"De persze nekem is a szénné aszalós pókos volt a kedvencem! Nem is tudtam tőle aludni... Különös, hogy tényleg mindenki arra a részre emlékszik!"
Nem, csak a picit fiatalabbak emlékszenek leginkább erre. Aki látta a legelső 77-es szériát, az azt hiszem egyértelműen a fagyasztós-energiaelszívós Zorefre emlékszik szorongások közepette.
Pontosan ehhez hasonló relikviákat keresek a honlapomra. Akár ilyen fotókat is szívesen feltennék, akár ha vannak korabeli újságdarabkáid, esetleg gyerekkori rajzaid, az mind-mind odavaló! Ez természetesen mindenkire vonatkozik!
A "Star Trek feeling"-gel azért erősen vitatkoznék, ez általában a Star Trek-rajongók érve szokott lenni az Alfával szemben :)) Ez persze csak az első szezonra nézve bántó, a második esetében sokkal igazabb az állítás, hiszen pont ilyen módon akarták az alkotók eladhatóbbá tenni azt.
Huhhh... Huszonéve várom, hogy újra megnézhessem az Alfa epizódokat! A múlt heti kettő nagyon tetszett! De persze nekem is a szénné aszalós pókos volt a kedvencem! Nem is tudtam tőle aludni... Már alig várom! :)
Különös, hogy tényleg mindenki arra a részre emlékszik!
majd elővakarászom ezt a konyvet, mert zizi lettem asszem :-) De tényleg rémlik, hogy ezen kivül volt még benne valami, csak nem rémlett, mi... Ha most azt adják, inkább meg se nézem, mert elrontja az izgalmat - jó dolog a szenilitás, sok ujat tapasztal az ember ;-)
Viszont mélt megkaptad? Mert ha válaszoltál, a választ továbbitsd megint a vegetable@mailbox.hu cimre, mert ugy tünik, a normál cimem utálja a cimed, és nem fogad :-DDD
Akkor a harmadik resz volt a zorefes nem masodik. 1977.04.21? Bummer az 28 eve volt. Csereve viszont jol emlekeztem goft az utolso a voyager's return volt.
Igy megoldodik a 6/12-es rejtely is. ;-)
Ez a hasrauteses epizodvalogatas azert nem piskota. Bar jobban meggondolva a viasat3 ennel ravaszabb trukkoket is bevet, es nem is ritkan. ;-))
Szóval belenéztem E.C.Tubb említett könyvébe. És csodák csodája, nemcsakhogy ez az első két rész van feldolgozva, hanem az e héten látható "Triton csapdája" és a "Fekete nap" c. részek is, méghozzá ebben a sorrendben! Tehát már az írót is így értesítették a sorrendről, pedig ez a könyv nem mai darab.
Viszont legalabb a fejemet nem kell teljesen kicserelni, en is ugy emlekeztem hogy az osidokben a 2. resz a Zorefes volt, es csodalkoztam rendesen a dvd-n, az alant irt listaban az vigyorog masodikkent.
[i]Sajnos original air date-eket nem latok sehol.[/i]
Tessék:
http://www.tvtome.com/tvtome/servlet/EpisodeGuideServlet/showid-4026/Space_1999/
Nem volt nehéz megtalálni. :O))
Nem a Filmmúzeum sétált bele, hanem a külföldi forgalmazók. Mostanában már kb. ez számít standard sorrendnek. De nézzetek át a másik fórumra is, mert szintén ez volt a téma, qqq barátunk még air datékat is írt.
Sziasztok!
Sajna Filmmúzeum is belesétált a ProductionCode - Episod Number csapdába, mert a 2. rész gyanánt a 13-at adták. Vagyis nem a valódi sorrend szerinti volt a péntek-vasárnapi, hanem a gyártási sorrend szerinti. :(
Ugye csak azért nem írtok, mert még nem tértetek napirendre a Filmmúzeum fölött? Tegnap volt az első rész, ma a második. Jövő hét csütörtökön meg a harmadik. Felvevőket beizzítani! Nagggyon jó volt újra látni a Sasokat! Tévére fel!
"Én, mondjuk az utóbbira tippelek, mert a 2001. Űrodüsszeia -ban is valami elég hasonló volt, és az is ekkor körül - hamarabb - készült."
Az Űrodüsszeia 68-ban készült, és valóban vannak szembeötlő hasonlóságok, főleg a holdbázis látványtervében. Annak idején Kubrick pánikrohamot kapott, amikor meglátta az Alfát, úgy értékelte, hogy színtiszta plágiumról van szó (van erről egy nyilatkozata, megpróbálom megkeresni, mert érdekes.)
Egyébként nyilvánvalóan az Űrodüsszeia a modern sci-fi film ősképe, utána sokáig szinte minden arra hasonlított.
"Ez még a Star Wars elött készült. Igy nem valószinü, hogy a SW-ból vették át a diszleteket."
Így van, ellenben a fordított irány könnyen elképzelhető. Pl. az Alfa effekt-csapatából egy-két jó munkásember dolgozott később Lucas keze alatt is. A fáma szerint Lucas egy ízben eképp szólott: "Azt akarom, hogy a Star Warsban legalább olyan jók legyenek a robbanások, mint a Space: 1999-ben."
Persze, hogy az SW előtt készült (72 -ben mutatták be), az SW -t meg Lucas 75-ben kezdi el forgatni.
Csak arra mondtam, hogy vagy Lucas vett ötleteket ebből a sorozatból (is), vagy pedig a kor "érája", stílusa volt olyan, hogy az ilyen stilusú dizájnok nem maradhattak ki sci-fi -ből. (Én, mondjuk az utóbbira tippelek, mert a 2001. Űrodüsszeia -ban is valami elég hasonló volt, és az is ekkor körül - hamarabb - készült.)
Ez még a Star Wars elött készült. Igy nem valószinü, hogy a SW-ból vették át a diszleteket. Egyébként szerintem is igényes sorozat, profi munka. Akik meg gyerekként is látták,(pl. mint én) azoknak még nagyobb élmény.
Nagyon tetszett, érdekes mód. Pedig azt hittem, úgy járok, mint az Orionnal, ami gyak. nézhetetlen volt számomra felnőtt (32) fejjel. (pedig, hogy vártam gyerekként mindig!)
Bezzeg ez, tök jó volt! Volt egyébként benne egy hajszálnyi Star Wars érzés - kifejezetten a díszletekre gondolok! A gombok, a műanyag, fehéres borítás, mint a legelső SW! :-))
Az is tetszett nagyon, hogy mennyire igyekeztek minél élethűbbre csinálni, pl. lassított felvétellel oldották meg a kissebb grav. a Hold felszinén, a makettek klasszul mozogtak, stb.
Természetesen érződik nagyon a kor szelleme, technikai fejlettsége, de ez természetes...
Gyermekkorom egyik kedvenc filmsorozata volt. Érdekes, hogy nekem is a zombis és az energiaelszívós rész maradt meg. A zombis részen majd halálra rémültem. A reaktoros részen meg elsirattam szegény áldozatot. Meg még annyira emlékszem, hogy votl egy rész, amikor tulképp önmaguk félelme által generált sasokkal harcoltak.