ha bemész a fotoplushoz (fotoplus.hu) akkor helyben ki is tudod próbálni, legalábbis nekem hagyták :) Meg lehet nézni, melyik gépen mennyire vignettál, stb. A gyári canon cuccok sokkal jobbak, viszont 3-4-5szörös áruk is lehet, ezt kell mérlegelni.
egyébként nem lenne olyan nehéz megválaszolni a kérdést.
fogni kell a gépet. rögziteni a fehér egyensúlyt, majd csinálni egy képet, aztán felrakni az előtét lencsét és ismét csinálni egy képet. utána ugyanezt visszafelé előbb rögzited és fotózol, majd leveszed az előtét lencsét, és fotózol. szerintem ez megválaszolná nem?
Sajnos nem vagyok elég rutinos, és auto WB volt beállítva, ezért nem tudom megmondani, hogy a lencse színez, vagy egyszerűen a más látószög miatt mások a színei.
ezt a mondatot a teszt készitője irja saját maga.
nos erre a kérdésre én sem tudom a választ (igaz nem is irok tesztet), de egy korrekt teszttől elvárnám, hogy megadja. ilyen formában ez egy inkább szubjektiv mint objektiv teszt szerintem. valami komolyabbat kellene keresni, hogy mérvadó legyen.
A géphez kapható teleobjektívet (TCDC52A) illetve széleslátószögűt (WCDC52), de főként az előbbit próbálta már valaki, van tapasztalat? Esetleg azzal készült kép?
Na de régen voltam már itt.Valakinek van Card Brand márkájú CF,SD, vagy XD kártyája? Vagy hallott róluk valamit? Elég olcsó, félek megvenni. Van tippetek? Üdv:Swirl
Biztos másnak is volt már ez problémája, velem most történt meg. Véletlenül belenyúltak az objektívba, azaz a frontlencsére került egy ujjlenyomat...
Hogyan lehetne karcolás stb. nélkül ezt a foltot szépen eltávolítani?
Valamikor tavaly,mikor még új volt a masiám, csinálgattam tesztképeket,nem táj,hanem rajz, újságlap, és elkezdtem nagyitani őket. Akkor az volt a tapasztalatom, hogy képernyőn nézve, a nagyobb mértékű tömörítés többet ront, mint a felbontás csökkentése.
Próbáld ki!
De annak is lehet valami értelme, hogy a gép alapértelmezettként a fine-re állít, nem superfine-re
lapar
bár én nem végeztem ilyen próbát, de azt mondják, a hozzáértők, hogy az előhivásnál nagyon számit minden apró minőség romlás (ugye igazából a 2mpx-el már a legkisebb képhez is kevés a legideálisabb esetben, szóval én biztos nem kockáztatnék). de abban igazad van teljesen, hogy minél inkább elkezded nagyitani annál jobban kiugranak ezek a különbségek.
persze sokat számit az ember szeme is. lehet ami nekem fel sem tűnne, arra egy gyakorlott szem azt mondja, hú mekkora különbség. szóval ezért igyekszem a profikra hallgatni : )
1) Install drivers for your digital camera
2) Create subdirectory "CanonCam" in the folder "Plugins" of Total Commander.
3) Extract contents of archive to created folder.
4) Download http://sagunov.narod.ru/SDKlibs.zip
5) Extract SDKlibs.zip to SDKlibs folder.
6) Select Configuration -> Options -> Operation -> FS-plugins and Add CanonCam.wfx
Connect camera and enjoy!
Ez itt a readme.txt, amit nem árt elolvasni...
Sőt, le is fordítom:
1) Telepítsd a digitális fényképeződ meghajtó programját
2) Hozz létre egy "CanonCam" könyvtárat a Total Commander "Plugins" könyvtárában.
3) Tömörítsd ki ebbe a könyvtárba a zip tartalmát (canoncamplugin.zip)
4) Töltsd le az SDKlibs.zip-et
5) Tömörítsd ki ezt az SDKlibs könyvtárba (például: C:\Program Files\totalcmd\CanonCam\SDKlibs) Tehát a CanonCam könyvtáron belülre
6) Total Commanderben: Beállítások -> Általános beállítások -> Működés -> FS-beépülők gomb -> Hozzáadás : Keresd meg a canoncam.wfx-et és add hozzá a listához.
Ezután a hálózatoknál találod a kamerát, feltéve ha a géphez kötötted és view módban bekapcsoltad.