Sziasztok! Még új vagyok itt nem tudom hogy még aktív a fórum?... Az volna a kérésem hogy ha valakinek van Vectra B Opel Vectra B 1995 - Így csináld!H. R. Etzold könyve digit formában vagy tudja honnan tudom letölteni akkor jelezze már egy válaszban felém.
Sziasztok valaki tudna segíteni van nekem egy b vectrám benzines 1.6 és 8 szelepes hidegen jól indul és mikor a motor fél melegszik el kezd rángattni és le áll alig tudom újra indítani és nagyon fekete a füstje előre is köszönöm a segítséget.
Nem csináltam videót, de ma reggel ugyan úgy néztem torque appal mit produkál, turbó nyomás max 18psi=1.24bar volt, az átlag 13psi=0.89bar volt, és alapjáraton is 2-3psi produkál, nem pedig vákuumot.
Folyamatosan zárt szívósori pillangóval, alacsonyabb fordulaton(1000-1500) is sokkal nyomatékosabb, és eddig bevallva nekem jobban tetszik így az autó, mint ha az ecu nyitná/zárná, lehet megcsinálom véglegesre a jelenlegi megoldást.
Igen! Már én is nagyon örülök, hogy végre kiderült, mert igen keserves volt minden nap úgy az autópályán közlekedni. Még a városban elment, ott nem is volt gond. Jövőhéten elmegyek egy bontóba, nézek bele, ha addig nem találok a neten, de addig is marad folyamatosan zárva.
Az sem érdekel ha emiatt nő a fogyasztása, csak most már menjen rendesen.
Szép napot mindenkinek!!Most állok egy 1998-as B vectra vásárlás előtt (1.6-os, 16-szelepes).Kérdésem lenne h mire figyeljek oda?Így nézne ki a kiszemel.
Próbáld meg, hogy leveszed a turbóról a szívócsövet, úgy próbáld meg nyitott motorháztetőnél 2-3000-es fordulaton, konkrétan hallanod kell, egyáltalán felpörög-e rendesen a turbó!
Beszéltem egy ismerőssel akinek hasonló gondja volt. A légtömegmerő mögött a tornyon van a turbó vákuumos mágnes szelepe ami vezérli, ez megegyezik az egr szelep vezérlőjével . Fel kéne cserélni és úgy megpróbálni, neki ez volt a rossz. Se hibakód se lámpa nem volt csak nem ment az autó.
Annyiban egyet értek veled, hogy tanácsokért nem feltétlenül oda fordulnék elsőként, viszont többen bontanak autókat, bontott alkatrészekre ott van lehetőség.