak, éhen halnának a szervizek, mert sok mindent sk meg tudok rajta oldani. Összességében mégis azt mondom, hogy egy igénytelen, hálás kis jószág.
Látókörömbe került egy Kalos 1.2 S. Megvenném, de abszolút nem ismerem a típust. 2005-ös évjárat, 268e km van benne, és nagyon szép, megkímélt állapotban van. JSZP információk alapján a futásteljesítmény valósnak tűnik. Nyilván jól át fogom nézni korrózió, festékréteg, ilyesmi vonalon, de a mechanika kérdéses. Nem sok ez a futás? Persze tisztában vagyok vele, hogy sok (vagy minden) múlik a használat módján, de normális használatot feltételezve (ezt bevállalom az általános jó állapot miatt) mire számíthatok? És mit nézzek, hallgassak? Kartergáz, szelephang, stb.
Hát igen, nem az inkák kincse az árkülönbség, pláne ha cserébe nem döglik bele :)
Kerti gépeseknek is jó ideje azt tanácsolom mindig, hogy 100-as benzint vegyenek. De még így is néha beledöglesztik, pl fűnyírót megtankolva rakják el télire, tavaszra 100% megdöglik.
Egészen pontosan úgy fogalmaznak, hogy az összes 2006 utáni ÉS EURO-4 normás motorba gond nélkül használható. Ebből én is arra következtetek, hogy a 2006 előtti, tehát jellemzően a Daewoo, illetve korai, csak átmatricázott Chevi modellekbe, amiknek még csak EURO-3 normás volt a motorjuk (mint az összes Kalos motor úgy tudom - B12S, F14S3 és F14D3), azokba nem való. Bár az F14D3-ból mintha létezett volna EURO-4-es, de igazából ez az F14D4-el jött be, amit későbbi Kalos, már inkább Aveo és Lacetti modellekbe raktak.
Én is dilemmázok, bár a MOL kutas csóka azt mondta nyugodtan tankolhatom, semmi gond nem lesz, ha rendszeresen, napi szinten használom az autót, tehát az anyagnak nincs ideje "dolgozni" a rendszerben. Egy gázos autónál nyilván más a helyzet, az eddigi E5-ös 95-ös is három hónap alatt képes volt megdögleni, hát még ez az új E10-es...
Most olvasom, hogy a Chevi-daewoo a 2005 utáni autókba ajánlja az e10-et. Előtte kockázatos. Én sem fogom használni, mert gázos az autó és sokáig lötyög benne a benzin. keresek valami jobb alternatívát.
Sziasztok! A családban van egy 2004-es 1.4-es 61 kw-os kalos, van valakinek bármi infója azzal kapcsolatban, hogy az új e10-es benzint lehet-e bele tankolni? És ha nem, akkor mi ilyenkor a teendő? Előre is köszi
Sziasztok! 2003-as Kalos-t vettem, s nem világít a középső konzolon semmi (fűtésállító stb). Kérdésem, ez gyárilag ilyen, vagy kiéghettek az izzók? Köszönöm a segítséget!
Nyáron nekem jó szokott lenni. Függetlenek egymástól, ha csak az egyiknél kipróbálod, mit veszíthetsz. Ha működik, ez a megoldás. Ha úgy se, akkor tényleg haldoklanak a motorok.
Nem a motorokkal van baj hidegebb időben, hanem a kis gumigyűrű, ami a pöcök körül van az ajtóburkolatban, összezsugorodik és elridegül, rászorul a pöcökre és nem engedi rendesen mozogni. Ha leveszed ezeket a gyűrűket, gyönyörűen dolgozik mind.
Szia! Nem akarunk távirányítót alapból, igazából csak meglepődtem, hogy ilyen olcsó lenne. Ezek szerint három(kettő is elég lenne) gyári motort vásárolva és kicserélve a régieket meg is oldódna a probléma. Most már csak az a baj, hogy hasonlót sem találtam a Bárdy-ban például, csak a távirányítós univerzális csodákat. Persze nem vagyok egy profi kereső... Lehet felhívom öket, hogy tudnak-e ilyet szerezni.